Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
Aktív témák
-
bogingrol
aktív tag
tsa!
prob a kovetkezo.gemet amikor tolom es bemegyek mondjuk az elejen a hajoba vagy a tovabbi reszekbe epuletekbe akkor a falak atlag nem sotetesbarnas mittomen milyen szinuek, hanem valami baszottul citromsarga korulottem szinte minden.egy gf460assal tolom a dolgot driverbol asszem a 72.20 as (van ilyen ??) forszverpekidzs van fenn.a gem videobeallitasainal mar probalkoztam ezzel azzal de semmi...azon kivul hogy vegyek masik kartyat, valami tipp ami segithetne?elore is kosze... -
törölt tag
Neem 800*600
Most a srácnak a643000+-a van fx52-vel és ultrán megy
800*6
Vuck -
törölt tag
1 giga ram nelkul..
En mar lattam fx5200-on 512-val+1300-as athlon es nem rossz... -
-
Dilikutya
félisten
Mondhatsz bármit, a Far Cry akkor is csak HL klón. Attól hogy nem tetszik, még tudhatom mi fut a gépemen, és mi nem, mert kipróbálás útján jöttem rá, hogy nem tetszik.
''ha mindent low-ra veszel, nincs értelme úgy játszani vele.'' Ebben egyet értek veled. Ugyanis ha nincs a csilivili grafika, akkor semmit sem nyújt. És a játékok 90%-a sem. Kell a csúcsgrafika, különben mivel lehetne eladni ezt a sok kacatot.
Ha jobban belegondolok, ha megvenném eredetiben azokat, amik tényleg jók, éves viszonylatban nem is lenne sok. -
NagyEsta
csendes tag
A DOOM 3 sokkal jobb, a Far Cry-hoz nem érdemes hozzákezdeni 1 Gb RAM alatt. Az átlag FPS is jobb. (50fps timedemo 1024*768 high,minden on,5950-el,a messzi sírás meg megy vagy fele ilyen jól........)
-
törölt tag
+256 mega sokat javít...512-m van..SZAGGAT UGYANúgy!
Nemtom mér!
De néha 50-60-40FPS-el is megy nemtom!
Rakjak fel ujjab catalyst-ot?
Neeeee! -
Allien
veterán
Na ugye? Nem azt mondom, hogy muszály csúcskártyát venni, mert azt sem teheti meg sok ember (én sem), hogy egy közepesset vegyen. De, ha lehet, akkor sajnos ezen sem igazán lehet sprórolni, mert most is üzemelne a gforce 2-sem, csak ugye játékra használom, és az újabbak meg sem rezdülnek rá, fel sem lehet telepíteni, nemhogy elinditani a diavetitést.
Persze, régebbi játékokhoz megfelelne, csak hát, az ember telhetettlen, és a reklámok is ugye azt sugalják, hogy NEKED ez kell (már az új játék, mint pl. a Doom3)!
-
faster
nagyúr
9200 is DirectX8-as kártya. DirectX9 a 9500-től fölfelé van. (9500,9550,9600,9700,9800,X300,X600,X700,X800 és társai)
Szerk: A leglátványosabb különbség egyébként a DirectX7 és DirectX8 között van a shaderek tekintetében, de pl. Far Cry esetében egy átlagos DirectX8 kártya nem elég erős ahhoz, hogy minden grafikai opciót mediumra vagy highra vegyél.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
TELJESSEN egyet értek veled, bár, én még csak bele kóstoltam a Doom 3-ba, és valszeg nem is fogom végigvinni talán egyszer sem. De, ami a VGA-kat illeti, nálad az 5 pont! Én egy gforce 2 mx 400-sról (directx7) váltottam egy Sapphire 9600 XT FB-re (directx9). Ég-, és föld a külömbség! Már másutt is leírtam, akkor a Pirates of the Carribian-nal játszottam. Az igaz, hogy a főhős ruhályának a szine (piros) nem változott.
De ugye, annak nem is kellett. Viszont, MINDEN sokkal látványosabb lett, pl. a tenger a szürke masszából igazi, hullámzó vízre emlékeztetett. Tükröződött benne a hajó, a part, ha meg felülről néztem bele, akkor lehetett a halakat látni a hajó körül, korallzátonyok jelentek meg, és sorolhattnám. Más, fps játékokban, mint pl Unreal 2004 demó, a fegyvereken is tükröződtek a fények, a robbanások sokkal látványosabbak lettek, és sorolhatnám. Lehet egy Ti 4200-sen is jókat játszani, DE SOHA nem lessz olyan, mint egy 9200-s, még ha az esettleg éppen csak jáchatóvá teszi a játékokat, mert akkor is directx 9-s. EZ TÉNY, sajnos, még ha egy Ti 4200-s elvileg sokkal jobb, mint a 9200, de csak ha nem kell directx 9-t használni! Akkor egy 8500-ről már ne is beszéljünk, már ne is vedd sértésnek Dilikutya, NEM leszólni, bántani akarlak, ez távol álljon tőlem, mert én is szerettem a gforce 2-s kártyámat, és sokáig meg is voltam vele elégedve, mert nagyon sokat segített a procimon. Anno, egy PII 400-st segített ki.
Ami pedig azt illeti :''Olyan sok jó játék nem jön ám ki'' EZ sem igaz, sajna (szvsz), mert igenis rengeteg jó játék jön, mint pl. a Gran Turismo 4. Csakhogy, ugye PS 2-re!
Most felsorolhattnék jópár játékot, de nagyrésze nem PC-re jön, vagy jött ki, sajnos.
-
Kicker
őstag
Nehogy már azon legyen fikázás, hogy ''nekem ez tetszik, neked meg más, úgyhogy menj a sunyiba...''
-
faster
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Aligha lesz itt olyan, aki egynél többször esne neki a Doom3-nak.
Én most kezdtem neki harmadszor. Ezek a prekoncepciók nem igazán állják meg a helyüket. Azért, mert neked nem tetszik (ja és a Far Cry sem, meg a Half Life sem), még nem feltétlenül nem tetszik másoknak sem. Olyan játékokra mondod azt, hogy jól játszhatóak 8500-ön, amikkel nem is nagyon játszottál, és nem is tetszenek?
A Far Cry-nak pedig tényleg döglött a grafikája, ha mindent low-ra veszel, nincs értelme úgy játszani vele.(Pl. a víz is ritka béna low-on, olyan, mint a Quake2-ben, viszont amint a shaderek beindulnak mediumtól felfelé >>water reflection, refraction<<, onnantól kezdve egész más, ugyanez vonatkozik az environment quality-ra is, hightól fölfele már _igazi növényzetté_ alakul, az alatt csak egy zöld textúra a talaj, semmi több)
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
''Kicsit'' félre értettem, ''minden idők legszebb és legjobb autós játéka, minden platformot beleértve''. Gondolom, itt arra utalsz, hogy más játékokhoz képest, bocsi.

Sziszegő, mostanában pc-re már usb-s vezérlők vannak, azokat már csak idő kérdése telepíteni.
Ollie, rengeteg stratégiás játékot játszottam, a Warcraft-tól kezdve. De nem is, a Dűne 2 volt az első, ha jól emléxem (Megadrive-ra, csak késöbb jött a PC nekem). De ez nem jelenti azt, hogy jó játékos vagyok, természetessen.
-
Dilikutya
félisten
Az tény, hogy egy Q3 engine-re épülő játék sosem fog úgy kinézni, mint a Far Cry vagy a Doom3. Viszont fullra állítva elég szépek ezek is, viszont kisebb gépeken is normálisan futnak. Tudom, ez manapság nem szempont. Én tudom, hogy lehet minimum grafikával játszani valamit. De pl. Vikthor77 már meg sem merte említeni a 8500-öt, mint játszható kártyát a Far Cry esetében. Nem akarok a vitára visszatérni, én tudtam vele játszani, és ha totál szétbutitom, akkor csak úgy röpködtek volna az fps-ek. Nekem egy játék (ha jó) akkor is játszható, ha nem full grafikára van állítva. Idén tavaszig egy TNT2-őn űztem az ipart, szal tudom miről beszélek.
Nem akarok erről vitát nyitni, csak szvsz, de a Far Cry sokra megy a (elismerem) gyönyörű grafikájával, ha egyszer maga a játék nem tudott lekötni. Fenntartom, hogy egy Half-Life klón, nem több. Mondjuk az sem tetszett, de az már off.
De ez az egész szócséplés itt erről hiábavaló, úgysem eszerint alakulnak a dolgok.
Nem értem egyébként a fejlesztők hozzáállását, a nagy többségnek mindig is alsó/közép kategóriás kártyája volt, a mindenkori csúcs keveseknek adatik meg. Viszont egy tökéletesen meg csak ezeken lehet játszani, illetve a felsőközép kategóriásokon. Egyébként meg nem is értem, miért háborgok ezen, úgy sincs egy normális játék, ami ne futna el egy közepes gépen
Olyan sok jó játék nem jön ám ki.
Aligha lesz itt olyan, aki egynél többször esne neki a Doom3-nak. Én végig se vittem, néhány pályányi sötétben bolyongás és hent után meguntam.
Téma lezárva, kiszállok innen. -
Loretto
veterán
hát biza én is csak most tudtam neki esni(pedig jó régóta megvan) mert hiába volt ''jó'' gépem(ld adatok) akkor csak 256mega ram volt, és beintett mint a huzat.most low-on nyomom nincs hiba, mediumon még jáccható.
-
Allien
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
Hát, VAZZEE!!! A GT4 mióta multiplatformos?!?! CSAK PS2-n jelenik meg, ha jól tudom, ezért vesznek sokan ps2-t! Ha kiadnák BÁRMELY részét PC-re, én tutira megvenném az eredetit, mert EZ a játék MEGÉRNÉ, csakhogy PS2+ gamera már nem tellik.
Tehát, sajnos sziszegő-nek sokmindenben igaza van.
ollie, ha nem tudod, mi a GT4, az nem baj, csak ha egyszer lenne rá lehetősséged komolyabban bele folyni, és lenne rá pénzed, tutira NEM a PC-vel nyomulnál, mert külömben l*szar, csak annyi előnye van, hogy jelennek meg rá magyarul is játékok, illetve, nagyobb felbontásban (egyenlőre), mint a PS, Xbox, és álltalában a konzolok. De, ez is változik, ahogy elterjedtebb lesz a HDTV. Én utállom a pc-t, mégha jelenleg azzal játszom, de útállom, hogy rengeteget kell vele szenvedni, hogy az amúgy EREDETIBEN megvett játékom egyáltalán hajlandó legyen elindulni. Míg egy konzolba csak betolom a lemezt, és no probléma! Ráadásul, a jobb játékok több hónappal hamarabb megjelennek konzolra, vagy meg sem jelennek pc-re, mint pl. a GT4, vagy a Final Fantasy jelentősebb részei, de lehettne sorolni, mert nagyon sok jó példa lenne. A konzolon is lehet szinte minden stílusu játékot játszani, mert akár billentyűzetet is rá lehet kötni. Nekem a PS1-hez is rengeteg kiegészítőm van (egér, kormány, PISZTOLY!), míg a PC-hez csak mostanában kezdenek ilyeneket forgalmazni, nem hogy használható gamet is adjanak ki hozzá, de konzolon MINDEN kiegészitőhöz relative sok használható gamet adnak ki! Konzol rulez!
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Na azért grafikailag iszonyat különbség van a Far Cry-Doom3 és a tuningolt Q3 motor között. Lehet Q3 motorral is jó játékokat kiadni, de nem fog úgy kinézni, mitn a Far Cry (messze nem). A másik meg hogy minimum grafikával is lehet játszani a Far Cry-Doom3-at, és akkor máris lehet Q3 engine feelinged.

-
Dilikutya
félisten
A Q3 engine-t 5 éve használják, és azért nem mondanám csúnyánal pl. a Call of Duty-t. Tehát valamilyen szinten működne (nem azt mondom, hogy az összes játék, mert némi haladás nem árt). A siker, és az elismertség nem csak a csilivili grafikától függ. Sajnos ezzel próbálják ellensúlyozni, hogy maga a játék sok esetben unalmas, nulla történettel rendelkezik, vagy egyszerűen csak koppintás. A Far Cry sem több egy csinos Half-Life klónnál. A Doom3 is csak szépen megcsinált techdemo gyakorlatilag, hiába van oda érte mindenki, olyan érzésem van, mintha ez is csak az engine demonstrálására készült volna, mint anno a Serious Sam (más kérdés hogy annak a motorját semmi nem használja).
-
Kicker
őstag
THX

-
Lord Zero
addikt
-
Kicker
őstag
A 6177es driverem cseréljem ha farcryozni akarok??
honnan tudok régebbi drivert leszedni? -
válasz
sziszegő
üzenetére
Hát jah, manapság sok pénzt kell költeni, ha valaki a legújabb játékokat akarja nyomni a lehető legszebben. Ez ellen nem sokat lehet tenni. Ez jó a kártyafejlesztőknek, de már nem annyira a szoftverfejlesztőknek, ugyanis rengeteg extra munkával jár ez engine-eket fejleszteni. Persze azt is megcsinálhatnák, hogy 2 évig ugyanazt az engine-t használnák, de milyen lenne már az?
-
sziszegő
senior tag
Szólásszabadság akkor így fogalmazok amúgy az anarchia sem áll tőlem távol.
Egyszer s mindenkorra leszögezem hogy azt és ott mondok amit akarok és arra akire akarom. A jogom megvan hozzá max. nincs igazam.
Én meg azért elgondolkodnék azon hogy ha játszogatni szeretnék akkor miért kell évente de lassan fél évente vga-t cserélnem. Ki miatt talán azért mert játszani akarok??? És különben is nem szidtam őket csak invitálltam egy kis szipkára.
Arról nem is beszélve hogy ez nekik busás haszonnal jár, ez ellen nem tudok mit tenni meg nem is akarok de engedtesség meg hogy a véleményemet kinyilvánítsam. -
válasz
sziszegő
üzenetére
A demokrácia nem azt jelenti, hogy mindent szabad, az az anarchia amire te gondolsz. Különben is Magyarország államformája nem demokrácia, hanem köztársaság (van különbség).

Az anyagyilkosnak meg arra van joga, hogy hallgasson.
Viszont minden fórumon vannak alapelvek, szabályok, melyeket be kell tartani, és ha valaki nem tartja be, akkor nincs helye a fórumon. Ja és még egy demokráciában sincs joga senkinek olyan dolgokat mondani másokról, ami nem igaz. -
sziszegő
senior tag
Egy utolsó OFF
Nagyon kezd elegem lenni abból hogy itt mindenki megmondhatja nekem hogy mit csináljak illetve mit mondjak szvsz ebbe a topic-ba te vagy a második. Tekintve hogy a demokráciát igen igen kedvelem igy hát ez nagyon nem gyere be. Tehát egy légyszives vagy kérlek szépen másképpen hangzana mint az hogy nincs jogod, fejezd be stb stb még egy anyagyilkosnak is vannak jogai
-
Dilikutya
félisten
Az igaz. A PS2-nek fix 640*480 a felbontása, ha jól tudom. De LCD TV-je egyenlőre nem sok embernek van, és valamilyen szempontból mégiscsak igaza van. TV-n jól néz ki, nem szaggat. Ez a lényeg, ha játszol

A PS2-be nem akarok belefolyni, sose volt olyanom, és nem túl valószinű, hogy valaha is lesz PS-em.
Részemről mindennemű vitát lezárok mára, fárasztó dolog
[Szerkesztve] -
Jaj, ne hasonlítsd már össze a PC-t a PS2-vel. Azért óriási különbség van. HA megnéznéd a PS2-ős játékot egy monitoron elszörnyednél, ugyanis annyira nincsenek részletek, a textúrák kis felbontásuak, és még sorolhatnám. A TV miatt látod olyannak, amilyen (elmos mindent). Tedd min grafikára a Far Cry-t, nyomasd áta képet a TV-re, és elámulsz, mert még úgy is szebb lesz, mint a legszebb PS2-es játék. Amúgy meg fejezd be a káromkodást, nincs jogod senkit sem szídni.
-
sziszegő
senior tag
Na én megyek aludni

mod: Esküszöm szerzek egy ps2-t most felpaprikázódtam
[Szerkesztve] -
-
sziszegő
senior tag
Amúgy meg sz@pj@n le az összes vga és szoftver fejlesztő a sz@rjaikkal együtt. Nézz meg egy x-box -ot vagy egy PS-2-t pl GranT 2-3-4 et. Ott elélvezel a grafikán meg a sebességen és egy ps 2 sem kerül többe 70 rupinál sztem játék meg ugyan úgy van rá. Ami meg nincs azzal nem is érdemes játszani. Egy átlag magyar háztartásba van legalább egy 55 vagy 75 cm-es Tv és igy a monitor kérdés is ok. Na és persze azon biztos hogy nem fog szaggatni semmi.
-
Dilikutya
félisten
Más oka is lehet annak, hogy szaggatott a Far Cry.
Az Inka pályával most nem tudok egyenlőre mit kezdeni, nincs kéznél Far Cry.
Addig maradjunk annyiban, hogy a 800*600-as felbontásba már te sem köthetsz bele, szűrők nélkül, minőségi beállításokkal már nem szaggathat.
Egyébként az, hogy kiragadsz valami extrém helyzetet (nyilván ez volt a célod), még nem jelenti azt, hogy az adott kártyával, adott felbontásban játszhatatlan lenne a játék. -
Viktor77
titán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ha jól emlékszem, Viharhozó vette még ennyire vissza a grafikát, ugyancsak 9800Pro-val.
Miért írnék le egy kártyát, ami nekem is volt?
Amúgy tedd be az Inka romos szerű pályát, az elejét, állj meg egy magaslaton, és nyomd be a távcsövet. Meglepődnék, ha 5 fps-nél többet kapnál. -
Dilikutya
félisten
9800pro, medium beállításokkal? Mégis mekkora felbontásban

Mert pl. itt elég meggyőzően szerepelt 1024-ben még szűrőkkel is. Azért nem kéne a 9800pro-t is ennyire leírnod. 43 fps 1024-ben, szűrőkkel, full beállításokkal szerintem játszható. Vagy olyan vagy mint rgb barátunk, 60fps alatt a szemednek is rossz?
szűrők nélkül ugyanez 69fps volt a tesztben.
Bővebben: link
ebben pedig ott a 8500 is, 19fps 1024-ben úgy, hogy minden a lehető legmagasabbra van állítva. Ha ebből 1-2 dolgot visszaveszünk, a látvány nem csökken túlságosan, ellenben értékes fps-ekkel lehetünk gazdagabbak, és a játszhatatlantól bizony igen messe fog esni... igaz ugyan, hogy itt a tesztben egy A64 szerepel, de a 8500-nek ez nem oszt, nem szoroz. itt a 9800pro kevesebbet teljesített, biztosan valami zsúfoltabb pálya lehet, ez viszont azt is jelenti, hogy a fentebb lévő tesztben a 8500 is jobban teljesitett volna
Bővebben: link -
lakosk
tag
Nos nem akarok senkit megzavarni, de nekem is 2.4-es P4-em van, meg egy 8500LE-m, és nem tudok játszani enélkül a szaggatás nélkül, amit leírtatok játszani sajna.(igaz ,nincsenek fönna patch-ek)
Szerintem lehetetlenség a Doom 3-at 800x600-ban mediumon játszani élvezhetően ezzel a kártyával.
Én inkább várok a cserére,és csak azután kezdem el, mert nincs értelme szenvedni egy olyan karesszal. ami nagyon nem elég a mai legújjabb játékokhoz. -
Kicker
őstag
Nálam a far cry direct3d-ben egy homály, opengl-ben is messze a jótól...
patchet holnap töltöm, remélem orvosolja a direct3d alatti semmit.
azt hittem nem lesz vele gáz, amikor elindítottam, hát elakadt a lélegzetem...
61.77driver. -
norborg
csendes tag
Vuck !
Neked jó lett ? -
I_Am
veterán
válasz
üzenetére
Nem beszólunk, hogy milyen fos géped van, hanem próbálunk segíteni. És ha ne is haragudj, de nem hiszünk el valamit, arra talán az adhat okot, hogy személyesen mást tapasztaltunk (és nem egy esetben, tehát még az sem lehet, hogy egy eset alapján általánosítunk). Mi is megjártuk a ranglétrát gépfejlesztés terén fel és le is. (upgrade, downgrade)
Én osztom Viktor véleméynét a Far Cry-al kapcsolatban és nem azért mert atomerőművem van. Van egy 1000-es P3-am is Viktornak is van egy Tua cerkája tehát nem csak a levegőbe irogatunk.
Az, hogy a játék akadozását illetően azt irta Viktor, hogy a kártyádról nem is beszél, annyit tesz, hogy nem ehhez a játékhoz tervezték, valamint a játék fejlesztői már nem erre a kártyára írták a motort. Ez van ezt mindenkinek el kell ismerni. -
8472
aktív tag
Nálam 1024*768-on van + majdnem minden high, és nagyon szépen fut.Pedig a konfig:
1700 MHz Celeron
512 mega DDR
MX460 128 mega DDR (275/310-en) -
törölt tag
Végigolvastam a cuccot:
Zsakfos a neved mutatja a helyed.
Dilikutya: háát nemtom én is 14 éves vagyok és igazad van....
Inkább téged tisztellek mint a p4 3.6 GHZ @x800xt arcokat akik beszólnak hogy milyen fos géped van csórikám!!
..... -
törölt tag
Bocsesz...NEM FIKÁZNI AKAROM A GÉPED(lécci ne vedd a szivedre)
A gf2 és az r8500Le között azért van külömbség...
És nem hinném hogy annyira fos a 8500 hogy mediumon szaggasson(Patch javított rajta!!!) -
Robaj
addikt
Nekem is szaggat... (GF2, medium grafika)
Még élvezhető, ha min. graf., akkor nem szaggat, csak sokkal szarabbul néz ki, mint radeon 9800 pro-n!
De a többi játékhoz képest a víz így is lenyűgöző!!!
-
Dilikutya
félisten
Most is te szólsz hozzá a témától elütő dologban... Ha jól értem, számítástechnikához érteni és szeretni azt jelenti, évente bővítem a gépet? Érdekes felfogás. Nem vagyok HC-gamer, így teljesen fölöslegesnek tartom. Ne is haragudj, de ilyen dumát én is tudok, hogy más fórumok megbecsült tagja avgyok régóta, meg régebbóta olvasom a Ph-t mint ahogy te idejársz stb. De szerintem ezeket hagyjuk. Amúgy én se ma kezdtem az ipart, a 200 nap a Ph-n csak egy dolog. Régebbóta olvasom én is. Na nem biztos, hogy régebbóta, mint ahogy te regeltél, de már egy jó ideje
15 éves korom óta zsebből veszek, bővítek gépet. Rohadtul utálok ugyanis kéregetni rá, nem is szoktam. Mostanra, hogy már jobban megtehetem, igyekszem majd jobban szinten tartani.
Szerintem az összes hsz-eimnek kisebb hányada volt baromság, és másba ok nélkül belekötő hsz, mint neked. Ezt a témát pedig ne offoljuk szét, ide nem írok vissza neked, ha valami gondod még van, az alábbi topikban folytathatjuk!
Bővebben: link
Peace... -
Zsakfos
csendes tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Jóval régebb óta olvasgatom a fórumot mint ahogy te ide írogatsz eddig más forumok megbecsült tagja voltam csak úgy mint ezt ellepték a beképzelt újoncok. Arra válaszolva pedig néhol rendkívül sok marhaságot hozol össze és sok helyre nem túlzottan a témába szólsz hozzá. A másik hogy ha valaki szereti vagy ért a számítástechnikához az nem 2-3 évente vesz gépet hanem évente legalább bővíti arról nem is beszélve hogy ha meg is dolgozik érte. Kíváncsi lennék rá hogy te mennyit dolgoztál a gépedért szerintem semmennyit.
-
Dilikutya
félisten
1. nem vagyok rangvadász, a rang a regisztrálástól eltelt idő, és a hozzászólások számának függvénye, ergo hiába lenne 10 ezer hsz-em, akkor is csak senior tag lennék, mivel még csak 200 napja regisztráltam.
2. Nem isten gép egy P4A 2.4-es, viszont ennek ellenére egy erős konfig, játékoknál egyenlőre tökéletesen elég. A proci miatt 1024/1280 felbontásban még egy darabig nem lehet gondom. Nem fogom kidobni csak azért, mert már van 800fsb, meg Prescott... amúgy az isten gép nézőpont kérdése. Nem havonta veszek új gépet, hanem 2-3 évente, és ha az ember megdolgozik a gépéért kiadott pénzért, akkor másként áll hozzá. Ha már itt tartunk, a régi 533-as Cerkámat most is isten gépnek tartom. A még régebbi PI, meg 486-os konfigokról nem is beszélve.
3. Igen hosszú fórumos pályafutásod alatt nyilván sok marhaságot olvashattál tőlem
Persze elképzelhető, hogy te is régóta köztünk vagy már, csak nem szerették a korábbi nickjeidet. Ez esetben elnézést kérek, öreg harcos.
4. Neked Dilikutya vagyok, nem kis kutyus. Én sem kóstolgattalak, te se kóstolgass. Azt hittem, ezek egyértelmű dolgok.
Akinek ezekután még van valami, nem a Far Cry-hoz kötődő (most egy Far Cry topikban vagyunk...) óhaja-sóhaja van velem kapcsolatban, az keressen a Ringben, vagy hallgassa el örökre.
Bővebben: link -
Dilikutya
félisten
Nem 15fps a játszhatósági szint nálam sem, de a Far Cry tökéletesen játszható volt, méghozzá nem csutkára lebutítva, hanem közel minőségi beállitásokkal (szűrők nélkül), és nem csak akkor, ha senki sem volt épp a közelben. A Doom3-nál már volt némi kompromisszum, bírta ugyan az 1024/medium-ot, de néha ott már lassult erősen, ezt beismerem. 800*600/medium és minden rendben. CoD
O pedig még némi FSAA-t, AA-t is elbírt. Igaz, nem fullosan, 4/16-ot, mert ott már tényleg 15-20fps volt, de 2/8, 4/8 beállításokkal már 30-40fps, a képminőségben meg látható különbség nem nagyon volt a beállitások közt. Áruld el őszintén, miért lenne az nekem jó, ha valótlan dolgokat mondanék a kártyáról? Képes vagyok belátni, hogy a 8500 lassacskán kevés lesz, bár eddig mint mondtam, igazából a Doom3, és a MoH: PA érzékeltette ezt velem, de ez utóbbi pl. kicsit optimalizálatlan volt, még javulhat, a D3 meg... nos, annak meg annyi az igénye, nincs mese. De ezenkívül minden jól ment. 1024-ben persze, ennél nagyobb felbontásban nem áll módomban egyenlőre kipróbálni semmit sem, bár sok játékot értelme sem lenne, ezt elismerem. Bár nem próbáltam ki minden játékot, ez is igaz. Painkiller is tökéletesen futott. Akármit mondasz, ez csak itt, csak most, csak nálam akkor is így van, és ha nálam működhet a dolog, akkor másnál is. Részemről a téma egyszer s mindenkorra lezárva, nincs mit hozzátennem. PONT.
P.S.: mondj esetleg még játékokat, amint módomban áll, legalább egy demót betesztelek belőlük. -
Zsakfos
csendes tag
Igazad van, de neki az isten gép az még mindíg a 8500LE meg a 2,4/533 p4.
Ez van már mást totyikban is marhaságokat írogatott és ahogy olvastam megtalállta a hasonszőrü barátait

Sőtt még hozzászólás, rangvadász a kis kutyus, rá kell hagyni ha neki ez az élvezet tudom sajnállni.
[Szerkesztve] -
norborg
csendes tag
#41-es problémámra nics több ötlet ?
-
Viktor77
titán
válasz
Dilikutya
üzenetére
''Én nem tudom neked mi bajod a 8500-tel''
Na jó leírom, már úgy is rég kikivánkozik belőlem. Az, hogy a tiednél sokkal erősebb volt konfigomnál (8500-el) a Far Cry is, és a Doom is gyakorlatilag játszhatatlan volt.
Elegem van abból, hogy isteníted a karidat, nekem is volt (van), de már kezd nagyon kevés lenni, és Te ezt nagyon nem vagy képes belátni.
Szerintem neked a játszhatósági szint vagy 15fps, vagy nem mondasz igazat (már bocs). -
Merthogy? Csak azért, mert nincs elég helyed a vinyón, máris álljanak le a játékfejlesztésekkel? Nem muszáj idei játékokkal játszani, ott vannak az 5 éves játékok, azokból 10-et is feltehetsz a 2 gigádra...
És mielőtt még azt gondolnád, hogy sértő amit írtam, gondolkozz el azon, hogy talán nem kéne olyan durván fogalmaznod. -
Dilikutya
félisten
nekem 2.4-es P4-en, 512Mb rammal meg se rezzent a 64Mb-os 8500LE-n sokkal jobb beállitásokkal. Én nem tudom neked mi bajod a 8500-tel, de én szinte sehol se találkoztam szaggatásokkal, mindössze 2 játék, a Doom3, és a MoH
A volt az, ami kicsit a grafika szerényebbre vételére ösztönöztek. De ez a két játék amugyis elég sok konfigon teljesitett az átlagnál rosszabbul. -
Ger|
aktív tag
neked sem indul? Nekem sem. Nincs nemki elég hely. A két gigás partícióm nem volt neki elég, szal ott dögöljön meg azzal együtt aki kitalálta, ahol van.
-
gerlaip
addikt
''Szaggat a Far Cry''

Előfordul -
norborg
csendes tag
Bios default meg volt,sajnos nem változott semmi !

[Szerkesztve] -
törölt tag
Ja egvan az 1.2-es patch és megy..Ma lesz 512-őm akkor meglátjuk...
-
-
norborg
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek mért dob ki a játék kritikus hibával, meg valami memoria olvasási hibával ? A memtest nem hozott ki hibát.Az 1.1 es patch nem segített.
üdv:Norborg -
Wektor
csendes tag
Keresek valami clan-t ahova csatlakozhatok!!!!!!!!!!!!
Ha tud valaki segiteni irjon! -
törölt tag
Úgytom ő nem XT-t szerzett, hanem VIVO-s Pro-t és azt moddolta ha jól tévedek..
De lehet hogy nem... -
törölt tag
Jönnmá 56k-val

-
törölt tag
Quick Save gyorsjavítás??
MIA?
Honnan?
-
J@nee
csendes tag
4 db???? Én csak 3-ról tudok! Milyen a 4.? Hol lehet beszerezni? Mert akkor azt is feltenném!
Amikről tudok:
QuickSave gyorsjavítás
1.1-es patch
1.2-es patch
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez jó volt

Akkor töltöm mááááárrr.Köszi a tippet...
Azér kösz. -
törölt tag
Ja lol 4 db patch oksa leszedem

az 1.2-es jó lesz??
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ja..
LOL
Neked sincs tipped? -
törölt tag
Ha nem sikerülne, vagy valamit nem értesz, akkor írj a fórumba!
Had teljen csak! Tegnapelőtt inult!
Amúgy szívesen!
Mi nem sikerülne? Mivan? -
törölt tag
Tudommm hogy erősebb, de én úgy érzem ,hogy betelik a vidi memóriája, és a RAM-ra írja a cuccost az lassítja be, azért fér el több,nagyobb felbontású textúra az FX-ben, és azér nem szaggat be, ha a tex.quality-t maxra veszem..
-
törölt tag
NAAA

-
törölt tag
Azt tom hogy gyengébb.
De 128 mega van rajta és az sztem számít..PL:
CoD:
Fx5200(128bit,128 mega),1200 thunderbird@ 1024x768 normal:30-40 FPS.
Enyimé: 80-300 FPS
Fx5200(128bit,128 mega),1200 thunderbird@ 1024*768 Max(extra):30 FPS
Enyimé: 4-6 FPS): -
Wektor
csendes tag
Köszönöm az infot!
-
Wektor
csendes tag
Miért nem?
Esetleg hol kaphatok infot? -
J@nee
csendes tag
Van! ;) Itt nézz szét! Bővebben: link
(A klánom oldala és én vagyok az egyik készítő
)
Megkérem a moderátorokat, hogy ne moderálják ki a linket, mert ha megnézik akkor ők is láthatják hogy közvetlenül nincs semmi olyan ezen az oldalon! Sztem meg sem találnátok elsőre!
És még a fogalmazás is olyan hogy nem esne le hírtelen! Szóval itt nincs semmi warez! 
[Szerkesztve] -
Wektor
csendes tag
Hali!
Van valami okosság a multi játékhoz?
Remélem tudjátok mire gondolok. -
törölt tag

Ez jó..
Nemaz..De vagy 10x jobb konfigom van annál és Be ''akad''(áll)....
Azér ők is lemérték... -
törölt tag
UI:Ez nem megakad...Leáll...
5-10 másodpercre.Megfordulok megy..Visszafordulok ''''szaggat''''...Aztán addig 0.1FPS amíg le nem nézek oszt el nem megyek onnét. -
törölt tag
Naugye...
Nekem MINDEN MINIMUMON VAN és azt írták//PCguru// hogy mennie kőne..
128 mega a videókártyán segítene(egy geforce 3 ti 128M essel jobban menne? -
ByB
addikt
(Kicsit le leszel húzva, hogy ezért külön topicot nyitottál...) De néha még az én konfigommal is megakad, igaz 1600x1200 max részletességgel... Nincs optimalizálva a játék!!!
-
törölt tag
256 megával is mennie kell nem?
-
törölt tag
Meglesz hétfőn...De mondom hogy néha baromi jól megy..
-
törölt tag
A winyóhoz hozzá sem nyúl...
De olvastam tesztet, és ha minden minimumon van akkor egy cel xxx-el gf mx-el is megy....
De majd lesz uj ramom..
De sztem azé 256 mega ramnál még nem kellene ezt csinánlia.. -
törölt tag
Nagyon szaggat):
8500le (64 mega)...
800*600 minden!!! minimumon..
Megy olyan 30-50 FPS-el azt leugrik olyanra, hogy 0.1 FPS
azaz 10 Másodpercenként frissül egyet):
NEM MÉRTEM FRAPS-EL!
De akörül lehet..
256 mega ram..
Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Xbox Series X|S
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LG LCD és LED TV-k
- Windows 11
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iPhone 17 PRO MAX 256GB silver makulátlan 1 hónapos, KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 december 19-ig Apple gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 94 % Akksi, MS4168
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó neked, hogy ennyi cuccot tudsz használni. Nem sok időben mindez? vagy ''munkahelyi ártalom''?
Persze, régebbi játékokhoz megfelelne, csak hát, az ember telhetettlen, és a reklámok is ugye azt sugalják, hogy NEKED ez kell (már az új játék, mint pl. a Doom3)!

Olyan sok jó játék nem jön ám ki.
Tehát, sajnos sziszegő-nek sokmindenben igaza van.
O pedig még némi FSAA-t, AA-t is elbírt. Igaz, nem fullosan, 4/16-ot, mert ott már tényleg 15-20fps volt, de 2/8, 4/8 beállításokkal már 30-40fps, a képminőségben meg látható különbség nem nagyon volt a beállitások közt. Áruld el őszintén, miért lenne az nekem jó, ha valótlan dolgokat mondanék a kártyáról? Képes vagyok belátni, hogy a 8500 lassacskán kevés lesz, bár eddig mint mondtam, igazából a Doom3, és a MoH: PA érzékeltette ezt velem, de ez utóbbi pl. kicsit optimalizálatlan volt, még javulhat, a D3 meg... nos, annak meg annyi az igénye, nincs mese. De ezenkívül minden jól ment. 1024-ben persze, ennél nagyobb felbontásban nem áll módomban egyenlőre kipróbálni semmit sem, bár sok játékot értelme sem lenne, ezt elismerem. Bár nem próbáltam ki minden játékot, ez is igaz. Painkiller is tökéletesen futott. Akármit mondasz, ez csak itt, csak most, csak nálam akkor is így van, és ha nálam működhet a dolog, akkor másnál is. Részemről a téma egyszer s mindenkorra lezárva, nincs mit hozzátennem. PONT.