- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
apatyas #7163 üzenetére
Nos, jó 20 éve tanultam ezt, és a szakmámhoz nem szükséges a Newtoni mechanika, úgyhogy lehet, hogy tévedek. Majd jobban utánanézek. Én abból indultam ki, hogy a vonat irányváltoztatásakor az erő konstans, így Newton 2. törvénye alapján a különböző tömeg miatt a gyorsulás eltér. De az inerciarendszerekre épülő magyarázatod logikus, bár a "józan paraszti ész" számára nehezen emészthető. Ha a gyorsulás konstans, akkor az erő lesz eltérő, ami a hétköznapi tapasztalatainknak (amikor "valódi" erők alkalmazásával mozgatunk eltérő tömegű tárgyakat, és hatás-ellenhatás van) ellentmond. Ettől még tényleg igaznak tűnik, és én emlékeztem rosszul . Ekkor viszont számomra nagyon bizarr, hogy zárt térben (pl ablak nélküli űrhajóban) objektív mérésekkel (rugós erőmérő, kiskocsik stb) sem tudod eldönteni, hogy gravitációs erő hat rád éppen, vagy gyorsulás (irányváltoztatás) következtében fellépő tehetetlenségi erő.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest