Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Üdv urak!
Ne ijedjetek meg, de SQL-lel kapcsolatos kérdésem lenne.
Sajnos olyan régen foglalkoztam ezzel, hogy a komplexebb ismeretek teljesen kiestek mára a fejemből. Na jó, az alapvető is. 
Amit megvalósítanék, hogy a sorokban tárolt adatot oszlopokba rendezve kérdezném le. Tehát:
col1 col2 col3
a 1 jan
a 11 feb
b 2 feb
c 3 feblegyen
név jan feb
a 1 11
b NULL 2
c NULL 3Arra már rájöttem, hogy a CASE lesz a barátom, viszont az a kérdésem, hogy egy menetben meg lehet-e valósítani, hogy a col3 értékei oszlopok legyenek?
Vagy először lekérdezem a col3-t, és ezen adatok segítségével dinamikusan először legenerálom az sql kifejezésemet egy string-ben, majd futtatom?
Az sajnos nem játszik, hogy fixen megadom az oszlopokat, mert csak az utolsó 3 hónap kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- Kuponkunyeráló
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sajnos olyan régen foglalkoztam ezzel, hogy a komplexebb ismeretek teljesen kiestek mára a fejemből. Na jó, az alapvető is.