- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
Ez azért ("mindig kézzel állítsak élességet!") messze nem jó, mert elég sok helyzet van amikor nincs időd kétszer végigtekerni a fókuszgyűrűt, arról nem is beszélve, hogy így messze nem biztos, hogy tűéles lesz a kép..
Persze pl makrónál egyértelmű, hogy MF, de sport, akár emberfotó, utazás, ilyesmi, AF szerintem -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #47 üzenetére
Kemény. Mikor megvettem a gépem, nagybátyámnak mentem megmutatni (ő is fotós, D40-e van), és azt mondta, hogy "mindig kézzel állítsak élességet!" Ezt annyira megfogadtam, hogy állítom, 10-nél többször nem használtam még az autófókuszt.
-
Szten Márs
nagyúr
Attól függ milyen csarnokba játszák. Van, hogy a pálya széléről lehet fotózni gátlástalanul, van hogy csak max. az első sorból. Ha sárga mezebe öltözött szurkolók közé állsz be fotózni, akkor ne nagyon szurkolj a Pécsnek, ha fekete mezesek közé, akkor meg a Sopronnak ne, a testi épséged megóvása érdekében, ennyi általános érvényű szabály van
Egy kép, amit már máshol linkeltem (egyelőre lusta voltam újat feltenni):
Ja igen, ezt a meccset spec. manuális 135mm-essel fotóztam végig... igen, kézi fókusszal
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1 #39 üzenetére
Igen, csak arra a hsz.-omra válaszoltál, amelyikben a hokis linket linkeltem.
#42: Nem neked válaszolt, kricsinek.
Szten Márs: Jó ötlet ez a kosár, nincs annyira levédve mint a foci, előre kell tolakodni,és kész. Vagy csak én ismerem rosszul a kosárlabda közönségszabályait?
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #44 üzenetére
ok!
jégkorong: erre nagy valószínűséggel megyek, főleg, hogy szombaton, vasárnap, és hétfőn is vannak meccsek
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #41 üzenetére
Az jó lehet.
Viszont nekem szombaton még suli van, most néztem, 4kor kezdődik a meccs, akkor 2 körül el kéne indulni... namajd meglátom(a 22 kedd 6 óra szimpibb, csak nincs kint hogy hol lesz
)
-
makraipeter1
tag
válasz
Szten Márs #41 üzenetére
Csak 180 km
Úgyhogy passz -
kricsi81
senior tag
durva, mondjuk ahhoz képest milyen erősséggel (és milyen kemény a korong) repülhetett a korong, elég kicsi a seb az arcán
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1 #37 üzenetére
Pedig ki gondolná!..., elég vastag üveggel van bekerítve a nézősor.
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
Háát, ha be van jelentve a meccs, akkor lejátszik, persze. Akkor próbáld meg bemenni az oldalvonalhoz, de nagyon vigyázz, tényleg! Nem a kezedben tartod majd a gépet, hanem az állványon, így nem tudod reflexből elvenni az útból. Csak egy rossz labda, és az obid megy műtétre. Nem akarlak ilyesztegetni, csak jobb az elővigyázatosság! Lutri az egész, a nagy meccseken, a nagyok(
) 1millás obijukat kockáztatják.
Vagy próbáld meg nem közvetlen a kapu mellé menni, hanem úgy a szöglet környékére, oda nem megy általában a labda erősen.
-
makraipeter1
tag
Érdemes szétnézni!
Ha nincs akkor kipróbálhatod az ilyen rajzolás ledekkel a levegőbe -
kricsi81
senior tag
válasz
makraipeter1 #29 üzenetére
Igen, odabejutnék valahogy (mármint a kapu mögé, meg az oldalvonalhoz, ahol a profik szoktal lenni
) , a helyi hírlaptól szereznék akreditációt, és akkor elvileg bemehetek...
Csak nem tudom, ilyen hidegben játszanak egyáltalán még kint focit?
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1 #29 üzenetére
Na, Szten Márstól megint kapok
, de ezt nem értem.
Tehát a pálya szélére mehet be fotózni, ahol a komoly meccseknél a hivatásos fotósok dolgoznak? Mert azt inkább nem ajánlanám, hogy a pályára menjen be, mert akkor 2 kigyúrt, kopasz fog kivinni.
-
makraipeter1
tag
Igaza van!
De ha nincs teleobjektíved az se baj, mert ilyen amatőr meccseken be is mehetsz a pályára.
MINDIG VÉDD A FÉNYKÉPEZŐGÉPED A LABDÁTÓL!!!!!!!
Nekem majdnem lerúgták egyszer
szerk:
Esetleg ha szétnézel komolyabb overclockosokknál, oda elmehetsz fényképezni mert rendesek szoktak lenni a fényképészekkel -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #26 üzenetére
Ja, ok.
kricsi81: Mennyi pénzed van? Ha van több, akkor menj ki valami foci meccsre, ahol nem túl népszerű csapatok játszanak, és próbáld meg az 1., 2. sorba helyet venni, itt lehet jó képeket csinálni, telével.
Így hirtelen ez jutott eszembe, majd még gondolkozom.
-
kricsi81
senior tag
Ti tudtok valami sporteseményről ami a közeljövőben lenne?
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1 #23 üzenetére
Háát, félre is lehetett érteni, meg nem is. Szvsz abszolút úgy jött le a mondatból, hogy neki ilyen obijai nincsenek. Meg mostanában sietnem kell, nem érek rá sokat olvasni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
makraipeter1 #23 üzenetére
Dehogy írtad rosszul.
Szerintem igen-igen nehéz feladat volt félreérteni.
-
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #21 üzenetére
máyköl ezt tényleg félreértetted kicsit
-
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1 #14 üzenetére
Ne haragudj, de akkor nagy bajok vannak nálad. Azt írod Nikon D50-ed van, és ezt írtad előtte: "Igazából az obikhoz nem nagyon értek, csak azért is, mert az enyémben nincsenek ilyenek" Szerinted mi az a géped elején, ami henger alakú, és a gyújtótávolságot, meg a fókuszt kell rajta beállítani?
Tényleg olvass el valamit, mert ez egy nagyon alap dolog.
-
makraipeter1
tag
Kunmadaras?
-
kricsi81
senior tag
válasz
makraipeter1 #17 üzenetére
Az sajnos tőlem nagyon messzi van
de azért ha lesz valami szólj, hátha! -
kricsi81
senior tag
válasz
makraipeter1 #15 üzenetére
"Merre van" ?
-
makraipeter1
tag
[link]
Ő a tesóm, esetleg valaki jöhetne jövőre fényképezni, rajtam kívül -
makraipeter1
tag
máyköl:
De.
Fejo:
Tudtam hogy valaki le fog nullázni.
Szten Márs:
kösziköszi -
Szten Márs
nagyúr
válasz
makraipeter1 #10 üzenetére
AutoEsposure Lock és AutoFocus Lock
Az AE-L feladata az szokott lenni, hogy a beállított expozíció értékeket rögzítse. Tehát ha azt nyomva tartod, akkor hiába komponálod át a képet a keresőben, hiába mérne a gép más értéket ahhoz az új kompozícióhoz, nem fog, hanem azt az értéket tartja meg, amit a lock benyomásánál mért
Az AF-L ugyanez pepitában fókusszal. -
Fejo
őstag
válasz
"De még van egy kérdésem: Mi az AE-L, és az AF-L?
Ez az egy dolog amit nem tudok a gépemen."Gondolom...
-
máyköl
veterán
válasz
Neked nem Nikon D50-ed van?
-
máyköl
veterán
Értem.
Szten Márs: Ahha. Érdekes téma ez a sportfotózás is.
makraipeter: Huhh, gyorsan nézd át az alapokat, de tényleg. De hogy válaszoljak is a kérdésre, az IS a Canon stabilizátor jelzése. Ha egy Canonj objektív mellett ott van az IS, akkor az obiban van beépített képstabilizátor. Nikonnál ez VR.
-
kricsi81
senior tag
válasz
makraipeter1 #7 üzenetére
Canon - Image Stabilization
-
makraipeter1
tag
Én tudok kérni egy Nikkor 70-300 obit.
Bár általában ha együtt megyünk fotózni, elkérem.
Iszonyat szép képe van.
E-bayről kéne rendelni, csak nekem sincs pénzem
szerk:
Ez az IS micsoda? -
Szten Márs
nagyúr
Az, hogy milyen záridővel fotózol függ attól, hogy mi a célod, mennyire akarsz kimerevíteni egy pillanatot, vagy mennyire akarod, hogy látszódjon a képen a dinamika és ezt erősítendő valamiféle bemozdulásos életlenség. És nyílván nagyon (!!!) függ a választott sporttól, ahogy írtad.
Amúgy így 1/320 sec körül szerinted mennyit számít, hogy egy obi IS-es (VR-es), vagy sem, ha nincs legalább 200mm-es?Az álvánnyal hasonló a helyzet, 18-55-ös obihoz tök mindegy.
-
kricsi81
senior tag
itthon van 1-2 hely, ahol lehet bérelni (főleg canon) cuccokat, viszont a letéti díj majdnem a kibérelt felszerelés ára...
VR nem igazán számít sportfotózásban, mert a mozgást nem merevíti ki
a foci engem is érdekelne, de most a hideg miatt nem nagyon vannak szabadpályás meccsek
engem még a torna meg ilyesmik érdekelnének, ezeket úgyis teremben csinálják, úgyhogy holnap utánanézek ennek
-
máyköl
veterán
Jó az ötlet, támogatom!
Mostanában én is érdeklődöm a sportfotózás iránt. Focit szeretnék fotózni, ez elég gyakori sport, bármikor neki tudok feküdni, és expo-zni. Itt a tél, ha megyünk a családdal korizni, őket is megpróbálom lekapni. Nem olyan rég, a Canonos topikban érdeklődtem a srácoktól, mit, hogyan, miért. Flickr-en nézegettem sportfotókat, általában 1/320 -al fotóznak sportot. Ez természetesen függ, a sport típusától, mert egy focit és egy golfot, vagy íjászatot, valószínűleg más záridővel kell fotózni.
Igazából csak a felszerelésemmel van nagy baj. Röviden: EOS 20D + kitobi (IS nélküli). Állványt tudok szerezni, viszonylag jobb minőségűt. Viszont semmi pénzem nincs obira, azt lehet, hogy kéne kérnem. Valami 70-200 F4-et.
Te előnyben vagy, mert van egy profi vázad, meg egy VR-es obid, ezzel már lehet valamit művelni.
Hát, röviden ennyi.
-
kricsi81
senior tag
válasz
makraipeter1 #2 üzenetére
Ez gondolom most nyáron is volt, nem?
Jövő nyáron szerintem elmegyek, csak ne felejtsem elmások?
-
makraipeter1
tag
Jó ötlet a topik!
UP!
Itt szokott lenni TNC Jam, és ide járunk fényképezni. De én jobban szeretem a makróképeket. -
kricsi81
senior tag
Kerestem sportfotós topikot, de nem nagyon találtam, ezért gondoltam nyitok egyet. Ide jöhet mindenféle sporttal kapcsolatos kérdés/tapasztalat/ötlet. Szerintem az se lenne rossz ötlet, hogy akinek van kedve/érdekli a sportfotózás, azokkal egy-egy nagyobb (vagy nem nagyobb) sporteseménykor találkoznánk, és együtt fotóznánk... ehhez mit szóltok?
Engem most a sífotózás fogott meg, és mivel jön a tél, szeretnék minél többet sífotózni, még sosem csináltam, de most nagyon megtetszett.
Januárban lesz a VOLVO-K2 kupa, Murau-ban, oda tervezem, hogy kimegyek.
Ti tudtok esetleg más versenyről is? Hazánk hogy áll ezzel a dologgal? Szoktak lenni itthon versenyek, bemutatók, ilyesmik? Külföldi versenyekre ti hogyan juttok ki? Esetleg ismertek valami síeléssel foglalkozó weboldalt (webmagazin), vagy újságot/folyóíratot/magazint?
Az ilyen versenyekre kell engedély vagy valami, vagy csak odamegyek, fotózok, és kész?
Nikon D300+70-300VR-em van, ezzel talán nem lesz gond.
Senki se tartson semmit magában, ami a témához kapcsolódik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest