- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lkepes
újonc
Sziasztok!
VPN-el kapcsolatos kérdésem lenne.
Egy ds118 működik a háztartásban, amelyet szerettem volna VPN szerverként használni, Androidra OpenVPN-el, egy helyi Win7-et futtató notebookon pedig L2TP/IPSec-el. Mindkettőt sikerült beállítani többek között logout.hu-s bejegyzés, és youtube-os tutorial sorozat segítségével (mydooads csatorna), és 3 mobilon tud csatlakozni az OpenVPN, és a latopon is csatlakozik a másik módon.
Egyetlen egy probléma van, csatlakozás után borzasztóan lelassul a net. Böngészéshez még csak-csak, de a letöltések már elviselhetetlenül lassúak, streaming esélytelen. Ami rédekes hogy egyik speedtest sem idul el, time out-al. Akár az otthoni wi-fi-n akár sima mobilneten próbálom ugyanez a helyzet.
Mitől lehet ez a jelenség, mire nem figyeltem oda? -
-
HIJ
őstag
A reg.kártya jelenti, hogy a hivatalos magyar forgalmazótól van, szóval hivatalos magyar gyártói szerviz garancia lesz rá. Értelem szerűen, ha nincs akkor a bolt intézi a garit...
Én pont most voltam kénytelen visszaküldeni egy 920+ -t emiatt... Itt a hivatalos boltok listája.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Wordpress-t szeretnék használni. Telepítettem az összes PHP-kezdetűt, MariaDB 5 és 10-et, phpMyAdmin-t és a Wordpress-t is, de a megnyíló böngészőablakban nem nyílik meg semmi. Mit kellene még beállítani, hogy elkezdhessem a blogkészítést?
Ez kissé bonyolult nekem.
Ez alapján indultam neki.[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz zsamiatt #64911 üzenetére
Pár éve alaplapi lan hibánál még 1 hónap volt az ügyintézés, mert a gyártóhoz kellett visszaküldenie a forgalmazónak.
A reg kártyával pont semmire se mész, csak a "Gandalf és bandája" nevű gittegyletnél kérdezhetsz, ami synology magyar fórum néven operál, de előre szólok, ha kérdezel, mert nem értesz valamit, a válasz az lesz, volt már szó róla, keresd vissza.
Szóval tök feleslegesen veszel regkártyás terméket, még ugyanannyiért se választanám a regkártyás opciót.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ebben egyetértek. Bár rendes cégnél nem kell 1 hónapot várni a NAS-ra, mert gyk annyit tett, hogy nem a nagykerbe küldte, ahonnan vette, hanem ő a gyártóhoz, emiatt volt hosszú a várakozás. Ha a nagykerhez küldte volna, mert mondjuk nem ügyeskedve vette volna a bolt, akkor sokkal rövidebb az ügyintézés.
BTW, ha meg vége a bolti garinak, a Synologyhoz még mindig visszaküldhetjük, bár szerintem nagyon ritka a meghibásodás. Van, de nem olyan gyakori.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
addikt
Ha D7-es van benne akkor belemegy a 2.5" simán, ott vannak a lukak és csavarokkal jön hozzá (a 3.5-ös lemezek oldalsó műanyag sínekkel rögzülnek).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
varsza
tag
Sziasztok, lehet béna a kérdés, de DS218+-ról lehet zenét streamelni USB-n keresztül DAC/erősítőbe? Ugyanígy kérdés, hogy TIDAL/Spotify elérés megoldható vmi sajtát alkalmazással? Ki szeretném hagyni, hogy Raspberry-t vagy hasonlót még be kelljen iktatni a rendszerbe.
köszi -
Rick4
félisten
Azt a nast meg kellett fordítani a gyártó meg a hazai kereskedő között, a helyi hibamegállapítás lan hibát állapított meg, ez alaplapcserét jelent, amit gondolom csak a gyártó tud/ akar elvégezni.
Minden más esetben lehet sokkal gyorsabb az egész, a maradék egy tápegység, némi fémlemez, meg műanyag, ez az egy nyomtatott áramköri lap a lelke a terméknek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Borisz76
veterán
válasz lasse001 #64897 üzenetére
A jelenlegi SHR kötet bővítése után 6Tb helyed marad!
Cserébe mindkét lemezen ugyanaz lesz!
Egy lemez meghalhat de attól még a DSM felál, működik a másik lemezről és az adatokat is eléred.Ha új kötetet hozol létre akkor 2x6 Tb helyed lesz.
Egy lemez halála esetén a DSM feláll, indul a másik, ép, egészséges lemezről de a halott lemez tartalma elvész.Tehát a döntés lényege röviden :
Rendelkezésre állást vagy tárhelyet akarsz bővíteni?Megj. : Ezért nem szeretem ajánlani a 2 fiókos modelleket. Jobb döntés hosszútávon egy 4 fiókos modell.... indulhat az is 1-2 lemezzel, SHR-ben, később csak bővíteni kell.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lkepes
újonc
Szia! Megnéztem, és igaz hogy most éppen zajlik egy biztonsági mentés is párhuzamosan de azért csatlakoztattam OpenVPN-el az egyik Androidos telefont, a RAM használat maradt 45%, processzor kb. 5%, a LAN letöltési sebesség 2,5-3.2MB/sec, a feltöltés 34-67KB/sec.
A telefonon elindítottam egy alkalmazás letöltést és az OpenVPN app-ban látható sebességadatok szerint, 114KB/sec letöltési sebességet sikerült elérnie maximálisan..
A letöltés elindításával a NAS fenti erőforrás igényei lényegében nem változnak. A LAN feltöltési sebessége max. 70KB/sec.Mire megírtam a fentieket érdekes dolog történt. Semmihez sem nyúltam, csak próbából újra elindítottam 2 alkalmazás telepítését a készüléken. Csodálatos módon az OpenVPN szerint 2.4MB/sec sebességgel teljesen elfogadható sebességgel letöltötte. Ezzel párhuzamosan a NAS erőforrásfigyelőben a letötlési sebesség elérte a 6,4MB/sec-et, a feltöltés pedig 3,4 MB/sec-et. A telefon normál Vodás mobilneten van csatlakozva, nem a háztartás Wi-Fi-jére.
-
tobias40
veterán
Egy már meglévő mappát hogyan tudok megosztott mappává alakítani?
-
lkepes
újonc
Na annyit most kikísérleteztem, hogy ha a telefonnal mobilneten vagyok akkor elfogadható a letöltési sebesség, ha pedog az otthoni Wi-Fi-n, akkor lassul be nagyon.
A laptopot nem tudom tesztelni most az L2TP/IPSec-es csatlakozással mert fut a Backup, de ha végztett akkor megnézem azt is a mobilnetről.
Valakinek valmilyen észrevétele esetleg? -
hpeti2
aktív tag
válasz vandeminek #64798 üzenetére
Ismert telekom hgw probléma. Tedd fel telefonra és laptopra a "fing" alkalmazást és addig próbálkozz a hálózati eszközök kilistázásával, amíg nem látod a nas-t is közöttük. Utána próbáld meg a korábban nem ment kapcsolatokat. Nekem is kicsit játszani kell a wifi - lan kapcsolattal így.
Ui.: máshogyan is generálhatsz arp-request-eket, de azt már rádbízom.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
huan
őstag
Sziasztok,
Aki üzemeltet weblapot nas-ról, azoktól kérdezném, hogy a phpMyAdmin-felületét hogyan érem el? -
tobias40
veterán
DS-ben most látom hogy az admin fiókkal töltöttem le korábban a filmeket.
Most egy másik fiókkal vagyok bent(sajátommal) így is seedeli majd az admin fiókkal letöltött torrenteket?Jár ez vmi hátránnyal vagy ne foglalkozzak vele? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Ugye ha régebbi kb 5-7éves vadonat új WD20EFRX-eim vannak otthon és azt rakom az új NAS-ba akkor nem kell tartani a lassulásos problémától, hiszen azt csak az újabb sorozat és nem is ez EFRX-eket érinti, jól emlékszem?
-
blakey
titán
válasz mimic1979 #64923 üzenetére
A 192.168.1.79-es IP-t be kell állítani a router port továbbítás részénél.
Telekomos eszközt nem ismerem, de port továbbítás nélkül nem fog meni az FTP.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Egy DS918+ használunk, az NAS az irodában van, és openvpn-nel kapcsolódunk többen hozzá.
Összesen 29 felhasználó van, de többen nem vagy alig használják, aktívan 5-8 felhasználó használja.Mostanában egyre gyakrabban jön el ez a hibaüzenet:
ez egyébként még csak nem is távolról hanem helyben közvetlenül a nashoz csatlakozva lett fényképezve.
Biztos, hogy más nem használta a fájlt, mitől lehet ez? -
partymaci
aktív tag
Slackből exportált history-t a Synology Chat csak részben importálja be, pár napot visszamenőleg, ezzel találkozott már valaki?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Bishop1
tag
Sziasztok!
Mint kiderült az ASS feliratok megfingatják a Plexet DS214+-en, így átköltöztettem az egész Plex Szervert a Shield TV Pro-ra és csatoltam hozzá a NAS-t mint meghajtó. Simán felállt a szerver és gond nélkül indít minden tartalmat 4k HDR-ig bezárólag. Most a problémás képalapú feliratok is mennek szépen, de nagyon lassan indulnak el a filmek. Kb 1 perc homoka.
Gondoltam adok még egy IP címet a NASnak, rádugom a másik hálókábelt is és ezt csatolom a Shieldhez..
A routeremen látom a másik IP-t és hogy ez a NAS. A Synology Assistant is kettőt lát a NASból a két eltérő IP címen. De a Shield nem lát másik hálózati tárolót.
Mellékelek pár képet, én sajnos gyakorlatilag semennyire nem értek a hálózatokhoz.
A NAS beállításainál hagyok ki valamit (bénázom el teljesen) vagy a Shieldnél lehet a gond?
Lehetséges hogy azért nem látja mert azonos a név mindkét címen?
Illetve a Bounding alatt az adaptív terhelés-kiegyenlítés nem erre való?
Mármint hogy ha több alkalmazás érné el, szétdobálja a szálak között?[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Bár weblapot nem üzemeltetek, de pl. így: belso.ip.címed/phpMyAdmin/
Tehát pl: https://192.168.1.1/phpMyAdmin (feltéve, hogy https-en éred el a nas-t). Működik (ha tudja a routered a NAT Loopback-et) DDNS-el is.
De ha megkeresed a Package Centerben a phpMyAdmin csomagot, rákattintassz, alul ott lesz az elérési útvonala.
El Psy Kongroo
-
addikt
válasz Bishop1 #64941 üzenetére
Egy klienssel nem lesz értelme a két hálózati portnak.
Kábelen van gondolom minden csatlakoztatva.
Milyen protokoll, SMB vagy NFS?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy TP-Link Tapo C200 kamerat hasznal-e valaki a Surveillance Station-nel? Az erdekel, hogy megy-e egyaltalan, meg, hogy lehet-e egyszerre telorol iranyitani is, mikozben kapcsolodik hozza a NAS."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Pupi1973
csendes tag
Sziasztok! Gondom támadt a PhotoStation-nal .Quickconnect-tel elérem (https://quickconnect.to/xxx/photo linken , belső hálózaton a https://xxx.xxx.xxx.xxx/photo szintén, de a dsm vezérlőpultból parancsikonról nem megy. Lehet az ikon beállításai szerkeszteni? Illetve az alkalmazásportálnál sem látom, csak a file, audio, és download station-t. Van ötletetek?
-
-
fulton
addikt
Sziasztok!
Tapasztal valaki abnormális jelenséget A Download Station alkalmazásnál, telefonról vezérlésnél? (DS Get)
Nekem valamiért azt írja mai naptól hogy:
"kérjük frissítse a DSM 4.0 vagy újabbra, és elepítse a Download Station 3.2-őt vagy újabbat a csomagkezelési központban."
Megnéztem a Nas-on, nem jelez frissítési lehetőséget a Download Station-ra, és az andoridos DS Get sem jelez semmiféle frissítést. Mi lehet a baja?
(eddig gondtalanul működött)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs