- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. egy érdekesség fordlt meg a fejemben. adott egy 918+ 16 giga rammal, 2 reddel. Iscsi lunnal van egy meghajtó felcsatolva a gépre amire steamet telepítettem. működik meg minden... Az lenne a kérdésem, mennyire élhető egy oylan megoldás hogy a programokat amiket használok gépen, áttelepíteném az iscsi lunra, és lényegében a nasról futtatná a programokat . Mennyire nyírnám a vinyót, illetve vírus szempontjából mennyire növelném egy vírustámadás kockázatát a nason? (iscsi lunon is keres a gyári vírusirtó a nason? ) mennyire tartjátok ezt így jó ötletnek hosszútávon ? nem játszani szeretnék rajta, a steam egy próba volt, ami bejött annó. A lényeg egyrészt az lenne hogyha meghalna a gépemben az ssd, egy iscsi lun felcsatolását követően csak kidobálom a parancsikonokat és minden megy tovább. (tudom a windowsba is dolgoznak a programok) köszönöm.
-
addikt
válasz bb.bocs #76151 üzenetére
Inkább használd a lokális SSDt és mentsd naponta Active Backup for Business-el. Így akár egy tervezett SSD csere esetén is tudod költözésre használni.
Vírustámadásra pedig ott vannak a btrfs snapshotok.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bb.bocs
őstag
köszönöm mindenkinek. jelenleg úgy van beállítva a gyári viruskereső hogy módosuláskor keressen. (bár nemnagyon látom hogy csinált volna valamit , ez elég ,vagy valami komplexebb amit bekell állítani)
[ Szerkesztve ]
-
válasz bb.bocs #76151 üzenetére
Mivel merevlemezen érnéd el a dolgokat, 100megabyte/sec lenne a legnagyobb sebesség, amivel el tudnád érni a filejaidat. Maximum. Nem a fontos fileok elérésére használnám, hanem a ritkábban használd fileok elérésére.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
prokxy
veterán
Sziasztok,
van egy DS920-am és hozzá egy APC Back-UPS CS 350VA-m.
Rá van kötve, de ugye nem kommunikálnak, mert vmi usb kábel kellene. Sajna azt nem kaptam hozzá.
Tudnátok segíteni kérlek, hogy pontosan mi is kell hozzá, hogy a NAS lássa és ha úgy van le is álljon idő előtt?
Keresgettem, ezt találtam: APC komm. kábel
Nem merem megvenni jóváhagyás nélkül, mert RJ50 (?) - USB kábelnek elég drága.
Ha ez ok, akkor a NAS USB-be bedugom vhová, gondolom hátra és az APC-be, majd bekapcsolom a Vezérlőpultban a szünetmentes működést és ennyi?[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
bb.bocs
őstag
válasz Protezis #76163 üzenetére
iscsi már be volt állítva, gondoltam ha oda telepítek programokat a gép helyett, nem kell vacakolni a telepítéssel. Mivel egy képfájlból is visszatudom állítani abfbvel a dolgokat viszonylag naprakészen, igy az ami nekem a lényeg így is úgyis megoldódik,tehát visszakapom a programokat ,beállításokat stbstb.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni QoS ügyben.
DS tölt felfelé
Plexen pedig távoli lejátszás vanUgye mind a kettő kifelé menő adatforgalom ezt szeretném priorizálni a plex javára.
Tudnátok ebben segíteni , hogyan állítsam be ?
-
lez68
csendes tag
válasz -Maujuri- #76156 üzenetére
Szia, én arra jutottam, hogy DSM7 alatt inteles procinál nem sda, sdb.. a device neve a HDD-knek, hanem sata1, sata2... A hdsentinel viszont nem így keresi. Ezért a -dev kapcsolóval meg kell neki mondani, hogy mit vizsgáljon.
Próbáld így futtatni:
./hdsentinel -dev /dev/sata1 -r ./hdsreport.html -htmlEz viszont szerintem csak az 1. HDD-dről fog riportolni, a többire sata2, sata3 -mal is le kell futatni.
Nekem csak egy vinyó van a DS220+ -ban, ezért csak tippelek.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
takos
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám volna, hogy adott egy Synology NAS DS718+, rajta DSM 7.0.1
Egy teljes újratelepítés után a hozzá csatlakozó tv-k a fájlok többségét nem hajlandók lejátszani.
Előtte szépen működött nem használtam külön progamot kvázi DLNA-n keresztük vitt mindent, nem volt gond. Most újratelepítés után meg a tv-n az alábbi hibákat kapom vissza: "Váratlan hiba lépett fel" vagy a másik tv-n "Ellenőrizze hálózati kapcsolatát". Természetesen a hálózat működik és például mobilról elérem a filmeket rendben.
A megosztott mappák és filmek a tv-n keresztül is szépen látszódnak, csak ugyebár nem hajlandóak elindulni.
Mi lehet a hiba? Milyen beállítást kellene megnéznem?Köszi:
takosA vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
krisztiand
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek segítséget kérni, antitalentumként. Adott egy Synology DS220+ NAS, benne egy 4 TB Seagate IronWolf NAS merevlemezzel (ST4000VN008). Elfogyott a hely, így szeretnék a 2. rekeszbe is venni egyet, ezt néztem ki: 6 TB IronWolf (ST6000VN001). Mit és hogyan kellene csinálnom berakáskor, ha nem tükrözni szeretném a meglévőt, hanem pluszként hozzáadni a 2. HDD-t?
Köszönöm a válaszokat!
Krisztián -
HOBO1
újonc
Sziasztok Szeretném a segítségeteket kérni , 3 hete vettem egy Synology DS 218 PLAY t, a gyakori hálozat kimaradások miatt sajna ujra kellett telepitenem a DSM et ami sikerült is , a media szervert is .a 7 es verzio van. Media indexelés is megvan, csak a tv en nem látom a filmeket a Nas rol ,pedig már egyszer telepitettem , es hiba nélkül müködött . mit hagytam ki? Elöre is köszönöm !
-
huan
őstag
Sziasztok,
Két lan-kábellel a routerbe csatlakoztatni a nas-t van értelme, vagy bármi előnye?
(DS720+, Telekom 1000/1000 Mb/s) -
Scooter8203
újonc
Sziasztok!
Valaki nem tudja mi lehet a probléma?
évek óta használom a download stationnal való letöltést, de valamiért most nem működik.
https://www.youtube.com/watch?v=z8v-DDnZVmE
1-2 hónapja egyszer csak ez a hibajelenség lett. Ma volt időm szórakozni vele, frissítettem a rendszert is, a download stationt is, de nem oldotta meg a problémát
Esetleg valakinek ötlete?
Eszközök:
- RT1900ac Router, minden alkalmazás, rendszer friss rajta
- 1TB winchester van rá dugva, az működik mert a rajta lévő adatokat elérem és használom
Köszönöm -
Borisz76
veterán
válasz Scooter8203 #76176 üzenetére
Talán segíthet :
- Csomagkezelőben ÁLLÍTSD le a Download Stastiont.
- Indítsd újra a routert.
- Indítsd el a csomagkezelőben megint a DS-t.Ha bejön...OK.
Ha nem...más tippem hirtelen nincs.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
krisztiand
csendes tag
Szia!
Olvasom éppen a a blog-bejegyzéseid (ezúton is köszi), és fogalmi zavarban vagyok -- nekem a két tálca közül az egyik üres, szeretnék most egy másik HDD-t is berakni (nem akarok védelmet, a kettő HDD tárhelyét szeretném összegezni). Olvastam ezt a JBOD-dolgot, ez az, amit Te "ALAP"-ként írsz le? Tehát ezeket az instrukcióidat kövessem (az első/egyetlen kötetem SHR)?
1. Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás / Egyedi / Egyetlen kötet a RAID-en / Alap
Eredménye :
- 1. lemez SHR kötet
- 2. lemez ALAP kötetKöszönöm!
Krisztián -
krisztiand
csendes tag
válasz Borisz76 #76178 üzenetére
Szia!
Olvasom éppen a a blog-bejegyzéseid (ezúton is köszi), és fogalmi zavarban vagyok -- nekem a két tálca közül az egyik üres, szeretnék most egy másik HDD-t is berakni (nem akarok védelmet, a kettő HDD tárhelyét szeretném összegezni). Olvastam ezt a JBOD-dolgot, ez az, amit Te "ALAP"-ként írsz le? Tehát ezeket az instrukcióidat kövessem (az első/egyetlen kötetem SHR)?
1. Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás / Egyedi / Egyetlen kötet a RAID-en / Alap
Eredménye :
- 1. lemez SHR kötet
- 2. lemez ALAP kötetElőre is köszönöm!
Krisztián -
Borisz76
veterán
válasz krisztiand #76181 üzenetére
Nem.
A JBOD az nem ALAP kötet.
Ilyenek vannak :
- Alap vagy más néven , angolul : Basic kötet
- JBOD
- Raid 1
- Raid 5
- Raid 6
- SHR
- stb....Wikipédia : RAID ebben nem szerepel a : JBOD
A JBOD tulajdonképpen nem valódi RAID-kötet, de a RAID-vezérlők többsége felkínálja ezt a lehetőséget. A JBOD (Just a Bunch Of Disks – csak egy köteg lemez) megoldás lényege, hogy több merevlemezt egynek lásson az operációs rendszer, de ehhez nem használ redundanciát; szimplán összefűzi a merevlemezeket, tehát a lemezek kapacitása összeadódik, ettől fogva egyetlen nagy lemeznek látszanak. Komoly hátránya, hogy ha az egyik meghajtó meghibásodik, minden adatunk elvész. Használata éppen ezért csak korlátozottan ajánlott, fontos állományok tárolására inkább ne vegyük igénybe.
2 fiók esetén 2 megoldás létezik a tárhely növelésre :
1 .- JBOD
Ekkor egy lemez meghal minden adat ugrott.2. - 2 db különálló kötet :
- 1-1 db Alap kötet
- 1-1 db SHR kötet
- 1 db Alap + 1 db SHR kötetEzen esetekben 1 lemez meghalt, akkor annak az adatai ugrottak.
Másik lemez jó, DSM elindul, azon lévő adatok elérhetőek.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogyan lehet (ionos.hu-n vásárolt) domain nevet hozzárendelni a DS220+ -on futtatott weblaphoz/webapplikációhoz? Nem baj, ha az SSL is működik.
Ha volt már, akkor kérem valaki linkelje be.Köszönöm!
-
Protezis
őstag
válasz meke11 #76184 üzenetére
Én így csináltam.
Nem csak erről szól az írás, de a lényeg benne van.[ Szerkesztve ]
-
krisztiand
csendes tag
válasz Borisz76 #76183 üzenetére
Értem, köszi! Nekem az AQUA-s srác mondta ez a JBOD-dolgot, így nem is nagyon értem, hogy akkor mi értelme van, hiszen 1 Alap + 1 SHR-ben is ugyanezt kapom, nem? Én csak médiatartalmat tárolok rajta, ha az Infuse (Apple TV) egynek látja ilyenkor nem érdekes, hogy amúgy 2 hely van.
Ebben az esetben használhatom azt, amit leírtál? Bedobom az új (6 TB-s) HDD-t, alapnak kijelölöm és kész - van 10 GB össz helyem?
-
Alex91
félisten
válasz krisztiand #76187 üzenetére
Nem…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Borisz76
veterán
válasz krisztiand #76189 üzenetére
Nem látja egynek.
2 db köteted lesz.
Ezért kell mindkét köteten legalább 1-1 db MEGOSZTOTT MAPPÁT is létrehozni. Aztán ezekbe a mappákba másolhatsz mindent...akár almappákba rendezve.
Majd ezt a 2 db megosztott mappát fel lehet csatolni mint :
HÁLÓZATI MEGHAJTÓ a Windows 10 / 11 rendszernek.
Aztán Total Commander-el lehet benne "garázdálkodni".Én így szoktam
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Adott egy DS115j, rajta DSM 7 (csak ezt engedte telepíteni, 6.2-t már nem).
A WebDAV-ot és a VPN alatti SMB-t nem tudtam életre kelteni. FTPS, VPN, Synology Drive ShareSync szépen megy.
WebDAV beállítást ezen hsz alapján leellenőriztem, mindent beállítottam, de nem megy. Másik DSM 6.2-es NAS-al megy. Lehet, hogy a 7-es DSM bugos? Van valakinek ötlete, hogy miért nem megy?
VPN-en keresztül beírom a windows intézőbe a \\NAS IP cím és egy idő után feldobja a windows nem tud kapcsolatot létesíteni ablakot a diagnosztizálás nyomógombbal.
DSM 6.2-n a VPN-en keresztüli SMB működik, ha beírom a NAS IP-t. Ötlet valakinek? -
krisztiand
csendes tag
-
Borisz76
veterán
válasz krisztiand #76192 üzenetére
Milyen a jelenlegi köteted ?
SHR ?
Alap / Basic ?Úgy gondolom - sosem csináltam - , hogy a jelenlegi kötetet meg kell szüntetni és újra létre kell hozni kifejezetten JBOD kötetként.
( Ez a mozdulat adatvesztéssel jár....tehát menteni kell mindent ,ami fontos...)
Majd a 2. lemezt hozzáadva lehet a kötetet bővíteni.
Így lesz 1 db , 2 lemezes JBOD köteted.
Egyben fogod látni az egészet.......1 kötet.Esetleg a Tároláskezelő / Tárolókészlet / Tevékenység fülön nézd meg...
, hogy lehet e a jelenlegi kötetedet változtatni.[ Szerkesztve ]
-
krisztiand
csendes tag
válasz Borisz76 #76193 üzenetére
SHR-ben van (kezdőként én semmit nem mertem anno variálni). Változtatni - ha jól látom - csak SHR2-re enged. De elég macerásnak hangzik, főleg úgy, hogy nagyon senki nem ajánlja a JBOD-ot. Gondolom az a legértelmesebb/legegyszerűbb, ha követem a leírásod és hozzáadom az újat ALAP-ként -- aztán az egyikre a sorozatokat rakom, másikra a filmeket.
-
krisztiand
csendes tag
válasz krisztiand #76194 üzenetére
-
Borisz76
veterán
válasz krisztiand #76195 üzenetére
Ez ilyen.
Az 1 lemezes védelmet ( SHR1 ) engedi tovább fokozni 2 lemezes védelemmé ( SHR2 ).
Nálam eleve a 12 db lemez SHR2-vel indult.
Visszafelé nem lehet lépnem...tehát nem tudok SHR2-ről SHR1-re váltani.....csak teljes kötet törléssel és újra alakítással.
Csak hová tszek addig 36 Tb-t ?Amúgy igen.
Tedd be az új lemezt és hozz létre ALAP / BASIC kötetet.
Ez a 2 lemezes NAS-ok átka.
Ha kell a hely akkor egyben JDOB vagy 2 db kötet.
Ha kell a biztonság, akkor meg csak 1 lemeznyi hasznos tárhely lesz....Ezért is szoktam eleve 4 fiókos NAS-t javasolni.
Lehet indulni 2 db lemezzel SHR-ben.
Így lemez hiba ellen védett a dolog...
Aztán ha kevés a hely csak bepattint az ember egy 3. és egy 4. lemezt.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Joshi
titán
Sziasztok. A milyen NAS-t vegyek topikban a Synology 220+ NAS-t ajánlották ami érthető. Kérdésem az lenne, hogy ennél olcsóbb modelljük nincs ami Celeron procis de két HDD helyes? Nekem nincs szükségem semmi extrára ezeken kívül.
-
blakey
titán
Ez a belépő az Inteles Syno világába. Egyébként a QNAP-nál is körül lehet nézni vagy a használtpiacon egy korábbi modell is jó lehet, pl. 218+.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gaming F15 FX506LU Gamer Notebook
- Független Iphone Xr 128GB 87% Akku Red Hibátlan Dobozos
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Samsung Galaxy A3 2017 Leharcolt állapotban!
- iPhone 13 Starlight 256GB független + Apple Watch Series 2 KORREKT ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest