Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugis21
csendes tag
válasz
martonx
üzenetére
Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.
Ezt nem értem, megsértődtél, mert gratuláltam, hogy találtál egy extra megoldást, amit eddig mások nem vettek észre, hogy táblán belül is lehet kapcsolat?
Ezen miért sértődtél meg?Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.
Sejtettem, hogy nem accessel van a gond, ezek szerint nem is az adatbevitellel, hanem még a táblák egymáshoz kapcsolásával.
5295-nél tartunk, eddig jutottam, ezek szerint ez így nem jó?
Itt egy példa, mondjuk a mostaniak alapján:
1. esemény:
találkozó X.20 21-23 között, résztvevők: nyugis, martonx, ispy
leírás: access adatbeviteli form probléma megbeszélése
feladatok:
nyugis - acces-ben adatbeviteli formok végigpróbálása
ispy - acces és vba kapcsolati videok listájának kigyűjtéseVagyis a következő két esemény az lesz, hogy
nyugis mondjuk X.21 9-13 között végigteszteli az access formokat, mikor milyen hibák jönnek elő
majd a harmadik esemény az lesz, hogy ispy mondjuk X.22 14-22 között webes keresgéléssel listát csinál.Ezek az események még nem léteznek, még csak feladatok, de el van döntve, hogy ezek lesznek a következők, amik az 1-es esemény, a találkozó következményei.
Vagyis nekem előre kell beírnom, hogy mi(k) lesz(nek) a következő lépés(ek) és majd akkor lesznek véglegesítve (kezdő-vég dátum, résztvevők, leírás) amikor megvalósult.
Akkor a 5295 táblák közötti kapcsolat így nem jó?
Ispy:
Mi a trükköd, hogy te tudsz kétszer is írni egymás után?Kössz, de nyugdíjas fejjel nem akarok nekiülni programozni, az egyetlen életcélom most ezt a megoldást megvalósítani, legkésőbb a karácsonyi ünnepekig, ez a nagy projektem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Sony Playstation 5 Pro 2TB/ 36 hónap garancia
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Vivobook X1504VA 15.6" FHD IPS i5-1334U 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Motorola Edge 50 Fusion 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest