- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ha optikai kábel és hdmi bekötés egyszerre ezt hogy kell? Ha a tv be hdmi arc ra teszem úgy nem megy az optikai igaz a sounbaron csak az arc jelenik meg ilyenkor ? De mindenképp kellene a kettő az anyet cec miatt..ha máshová dugom a hdmi-it úgy meg a digital jelenik meg a sounbaron.
optikait dugjam be és a hdmi tök mindegy hol van?
-
kkp900
senior tag
Sejtettem ,hogy itt is lesz aki nem nézi meg ,hogy mit ír a másik!
Amit te linkeltél az HS1 amit én veszek az HS2!Ez az újabb verzió.Több és nagyobb hangszóró ,Airplay2-es támogatás ,és van még egy j pár dolog amiben különböznek.Ezt 199-ért adják.https://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Termekek/HAZIMOZI/SOUNDBAR_RENDSZER/HEOS_HOME_CINEMA_HS2
-
densie
csendes tag
Hétvégén üzembe helyeztem a Polk Magnifi Max Sr-t még tesztelgetem a jó beállításokat, meg a mélynek a pozícióját, de nagyon tetszik
JBL Bar 5.1-en gondolkodtam de nem bántam meg hogy a Polkot vettem. Mindenkinek köszi a segítséget!
-
Draken
őstag
Denon márkaboltban ~175, úgyszintén 3 év garral
-
kkp900
senior tag
Én 3 hét gondolkodás utánna olvasás fórumozgatások hada után megrendeltem egy HEOS Soundbar HS2-őt!Most 199 ezer csak valahogy az árukeresők nem mutatják a Denon magyar store oldalán.Ha regisztrálod akkor 3 év gari jár hozzá nem egy!Sok jó tesztet olvastam róla majd kiderül,hogy teljesít élőben.Ha az Audiomekka.hu ról rendelitek és regisztráltok akkor 190 lesz mert 5% kedvezményt adnak.Na én onnan rendeltem meg ez kecskeméti cég én is az vagyok így majd személyesen átveszem és kész.Ha ez nem válik be (amit kétlek) akkor Stereo hangfalpárt fogok venni.Szerintem érdemes is ezért webről rendelni,hogy ha nem lesz jó akkor mehet vissza.Azért a magyar tesztek se azt mutatják ,hogy annyira rossz cucc lenne zenére is dicsérték egy normál felhasználónak tökéletes ahogy majd nekem is az lesz szerintem.És olyan plusz dolgokat tud a wifin meg alkalmazásokon keresztül.Igen nem olcsó meg bakker a tavalyi Black Fridayen az elsőt csaka 125 ért adták féláron de ez most van és nekem most kell majd valami.Atmost nem tud az igaz de azért feltöltve nem sok magyar film van atmos hangal.Ha nem jó akkor majd LGSK8 lesz a következő.Mondjuk az is csak horizontálisan tudja az Atmost de 130 ba kerül nem 350-400 ba ahogy a legdrágább modellek.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
w.97star #6189 üzenetére
Elsősorban:
- Sony BDV-N7200
- Edifier E255
- Edifier 760DOlcsóbban esetleg:
- Logitech Z906: sokan szeretik, amiket olvastam, a legtöbb panasz arra van, hogy DTS hangzáskor a center hangerőssége kevés, így hangos akciójelenet alatt romlik a beszédérthetőség.
-Panasonic SC-BTT405 és 465: bíztató, hogy a kis hangfalak legalább kéthangszórósak, én kb. 2 éve azonban 200 ezres Panát küldtem vissza, mert halk jelenetek alatt sziszegtek a hangszórói. Sajnos én sem tudom, hogy ez egyedi hiba volt, vagy mindegyik ilyen volt a szériából, de ez miatt nem ajánlanám bátran. De amúgy nem rosszak a vélemények ezekről.
- Sony BDV-E6100: talán vállalható kategória, ha a térhangzás az első. Hallottam, nekem pl. zenére sztereóban kevés lenne, de ugye kinek mi az igénye.Igazából ezek az optikai lemezes házimozik kissé eltúlozva már csak azért vannak, hogy legyen a gyártó kínálatába. Nagyon az olcsóságra mennek rá. Régen ezek jobbak voltak hangzásban. De talán ezek még vállalható kategóriák. Ha meg PC-s házimozi mellett döntesz mérlegeld, hogy korlátozottak a csatlakozási lehetőségek: nincs HDMI, csak optikai csatlakozóra támaszkodhatsz. Nem mindegyik TV adja ki pl. 5.1-ben a térhangzást optikán, ha ilyen TV-d van, akkor médialejátszót is bekell szerezned.
-
w.97star
újonc
válasz
Laca19 (a) #6188 üzenetére
Mit ajánlanál nekem, ami már elfogadható élményt adna itthonra és 5.1 6 hangszórós térhangzás.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Az optikai egyszerűbb, a HDMI pedig több szolgáltatást nyújt és csak azon megy át a HD hangzás. Azonban pont nemrég volt róla szó, hogy ezeken az "olcsóbb" szetteken inkább csak dekódolásról beszélhetünk, mint valódi HD hangzásról.
Az optikain átmegy a teljes 5.1 DD és DTS hangzás is. Sőt, ez nem garantált, de egy "jó" készülék a DTS-HD hangokra sem finnyás, nekem pl. van egy régi DVD-s lejátszó szettem optikai bemenettel, és gond nélkül megszólal rajta a DTS-HD hang. Viszont van olyan, aminél okozhat némaságot valóban, ha csak "sima" DTS-es a készülék.(#6187) w.97star
Ha valóban térhangzást akarsz, akkor tényleg 6 hangszóróra lesz szükséged. Erről is nemrég volt szó. Eléggé kevés a választék. 200 ezer körül lehetne bátran ajánlani 5.1-es szettet. Nekem amúgy volt LG LHB7**-es szériás házimozim, eladtam, annyira gyenge volt. Úgyhogy az LHB6**-os széria, ami olcsóbb nem ajánlanám, de amúgy ezt nem hallottam, mármint a "6"-os szériát, de ugye elvileg még gyengébb.
-
w.97star
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam egy UE55NU7102 tv-t.
Szeretnék egy kis élményt varázsolni hang terén is.
Kinéztem egy házimozi szettet.https://www.arukereso.hu/hazimozi-rendszer-c3165/lg/lhb655n-5-1-p289973067/
Azért, mert jobban hajlok az igazi térhangzás felé.
De valyon megéri megvennem? Vagy jobban járok egy soundbarral?
A kábelezés nem gond, ha annyival jobb is, mintha egy sima soundbart vennénk
Köszi mindenkinek.
-
AL
addikt
Szia ! A használati utasításodban több helyen is írnak a csatlakoztatásról és a arról, hogy a TV távirányítója vezérli a hangprojektort is pl. az 50 . oldalon, de a hangprojektor használatijában is van róla szó. [link]
Az optikai egyszerűbb, a HDMI pedig több szolgáltatást nyújt és csak azon megy át a térhang. Az optikain csak sztereó a hang. Üdv. -
kernő
csendes tag
Még egy kérdés melyik jóbb az optikai vagy a hdmi a hangprojektorhoz?
-
-
AL
addikt
Szia ! Ha optikain van, akkor nem szabadna a 2 készüléknek vezérelni egymás, hacsak a távirányító nincs így beállítva. Csak a HDMI nél van közös vezérlés és akkor is csak az ARC csatlakozónál. Arra vigyázz, hogy csak mindkét készülék feszültségmentesítése után dugiszáld a HDMI kábeleket, mert áram alatt problémát okozhat. Ha esetleg nincs meg a használati itt megtalálod : [link] Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! A HDMI csatlakozók közül 1 mindig ARC kompatibilis, ugyanígy a csatlakoztatott eszközön. Mindegyik gyártónak van saját rendszere a ARC - os csatlakozásnál történő beállításokra . A Samsung megnevezését nem tudom, de a beállítás menüben kell lennie. Itt be lehet állítani, hogy a párosított eszközök együtt be , kikapcsoljanak. Be lehet állítani, hogy a TV - ből, vagy a csatlakoztatott eszközből jöjjön ki a hang . A Sonynál így történik : [link]
Hasonlóképpen kell a Samunak is működnie. A Súgó menüben, vagy a használatiban biztosan le van írva.
Nézd meg hátha hasonló a Tied is :[link]
Üdv. -
dorika87
őstag
Sziasztok. A Samsung M450-el kompatibilis vajon az SWA-9000s wireless kit. Tudom, hogy specifikációban nem szerepel az M450-et tehát hivatalosan nem kompatiblis vele, de én arra lennék kíváncsi, hogy esetleg gyakolratban tapasztalt valaki mást? Mivel szeretnék egy plusz hangfalat venni a soundbarhoz, viszont az eredetileg hozzá tartozó SWA-8500S már nem kapható.
Kérdem én, hogy ha az M450 még kapható a boltokban, hogyhogy nem lehet már megvásárolni a wireless hangszórókat hozzá?
-
kernő
csendes tag
Sziasztok egy kis gondom van a samsung soundbar HW-K450 es az a baj hogy kikapcsolom pár másodperc mulva meg magátol be kapcsol ez mitöl lehet?
-
Antipasti
csendes tag
TANACSOTOKRA,VELEMENYETEKRE VOLNEK KIVANCSI!
Sziasztok! Szeretnek vmi hasznalhato hangprojektort hifi es tv kihangositasara/kekfog/.
Legyen jolszolos a zenehez es olcso a penztarcamnak/gondolom,ez az,ami szinte nincs is/.
Koszi -
VViktor1990
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert már nem tudok mit kitalálni, hogy mi lehet a gond... Samsung QE75Q7FN tv-m van, és a heti 1 filmnézéshez vettem mellé egy JBL Bar 5.1 Soundbart. HDMI arc-al van összekötve a tvvel, működik is az irányítás, minden, illetve ha az egész soundbar össze van dugva, akkor szép a hang is. Viszont ha a 2 kis hangszórót leveszem és hátrarakom (kb 3 méterre a soundbartól) akkor 2 kicsin a hang néha szakadozik (egyszerre mind a kettőn, ugyanakkor) Azt vettem észre, hogy ha pl zenei aláfestés van, akkor nem, de csatajelenetnél, stb akadozik... van esetleg tippetek, hogy mit nézzek, mi lheet a gond? Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
kkp900
senior tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy esetleg valakinek van e LGSK8 -asa vagy valakinek tapasztalata vele?Elvileg az Atmost is tudná virtuálisan.De kimondottan arra lennék kíváncsi ,hogy a130 ezer ft kategóriában ,hogyan teljesít a mindennapokban?És mi a vélemény róla?Ahogy elnézem ez a legjobb vàlasztás tudásban a többi márkával összevetve ennyiért!De lehet rosszul látom és ajánlotok valami mást!?Mondjuk ennyiért egy ksi multierősítős plusz hangfalpárt lehet kapni.De,hogy melyik lehet a jobb választás?TV nézés Filmezés és Zene halgatásra.3hete próbálok valami jó ár-érték arányban venni valamit.De még nem találtam meg az igazit eddig sajnos.
-
Chapel
addikt
Köszönöm a segítséget; az LG SJ4 remekül teszi a dolgát; meglepődtem a mérete és súlya miatt is már. Sokkal kisebb/gagyibb valamire számítottam. 45k-ért tökéletes megoldás.
Thx!
-
Gabesz1019
senior tag
Vélemény 1 hét után a Samsung HW-K335-ről:
Samsung KU6500 Tv-vel használom. Először optikai kábellel kötöttem össze. A Tv távirányítójával tökéletesen vezérelhető a hangprojektor hangja. Aztán összekötöttem bluetooth-al, hogy kipróbáljam a Bluetooth Powert. Így is vezérelhető a hangerő a Tv távirányítójával viszont a hangprojektor csak kikapcsol ha a Tv-t kikapcsolom bekapcsolásnál nem kapcsol be. Külföldi fórumokon olvastam másoknál is fent áll ez a probléma állítólag a legutóbbi 1231-es Tv frissítés óta van ez.
35000 Ft-ért vettem. Ennyi pénzt szerintem simán megért de még 40 ezret is. Előtte volt egy Sony CT290-em aminek 1 nap után szakadozott a hangja. Hiába volt az drágább meg HDMi-s, nekem a Samsungnak sokkal szebb hangja van és több benne a mély is. Ráadásul a Samsungnál több az állítási lehetőség. Nagyon nem bántam meg, hogy ezt vettem. Bátran ajánlom mindenkinek aki nem szeretne drágát venni, de a Tv hangjánál lényegesen jobb minőséget szeretne. Panellakásba bőven elég. Először gondolkoztam nagyobb Samsungba de aztán rájöttem, hogy úgysem tudnám kihasználni feleslegesen állna ott plusz 40-50 ezer forint.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6160 üzenetére
Sikerült addig beszélgetni amíg a Média Markt visszavitte 200-ra 180-ról a Sony HT-ZF9 3.1 árát..
-
Dino69
aktív tag
Az LG SJ4-en lehet hangszínt szabályozni, a telefonos applikáció segítségével.
Igen kellemesen testreszabható.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#80977664 #6157 üzenetére
Szóval ez a helyzet jelenleg:
Tutira 5.1-es valódi térhangzást akarsz. 200 ezer alatt legyen. Egybeépített legyen, nem akarsz/nem tudsz külön erősítőt elhelyezni.Akkor szerintem nem soundbarra van szükséged, hanem egy 5.1-es egybeszettre. Jelenleg az a helyzet, hogy az 5.1-es szettek kihalóban vannak, mind a lemezes változatokban, mind a PC-s verziókban.
Újban nem sok lehetőséged van, vállalható egybeszettek:
-Amit már írtam 7-es szériás Sony
-Panasonicnak van egy 80 ezres szettje (bíztató, hogy a kis hangfalak legalább kéthangszórósak, én kb. 2 éve azonban 200 ezres Panát küldtem vissza, mert halk jelenetek alatt sziszegtek a hangszórói. (Sajnos én sem tudom, hogy ez egyedi hiba volt, vagy mindegyik ilyen, de ez miatt nem ajánlanám bátran. De amúgy nem rosszak a vélemények róla.)Illetve a PC-s vonal:
-Amit előttem emlegettek Logitech Z906. Talán a legnagyobb gyengesége a center, a beszédérthetőség akció alatt, erre szoktak panaszkodni.
-Edifiernek van két féle PC-s szettje optikai bemenettel 180 ezer körül.Szerintem kb. ezek a lehetőségeid. Ha a 2000-res évekbe kerestél volna 5.1-et nem tudnál választani 1000 féle közül, jelenleg a feltételeiddel kb. a fenti 5-re szűkült a dolog.
-
dugesz77
őstag
válasz
#80977664 #6157 üzenetére
Nehéz mit ajánlani. Nálam a Soundbar a tv beépített hangjának feljavításáról szól. Házimozira én AVR + külön hangsugárzó készletet ajánlanék. Nálam is egy helységben található a leírásomban szereplő Polk+Onkyo szett és az LG SJ4 soundbar. Megvan mindegyiknek a saját szerepe. Te a kettőt szeretnéd összehozni egy rendszerrel. Biztos nem lehetetlen de sokat kell hallgatózni, elmenni bemutató termekbe és a beállított helyén meghallgatni és ami neked tetszik azt megvenni. Én a Polk hangjába rögtön beleszerettem nem volt kérdés mit vegyek. Ha csak egy rendszert vehetnék ennél a márkánál keresgélnék először mondjuk egy MagniFi Max Sr-t tuti meghallgatnék.
-
dugesz77
őstag
válasz
BossBoss #6154 üzenetére
"whitefülü" ezen mindig jót kacagok..
(#6155) 2014htctest természetesen semmi gond ezzel a te döntésed a te pénzed. Itt inkább csak azt jegyeztük meg páran,hogy fölöslegesen ragaszkodsz pár képességekhez/ tulajdonsághoz. Ne azért zárj ki egy másik rendszert ,mert az nem tudja pl. az Atmost amit bár ez a rendszer érzékel,leadni megfelelő minőségben sohasem fogja tudni. Fizikailag /akusztikailag kevés hozzá.
-
törölt tag
válasz
BossBoss #6154 üzenetére
Ha nem hálóba kellene 13nm-re akkor meg is venném a "normális házimozit". Alapvetően nem pénz kérdése mert lenne rá csak azért ésszerűségi okok is vannak... Szóljatok le, de én egy négy kilós tévé mellé nem veszek 400-ért vagy még többért hangrendszert!
Műszaki cikkeknél azért az ár többé-kevésbé arányban áll a minőséggel mert ha nem akkor a piac kiárazza a terméket. Amikor a tévét vettem akkor is szembesültem ezzel mert a 270ezres sajnos nem tudja azt amit a 400ezres pedig mindkettő ugyanazt a tartalmat képes megjeleníteni és repült vissza a boltba. Nyilván nem másfélszer jobb a másfélszer drágább, de számottevően. Ugyanez a házimozira is érvényes. Lehet a 250ezres nem kétszer jobb mint a 125ezres, de annyival jobb hogy meghallom. Innét már csak a pénztárca dönti el megér-e ennyit neked/nekem az a plusz! Arról ne is beszéljünk, hogy egyéb feature-ök is vannak nem csak a hang, mint pl 4K HDR/60Hz HDMI támogatás, DLNA, wifi, stb. és igen az Atmos/DTS:X natív támogatás is ilyen akkor is ha nyilvánvalóan nem tudja teljesen visszaadni azt amit egy igazi Atmos rendszr adna 1M+-ért! Az olcsóbbon meg jó eséllyel sem fog szólalni... azért nem mindegy.
-
BossBoss
őstag
válasz
#80977664 #6146 üzenetére
Engedd el. Ha ennyire feszülsz a HD hangokon és whitefülü vagy akkor vegyél normális házimozit. Ezek a támogatott formátumok tényleg arra valók, hogy az a formátum megszólaljon... Semmi köze a HD-hoz. Oda más eszköz kell. Bár ha a lelked megnyugszik, hogy rá van írva a D Atmos és a DTS HD akkor vedd meg nyugodtan. Szíved joga.
-
dugesz77
őstag
válasz
Laca19 (a) #6152 üzenetére
Igen ,jól írod. Kicsit olyan ez mint az olcsó natív 480p tudó projektorra nagybetűkkel ráírják a FullHD . Kezeli/fogadja a jelet de , hogy mi lesz belőle mire a vászonra kerül az más kérdés.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#80977664 #6151 üzenetére
"...de legalább a több EREDETI HD (MA) hangminőségben szól!"
Másképpen fogalmaznék: dekódolja az eredeti HD hangformátumot. Ettől a cucc még nem lesz jobb hangminőségű. Sőt semmi köze nincs a HD minőséghez. Korábbi példámnál maradva: 50 ezer Ft-os soundbaron hallgatok FLAC zenét, ettől hiába dicsekszek a haveroknak, hogy én FLAC-ben hallgatok zenét, mert semmi köze hozzá. A Te szavaiddal fogalmazva: nem eredeti FLAC hangminőségben szól. Ahhoz nem 50 ezer Ft-os sb kell. Remélem érthető. Nincs értelme annak, amit csinálok. Te ugyanezt csinálod a HD hangminőséggel, semmi értelme, mert ilyen "olcsó" kategóriás cucc nem tudja kiadni sem a rendes térhatást, sem a dinamikát, sem a finom részleteket. Nem hallottam az említett Sonyt, de valószínűsítem egy 10 éves középkategóriás DVD lejátszós szett megeszi reggelire. Hiába nem tud TrueHD-t egy régi készülék, nem ez a lényeg, nem ez határozza meg a minőséget. Lehet teljesen rendben van az a Sony, nem hallottam, lehet nagyon jó a hangzása, de nem azért, mert HD formátumú hangot lejátszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest