Hirdetés
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
adster
tag
válasz
DelArco #7897 üzenetére
Én 2011-ben voltam, akkor a legtöbbjük igen. Évekig egyébként változatlan volt a lista, de úgy látom, hogy ez a mostani már 2013-as. Westvleteren például annak idején nem volt, de annál mondjuk tényleg nagy az esély, hogy hamar elkel...
Annyira nem olyan durva egyébként, sok a belga, akkoriban viszont még nem nagyon fogyasztottam ennyiféle különlegességet, úgyhogy számomra szuper volt a választék. De azért még most is van egy-két darab, amit szívesen elfogadnék...
-
jookomak
őstag
Tegnapelőtt éjszakás voltam, és arra gondoltam, hogy nagy erő kell ahoz, hogy én péntek este kimozduljak. Aztán látom facebookon a csakajósör szortimentjét, ahol ott virított a csapoltak közt a klasszikus Grabanc. Hát megvolt az a szükséges plusz, ami miatt képes voltam bemászni a belvárosba. Ez a sör is valami zseniális lett.
-
looser
addikt
Hát ez remek :-))
Én is ott találkoztam vele egy amolyan zárás utáni kóstoláson, de már eléggé összekavarodnak sörök terén az emlékeim...
Voltunk elmúlt hétvégén Badacsonyban és borozgattunk, így a héten nagy kedvet kaptam folytatni és beszereztem két palack fehérbort, egy Badacsonyi Szürkebarátot és egy Furmintot. Ezek fogják kísérni a mai napot :-) -
Én megyek idén is de csak egy kis villámlátogatásra.
Október 2-án még dolgozom aztán este 9kor indul a vonat ami 3.-án reggel 6-7 körül ér oda. Ott iszogatunk meg talalkozunk ottani ismerösökkel aztán éjfélkor indul vissza a vonat. 4.-én reggel 9-re itthon. Lehet kell majd pár energiaital is.
Idén el akarok menni kajálni a Hofbrauhaus-ba mert ott még nem voltam csak a Paulanerben. (ami egyébként elég szuper szóval ajánlott) -
looser
addikt
(#7884) NoLF: biztosan óriási élmény, de személy szerint inkább kisebb kézműves feszteken iszom el azt a pénzt :-)
De hogy pozitívan álljak hozzá, nem Oktoberfest idején szívesen végigkóstolnám a tradícionális bajor söröket 1-1 korsó erejéig Münchenben.(#7885) Dr.Zoo: ma mi lesz ott?
(#7886) adster: rendben, akkor legyen Hobgoblin :-)
Na jó, egy kicsit exkluzívabb is jöhet: Samuel Smiths Oatmeal Stout :-) -
Dr.Zoo
őstag
Ma valaki megy a Kopaszi Gátra?
-
NoLF
veterán
megy valaki oktoberfestre? egész pontosan 26-27én leszek ott.
-
adster
tag
Hát ez nem igaz... Amint valami ritkaságot sikerül beszereznem nagy nehezen külföldről, pár nap múlva ott figyel a Csakajósörön is...
Már egy párszor megtörtént.... Most éppen a Rogue Dead Guy Ale bukkant fel, meg az Amager Hr. Frederiksen, amiket pár hete fogyasztottam el. De azt kell, hogy mondjam, hogy anyagilag pl. semmivel sem jártam volna jobban, ha itt veszem meg.
Néhány darab esetében azért az árképzésük már-már megmosolyogtató.
-
-
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT #7878 üzenetére
Hú, ezek konyakok/brandyk?
Világvége, úgymint Budapest másik fele vagy az időpont a gond? :-))
Ennek az oldalnak az alján hirdet ilyet egy srác, meglehetősen jó áruk van. Én feldobnám a helyedben a vaterára vagy ebayre...(#7877) Jhonny06: mindegy, nekem már hiányzik egy jó kis sörfeszt, el kő menni :-)
-
(ÉN)közPONT
őstag
Ejjha....jólehet csak ne a világ vége elött lenne..
Apropó
Van 2 üveg 1995 ben palackozott italom , egy 16 éves lagavulin és egy Cardinal Premium X.O-m , mindkettő csomagolása hibátlan ! Csere is OK ,de nem italra !Hátha valakinek jól jöhet a fórumról ?
ON: Jónak tartom ,hogy nemcsak bajor sörök lesznek ezen az október festen !
-
Jhonny06
veterán
Találtam egy jó boltot a Kálvin téren, a mostanában felkapott hazai kézműves sörök nagy választékával rendelkeznek, nem csak elszórtan egy-egy fajtával, ami jó hír. Normálisak az árak is. [link]
Viszont vettem 3 Legenda IPA-t (Diesel, KIT, Jokerface), ezeket nem sikerült a korábbi sörfesztiválon megkóstolni. A KIT szerintem nagyon gyenge, semmi köze az IPA-k ízvilágához, nagy csalódás. A Diesel-re ugyanezt mondanám, bár ez "light" IPA néven volt hirdetve (ivósör), így a vizessége és íztelensége kevésbé volt váratlan, de tőlem ez is kap egy feketét. A Jokerface maradt utoljára, ami megmentette a napot - olyan, amilyennek lennie kell. A Brutal Bitter után kicsit többet vártam tőlük, az szinte tökéletes volt.
-
adster
tag
válasz
Jhonny06 #7873 üzenetére
Az Anchorage is nagy szam, de ha mar ennyi penzt kiadtam volna, akkor azt vmi hiresebb darabjaert, mondjuk a The Tide & Its Takers-ert tettem volna meg. Biztos jo lehetett amugy. Viszont ha nem sajnalsz ennyi penzt, akkor en meg a Speedway Stoutot ajanlanam neked az Alesmith-tol. Az egy vilagbajnok imperial stout, a Ratebeeren 6. helyezett volt, jol megerdemelten. Es eleg jo erzes volt latni egy ilyen ritkasagot Magyarorszagon, nekem meg rendelnem kellett a Cervezalandiarol. A High Water Retribution nekem is megvolt, az is igen jofele. De szereztem meg be a Sorspecialstatol Clown Shoes Eagle Claw Fist-et, meg egy Evil Twin Even More Jesus-t. Hat, ez utobbi is csodalatos, imadom ezeket a danokat. (Linkelni most nem tudok, de majd mennek fel a Mezizure...)
-
Jhonny06
veterán
Én a londoni Brewdog-ba akartam betérni, de totál elfelejtődött.
Na majd legközelebb.. viszont itthon sikerült pár remek darabot beszerezni, a nyár utolsó napjaiban ezeket kortyolgattam:
Anchorage Bitter Monk Belgian Style Double IPA
Mikkeller Invasion Farmhouse IPA
Dark Horse Double Crooked Tree IPA
High Water Hop Riot IPA
High Water Retribütion Imperial IPA -
adster
tag
válasz
jookomak #7871 üzenetére
Na jó, lecsúszott azért egy-két pizza és pasta is, de az agysejteket nem borra szerettem volna elpazarolni, bármennyire is stílusosabb lett volna Itáliában.
Azt kell, hogy mondjam, volt pár remek olasz sör, szerintem nagyjából ott tartanak ezen a sörforradalom-fronton, mint mi.
Birra del Borgo, Brewfist, Extraomnes, LoverBeer , Birrificio Italiano, Revelation Cat - ilyenek voltak.
Ezek közül például a Birra del Borgo / Dogfish Head My Antonia,
vagy éppen az Extraomnes / Toccalmatto Tainted Love
igazán emlékezetesek voltak.
-
adster
tag
Open Baladin bár, volt egynéhány csap, meg üveg is:
Itt többek közül volt egy BrewDog Cocoa Psycho is:
Ez pedig az egyik a műalkotások közül, valami eszméletlen imperial stout volt a Mikkeller háza tájáról, Beer Geek Vanilla Shake:
Vagy éppen ez, Amager Hr. Frederiksen, ami szintén mesés, ezek után tényleg hasonló csodálattal közeledek a dán imperial stoutokhoz, mint amerikai rokonaikhoz:
De volt például igazi amerikai különlegesség, pl. Dogfish Head is, ami ezidáig csak álom volt a számomra, olyannyira ritkaságszámba megy - Dogfish Head Raison D'Étre:
De még lenne mit sorolni, szerencsére...
-
adster
tag
Hu, orommel olvasgattam itt az elmenybeszamolokat... Sajnos nekem nem sikerult most eljutni a Fozdefesztre, de annyira azert nem bankodtam, mert eljuthattam Romaba. Mar jo elore felterkepeztem a terepet, estenkent belottem a soros helyeket, es azt kell, hogy mondjam, olyan kulonlegessegekhez is hozzajuthattam, amikrol eddig csak almodtam. Ezek majd mennek fel szep sorban a blogra, mert kozben azert jegyzeteltem is boszen. Van egy-ket olyan bar, de leginkabb egy-ket sorbolt, hogy legszivesebben odakoltoztem volna. Majd rakok fel nehany dolgot. :-)
-
looser
addikt
Élőkép a Főzdefesztről:
Illuminált, szélesen mosolygó 25 körüli fiatalember a Legenda pultjánál. Két csinos, karcsú lány szolgálja ki a vevőket.
Fiatalember: - Ti az Olasz lányai vagytok?
Lányok: - Nem, a szeretői!:-)
-
looser
addikt
Ugyan (csak szerényen) :-) Szóval csak onnan gondolom, hogy a Venenum oldalán írják a nevét a srácnak, ő pedig nem tagja a Legenda hármasának (Olasz, Roli, Ákos). De, ha sikere van, akkor biztosan bekerül a szortimentbe. Legalábbis reméljük, ha tényleg olyan jó :-)
Én mindenesetre meg szeretném kóstolni. A Dob-Izabella sarkánál van egyébként a Legenda pub, ott fogom a jövő héten megkukkantani. Vagy utána, mert jookomak írta, hogy most meg nyit a Hopfanatic pub is :-) -
Dr.Zoo
őstag
Azt tudja valaki, hogy a Legenda oldalán, miért nem találom kint az Eretneket???
-
jookomak
őstag
válasz
zsof Nokia #7856 üzenetére
[link] Gyűjtőoldal, általában aktuálisan írja, hogy mi hol kapható.
-
jookomak
őstag
válasz
zsof Nokia #7854 üzenetére
Különleges sörök boltjában van, úgy rémlik facebookra kirakták.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #7851 üzenetére
Hú, abban benne lennék, szóltok? Nálam 15e Ft ment el, de ebben persze minden költés benne volt.
Most pénteken leugrunk egy hosszú hétvégére Balcsira (nem fürödni :-) és mivel borvidék és igazából távol leszünk a víztől, vettem Lidl-ben 3 palack francia bort :-)) Nem tudom, a civilizációtól mennyire leszünk messze, persze kocsival bárhova el tudunk menni, de azért mégis... Gondolom, ez a legalja lehet (majd rájuk keresek a Művelt Alkoholistán), de azért izgatják a fantáziámat :-) -
jookomak
őstag
Ne is mondd, végigittuk ugye ezt a 3 napot, megvolt az újdonságok nagyrésze, de azért a 2,3 napon már inkább a jól beváltak mentek. Azt kell mondjam, hál' istennek, hogy rossz sört nem sikerült inni. Viszont most két hét pihi, mert igazából főzdefeszt előtti napon is sikerült már melegíteni.
Az anyagiakról nem is beszélve, kicsit sokat költöttem.
20-ai hétvégén meg nyílik a hopfanatic pub, ott azért jó lenne megjelenni. -
looser
addikt
No offense, félre ne érts, de most már annyi de annyi remek sör fellelhető MO-on (de ha külföldről rendelünk, mint itt Adster kolléga, akkor tényleg szinte végtelenek a lehetőségek), hogy ez, akármilyen remek párosítás is, de azért még nagyon remélem köszön be nálad majd még néhány száz féle sör, míg élsz :-)
-
Dr.Zoo
őstag
Nos Urak!
Mos betoltam arcba egy Eretneket, és utánna küldtem egy Barbärt....
Azt kell hogy mondjam, hogy mindkét sör első osztályú, főleg az Eretnek ereje után jólesik a "kicsit" lájtosabb Barbär... Minőségben, simán felveszi a versenyt a Barbär-al a magyar főzet, igaz teljesen más a két karakter, más ízvilág, de egyérteműen világszínvonalúra sikerült az Eretnek.
Mindemellett ár/érték aránya a best of sörré teszi számomra.
Azt hiszem, megtaláltam a nekem csodálatos párosítást, maradok ezeknél! -
Dr.Zoo
őstag
-
Dr.Zoo
őstag
Tegnap megbontottam egy Carolus Classic barnát, finom, ütős! Egy pici fémes utóízt mintha lehetett volna érezni, de nem zavaró. A sláger továbbra is az Eretnek...
-
Kijöttem ma kipróbálni ezt a napalmot és tényleg elég jó de 800 ft pofátlanul sok 3 deciért. Csak mert vannak itt is böven jó sörök 700/4dl áron.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #7837 üzenetére
Hú, Zoli bátyám, akartam kérdezni, a Professort, Rotkelchent, Elixirt, Der Fehlert, White Shadow-t megkóstoltad, vagy valaki kóstolta? Nekem ezek kimaradtak, úgyhogy lehet, hogy ma még kikukkantok.
Randi áttéve holnapra (isaszegi lány; ő nem jönne fel, én nem mennék le, viszont Pesten dolgozik) szóval ma is kint leszek.
Gyertek ki, úgyis 8 (nyolc!!!) hónap, mire újra Főzdefeszt lesz. Gyűjtsünk emlékeket :-))))) -
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7835 üzenetére
Köszi az infót, akkor ma is kipillantok :-)
A chilis nekem is bejött, nagyon izgalmas ízvilág, de chili nélkül még inkább kíváncsi lennék rá.Ki fogtok röhögni, de nekem a málnás ribi lett a feszt söre, szorosan karöltve a kókuszossal, de a Black Jack mindenképpen dobogós mellettük. A Jubileum 20-szal volt valami probléma, meg nem tudnám mondani, micsoda, de olyan, mintha klóros vízzel készült volna; ill. ilyesmi mellékíze (mellékíze? töményen ilyen íze volt...) a hajdinás sörnek is. Bennem már összefolynak a dolgok (ez így, sörre vetítve igazán helytálló :-)) de azért 1-2 sörre emlékszem. Őszintén szólva, ha megpróbálnék visszaemlékezni mondjuk egy két évvel ezelőtti darabra, hát igen nehezen menne. Vagyis egyáltalán nem, hacsak nem hagyott markáns nyomot. Pld. a Serforrás sörei voltak ilyen elba**ottak annakidején, ha jól emlékszem ill. arról is van emlékem, hogy a Csobánkai (RIP) sörök semmilyen emléket nem hagytak bennem :-))
Egyre többen vannak és egyre több sörrel és ez jó. Tegnap még cidert is ittam az angoloktól, de őszintén szólva nem volt valami nagy élmény. Szóval nekem idénről a fenti három volt a csúcs. Lehet, hogy kellett volna a Dühösből is inni, nekem az különösen ízlett, de az Élesztő kezd már pofátlanul drága lenni, szóval oda egyszer-egyszer megyek csak havonta.
Hú, most visszaolvasom és elég kaotikus, de nem fogom kitörölni (állítólag Ginsberg sem törölte amit leírt :-) ezt tudjuk be a tegnapi kóstolásnak. Valaki még pálinkát is hozott, szerintem az tette be nálam a kaput...
Cheers & hukk! -
válasz
DelArco #7834 üzenetére
Próbáltam!
Kegyetlen finom. Egy pohárkát szerintem három negyed órán át szopogattam
(narancsos ízre ültetett csípős, chillisutóíz. Még most is érzem a számban (ezt a sört kortyolgatva tértem haza))
Jhonny06: kikerült a klasszik Grabanc, szerintem Gergő lesajtolt belőle valamennyi iható mennyiséget (ne tévesszen meg, hogy nincs a táblán, kérni kell
) Őszintén nem emlékszem, mennyire volt jó, Jack Hammer után nem igazán jött át az íze, annyi maradt meg, hogy erősen szűretlen jellege volt.
-
Második felvonás
white hops -szerintem nem rossz
stari Apollo - gyógynövényes. Egyszer ki lehet próbálni
pokerface+jokerface - nem emlékszem melyik melyik volt. Talán a sötétebb szìnü kicsit jobb
white shadow - ez egy ilyen bùzasörnapalm chilis sört próbálta valaki?
-
Hát, fele másra sikeredett a tegnapi nap.
Classic Grabanc nem ért be, white hops elvesztette az ízét, Catfish nem érkezett, málnás Gribanc tényleg málnás, Blues IPA egy sima stout, white shadow egy sima búza (na jó nem sima, de hiányzik belőle az erő)
Legendához nem lehetett hozzáférni a sok gyümölcslé miatt, amit árulnak. Mindenki azt akart venni. Nem tudom, miért nem lehetett azt a standot ketté szedni.
Legalább a Serforrás IPA - Anonymous IPA - Jack Hammer kombó az bejött.
Jack Hammer cumis kiszerelés jó ötlet volt
-
Dr.Zoo
őstag
Gyerekek....
Valaki itt ajánlotta a kézműves magyar söröket, hát tennap elbillegtünk munkatársammal a nagy lajos király utjára.
Ott aztán vettem pár palac Eretnek Sört, hát minden tiszteletem az Alkotójának....
Egy rendkívűl élő, zamatos, testes, (12% alkoholfok) erős, picit fűszeres barna sört kaptam, mindössze 399 forintért.... Hogy megérte-e?
Minden pennyt, asszem megyek vissza jövőhéten.... -
első nap után:
Mézes köleses - jó mint mindig
Alulu - érdekes de nem rossz
Serforrás IPA - jó
Gribanc - Túlságosan málnás. Nem jött be.
Maid marian - mézes búza. valahogy nem az igazi
Domján jubileum 20 - túl édes utóíz
meg volt a végén valami cseh az korrekt volt -
looser
addikt
válasz
(ÉN)közPONT #7821 üzenetére
Grabanc Classic, Gribanc (málnás Grabanc), White Hops, Celeste, Kontinentale, Jubileum 20, Elixir 18, Der Fehler, Zöld Király, Napalm, White Shadow, Professor von Mannheim, zip's saison, zip's stout.
(Iestem fk blogról, csak a felében voltam biztos, de most már az összesben :-)
Oops: péntek déltől vasárnap éjfélig leszek ott, szerintem jookomak is :-)
Apropó, (#7819) NoLF: ezek mind brithonban beszerezhető németek, vagy megálltál hazafelé NO-ban?
-
válasz
jookomak #7816 üzenetére
2 társaság között fogok őrlődni, de azért csak bekoccintok a SörcsaPH! csapatba is
ha looserrel lesztek, megtalállak, őt már megismeremmás: pénteki terv, IPA nap: Távoli Galaxis (korsó), Sierra Nevada Celebrations (kis üveg), Jack Hammer (korsónyi atom támadás)
merénylet a nyelv ellen, szombaton ízt nem fogok érezni (bár múltkori ennél nagyobb IPA nap után rájöttünk, hogy az ecetes mustár/torma kimossa
)
-
NoLF
veterán
Kocasor: schwaben brau - das helle
Inci fincsi, das bier fur jeden tag!
-
jookomak
őstag
Na, mi lenne, ha elkezdenénk szervezkedni jövő hétre?
Kinek melyik nap lenne jó? Nekem mindegy, én kint leszek végig.
Ahogy eddig megfigyeltem, a korai órák jobbak, kevesebb az ember, le is lehet ülni néha, és nyugodtan lehet sörözni. Részemről nem jelent problémát világosban berúgni. -
Akinek nincs ellenére a facebook csoportokba lépkedés, az keresse meg Gólem Sörfőzde-t! Előálltak egy ötletes "#Sajátsör" promóval: a megadott keretek között össze állíthatód a saját sörödet (szín, maláta, pár komló, keserűség, név, matrica szín).
-
pohár
félisten
szombaton volt egy kis Delirium Noctorum, sunyin üt
-
looser
addikt
Sörfőzés Vecseri Beával
(13:32-től) -
dragonfx
veterán
most iszom 2x.orra ezt a Kiss szilvás cider.t irto finom.aki arra jár vegyen az auchanba.szerintme veri a somersby.t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest