- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen egeret válasszak?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
addikt
én nem tudom milyen a Samsung (nem is akarom tudni, hehe) de a 828B képét garantálom, hogy élvezet nézni ha van megfelelő minőségű jel. mióta kipróbáltam a YouTube párosítást telefonra, azóta azt is csak a tévén nézem, most éppen tájképek mennek a háttérben, filmek is nagyon szépek. most már ki merem jelenteni, hogy - nem tudom, talán jót fogtam ki, vagy csak a szemem nem érzékeny rá, bár a monitoron simán látom, van is mit - nem találok se felhősödést, se sávosodást. gondolkodom a kalibráltatáson, már csak a teljesség kedvéért.
holnaptól lesz UPC HD csomag is mediacarddal, szóval végre a tévét is belőhetem majd olyanra, amilyenre szeretném. mondjuk nyilván nem várok bluray minőségű tévéképet, de a mostani SCART-os mediaboxos bénázásnál sokkal jobb lesz az biztos.
én melegen tudom ajánlani a 828-at, pont annyiért vettem mint ahogy írod, és szintén Euronics-ban.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz petroczi #8478 üzenetére
Vicces, mert nekem a 32BX420 simán minden mkv-t visz. Csak a dts hangot nem.
Más kérdés:
Lecserélném a 32BX-et egy 50 colosra. Kinéztem az euronicsben a 828-at 226-ért. Érdemes ezt megvenni, vagy van jobb ajánlat más tipusra, ami jobb? Ez a 828 mennyire jó? Mondjuk hozza a samu 48h6400 szintjét? Azt tudom, hogy csak 1 tuner van benne. Lehet úgy felvenni, hogy digitális tunerről felveszek, és közben analóg tunert nézek?
Köszi előre is, sokat segítenétek!
-
Bönde
csendes tag
válasz theballa32 #8489 üzenetére
Én is így használom a hifi-hez. Szép tiszta hangot ad. Ha változóra állítod a hangkimenetet, akkor a tévé távirányítója szabályozza a hangerőt.
-
nismoka
addikt
válasz theballa32 #8489 üzenetére
Miért lenne gagyi, a menüben ahogy a leirásban van átkapcsolod audio kimenetté a fejhallgató csatlakozót és kész. De van optikai is, az 5.1 amúgy is csak ott megy.
[ Szerkesztve ]
-
Bönde
csendes tag
válasz theballa32 #8487 üzenetére
-
theballa32
tag
Sajnos valamiért nem tudom kihozni a hangot a házimozira piros-fehér rca kábelen!Mit nem csinálhatok jól
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok! kinéztem egy 32"-os Sony KDL-W705-öst magamnak, olvastam róla, hogy nagyon meg vagytok vele elégedve
az lenne a kérdésem, hogy ez a TV jó választás lenne konzolhoz? nagyobb tv-t semmi képen se szeretnék...1,5-2 méterről nézném, mert az ágyam végében lenne a falon.
esetleg, ha tudtok jobbat 110e Ft-ig várom az ajánlatokat (nem lényeg a SMART,3D)
előre is thx a segítséget
-
Clemi
veterán
válasz Balázzs #8482 üzenetére
Nekem külső tárolóról lejátszotta, de hálózatról képtelen, sőt már HD filmet sem, pedig a média lejátszómmal simán megy még a BD iso fájl is és ugyanazon a routeren lógnak illetve ugyanazon a kábelen, csak egy switch osztja el a jelet az STB a TV és a Dune lejátszóm között.
-
Balázzs
senior tag
3D tartalmat lejátszanak a sony készülékek?
-
haddent
addikt
válasz nismoka #8479 üzenetére
Akartam is kérdezni, hogy játszok le egy filmet usb ről mondjuk és bele akarok tekerni. De nem úgy, hogy nyomom a >> gombot és akkor végignézem gyorsítva, hanem pl. ugrás 40:32 perchez. Ilyet lehet valahogy?
Meg a sideveiw appal a 3. ablakon a tekerés megy de kééptelenség irányítani. Picit meghúzom és beleugrik 20 percet és teker mint állat Hogy kéne?
-
nismoka
addikt
-
petroczi
csendes tag
Sziasztok!
2012-es kdl 46hx750 tévét rá lehet venni valahogy mkv lejátszásra? -
Malachi
addikt
válasz B-L-A-C-K #8474 üzenetére
na ez az hogy annyira lassú, vagy nem tudom, hogy elsőre hiába nyomtam, nem történt semmi. közben nálam úgy működik, hogy ha hosszan nyomva tartom a fel nyilat, akkor fellép a címsávba.
de ez nagyon vacak így, egy vimeo videót nem tudok elindítani pl. mert nem lép rá a play gombra.
gondolom ehhez kell a simizős okos táv. Logitech dongle-s egeret nem tud használni esetleg? mert az van egy itt elfekvőben. USB pöcök a tévébe, és mehetne az egerészés. esetleg billentyűzettel is...
-
Malachi
addikt
amúgy mindenkinek javaslom az "a" (alfa) clock appot, nagyon szép.
-
Malachi
addikt
olvasgattam a fórumot, de nem találtam ilyet: a web appot (internet böngésző) hogyan kell használni? meg tudom nyitni, be is hozza a SONY oldalát, de nem tudom hogy kell a címsávba váltani, hogy más lapokat is megnyithassak. tipp?
-
Bönde
csendes tag
válasz kruplishal #8470 üzenetére
Igen, köszi, közben ráleltem.
-
Bönde
csendes tag
Az alkalmazások között kellene lennie a webböngészőnek is. Én nem találom, hogy néz ki az ikonja?Már megtaláltam. Földgömb, benne www.
[ Szerkesztve ]
-
Bönde
csendes tag
-
Balázzs
senior tag
válasz kruplishal #8463 üzenetére
Kamera modul skype-hoz miért ennyire drága hozzá? Csak a gyári jó vagy mással is meg lehet oldani?
Jól tudom, hogy pl. samsung aktív szemüvegek is jók a készülékhez nemcsak a gyári? -
Balázzs
senior tag
-
tomp
félisten
Érdekes megoldása volt, az eltűnt alkalmazások visszahozásának! Modem restart...
-
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
a napokban készülök új tv-t venni:
50w829b és 55w829b között vacillálok
Ezek között van bármi különbség a méreten kívül? Teszteket szinte csak az 50-esről találtam, vajon az 55-ös ugyanazt tudja képminőséget, input lagot stb. tekintve? Ha innen bárkinek lenne tapasztalata az egyik, netán mindkét modellel, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem
-
yanna
addikt
válasz Richvargas #8457 üzenetére
Mindenben, mert Sony.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Mennyiben jobb egy Sony 40W605, mint egy LG-42LB5500 (méret és smart tulajdonságokon kívül)?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz theballa32 #8454 üzenetére
Home gomb -> Beállítások -> Hang -> Kettős hang
-
theballa32
tag
A régi tévén volt egy olyan funkció,hogy kettős hang.Létezik,hogy nincs benne az 528-ban?
Av kábelen fixen jött ki ezzel a hang,nem volt köze a tv hangerőhöz -
tomp
félisten
Majdnem 24óra készenlét után bekapcsoltam a tv-t és az Összes alkalmazásokban eltűntek az alkalmazások! Csak a szoftveres gyári appok vannak. pl Médialejátszó. Hiába frissítem a netes szolgáltatásokat. A kedvencekbe berakottak ott vannak és elindulnak.
Hogyan hozhatom őket vissza a gyári visszaállítás nélkül? -
nismoka
addikt
válasz theballa32 #8448 üzenetére
Beállítások/Külső bemenetek/Bravia sync
-
őstag
Sziasztok! Nagyon gondolkodom egy 50w828/9-en. Az optikai kimenet viszi a bitstreamet?
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
theballa32
tag
Sziasztok!Megvettem az 50w828 tévét,de még vannak furcsaságok.
Eddig tetszik.Miért van az,hogy a távirányító a playstation 3 menüt irányítja,és nem tudom előhozni pl a beállításokat?Köszönöm a válaszokat. -
Firestormhun
senior tag
Nyüstölöm a W828-at, de ezek a gyári kép profilok valami tragédia. Beállítom Mozi/mozi 1-et , indítom a filmet és a fehér feliratok zöldes fehéren jelennek meg... Well done!
Túrtam egy kicsit a netet és avforumon találtam egy egész jó beállítást, amelynek alkalmazásával szinte életre kel a TV. Persze van rajta mit finomítani, de az én ízlésemhez már egész közel áll és a fehér is fehérebb.Home>Settings>System Settings>Eco>Light Sensor: Off
Scene: Cinema
Picture Mode: Cinema 1
Backlight: 8
Contrast: 95
Brightness: 50
Colour: 48
Hue: 0
Colour Temp: Warm 1
Sharpness: 60
Noise Reduction: Off
MPEG NR: Off
Dot NR: Off
Reality Creation: Manual
Resolution 50
Noise Filtering 20
Smooth Gradation: Low
Motionflow: Clear
Film Mode: Auto
Black Corrector: Off
Adv Contrast: Low
Gamma: -1
Auto Light Limiter: Off
Clear White: Off
Live Colour: Low
White Balance
R-Gain 0
G-Gain -5
B-Gain -10
R-Bias -1
G-Bias -2
B-Bias -3
Detail Enhancer: Low
Edge Enhancer: Off
Skin Naturaliser: Off...
-
Pityke78
őstag
60"-os W8-as kategóriában "csak" a W855-ös típus elérhető Magyarországon, vagy van más variáció is?
-
haddent
addikt
hello
tudnátok mondani egy ajánlott bevállt szép valósághű képbeállítást játékokhoz (ps4)? Illetve melyek azok a funkciók amelyek ízlés szerint használhatóak és input lagot nem okoznak? Pl live colors, black enchancer stb ilyenek?(sony kdl50w828b)
köszi
-
Colka79
tag
Sziasztok!!
A minap vettem egy Sony 42W805B TV-t és szeretném megkérdezni,hogy
ezzel a tisztító készlettel lehet tisztítani,mert a régi LCD tv-t simán tisztítottam vele,de előbb megkérdezlek titeket is mielőtt hülyeséget csinálnék!!!Még 1 dolog,szeretnék egy Xbox-ot és egy Mediplayert rákötni a TV-re,csak azt nem tudom,hogy melyiket melyik HDMI csatlakozóba dugjam a TV hátlapján!!
Előre is köszönöm a segítséget!!
Üdv "Egy boldog Sony tulaj"
Gamertag:LaondaHUN
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #8417 üzenetére
Szerintem ezen csak úgy tudnának javítani, ha sosem kapcsolna ki rendesen a tv és a software dolgozna a háttérben....engem idegesít a lassú reagálás dolog, volt is belőle konfliktus, de most már azt mondom inkább ilyen legyen mint hogy pörgesse a számlámat valami időzítés átállítással, pl. 10 perc helyett 4 óráig dolgozzon sunyiba. Én sosem áramtalanítom a tv-t, max nyaraláskor.
-
tomp
félisten
Ha már képernyőtükrözés:
Nekem Xperia SP-m van. Megy szépen vele. Viszont amióta custom rom van a telón hiába látja a tv-t, próbálkozik de semmi. Tv-nek a wifi direct hálózatára sem engedi fel. Tv-n "Nem támogatott eszköz" -
Dtamas82
csendes tag
50 colos Sony KDL-50W828 és Sony KDL-50W829 gyémánt kuponnal 221.000 forint. (a gyémánt kupon ingyenes, csak regisztrálni kell!) a SONY centerekben.
A héten a Westendben emellé féláron van a kibővített gyári garancia személyes rendelés eseténA kettő között a talp színében van különbség. (elvileg a 828-ast a mediamarktnak és a euronicsnak gyártották, a 829 csak sony szalonokban van)
Remélem valakinek segítek az infóval
-
agabe
addikt
Ez a kepernyo tukrozes kicsit hianyos, hogy nem airplay kompatibilis...jo tudom ott az apple tv, de miert nem tudja a tv is amikor pl. egy alap denon HM erositobe is mar bepakoljak.
Na sebaj...erre meg varni kell. talan jovore megjelno keszulekeken -
Lathan
újonc
A sony kdl42w805 és sony kdl42w828 között vacilálok, a hivatalos specifikációkban csak két különbséget lehet felfedezni a két modell között:
kdl42w805: motionflow xr200hz, tükör felületű talp,
kdl42w828: motionflow xr400hz, szálcsiszolt talp.
A két model kb egy árban van, hol az egyik olcsóbb, hol a másik aktuális akcióktól függően. Ebből arra következtetek, hogy a motionflow xr 200 hz és xr 400 hz között nincs különbség, ami miatt a 828 többet érne, főleg, hogy 42-es méretben úgy tudom nincs interpolációs mozgásjavítás. Mi az igazság ezzel kapcsolatban, van észrevehető külőnbség a két modell mozgásjavításában, vagy tök mindegy melyiket veszem? Ha nincs különbség miért írnak az egyikhez 200hz-et a másikhoz meg 400-at? Ez nem félrevezetés? -
Clemi
veterán
válasz theballa32 #8425 üzenetére
Ha már képernyő tükrözés.... nekem nem sikerült semmilyen eszközzel kapcsolódni a TV-hez. Igaz van egy Androidos táblagépem (Wyteq xTAB70i) és WP-s telefonom (Lumia820) de szerintem ezek nem ismerik a "Miracast" szabványt, így esélytelen. Látni látja mindkét eszköz WiFi-n a TV-t, de kapcsolódni nem tudnak hozzá.
Vagy én vagyok a béna? -
igmond
tag
válasz Janaboy #8389 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm nektek a tanácsokat!!!! Meglátom mi lesz belőle, de sajna az anyagi rész lehet mégis keresztbe húzza a számításaim, nálam ez a karácsony körüli költés sose úgy jön ki ahogy azt én szeretném, mindig beüt valami ahová az a kicsi megtakarítás ami van elszáll!
-
nismoka
addikt
válasz theballa32 #8425 üzenetére
Pld Xperia Z2- vel tökéletes.
-
theballa32
tag
És a képernyőtükrözés az jól működik ?
-
whatnot
őstag
válasz B-L-A-C-K #8400 üzenetére
Sajnos a 3D-je (most már tapasztalatok alapján is) szellemképesedésre erősen hajlamos.
Filmtől függ, mennyire. Még nem jöttem rá, mikor hajlamos a leginkább rá, egyelőre az a tippem, hogy nagyobb mélységérzetnél. Hobbit 2nél pl. rengeteg szellemkép volt, de mondjuk egy Gru-nál (Despicable Me) kevés volt. -
superg
senior tag
válasz B-L-A-C-K #8417 üzenetére
Mondom kössetek rá egy világítós HDD-t timeshift-hez.Vagy egyszerűen egy fogyimérőt,és akkor észre lehet venni hogy mikor van abban a köztes állapotban(nem teljesen készenléti mert kb 10wattot fogyaszt)amikor amúgy ki van kapcsolva.Innen persze hogy hamar feláll.
Nekem teljesen random van hogy éjszaka közepén amikor már órák óta ki van kapcsolva azt veszem észre hogy a HDD kap áramot,innen persze gyorsan bekapcsol.Ezt próbálom már elmagyarázni egy ideje de csak jöttök ezzel a szoftverfrissités dologgal,persze a szoftver befolyásolja ,de csak azt hogy mikor van ebben a fél-készenléti állapotban ahonnan könnyen indul.Majd ha a "semmiből is bekapcsol valakinek gyorsan akkor szóljon -
lexter00
őstag
Hirtelen felindulásból vettem egy Sony Bravia KDL-40R450B tv-t(Samsungot vagy lg-t akartam eredetileg de akciós is volt meg tetszett is)Véleményetek van róla?A MM-be áradoztak róla de őket azért fizetik Tesztet tudnátok hozzá linkelni mert sehol se találtam a neten csak a 450a-hoz van teszt a kettő között(40r450a és 40r450b) mi a különbség?
-
Callisto
őstag
válasz theballa32 #8406 üzenetére
Ahhoz a teljesítménynek nem sok köze van...
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
B-L-A-C-K
titán
Sztornó az egész!
Mert van hogy jó vagy hogy nem, délbe bekapcsoltam ma először, nem kellett várni, előbb vártam 10 percet kikapcsolás itán, nem kellett várni, most vártam 5 percet várni kellett...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SzlobiG #8412 üzenetére
Közbe nézegettem! Ha áramtalanítom, és utána bekapcsolom várni kell most is, régen ugye ha kikapcsoltam simán, majd egyből be, szintén nem kellett várni, viszont ha huzamosabb ideig volt kikapcsolva akkor meg várni kellett...Na most ez szűnt meg akkor, mert nem kell már itt se várni, csak abban az esetben ha áramtalanítom. Szóval készenléti állapotban való feléledésen csiszoltak szépen...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Most nézem a tegnapi szoftverfrissítés után egyből feléled a TV, azaz nem kell várni 15-30 másodpercet hogy belépj a menübe, hanem egyből lehet vele bármit csinálni! Ezt a hátrányát is el elehet felejteni a szériának....
Persze ezt 55W829B alatt tapasztaltam, így ha másoknak is kész a szoft frissítés leellenőrízhetné....
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Edigitalban cetelem kartyaval 193ezer alatt jon ki az 50W805.
Az mar mindenfele szempontbol igen kedvezo. -
SzlobiG
félisten
válasz theballa32 #8402 üzenetére
Az a 2W kül kb semmit nem ér...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz theballa32 #8402 üzenetére
Akkor ha házimozid is van gondolom nem 8-10W-on akarod használni a hangzást, így nincs miről beszélni. A lényeg hogy egy TV hangszórója lópikula, de nem csak ennek hanem az összesnek, így ha normális hangzást akarsz, ne ezekre alapozz.
-
SzlobiG
félisten
válasz theballa32 #8399 üzenetére
Megéri nagyon jó vétel annyiért.
Egy hangprojektor vagy 5.1 ajánlott mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple iPhone SE januárban? Lassan a testtel!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bestbuy játékok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest