- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz #65675776 #1696 üzenetére
Amit én értek PC alatt annak ugyan elvileg ez a célja, csak többet árt, mint használ. PC-nek is több formája van, de vegyük a reprezentációs ágat.
A csillaghajó személyzete esetében pl eleve abból a hibás következtetésből indul ki, hogy a nők alulreprezentáltak (nem elég az 1/3). Azért hibás, mert az átlagos női természetből nem az következik, hogy csillaghajón szolgáljon felfedezőként vagy a katonaként. Persze a PC tagadja ennek a női vagy bármilyen emberi természetnek a létezését. Lehet bármi, kenyérpirító is, csak akarni kell! S akkor ilyenekből lesz az, hogy az végtelenül PC anyuka / apuka nem nélkül neveli a gyermekét, hisz a nem is csak egy társadalmi konstrukció, majd a gyerek eldönti vagy választ egy harmadik nemet.
A megoldás az, hogy reprezentálni kell a nőket. Pontosabban túlreprezentálni, ahogy a Star Trek Discovery esetén is látható. Sokkal többen vannak a nők a férfiaknál, főfarakterek terén meg végképp. Ez szélsőséges. És hazug. A PC-vel ez a legnagyobb bajom, hogy hazudik valamit, valamilyen generált probléma kapcsán, s ettől várja a megváltást. Lásd nyelvi PC. Ha kiirtom a nyelvből a nigger szót, attól nem fog megszűnni a rasszizmus.
A vulkáni példáddal nincs semmi baj, hisz az egy speciális eset. De itt az egész sztoriról van szó, amiben a nők látványosan túl-, a férfiak pedig alulreprezentáltak. Legalább mondták volna, hogy ez ilyen meg olyan okokból egy "női kvótás hajó" vagy mit tudom én, már beljebb lennénk. De hajó
legénységénekszemélyzetének felborítása női irányba csak egy a sok probléma közül. Ezek együtt alkotnak szélsőséget.Igen, sokkal érdekesebb lenne egy fajilag diverzebb hajó, ezt én nagyon-nagyon hiányoltam. Pontosabban kifejthették volna jobban, mert volt ott más faj is, csak sajnos nem igazán mutattak belőle többet a látszatnál. Én is várom a második évadot, hogy milyen lesz, remélem jobb.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...