Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQLkerdes
csendes tag
Látom, hogy a te kung-fud, jobb mint az én kung fum, de nem értem mit mondasz...
-
SQLkerdes
csendes tag
Sziasztok, van egy bosszantó problémám és a neten nem leltem semmit ezzel kapcsolatban.
Háttér:
szoftver: SQL Server Management Studio Express (tudjátok amit le lehet tölteni és installálni, korlátozott funcionalitás, zéró ár).
Egyetlen gépen fut a teljes cucc, szóval a Dell-emen fut a szerver is meg itt írom a query-ket is.
Statikus adatbázis tábláira írok lekérdezéseket (szal a táblák meg az adatbázis tartalma nem változik menet közben)Probléma: írok query-ket amik eredményét szeretném más query-k FROM részében használni, de nem tudom hogy kell.
Access-ben ez nagyon egyszerű, a query-t úgyanúgy kell használni mintha egy tábla lenne, de MS Server alatt egyszerűen nem látom a query-ket.
Le tudom menteni a query-jeimet (nem az eredményként létrejövő adattáblát, hanem a query-t magát), de itt végetér a tudományom.Meg tudnám csinálni, hogy 'SELECT ... INTO ujtabla' utasítással fizikailag is létrehozom a query-k eredményét, de sok query-m van és félek durván elszállna az adatbázis mérete.
Szintén be tudnám copy-paste-lni a query SQL kódját a FROM részbe (subquery), de az meg hibalehetőség, meg egy idő után bonyolult (pld ha 5-6 táblát meg query-t próbálok join-olni).
Access-ben is megpróbálhatnám, de ott nincs FULL OUTER JOIN, amire meg nagy nagy szükségem van (illetve van, csak bonyi a jobbos meg balos joinokat összefűzni).
Szóval a legjobb megoldás a query-k használata lenne, de nem tudom hogy kell.
Bármi ötletet hálásan fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független Silver új akku
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel bontatlan! 1 év Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest