Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
most akarunk tv szolgáltatást rendelni. Annyit nemtudok hogy mi az a mediacard?
Simán a bejövő kábelt ha rádugom a tvre akkor majd ő mutatja nekem az összes csatornát meg mindent gondolom. -
Peddy789
őstag
Grat hozzá, igen énis a 6400 és eközött dillemáztam hogy melyik legyen.
Hát 6400-nak kicsit jobb a menürendszere szerintem, viszont 705 meg 2"nagyobb, szebb fekete, 0 felhő, szebb keret, szebb láb, összeségében szerintem is jobb választás. Mondjuk aki nagyon akar 3D-t azt is megértem, de én ugyvotlam vele hogy szököévente 1 3D filmért nemérdemes beáldozni az input laggot, és jobb 2D minőséget
-
McAdam6
aktív tag
50w82x befér egy kombi hátuljába ?
Tetőcsomagtartón fektetve szabad szállítani ? (Plazmát nem szabad, azt tudom.)
Köszi. -
kovimre
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a KD-49X8505B tévéről? Sem tesztet, sem leírást nem találok róla, még itt a fórumban sem.
-
Peddy789
őstag
Sajnos laggol a servio, nemjó így hogy a pc wifin van, egy ideig tök jó aztán beakad félpercenként 2-3secre, és egyre rosszabb, mintha tulmelegedne a router. talán ha kábelre kötöm jobblesz,aa vagy jobb router kéne?
-
gonczip
tag
Sziasztok.
Adott egy Sony KDL50W829-es TV. Serviio-n nézem a sorozatokat mkv-ban, de a film mellé rakott feliratok (.srt) nem jelennek meg. (Van itthon egy LG Smart LED TV-m is, az simán kezeli a filmhez a feliratot)
Csak úgy lehet megjeleníteni a filmen a feliratot, ha egybemuxolom? Nincs rá valami más megoldás, hogy ne kelljen minden részbe beleintegrálni a feliratot? -
Peat;)
veterán
válasz
B-L-A-C-K #7346 üzenetére
A jó tulajdonságáról szól a topik 99%-a, attól hogy én a rosszat írom le nem jelenti azt hogy van más jobb a piacon az én igényeimnek. De már ezt is leírtam korábban, sőt még a jó tulajdonságait is. Nekem a (régigamer)htpc-m a tv-re van kötve, nincs monitorom, ebben a sony jó, most is állat ejtve játszottam a ryse játékot rajta. Konzolom is volt, most nem győztek még meg de lehet megint lesz, ahhoz is jó a tv.
A software szar, kevés tv adást nézek, pont ezért érint érzékenyen, mert eddig a kinézett adások kezdési időpontjában kapcsoltam be a tv-t...megtanultam hogy 2 percet elvesz az életemből a "türelem", megemésztettem, csak akkor szoktam vitába szállni ha valaki azt állítja ez megbocsájtható bűn..ne legyen az mert akkor a következő modellekben is ilyen marad.
A 3d-t agyba főbe elveri a sok éves lg 3d-je, kivéve a felbontást természetesen, de az sokkal kevésbé feltűnő mint egy akadozás vagy szellemkép, láttam már olyan embereket akik állították tökéletes a 3d, aztán csak mosolyogtam mi a tökéletes neki. Egyik mostani technológiai megoldás sem jó a 3d-re, ez tény, egyéni, szubjektív dolgok döntenek. De a fentebb más által is tapasztalt problémára nincs mentség, mert nem a technológia sajátossága hogy a motion opció minden beállításához változik a 3d minősége, nyugodtan átjöhetsz és megnézheted ha kételkedsz, hozhatsz anyagot, adott a tv, pc, médialejátszó.
Egyébként majdnem új tv-t eladni olyan mint autót, szívás a köbön. Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, eléggé pc függő vagyok(mint látjátok), amiben meg vagyok elégedve a tv-vel. A 4k, passzív 3d oledig kibírom vele
-
Peddy789
őstag
Akinek van kedve soroljon fel pár alkamazást ami szerinte jó, hátha egyszer megtalálom
a képéről is jöhet valami leírás, mert ahogy látom nemlehet keresni az appok között... érthetetlen
-
Dani Pécs
tag
Itt vannak az egyes Motionflow beállítások leírásai, és hogy ajánlottak-e vagy sem.
A LED világítással ellátott TV-k esetében nem javasolt ezt kikapcsolni, ugyanis növeli a mozgóképfelbontást.
•“Off”: Doesn’t apply any motion-boosting technology. Motion resolution 300 as determined via the horizontally scrolling lines pattern in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc.
•“True Cinema”: Ensures native 24p playback for 1080p/24 material such as Blu-ray movies. Motion resolution stays the same at 300, since there’s no MCFI/ BFI involved.
•“Standard”: Pure MCFI. Doubles motion resolution to 600. Not advised.
•“Smooth”: Pure MCFI with stronger intensity, which introduces more interpolation artefacts even though motion resolution did not increase beyond 600. Avoid.
•“Clear”: MCFI with a small component of BFI. Few interpolation artefacts with a mild decrease in on-screen luminance. Motion resolution 1080. Good for daytime general use.
•“Clear Plus”: MCFI with a higher proportion of BFI. Even less interpolation artefacts, but picture is darker than “Clear“. Motion resolution 1080. Suitable for night-time general viewing.
•“Impulse”: Pure BFI. Motion resolution 1080. May be too dim for most usage.A fentiek alapján a Tiszta, valamint Tiszta Plusz a javasolt, amelyek közül az utóbbi sötétebb, az előbbi világosabb fényviszonyok között lehet ajánlott.
-
Askorp
csendes tag
sziasztok, ma vegre megjott az 50w828...
laptopot kotottem ra hdmi-vel, de miert nem erek el minden kepi beallitast?
-
krx21
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #7359 üzenetére
Vizsgáltad, hogy mit kellene látni és hogyan, vagy csak mentél a szemed kívánalma felé? Mert nem mindegy...
Megfelelő teszt ábrák szükségesek, hogy tájékozódjon az ember... Én is sokat "tekergettem" a W905-öt, mire rájöttem, hogy bizony a NORMAL úgy jó ahogy van, kisebb apró, ízlésnek megfelelő módosítással. Például a fekete korrekciót alacsonyra tettem...stb. De csak ismétlem magam, szerintem igen jók a Sony beállításai... Nem úgy mint pl: a Samsung, mert az tényleg nagyon elnagyolt és pontatlan, rengeteg részletet levág és sorolhatnám... Persze sok minden ízlés kérdése, ki milyen típusú megjelenítést szeret. (kontrasztosabb, lágyabb, szaturáltabb, fakóbb, stb...)(#7360) Etzel: Igen, több triluminos TV kalibrált adatainál láttam pl: az élőszín OFF beállítást... No, evvel ki is kapcsoltuk a bővített színteret, tehát a triluminos panel teljesen felesleges lett... Ez olyan, mintha valaki vesz egy Porsche 911 Turbo-t és a következő sarkon meg kiveteti belőle a turbót, mert úgy tetszik neki...
-
Etzel
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
Tegla80 #7352 üzenetére
"(Sztem minden gyari alap kepi beallitas kuka amugy. "
Rossz beidegződés... Ez nem Samsung vagy Lg... A Sony-nak nagyon jó gyári beállításai vannak, ezt sok teszt ábrával lehet igazolni... Nem hiszem, hogy csak úgy tekergetve jobbat kihozna valaki belőle, erre igen jól figyel a Sony... 1-2 alapvető dolgot érdemes lejjebb venni ízlés szerint. De a tesztekben kalibrált "mindent OFF"-ra teszek is igen butaság... Ilyenkor biztos felsír 1-2 mérnők aki az x-reality pro enginnel dolgozott...
-
nismoka
addikt
A fehér egyensúly állításánál vigyázz mert a pontos értékek minden tv-nél mások, nálam is a pld a zöld (G gain) visszavételénél már sok volt a -13-as érték. De néztem egy másik 829-est azon megint más értéken volt jó, de tény hogy általában a 829-nél a zöldből érdemes kicsit visszavenni. Kb -5 től -13-ig (G gain) van a szórás ahogyan tapasztaltam.
-
athomi
veterán
válasz
Peddy789 #7296 üzenetére
Na, akkor én meg elhoztam az utolsó darabot.
Dilemmáztam a Sony W705 és a Samsung H6400 között, de a Samu mellett csak az 5 év garancia szólt. Képminőségbe nekem forma-formának tűnt, viszont anyaghasználatban a Samsung szerintem a szokásos gagyizást hozza, míg a Sony anyaghasználata és dizájnja nagyon korrekt. Plusz 2" szólt még a Sony mellett.
Kíváncsi vagyok a Panasonic G30 mellett mennyire lesz szerethető.
-
Tegla80
addikt
válasz
B-L-A-C-K #7351 üzenetére
En pont azt a ficsort(fenyerzekelo) kerestem napokig,h off-olni tudjam,mert elotte olyan .... volt a kepe barmit is tekertem.Miutan +lett ,meg a gamman is tudtam lejjebb venni es szamomra jobba tenni a kepet. (Sztem minden gyari alap kepi beallitas kuka amugy.
Nalam tutira.
)A veglegestol meg mindig messze van,de mar alakul...(nalam ,hetek,honapok mire nem piszkalom es csak nezem....
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest