Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    Kb. 40 óra játék után a végére értem, és ez el is döntötte, hogy ennyi volt nekem a Starfield. A fősztori ezer sebből vérzik, grandiózus szeretne lenni, de csak ostoba, értelmetlen és lelketlen, sci-fi ismerőként/kedvelőként ez nagyon gyengusz. A legérdekesebb quest a vége felé volt (Entangled), de azt is láttam már sokkal jobban megvalósítva a Titanfall 2-ben évekkel ezelőtt.

    Elég sokat pakoltam a Social skillekre, így a fő konfliktus megoldása harc nélkül első próbálkozásra sikerült annyival kb., ami az ekvivalense a Family Guy-ból Peter érvelési képességeinek ("ne máár... ne máááár!"). Ez egyébként az egész játékon végigkísér, a "meggyőzősdi" a párbeszédekben nevetséges, az esetek nagy részében abszolút életszerűtlen, nem illik a szituációhoz. Ha valaki látni akarja, hogy van ez jobban megvalósítva akkor a Deus Ex játékok jók példának. Nyilván nem vártam Planescape: Torment szintet a párbeszédektől, de ami a Starfieldben fogadja az embert, az eléggé a legalja.

    Kipróbáltam, majd felülemelkedtem a számomra felesleges játékelemeken (outpost, hajóépítgetés, bolygószkennelés), a hiányosságokon, bugokon, az optimalizálatlanságon és a nagy gépigényhez (láttam korábban, hogy még ez is "be van védve", de gyakorlatilag jelen pillanatban a legnagyobb gépigényű játékról beszélünk) társuló felemás grafikán (néhol szép, néhol nagyon nem) csinálgattam még a frakcióküldetéseket, random questeket, társhoz tartozó küldetést, stb., de összességében így sem tudnék egyetlen dolgot sem mondani a játékban, ami nem legfeljebb középszerű.

    "De majd a New Game +"... Jah, az. ;] Nem akarok spoilerezni, de... Nope. Őszintén szólva nehezemre esik megérteni, hogy ki az, aki nem érzi céltalannak, tekintve mindent, ami ezzel jár. És itt gondolok azokra is, akik pl. az outpost/hajóépítésért vannak oda. Nem látom, hogy kinek tetszhet a New Game+ és miért.

    Nálam ez egy jóindulatú 6/10, ha pénzt adtam volna érte (főleg prémiumért, mert azt dobtak a kártyához, juj), most morcos lennék.
    Tudom, hogy van, aki érzékeny egy ilyen pontszámra, de ez az őszinte véleményem a játékról. Mivel be is fejeztem, többet már nem írok, emiatt sem kell aggódni. :D Egy friss és egyben releváns videó, ha mégis lennének heves reakciók, értem, hogy miből fakad:
    Videogamedunkey

    Mindenkinek további jó játékot, aki még nyomja!

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák