Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
na, ezt felejtsd el nagyon gyorsan. A NoSQL-ek jellemzően memóriában futnak, minél inkább ott tartják az adatbázisukat. Ezért is szokták javasolni, hogy NoSQL-t 64 bites oprendszerekre tegyünk, hogy bőven legyen alattuk memória. 1Gb memóriában fusson egy oprendszer, meg egy NoSQL és még erre akarsz rakni SQL szervert, meg web kiszolgálót is???
Ráadásul ha jól vettem ki a szavaidból a webkiszolgálást Java alapokon tervezed, ami alá a webszerverek nem éppen a karcsú memória igényeikről híresek. Ez így nagy bukta lesz. -
bpx
őstag
"Kliensekre volt felrakva, a db szerver..."
jó, az iskolai (egyetemi) géppark nem a sebességéről híres

"Csak az a gondom, hogy én szeretnék VPS-t bérelni, amin futna olyan 4-6 oldal lenne rajta, 1 mongodb és egy rdbms is.
1GB ram, 2magos cpu, 50GB-ra menne, és nem tudom mennyire bírná a szerver. Esetleg ilyen tapasztalatod van ezügyben?"ezügyben sajnos nincs
1 GB memória elég kevés, de ha ezek valami minimál oldalak, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy elég lehet
kérdés, hogy erre tényleg kell-e neked Oracle, vagy elég valami pehelysúlyú rdbmslakisoft: én nem emlékszem rá hogy ez így ki lett volna tárgyalva

-
lakisoft
veterán
VPS-re nem érdemes Oracle-t rakni, mert nem lesz valami sebes és elég drága lesz a VPS config ára hogy menjen egyáltalán az OracleDB. Lásd itt már kitárgyaltuk a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Házimozi belépő szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bluetooth hangszórók
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- LG UltraWide 49WQ95X-W monitor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest