- Milyen széket vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Gigabyte alaplap topik
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Apple MacBook
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
BigManus
üzenetére
Én most a Leap 15.2-t rakom fel egy Precision 7510-re, az asztalin meg egy frissítés keretében ránézek a Kubuntu 20.04-re, de nagyon gyanús, hogy visszatérek openSUSE-ra mindkét gépen.
Nálam a tumbleweed volt a kicsit játszós rendszer, a Leapnél kb. ugyanannyit kellett szöszölnöm a konfigurációval, mint pl. Kubuntun.
Amire a vándorlás ráébresztett, az az, hogy számomra nincs élet a Plasmán kívül, meg a zypper-YaST páros funkcionalitását nem nagyon kapom meg openSUSE-n kívül.
Ránéztem pár Gnome's Hell-es disztróra is, (Fedora+mezei Ubuntu), de továbbra is egy nagyon korlátozott felületnek tartom. A Cinnamon igéretes lenne (Fedórán és Minten nézegettem), de az utóbbi időben csak az n+1-edik garnitúra asztali appot fejlesztik ugyanazokra a feladatokra, amikre már így is ezernyi opció van. Wayland támogatás meg kb. tervben sincs náluk, így szerintem halálra is itélték azt az asztali környezetet.
A "nagy" asztali környezetek példája jól mutatja, hogy milyen rögös út vezet a Wayland támogatáshoz még így is, hogy évek óta dolgoznak rajta. Ha a Gnome csapatnak ennyi időbe tellett a waylandes működés jelenlegi szintre hozása, akkor belegondolni se merek, hogy a Cinnamon mikor jut majd el egyáltalán a béta állapotig ilyen téren, ha még el se kezdték a munkát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen széket vegyek?
- Kutya topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest