- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maki0308
csendes tag
válasz zsamiatt #76449 üzenetére
Azt elhiszem hogy nem sokat mond, sajnos nem nagyon tudom mit kellene elmondanom a beállításokról az biztos hogy a számítógépre telepítve van ott csináltam egy fiókot azután telepítettem a tv re ahol belépve kéri hogy csatlakoztassam a szervert beírom az IP címet azután csatlakozni akarok de csatlakozási hibát ír, lehet az IP cím hibás mert a számítógép keresőjében kerestem rá utána azt írtam be ami a modemhez adtak persze az sem jó
Sajnos nem értek hozzá ami tudom látszik is -
WaterWave
veterán
-
maki0308
csendes tag
Akkor megkeresem ahol az emby ről kérdezhetek, bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
dannnzzzz
csendes tag
Sziasztok! Lassan 2 hónapja használom a ds118-as NAS-t, gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít.
Infuse otthonra (Apple TV 4K + projektor) és távolra Plex. Tapasztalatom szerint tökéletesen teszi a dolgát, Itunes media server rendben megy, download station-t Borisz leírása alapján be tudtam állítani, azt használom letöltésre, vagy PC-n synology assitant-tal meghajtóként kezelem a filmek/sorozatok mappát.
Egy dolog nem megy, a download station-ben ncore van beállítva, de a keresésre soha nem dob fel semmit, ha erre van ötlet, azt megköszönöm.
Még egyszer köszi az összes eddigit, nagyon hasznos a topik és eddig mindig segített valaki, ha felmerült valami.
-
ForRedGlory
félisten
Igyekszem nem túl nagy baromságot kérdezni...
Ha veszek egy NAS-t és ethernet kábellel össze van kötve a lejátszóval (speciel egy Nvidia Shield TV Pro), akkor ethernet kábelen működik az audio passthrough? Nem szívesen mondanék le a Dolby Atmosról.
Feltételezném, hogy igen, mert elvileg a lejátszótól függ csak a dolog, de mivel egy vagyont el lehet költeni NAS-ra, a feltételezésre nem alapoznék.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #76464 üzenetére
Oké, gondolkozhattam volna és tesztelhettem volna mielőtt hülyeséget kérdezek.
PC-n csináltam egy plex szervert és átballagtam a nappaliba, aztán megnéztem. Simán lejátsza a Dolby Atmost is.
-
addikt
Két RSS könyvjelző, mindegyiket másik letöltési helyre állítod. Két kattintással működik a letöltés, ennél nincs egyszerűbb szerintem.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Elemental
addikt
Bocs, hogy próbálnék segíteni
"amikor telepítjük, ki kell választani egy kötetet. "
Akkor lehet, hogy nem értem a kérdést, de leírom, amit tudok.
Amit telepítéskor megadsz, az lesz az alap könyvtár, ezt a későbbiekben is meg lehet változtatni a beállítások alatt. Nincs jelentősége, hogy mit adsz meg, mert minden letöltés alkalmával meg tudod adni, hogy hova töltsön. Itt találod:
Viszont, ha be van pipálva a letöltési opció beállítása, akkor minden torrent hozzáadásakor be tudod állítani, hogy hova töltsön (ha ezt a pipát kiszeded, akkor mindig az utoljára kiválasztott helyre tölt).
Ebben a formában tudod megadni a helyeket (csak egyszer kell beírni, következő alkalommal a legördülőből ki tudod választani):
-
Marci112233
addikt
Még mindig nem döntöttem melyik HDD-t vegyem meg, de hajlok az X18 18TB felé a DS418-ba. Kettőt vennék a tárhely bővítés miatt, hogy maradjon az SHR mint a jelenlegi 4x4TB-nál.
Biztos hogy menni fog benne rendesen és ha jelzi is hogy nagyobb lemezek vannak benne, de továbbléptetem akkor nem fog többet zavarni, és nem is lesz belőle baj?A másik kérdésem, hogy akármelyik HDD-t is veszem, akkor nekiugorhatok úgy hogy egyből kicserélem a 2 HDD-t, vagy csak egyesével? Ha egyesével, akkor mindenképp a negyediket kell először cserélnem és javítanom a kötetet, vagy kezdhetek a harmadikkal is elsőnek? (Azért kérdezem hogy kezdhetek-e a harmadikkal mert az egy WD40EFAX ami ugye SMR-es, bár gondom még nem volt vele.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
addikt
válasz Marci112233 #76468 üzenetére
Jó lesz bele. Egyesével cserélheted csak és meg kell várnod amíg végez (akár több nap is lehet). Mindegy melyikkel kezded.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
WaterWave
veterán
DSM 7, code name 7.0.1-42218 Update 2
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Borisz76
veterán
válasz Marci112233 #76468 üzenetére
A DS418-t ugye a számozása alapján tudható, hogy 2018-ban adták ki.
Abban az évben még nem létezett 18Tb-s lemez....
Ezért van a leírásban "csak" 16 Tb HDD támogatás.
Ne parázz miatta....tuti menni fog a 18 Tb-s lemezzel is.4*4 Tb SHR kötet esetén 1 db lemezt vegyél ki és tedd bele az újat.
Majd bekapcsolás után a kötet helyreállítása kell.Az, hogy melyik lemezzel kezded ....lényegtelen.
Ha van benne olyan lemez amin van már 5-10-20 db hibás szektor....kezd azzal a lemezzel. Ha mind hibátlan, akkor ec-pec-kimehetszU.i. : Kezdheted a 3. lemezzel....pont az SMR miatt !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
oZone762
tag
Ugye ez a crucial ram jó lesz 420+-ba: CT4G4SFS8266 ?
-
Joshi
titán
válasz Elemental #76467 üzenetére
Sajnos az a gondom hogy ez nem működik. Nekem úgy tűnik, mintha csak arra akar letölteni a Transmission, amelyik kötetre telepítve van a Transmission. Hiába állítom át bármelyik lapon amiket linkeltél (guiban), minden esetben a volume1-re tölt. Érdekes, mert egyébként meg az van bepipálva, hogy kérdezzen rá. Igen, ha a NAS webes felületén töltenék le, akkor lehet hogy rákérdez, de a Windows Gui már ezt nem tudja.
-
Marci112233
addikt
válasz AiRLAC #76469 üzenetére
Köszönöm a választ!
Neked is köszönöm a választ!
Nyilván én is tudom, hogy 2018-as modell és akkoriban még nem volt 18TB-os HDD, de azért manapság legalább a Raid kalkulátorba bekerülhetne szerintem. Bár kíváncsiságból ránéztem a DS420+-ra ami ha jól tudom a 418 utódja, de ott is max 16TB-os HDD-t hoz csak.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Elemental
addikt
Most lehet, hogy megint félre értelek.
Amit küldtél képet, az arra vonatkozik, hogy hova telepítse fel a csomagkezelési központ a tm-et (meg minden csomagot) a nason. Ennek a letöltésekhez nincs köze.A jogosultságokat megadtad a transmissionnek a Megosztott mappáknál?
Vezérlőpult - Megosztott mappa - kiválasztasz egy mappát - Szerkesztés - Engedélyek - legördülő menüből Rendszer belső felhasználó - sc-transmissionnek adni kell engedélyt minden megosztott mappában. Én szoktam adni Helyi csoportok alatt az sc-downloadnak is. -
Joshi
titán
válasz Elemental #76475 üzenetére
Jól sejtettem, a Mindig kérdezze meg opciót a gui nem veszi figyelembe. Ha ez van beállítva, akkor az alapértelmezett kötetre tölt ami nálam a kötet1. Ha beállítom a kötet2-t, akkor arra tölt. Végül is már ez is valami, de azért na.
ui.: egyébként nem is kérdez semmit, szóval nem csodálom hogy nem működik. A legújabb 5.0.2-es gui van fent.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Na most meg működik, lehet azért, mert a Transmissiont nem állítottam le amikor állítgattam. A Rendszer belső felhasználó valóban nem volt engedélyezve, azt azután engedélyeztem hogy írtad. Most már működik. Nekem nagyon fura hogy ennyi mindent külön kell engedélyezni a Synology NAS-ban.
ui.: nem azért telepítek dolgokat rendszergazdai jogosultsággal, hogy aztán ne működjön mert nincs engedély. Azért alapba is adhatna hozzáférést néhány dologhoz, de legalább kérdezzen rá. Na mind1.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
-
Joshi
titán
válasz kgymac #76481 üzenetére
Persze ok teljesen igazad van, de azt is meg kell érteni, hogy nem azért telepítek valamit mert nincs rá szükségem. Azért írtam, hogy legalább kérdezze meg a rendszer vagy figyelmeztessen hogy bizony ahhoz hogy működjön, ez és ez a feltétel szükséges. Ugye ott volt az NTLMv1 probléma ami még egy hozzáértőt is megviccelt nem hogy egy laikust (engem) .
-
kgymac
őstag
Ezért van minden csomaghoz telepítési leírás. Érdemes elolvasni, de főleg megfogadni a benne írtakat. Ha a fejlesztőét nem is, de hobby felhasználók is készítenek ilyeneket. Ha az összefoglalóban nem is találsz, de a kereső vagy ha más nincs, a gugli biztos dob pár találatot egy csomag telepítéséről és beállításáról, persze jól kell megadni a kulcsszavakat.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
DSM 7-re váltásnál a Moments-ből átkerülnek a Synology Photos-ba a képek? Csak mert több családtag is külön lövi fel a képeit. A régiem maradnak, vagy kuka az egész és új helyre kell másolni? Gondoltam kérdezek mielőtt megszívatom őket.
Előre is Köszi! -
zAcsKO
tag
Sziasztok, vettem egy DS420+t és migráltam a DS218+ból. Először frissítettem DSM7-re a kétlemezesen, majd migráltam a két benne lévő hdd-t az új 4 lemezes NAS-ba. Ezután beraktam egy harmadik HDD-t a 4 lemezes NAS-ba és elkezdte a meghajtót hozzáadni (kb 2,5 nap lesz). Eddig minden szép, minden beállítás ugyanaz, a windows alatt be is tudom hozni a megosztott könytárakat semmi nem törlődött stb.
Viszont kodi lejátszó NFS megosztás addig jut, hogy tallózáskor látom a NAS ip címét, ha rákkatintok látom a megosztott könyvtárakat pl. volume1/FILMEK
Viszont hiába kattintok rá már nem tudom hozzáadni, És ha kézzel írom a címet akkor sem tud kapcsolódni. Megnéztem, és minden NFS enegedélyek beállítás változatlan az új NAS-ban, de létrehoztam egy vadonatúj megosztási könyvtárat, és annál sem megy. Ugyanezen NFS engedélybeállítások korában működtek, médialejátszó IP címe változatlan. Lehet az e a baj, hogy még folyamatban van a harmadik meghajtó hozzáadása? -
Sanyi.mTs
addikt
Létezik NAS-ba való HDD 8+TB méretben, ami 5400/5900rpm-es? Fontos a zaj, mert a nappaliban van a NAS.
-
ForRedGlory
félisten
Valahogy ezt a meghajtó feltérképezést másként is meg lehet csinálni Windows 11-en? Nekem nem sikerül, a végén ezt kapom:
Start menüből elérem, ha az útvonalát beírom a megosztott mappának, amit aztán ki is tudok tenni a gyors elérésekhez ( [kép] ), de tök jó lenne, ha meghajtóként is csatolható lenne. Esetleg kihatással lehet rá, hogy még az első meghajtó ellenőrzés fut? [kép]
Feltételezem, hogy ha rossz lenne a beállítás, akkor nem érném el a start menüből sem, de teljesen megállt a tudományom.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, keresnek valami megoldast ra, hogy a kevesbe fontos adatokrol amirol nincs mentes idonkent keszitsen egy listat. Igy ha megdoglik a syno tudom milyen filmek, jatekok, zenek voltak.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #76492 üzenetére
Uhh, bocs... lehet lesz pár kommentem, remélem gyorsan felveszem a fonalat... Ezt a dolgot végülis megoldottam azzal, hogy a Windows 11-ben csatlakoztattam a hálózati meghajtót és nem a Synology Assistantal, mert azzal sehogy sem akarja, de így már nem is érdekel.
-
Magnat
veterán
Beírom, hátha valakit érdekel, haverom most bővített ramot a 218+-ban, CSX 8GB DDR3 1600MHz APSO1600D3L8GB-t tett bele és csont nélkül működik.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
ForRedGlory
félisten
Kb 1 nap alatt végez az első meghajtó ellenőrzéssel és még van hátra kb 5 óra belőle. Mivel nem voltam képben, a teljes merevlemezre 1 db megosztott mappát gyártottam maximális tárhellyel, mert nem tudtam, hogy utólag nem lehet csökkenteni a méretét.
Ha úgy törlöm a megosztott mappát és hozok létre több kisebbet, hogy még nem fejezte be az első meghajtó ellenőrzést, akkor ezt a meghajtó ellenőrzést ugye nem kezdi újra?
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz zsamiatt #76493 üzenetére
Írj rá bash scriptet. Ha elég filenév a teljes elérési úttal, akkor a find elég, ha nem, akkor ls.
kb.#!/bin/bash
find /volume1/video/ >/volume1/backup_dir/nincs_mentve.txt
find /volume2/video2/ >>/volume1/backup_dir/nincs_mentve.txt
Ha szűrni kell (csak avi/mkv), egrep-et ajánlom, kb. "find | egrep 'avi|mkv' >"
A > létrehozza a kimaradt file-ok listáját, a >> hozzáfűzi, értelem szerint több megosztás esetén használatos.
Inkább SSH-n hozd létre, win alatt nem az igazi. Mentsd el valahová, majd mc-vel vagy chmod-dal állítsd be, hogy futtatható legyen (+x).
Tedd be ütemezőbe, teljes elérési úttal és állítsd be, hogy mikor fusson. -
arn
félisten
Ti mit hasznaltok? Siman engeditek a nasnak a upnpt, vagy inkabb manual port forwaring a routeren?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest