Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- OLED TV topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
KDE4-ben Suse11 alatt hogy tudom beállítani, hogy ha zárolom a munkamenetet, akkor a képernyőt elküldje power save-be?
-
luciferc
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
/etc /var /usr /bin stb mindenképpen lesz a rendszeren, ezek rendszerkönyvtárak. Lehet őket külön partícióra is tenni, meg lehetnek a root partición. A Linux filerendszere teljesen transzparens, két egymás mellett lévő könyvtár lehet akár másik vinyón is. Nem kell vele foglalkoznod, legyen egy root partíció meg egy home, a többit elintézi a suse.
NTFS-t kiválóan ír a suse és a többi mai disztrib is.
-
luciferc
őstag
válasz
üzenetére
Van libgs.so, mégpedig libgs.so.8 és libgs.so.8.62 néven. És ez volt a gond, egy nyamvadt symlink megoldotta. Ha egyszer a nyamvadt gsview-nak minimum 8-as libgs kell, akkor miért nem keresi úgy is? Na mindegy...
A megadott parancsra viszont nem ír ki semmilyen libgs.so-t, pedig függ tőle...
Kösz a kezdőlökést!

-
luciferc
őstag
felraktam MrDoc's repojából a gsview-t, természetesen fent van a ghostscript is, ennek ellenére a gsview közli, hogy:
Failed to load libgs.so
mi a baja?
-
luciferc
őstag
OpenSuse 11 KDE 4-gyel: Megoldható valahogy, hogy a system tray-t összecsukjam, hogy csak a kiválasztott néhány ikon látszódjon? Úgy ahogy win alatt lehet. 8-10 ikon környékén ez már igen hasznos lenne. Ha KDE 4-gyel nem, akkor KDE 3-nál megoldható?
-
luciferc
őstag
Adott egy hdd, rajta egy ntfs partíció, amin rajta van a suse telepítő dvd. Próbálom telepíteni a suse-t, természetesen hdd-s installal, de következő hibát kapom: a telepítő 2. lépésében:
Unable to create repository hd:///suse?device=/dev/sda1&filesystem=auto
Failed to mount /mounts/mp_1022 on /var/adm/mount/AP_0x00000001: Mounting media failed (mount: special device /mounts/mp_1022 does not exists)
Mi a hiba oka? A telepítő maga elindul a hdd-ről, tehát az ntfs olvasásával nincs gond.
-
luciferc
őstag
Üdv,
windows xp-n futó virtualboxra telepítettem opensuse 10.3-at, és amikor a guest additions akarom telepíteni "which: no dkms in (path felsorolás)" üzenetet kapok. Ugyan látszólag a telepítés ezek után lefut jól, de mégsem működik. Hogy tudnám ezt a no dkms üzenetet eltüntetni, hogyan tegyem fel a dkms-t, yast nem ismeri. Ubuntuval semmi gond nem volt, tehát nem virtualbox hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest