Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz #65675776 #1696 üzenetére

Amit én értek PC alatt annak ugyan elvileg ez a célja, csak többet árt, mint használ. PC-nek is több formája van, de vegyük a reprezentációs ágat.

A csillaghajó személyzete esetében pl eleve abból a hibás következtetésből indul ki, hogy a nők alulreprezentáltak (nem elég az 1/3). Azért hibás, mert az átlagos női természetből nem az következik, hogy csillaghajón szolgáljon felfedezőként vagy a katonaként. Persze a PC tagadja ennek a női vagy bármilyen emberi természetnek a létezését. Lehet bármi, kenyérpirító is, csak akarni kell! S akkor ilyenekből lesz az, hogy az végtelenül PC anyuka / apuka nem nélkül neveli a gyermekét, hisz a nem is csak egy társadalmi konstrukció, majd a gyerek eldönti vagy választ egy harmadik nemet.

A megoldás az, hogy reprezentálni kell a nőket. Pontosabban túlreprezentálni, ahogy a Star Trek Discovery esetén is látható. Sokkal többen vannak a nők a férfiaknál, főfarakterek terén meg végképp. Ez szélsőséges. És hazug. A PC-vel ez a legnagyobb bajom, hogy hazudik valamit, valamilyen generált probléma kapcsán, s ettől várja a megváltást. Lásd nyelvi PC. Ha kiirtom a nyelvből a nigger szót, attól nem fog megszűnni a rasszizmus.

A vulkáni példáddal nincs semmi baj, hisz az egy speciális eset. De itt az egész sztoriról van szó, amiben a nők látványosan túl-, a férfiak pedig alulreprezentáltak. Legalább mondták volna, hogy ez ilyen meg olyan okokból egy "női kvótás hajó" vagy mit tudom én, már beljebb lennénk. :D De hajó legénységének személyzetének felborítása női irányba csak egy a sok probléma közül. Ezek együtt alkotnak szélsőséget.

Igen, sokkal érdekesebb lenne egy fajilag diverzebb hajó, ezt én nagyon-nagyon hiányoltam. Pontosabban kifejthették volna jobban, mert volt ott más faj is, csak sajnos nem igazán mutattak belőle többet a látszatnál. Én is várom a második évadot, hogy milyen lesz, remélem jobb.

[ Szerkesztve ]

Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!

Új hozzászólás Aktív témák