Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Notebook hibák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD-től lopott funkciókat biztosít a Raspberry Pi USB-kulcsa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Categoryt hiába indexálod, fészbúk operátor miatt mindig full table search lesz az eredmény...
Ha nem muszáj, ne nyomd a lájkot.
Nem tudom, melyik a gyakrabb a táblából olvasásnál, channel_id-re szűrés vagy a dátum szerinti rendezés, attól függően lehetne összetett indexet is használni, pl.:
CREATE INDEX table_ix1 ON table(channel_id, date);
Gyakrabban használt oszlopot tedd előre az indexben.Egy táblából olvasáshoz egyszerre csak egy indexet szoktak használni a DB kezelők, így hiába tennél minden oszlopra külön-külön, jobban jársz pár jól megválasztott összetett indexszel.
-
Taci
addikt
Illetve még egy kérdésem lenne:
Indexeltem elvileg, aztán a duplikálással felvittem 500e körülre a rekordok számát.
Viszont ugyanolyan lassú még mindig.- Most akkor nem vártam eleget, idő kell az indexeléshez, és csak később lesz gyorsabb?
- Vagy az indexelés csak az aktuálisan létező elemekre vonatkozik, a jövőbeniekre nem, ezért mondjuk minden új rekord felvétele után újra indexelni kellene?
Ezt mondjuk most meg is válaszolom magamnak, mert újra futtattam az indexelős parancsot, és azt írja, nem lehet, duplikált kulcsazonosító.
- Nyomon tudom követni valahol vagy valahogy az indexelés állapotát? Azt írják, hogy a user nem látja, de valahol biztos jegyezve van.(Kérlek, ha lehet, az előző kérdéseket is próbáljátok már megválaszolni.)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- PlayStation 5
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Notebook hibák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Farming Simulator 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Gari ÚJ fedlap és kijelző
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Cooler Master Silencio S400 (window)
- ASUS VivoBook Go E1504F OLED Ryzen 5 7520U 16 GB DDR5 15.6 OLED
- 204 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4308, 100% Akkumulátor
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest