- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
Az előretelepített OEM windows nem megy fel másik gépre, mert a gép sorozatszámához van rendelve. Ha más kiírja, akkor sem fog neked működni, és ráadásul még a microsoft is blacklistre teheti a kulcsot.
Garanciálisan Vidd vissza oda ahol vetted, hogy ŐK intézzék el a sonyval. Mond meg, hogy a gyári windows7 nem jó.
Esetleg ha elmondod mi hiányzott. Ha egyébként megy a windows, akkor próbáld meg kiírni magadnak a lemezeket, és arról újratelepíteni. ha egyáltalán nem megy, akkor ne a pénzt adják, hanem cseréltessék a sonynál. rendeljenek neked másikat. Vagy garanciálisan szervizeltessék. Abban amit te kifizettél benne van egy működő Windows 7 OEM.
-
j_a_y
csendes tag
Eddig még nem kaptam választ, tehát elképzelhető hogy senkinek nincs vpceb2z1e -s vaioja? Ha esetleg mégis van valakinek, és netalán lenne olyan kedves hogy a recovery discet átírná nekem azt nagyon meghálálnám.
-
ro_bert17
őstag
válasz
CyberPunk666 #3545 üzenetére
Németország!
Közeben én is megtaláltam. (bár majdnem hogy mindegy, ha 7000 km-en bül van)A 4-5 napra emlékeztem szintén, csak nem voltam benne biztos.
Még egyik Vaio-t sem kellett szervizbe küldeni a környezetünkben. -
CyberPunk666
senior tag
Megtaláltam:
"A hivatalos magyarországi forgalmazás egyik nagy előnye, hogy immár nem lesz gond a garanciális javítással sem, az ígéretek szerint a hiba bejelentése után 1-2 munkanapon belül futárral elviszik a hibás készüléket a Németországban található szervízközpontba, ahonnan az kijavítva átlagosan 5 munkanapon belül már vissza is kerül tulajdonosához."
ráadásul háztól házig garancia jár állítólag (futár viszi és hozza a kapudtól a kapudig)
Hivatalos sony vaio garanciakönyvet ide kattintva nézheted meg pdf-ben.
-
ro_bert17
őstag
Félre tájékoztattak. Nem Kínába, hanem Botswanába viszik a Vaio gépeket szervizelni!
És természetesen nem 4 -5 hét, hanem 4 -5 év.
Van amikor a haverok ugye csak ugratnak.Elvileg Bécsbe viszik a notikat javítani, és ideális esetben pár nap alatt meg is járja.
Egyébként ha vásárlás előtt nem tanulmányoztad, akkor: [link] -
earny
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy EB2Z1-et.
De haver most beparáztatott, hogy a szervízzel gondok lehetnek.
Állítólag kínába viszik a szervizbe adott gépeket és minimálisan 4-5 hét a szervizelés ideje.
Ez igaz?
Van valakinek szerviztapasztalata a Sonyval?
Jó tudom, egy sony sosem pusztul meg, de ha mégis...
(Vannak tapasztalataim albacomppal és kollégám révén toshibával is, és ott sem volt röidebb a javítás ideje sajnos. Az albacompt még fel is kellett jelentem, mert sz...tak a fejemre.)Köcc
-
Dotcom
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3541 üzenetére
nálam a KMplayer vált be, a VLCnek még mindig gondjai vannak a hálózati lejátszással...
-
Troy43
csendes tag
hellosztok. vmiért nem akar működni a k-lite kodek pack a vaiomon. win7 van rajta. mindenkinél rendesen működnek a kodekek vagy vmi különleges kellene? ti miket használtok? és a vobsub se nagyon akar működni
-
Ziog
aktív tag
Ha már így szóba jött a recovery disc, akkor én egy vpcea2s1e típushoz keresném ugyanezeket a lemezeket. Köszi.
-
j_a_y
csendes tag
Szevasztok! Most vettem egy vpceb2z1e vaiom. A gond az h telepitesnel valami fájl nem volt meg. Miután visszavettem a boltba mondtak h sajna elfogyott a gép, uh vagy vissza adjak a lóvét vagy szokjam meg. A kérdésem az lenne h kinek van ilyen gépe, és van e olyan aki kiirna a recovery discet nekem?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Beetlejuice #3536 üzenetére
valszeg akkor Asus 1201n lesz : )
-
Beetlejuice
tag
válasz
Beetlejuice #3535 üzenetére
Mindenesetre szerintem fo gepnek, ne vedd meg, mert csalodni fogsz. Egy netbook teljesitmenyet kapod (muterom dell mini netbookja kb. ugyanaz).
-
Beetlejuice
tag
válasz
r3dsnake #3534 üzenetére
Ezt a wikipedian irtak:
x86-64 is so far only activated for the desktop Diamondville and desktop and mobile Pineview cores. the Atom N2xx and Z5xx series Atom models cannot run x86-64 code.Intel Atom Z520 (1.33GHz, 533MHz FSB, 512Kb L2 cache, 45nm)
szoval szerintem enyhe tulzas, hogy az szinte osszes Atom 64 bites
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Beetlejuice #3533 üzenetére
szinte az összes atom 64 bites. hát sajnos egy ideig elsődleges gépnek kéne, szóval valszeg ez kizárva.
-
Beetlejuice
tag
válasz
r3dsnake #3531 üzenetére
Az Atom procik nem mennek 64 biten sztem semmilyen gepben. En XP-t hasznalok rajta, de a forum tapasztalatok alapjan, a Windows 7 is nagyjabol ugyanugy megy rajta. Jatekot en az aknakeresoig bezarolag nyomnek rajta.
Viccen kivul... szerintem jatekra egyaltalan nem alkalmas a gma 500-as vidi kari. Egy Youtube 720p flash videot mar nem tud zoccenes nelkul lejatszatni. Szal csak olyan gamekban lehet gondolkozni, amik nem igenyelnek video teljesitmenyt (viszont a regi gameknal meg sokszor az 1600x768-as felbontas lekezelese a gond).
Ez egy extrem kicsi gep, teljesen passziv hutessel, szerintem ennel tobbet nem is lehet elvarni tole. Tehat ugy mondanam, hogy a teljesitmenye maximuma egy 720p HD film lejatszasa media play home cinema-val, ami kb. atlagos netbook teljesitmenynek felel meg.
-
Ziog
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #3527 üzenetére
más adathordozón egy MSDN-s nem torrentről meg egyéb dolgokról, hanem rendesen MSDN-ről letöltött win7 prof-ra gondoltam.
Hát pluszba költeni nem nagyon akarok. Drivereket megtaláltam a honlapon a legtöbb fel is települt. Egy gond van azonban a WEB gombra nem reagáll semmit, illetve azt mondja, hogy ne elérhető, mert nincs telepítve a szolgáltatás. Illetve a VAIO gombra működik a némítás. Valamint vannak még a zoomhoz tartozó FN billentyű kombinációk. Azokra semmi reakció nincs.
Ha ezekre van valami ötlet akkor köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Beetlejuice #3529 üzenetére
köszi szépen a választ! ezek mind win7 alatt? (32 v 64bit?)
próbáltál vmilyen kisebb régebbi játékot? pl NFS underground, vagy vmi hasonló
köszi!
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Még mindig nem köteleztem el magam egyik laptop mellett sem. Jelenleg a 0%-os THM akciója miatt az edigitalnál nézegetem a VAIO VPCEB2Z1E-t, illetve a Lenovo Y560-at. Mindkét masina Core i5-ös, nagyjából ugyanazt tudják. Ha minden igaz a Lenovo képernyője jobb a LED-es háttérvilágításnak köszönhetően (bevallom még nem csekkoltam, csak a sonyt próbáltam) és a videokártyája is némileg erősebb. Sonynál mondjuk Blu-Ray van, de ez nem tényező. Gari ugyanúgy 2 év mindkét gyártónál, súly, méretbeli különbségek minimálisak. Így elsőre a Lenovo tűnik praktikusabbnak. Valakinek vélemény?
-
Beetlejuice
tag
válasz
r3dsnake #3525 üzenetére
Nekem van egy P11z-m, de egy Z11-et is hasznalok mellette. Szerintem ez a P szeria szuper, de nagyon nagyot lehet benne csalodni, ha nem megfelelo elvarasokkal veszi meg az ember. Fo notinak semmikeppen nem ajanlanam, mert tul lassu, viszont olyan helyekre viszem magammal, ahova a notit eszembe sem jutna.
A sebesseg kb. office, web, mail, mozizas (720p-ig) celokra eleg. Ha van meg kerdes, szivesen valaszolok.
-
CyberPunk666
senior tag
mit értesz más adathordozó alatt? OEM win nem fog felmenni egy másik gépre, a dobozos viszont fel fog. Ott a windows sorozatszámát kell megadni, nem a gépét.
A recovery discekről visszaállítható a rejtett partició, de gyanítom nem hoztad létre őket. elég drágán adják őket pótlólag, így javaslom a dobozos változatú windowst.
-
Ziog
aktív tag
Backup partíció visszaszerezhető valahogyan? Eddig Linuxot használtam és még anno telepítéskor egy adatvesztés következtében törlésre került ez a partíció, most tovább adnám a gépet családon belül, de Windowst kellene telepíteni. Nem tudom így hogy oldható meg?
VPCEA2S1E/B notiról van szó.
Próbáltam már más adathordozóról telepíteni wint, de ott még a gépen levő serialt sem fogadja el.
Előre is köszi a helpet.
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok! P11z-vel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalat? elsősorban a teljesítményre lennék kíváncsi, windows7 rendszerrel. köszi!
-
moraraliz
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #3518 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz egyszer választanom mikor végre van pénzem is Sonyra! Gondolkodom még a Samsung Q330-on, vagy Asus U30Jc-n is. Azokba legalább belerakták az új processzort. Vagy megrendelem Angliából a Vaio S12-őt. És nem lesz magyar billentyűzet..Mac-et nem szeretnék, Vaio az álom...
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Sony Vaio VGN-S4HP noti biosába egyszerűen nem tudok belépni
Tipp?
-
CyberPunk666
senior tag
A teljesítmény és az üzemidő között egy hatalmas VAGY van.
Nagy teljesítmény VAGY hosszú üzemidő.Ha könnyű gépet szeretnél, ami sokáig bírja, akkor lejjebb kell adnod a teljesítményből.
-
-
Evilangel
tag
válasz
moraraliz #3514 üzenetére
Azért ezeket a kis fogyasztású procikat így simán rosszabbnak nem nevezném, mert ugyan gyengébb, de az átlagos prociknak felét-harmadát-negyedét fogyasztják, és a teljesítményük még éppen elfogadható.
Persze ha valaki új gépet vesz, akkor minimálisan azt várja el, hogy gyorsabb legyen. (én is) -
moraraliz
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #3511 üzenetére
Köszönöm a választ!
A core2duo T5500 egy Acer laptopban van, ezt használom most, de szeretném lecserélni egy Vaio-ra. Sokat utazom, ezért jó lenne, ha könnyebb lenne a gép. Az nem is fontos, hogy kisebb legyen, inkább a súlya és az aksi üzemideje a fontos. Néztem az EB-ket is, de sajnos azok majdnem olyan nehezek, mint a mostani gépem és az aksi se bírja sokáig. Viszont azt olvastam, hogy az Y széria előző modelljében core2duo Su7300-as processzor van. Az esetleg gyorsabb lehet ennél az U jelűnél?? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
moraraliz #3510 üzenetére
az intel U elojellel ellatott processzorai a super-energiatakarekos osztalyba tartoznak, cserebe jelentos aldozatot hoznak a teljesitmenyben. Az asztali T jelu sorozattal, lapos fronton a core i szeria hozhato ossze. Itt az M jelzes a nev vegen van, ez jeloli, hogy mobil, azaz hordozhato gepekbe szant.
Ha nem szeretned, hogy lassabb legyen, akkor ertsem ugy, hogy az asztali kivaltasara lenne veve a laptop? Ha igen, akkor vagy mobil core2duo t sorozatu processzorai, de meginkabb a core i5-xxxM gepek.
A mobilitas oltaran mindig kopromisszumot kell kotni. Ha a teljesitmeny a lenyeg, akkor nagy noti kell pl EB2S1E, ha kicsi, akkor 13" alatt nem fogsz talalni asztali teljesitmenyut, de itt mar horror aron adjak az igazi teljesitmenyt.
-
moraraliz
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. A Sony VAIO vcp-y21s1e kis szépségét néztem ki magamnak. Mennyire gyors ez az U5400-as processzor? Nem nagyon értek hozzá, de a mostani gépemben T5500 van és örülnék, ha az új szerzemény nem lenne ennél lassabb. Csak netezésre és filmezésre kell, de akkor is hasítson nekem!Érdemesebb esetleg az előző Y11-est felkutatni még?? Van valakinek tapasztalata ezekkel a modellekkel?
Köszi! -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Shrek16 #3503 üzenetére
Nem.
Menj el és próbáld ki.
Saturnban, mediamarktban, ilyen helyeken meg lehet nézni, tapogatni stb...Jó márkát vegyél a felhasználásnak és időtállóságnak (meg persze az árnak) megfelelő felszereltséggel.
Az, h a márkás, általad használt dolgokra megfelelő, árban megfizethető gépek közül melyik a legjobb, azt csakis te tudod eldönteni. Kipróbálod a billentyűzetet, a Monitor színeit, betekintési szögét.... Csak te tudhatod. Van olyan is akinek tetszik az eb2z1e kijelzőjének képe... kevés de van. Nézd meg bátran.
-
Shrek16
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #3502 üzenetére
Értem köszi. Lehet, hogy már kicsit off, de tudsz esetleg a fentieknek megfelelő alternatívát mondani a vaio helyett?
-
Sanya
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #3500 üzenetére
sony vaio media marktban: 199.990 HUF
core i3 350
4gb ddr3
360sata2 hdd
1372xXXX
ati radeon 5-ös sorozatú vga
6 cellás aksi.
windos 7 home prémium
szerintem ennyit megér, öcsém vett is egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest