Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Indexet elég egyszer építeni, utána automatikusan karbantartja a DB, amíg el nem dobod a táblát.
Index karbantartás miatti insert, update időtöbblet sokkal kisebb, mint amit a selecteknél nyersz.
Sőt, sokmillió rekordos DBből törléskor baromi lassú tud lenni, ha a wherenél megadott feltételeket nem tudja legalább részlegesen kiértékelni valamelyik index használatával.
Olyankor gyorsabb, ha létrehozol egy indexet (pár perc alatt megvan!), majd a nagy mennyiségű adat törlése után eldobod az indexet.
-
Taci
addikt
Közben pár dolgot még megtaláltam:
A konzolban (phpMyAdmin) a táblát kibontva az indexek alatt ott van a létrehozott index.
Aztán ha rákattintok ("Indexek"), akkor a megfelelő mező mellett látok egy szürke kulcsot, szóval létre lett hozva.
Illetve alul látom a tulajdonságait is:
Egyedi: Nem
Csomagolt: Nem
Számosság: 7597 (a PRIMARY-nak ezzel szemben ~500e. Esetleg ez a szám mutatja majd, hol jár az indexelés?) (De most töröltem az indexet, és újra létrehoztam. És most 7341-et ír... Nem értem.)
Nulla: Igen (?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest