Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szena67
aktív tag
Ha az itteni 10VI alatti véleményeket olvasod ott mindenki elégedett vele. Nemsokára jön a 10VII is. Persze nem kell flagship képességeket elvárni ennyi pénzért, de minden fontosat tud, kicsi és könnyű a jelenlegi mezőnyben. Zöld kijelző a korábbi sorozatoknál a samsung gagyi gyártása volt, merthogy a samsung szállította a kijelzőt hozzájuk. Iphone-t sosem vennék, nem az én világom, mert buta és ronda. Nincs jack, nincs ldac, aptx, hires audio zenehallgatásra alkalmatlan, sziget, földrész, kontinens, akárhogy is hívják belelóg a képbe. Ki be- jár rajta mindenféle kémprogram. Szar akkuidő, be vagyok korlátozva mézeskalács világba, etc.
-
Lojkus
csendes tag
Azt hiszem a Fairphone-nak van ilyen TWS-e, de ahogy utána olvastam elég rossz a hangzása. A Sony 10 III-ban sok mindent szerettem, leginkább a kompakt kialakitást, de rengeteg szoftveres gond volt (zöld kijelző, bugok, az ujjlenyomat olvasó vacakul van kalibrálva). Mostanában akartam cserélni telefont és néztem a 10 VI-ot mert nagyon tetszik (még Pixel 9a és iPhone 16e jött szóba) de utána olvastam és a fenti bugok még mindig benne vannak. Most 13 Minin van és úgy döntöttem marad még egy darabig, max év vége fele jön egy akksi csere. (Most 2 éves és 9 hónapos)
-
Szena67
aktív tag
Régen soha nem volt sony-m, mert nem tetszett csak más minőségi htc flaghsip telefonok. Most 1V van az nagyon jól eltalált telefon a családban van még 2db 10VI ezek a kis kompakt telefonok is nagyon jó minőségűek. Na és ezek ldac és aptx codec-et mind tudják, apple majd kb úgy 3050-ben jut el oda. Tws-ek gyenge pontja a kis akku és minden műtyűr benne pici és kis helyre összezsúfolva szanaszét ragasztva nagyobb ugye nem fére bele, mert legyen kicsi és könnyű. Lehetne gyártani egyébként cserélhető akkuval ezeket, csak egyik gyártónak sem érdeke. Eldobható termék kategória, a minőségük is, csak az áruk nem az.
-
Lojkus
csendes tag
Nekem iPhone után volt egy Sony-s visszatérésem és akkor csalódás volt. A telefon egy vacak (Sony 10 III) és a fülesek 1 év alatt megadták magukat. (Sony WF-C500 kontakt hibás lett a füles nem töltött, Sony Link Buds S akksi hibás lett 1 év után). Na utána néztem és az akksi egy known issue mégsem csináltak vele jó ideje semmit és az Xperia Reddit fórumon is lehet olvasni a telefonok is still vackok. Pedig anno nagyon jó volt a Z3 Compactom.
-
válasz
sandorambo #19 üzenetére
...Jack bemenet a telefonom, szóval egyből kéne egy adapter (ami tudtommal egyébként rontja a minőségét a jelnek...
Ugyan az a DAC egység kerül az USB kábelbe, mint amit a telefonba raknak. Nincs minőségi eltérés. Legalábbis az Apple, Samsung, Google termékek esetében. A kínai cuccok között lehetnek olyan első generációs DAC csipek, amik tudása és minősége nem éri el a mai sztenderdet.
Azon, hogy a telefonban vagy a kábelben van a DAC, semmi sem múlik. -
Szena67
aktív tag
válasz
sandorambo #21 üzenetére
Meg.
Dani egy másik tesztjében láttam, hogy a fejhallgatójuk zsanérja fém és a fejpánt is kapott fém erősítést. Szóval így kéne gyártani mindenkinek, de nem teszik, sony és mások sem, minden műanyag, ezért idővel repedni, törni fog. Mint ez első BT füles 2004-ben hp ipaq bt stereo headphone kettétört nekem, mert nem bírta a téli hideg-meleg átmenetet a múanyag, mert abban sem volt fém merevítés.
-
Szena67
aktív tag
válasz
sandorambo #19 üzenetére
Earfunnal szerencséd volt duplán is, egyrészt mert feltörkvő márka ezért muszáj még figyelnie a minőségre, másrészt mert nyerted. Nálam helyzetfüggő otthon erősítővel hallgatok zenét nem wifi vagy bt hangszóró. Hires stream előző telefonon + usb DAC + rca kábel csöves erősítő. De van, hogy mást akarok hallgatni, mint ami a családnak szól, akkor telefon + vezetékes füles vagy, ha mászkálok, mert valamit ténykedek, akkor nyakpántos bt füles. Az usb jack átalakító, ha nem a leggagyibb, akkor nem rontja a minőséget, sőt inkább javíthatja is. Ez előző htc telefonomon pl., ami most a zenehallgatós már nem volt jack, hanem adaptert adtak hozzá, meg egy usb vezetékes zajszúrős fülest (ez is jól szól). A mostani sony-n van jack, és jó minőségű, így utcán több opció is adódik, vezetékes füles, vagy nyakpántos bt füles ldac codec vagy esetleg ha nagyon minőségre hegyezzük ki topping g5 hordozható dac ez tud usb-t is és ldac Bt-t is + vezetékes füles. Vagy van régi radar pace szemüveg bt-val fülhallgató toldatokkal, esetleg nyáron, mint szükségmegoldás. Sport mondjuk bringázás közben régen vezetékest használtam póló alatt, később radar pace, most van egy filléres 4eFt sport bt is, ami igénytelen nem esik ki, de nem sajnálom, pont erre van, ha keresztül megy rajta a kerék, azt is túléli és itt amúgy is fontos biztonségi okokból kis külvilág is. Jól mondod az átlag vezeték nélküli mellett kizárólag a praktikum szól, nem a minőség. Tartósság terén pedig a legtöbb gyártó évente új modellt ad ki, ezért nem igazán az az érdeke, hogy az előző évi túl sokáig húzza, inkább, hogy vegyenek újat, kivéve, ha feltörekvő gyártó. Vezetékes füles egy évtizeddel később is működik és nem korlátozza a bt tömörítés a hangminőséget.
-
sandorambo
csendes tag
Szerintem az, hogy nem tartósak ezek a fülesek, nem feltétlenül egy jó érv. Több mint 3 éve egy anno 20.000 forintos Earfun Free Pro 2-t használok (egyébként Mobilarénás nyereményjátékon nyertem
).
Nagy pénzben fogadnék, hogy ugyan olyan üzemidőt hoz most, mint újkorában, persze pontos számot nem tudok, mert olyan ritkán kell tölteni, hogy egyszerűen nem marad meg a fejemben (ez nem túlzás). Hétköznaponta szűk 1,5 órákat használom, ANC-vel. Erre jön néha rá pár extra óra itt vagy ott.A hangzásáról annyit, hogy nekem bőven jó, persze, itthon Sonos (ami nyilván nem a világ teteje, de viszonyításnak jó) hangszórón jobb a hangzás, nem mondom, de egyébként nem számottevő (nekem).
Az alternatívákról meg, ha telefonon akarok zenét hallgatni,
A., Valamilyen hangszóró, legyen az Bluetooth, Wi-Fi akármi. Ez vagy semennyire vagy kevésbé mobilis mint egy füles, magyarul ha mész is valahova zenehallgatás közben, nem játszik.
B., Vezetékes füles, nincs Jack bemenet a telefonom, szóval egyből kéne egy adapter (ami tudtommal egyébként rontja a minőségét a jelnek, de én nem értek hozzá szóval ez csak mellékes), meg ott van a kábel, ami jó eséllyel gabalyodik stb.
Arról nem is beszélve, hogy a pár vezetékes fülesnél, amit használtam, nekem zavaró volt, hogy ha mondjuk a szél fújta neki a kábelt mondjuk a kabátomnak, a legkisebb kontaktus is a fülemben kopogott. Gondolom én ezt valahogy ki lehet kerülni, tippre nem low-end fülesek használatával.
Tegyük fel ez már jobb minőséggel szolgál, itt plusz.
C., Vezetéknélküli füles, jó eséllyel aktív zajszűrés, nincs cseszekedés a kábellel, átlagos fülnek tökéletes minőség, nagyritkán tölteni kell, de szerintem mivel 26 féle másik dolgot is tölteni kell az életünkben, így ez nem nagy extra.
Kontra lehetne, hogy hamar tönkremegy, ezt azonban személyes tapasztalataim cáfolják (lehet, csak én vagyok szerencsés).Mindebből nálam egyértelmű győztes a vezetéknélküli füles, sőt, ha valaki nem vájt fülű (nem pejoratívan értve), akkor szerintem nincs semmilyen oka arra, hogy vezetékes fülest válasszon a vezetéknélküli helyett.
-
Szena67
aktív tag
Esetleg ha eddig nem derült volna ki, lerajzolom neked. Ugyanennyi pénzből meg lehet venni olyan dolgot is, mely már sokkal alkalmasabb zenehallgatásra ha ez a cél és/vagy tws-től ne várjunk minőséget az ip védettek sportolásra alkalmasak lehetnek, minőségi zenehallgatásra nem. Mivel nem túl tartósak, ezért nem érdemes rá túl sokat költeni. Kb. a drága csúcsmodelleknél is sokszor már garancia alatt meghal valami, akku vagy zajszűrés és megy a szervizbe, ahol többnyire nem is javítják, csak cserélik. Aztán a user villámgyorsan szabadul tőle töredék áron itt hardveraprón.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Williamgrant #9 üzenetére
Nem kötelező felkapcsolni a villanyt lehet szubjektíve sötétben is botorkálni és csak a felszínt kapargatva élni. Szerencsére szabadon választott. Mint ahogy szar bort is lehet inni, csak minek. TWS-t semmilyet nem vennék sem sony sem mást mert egy súlyos design kompromisszum, ami egyenlő a gagyi minőséggel, egy nyakpántos bt verzióm van. Ezek a tws-ek csak arra jók, hogy a napi ingázást bkv-ból üveges tekinttel kibámulva meg lehet tenni, illetve hosszú távon arra sem. Pl. mnden nap csak egyszer feltöltve az egy évben már tetemes töltési ciklus, így hamar meg fog halni az összes, ahhoz meg túl drága, hogy minden évben újat kelljen venni.
-
morze
kezdő
nekem tíz éve kb. ilyen van, nehezebbet nem viselek el 5 percnél tovább -
DeFranco
nagyúr
válasz
Williamgrant #9 üzenetére
Nem tanultál meg hallani az a baj.
-
Lehet nem hiszed de a te igényed nagyjából a társadalom 0.0000001%-át sem teszik ki. A fél emberiség részlegesen hallássérült ilyen / olyan okok miatt.
Amúgy nekem egy C700n fülesem van (Sony teleofonnal), amit azért vettem mert rommá dicsérték egy csomó tesztben és méréssel meg tököm tudja mivel és nem szeretem mert nekem szarul szól. Nem kicsit, nagyon. Viszont a nejem régi Samsung Buds Proja meg tetszik, ami aztán nagyon messze van a minőségi vagy prémium terméktől.Szóval kár axiomatikus kijelentéseket tenni olyan dolgokról, amelyek végtelenül szubjektívek.
-
Szena67
aktív tag
Sajnos az acélos forintunk az oka, mert tőlünk nyugatabbra ez még olcsónak számít. A saját bt-ost használtan vettem töredék (6-od áron), mely újkorában volt 100e. De én ezen kívül otthon vezetékest is használok zenére. Pl. egy sony mdr-ex650 sárgréz ház, 12mm neodimium driver, 5-28000Hz átvitel 20e körül van. Van egy régi mdr-xb70 is ez aluminium és xtrabass változat ugyanazzal a 12mm driverrel 4-26000Hz átvitel. Ezek nagyon jól szólnak, drágább tws-ek sem tudnak ilyen hangot.
-
Szena67
aktív tag
A hallás is tanult képesség. Ha az ember jobbat hall ezeket félre fogja dobni. A sony dolgok (na nem mindegyik) az átlagnál jobban szólnak. Van néhány igazán kiváló termékük, de ezek nem tucatkacatok és meg is kérik az árát. Ez nem tartozik közéjük, tömegigény kb. az alsó középkategória náluk. Sajnos ez is fizika kis méretű membrán nem képes elég levegőt megmozgatni, így az alacsony frekvenciákat biztosan nem tudja visszadni. Persze EQ-val elfedik, de akkor meg a középtartományt és a magas hangokat cseszik el. Mintha az embert beültetnék egy lábdob belsejébe a többi hangszerből csak szétkent foszlányokat fog hallani. A műanyag ház és a rezonancia viszonya is megér egy misét. Műanyagból nem nagyon készítenek a hangszereket.
-
Szena67
aktív tag
válasz
hohohohóó... #3 üzenetére
Gondolom ezt nem nekem szántad, mert szakmám szerint ez nekem evidencia. Evidenciákról meg nem vitatkozunk. Meg aztán elég sok ilyen konzumer borzalmat láttam szétszedve, hogy meg tudjam ítélni. Ettől függetlenül egy 5-6 mm recsegő sosem fog szólni még vezetéken keresztül, neodimium mágnessel meg sellők szűzhártyáiból szőtt membránnal sem. Nagyobb felületi membránnal lenne esély még sbc aac codec esetén is, de így semmi. Ezek csak zajkeltők.
-
Szena67
aktív tag
TWS-től 5-6 mm membránnal jó hangot ne várjunk. Itt a fejlett zajszűrés az egyetlen amely kiemeli a sok műanyag cucc mezőnyéből. Átlátszó kék jópofa, legalább talán látszik hol van az akku, mely 1-2 év alatt tönkremegy a sok töltési ciklustól.
-
janeszgol
félisten
Az esetek 90%-ban az szokott lenni, hogy elolvasom a hangzatos és valóban lenyűgöző tulajdonságokat, majd a bass orientáltság miatt kuka a füles/fejes nálam. Tudom EQ... nem.
Majd megnézem itt mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez lesz a Sony teljesen vezeték nélküli fülhallgatói közül a legolcsóbb modell.
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest