Új hozzászólás Aktív témák
-
kilua
senior tag
Ha a 4090et akarnák a kínai cégek használni, akkor nem fosna tőlük az USA (egy Huawei ascend 910 elég sok 4090 teljesítményének felel meg)
Úgy értem valamiért a deepseek ai (chat.deepseek.com) eléggé pariban van az openai/antropic modelljeivel. A francia mistral például jóval gyengébb azoknál. És a hunyuan videó készítője is jobb lett mint az openai sora legalábbis szerinte [link] ezeket biztos nem 4090el tréningelték. Persze az Nvidia jobb ár érték arányú mint a Huawei megoldása de kb ennyi.
Nem vagyok nagyon Kína mellett sem, csak azért írtam le hogy érzékeltessem milyen súlycsoport ma már Kínai tech ipar.
-
slmSIG
tag
Nem mond le Kínáról az NVIDIA
Akkor mentek a levesbe, tesó!
-ez ennyire egyszerű lesz... -
devast
addikt
Gondolom részben az, hogy ez nem olyan mint egy kiló kenyér, hogy belerakod a kosárba aztán kifizeted. Látszik még sosem volt dolgot komolyabb enterprise motyókkal.... US export control. Bekérnek a vásárló cégről egy csomó adatot, bürokrácia ül rajta, aztán engedélyezik, hogy megvedd. Az tart valószínűleg eddig. Abba gondolj bele, ha bárkinek csak a kezébe adnák, akkor semmi nem akadályozna meg embereket abban, hogy simán kínába vigyenek ebből annyit, amennyit akarnak.,
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Alaaf Pi
senior tag
Azt, hogy például H100-at és hasonlót nem tud venni a boltban.
-
Ajándékok
aktív tag
Nem tudom... Ha körülnézek itthon, a procim amerikai, de minden más vagy eu-s vagy Kína és környéke. Bár találtam banánt is, az lehet, hogy Afrikából jött.
De a megvalósítást sem értem. Rengeteg kínai dolgozik szerte a világban. Ha csak 1% bemegy a boltba és bányászásra vesz 16db 4090-et, aztán hazaküldi a rokonoknak, mit ér a korlátozás? Bár az ár biztos, hogy magasabb kis tétel esetén.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Alaaf Pi
senior tag
Csak éppen az USA piac fizetőképesebb. Például AI tanítás területén. Valamint ha a chipgyártáshoz használnak USA szabadalmat, akkor annak használatát már megtilthatja. Például az ASML-nek is jobban fájna az USA-t elveszteni, mint Kínát, ezért is nem szállítanak oda gépeket már.
-
Ajándékok
aktív tag
Kínában több, mint 4* annyian élnek. Sokkal nagyobb piac. Szerintem a behozott áruk mennyisége még nagyobb arányban eltér Kína javára.
Ha az USA kereskedelmi háborút akar, csinálja. Nem kell csatlakozni hozzá. Mivel a chip gyártó gépeket az EU gyártja, még szankcióktól sem kell tartani.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Persze, hogy nem akar lemondani a kínai piacról, dollár milliárdokról beszélünk.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Alaaf Pi
senior tag
Az egy dolog, hogy az NV nem mondana le, de ha választhat, hogy Kína vagy komplett nyugat piac, kizáró vaggyal, akkor nem kérdés szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elemlámpa, zseblámpa
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s