Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #5020 üzenetére
Azért mert olcsó a kingmax, még nem xar
Volt pár a kezemben, találkoztam ilyennel, hogy csak bizonyos ramokat komált a cucc, ez vagy a proci, vagy a lap "ficsőre", bár sztem olyankor mind2-jüké
1ébként a Geil ultra se drága, 21k 5 év garral 800@cl4 2 gigáért nem hiszem hogy sok. Lementek az árak gyermekeim
Jó az MSI lap, érdekelne majd az itteni kiskerára...
#5023 katt777 : tök mind1 hogy hívjuk vagy nem?
Am2-re én 4200+ felett nem áldoznék pénzt, sztem felesleges..
-
-
ghostie
tag
válasz
Gyuri27 #4994 üzenetére
Gyuri27:
Már másodjára olvasom az idézetet, de valahogy nem nagyon fogom fel hogy mit is akar jelenteni
A második linken található táblázatot már én is láttam, ez alapján ha esetleg elkezdeném picit húzni a procit, akkor csökkenne a memóra órajel és elképzelhető hogy könnyebben elindulna?Feszültség kérdése:
Sajnos nem tudom megnézni és állítani sem, mivel még nincs nálam a gép, így nem tudom hogy alapból az ASUS lap mennyire állítja be a feszültséget.rollins:
Kicsit korrigálom az első hozzászólást, a nem indult úgy értettem, hogy elindul de windows telepítésnél kifagy. Tehát elindul csak nem stabil.Köszi
Ghostie -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4988 üzenetére
Sztem se
#4989 ghostie: kérdés, hogy alapból 667-es, vagy 800-as, fejből nem tudom mennyi kéne kezelni a ramot a procinak, nálam is így kezelte ebben a lapban 2 proci is a Geileket, azok ultrák voltak, csak ha emeltem az FSB-t, akkor ment rendesen, meg pulsz fesz kellett neki, 1.8V nem volt elég.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4983 üzenetére
Hát de nekem olcsóbb kell
3 vari van:
1. Vagy 30%-kal legalább gyorsabb lesz azonos órajelen mint a kórók, és akkor lehet egy árban vele vagy kicsit drágább
2. Azonos órajelen ugyanolyan teljesítményű lesz mint a kórók, viszont akkor árban intel alatt kell lenni nem is pöppet
3. Azonos órajelen lassabbak lesznek mint a kórók, és akkor adhatják olcsóbban, mint a mostani x2-ketTekintve hogy az intel nem kis sikerrel bedobta a 2xxx szériát, nagyon jónak és olcsónak kell lennie a K10-nek, bárcsak így lenne
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4974 üzenetére
Tudom hogy nem mondtad
K10 még nincs, lap alá már lehet hamarosan lesz /aki nem olvasta volna/ -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4972 üzenetére
Hát annyiért megéri. Én környezetemben pl nincs ennyiért, ha i-ből rendelem akkor + postaktsg, igaz én tökéletesen elvagyok egy mezei PNF-fel
szerk: kis felmérést végeznék ha lehet
érdekelne felétek a ram árak, sok kisker van, amiről még nem is hallottam országos szinten, ezért kérdem itt, kecskeméti kiskerben a Geil ultra 800@cl4 2x1gb kit, 20 880 ft, Kingmax 1 GB 800mhz 71xx ft...azt hittem felfele fognak menni, nem lefele, bár nem bánom, hogy így van
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4966 üzenetére
Hol láttál 9.5kért BS-t? Asszem a BS világítás nem kapcsolható ki, egy neoné viszont igen
Hatásfokkal semmit nem ér már mondtam, az akkor mutatkozik meg, ha csúcsra van járatva a gép, ami nem olyan sűrűn fordul elő, ha csak nem állandóan gamerkodik valaki vele, vagy egyéb gépizzasztó dógokat művel.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #4950 üzenetére
Romániában
Pár km-re a vállaji határtól. Amúgy pedig (sajnos) itt élek és itt is tanulok (idén kezdtem a 8. osztályt
)
Konkrétan ez az a ház. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #4947 üzenetére
Na, akkor ezt a tápot veszem.
Amúgy a konfig amit kinéztem:
CPU AMD Athlon 64 X2, 5200+@2600Mhz
MB Gigabyte GA-M57SLI-S4
DIMM, 2Gb, DDR2, PC-6400, 800MHz, Geil, CL5
HDD Seagate, 320 GB, 7200rpm, 16Mb, Serial-ATAII 300, ST3320620NS, Baracuda ES Enterprise, with NCQ&Perpendicular Recording
DVD+/-RW ASUS DRW-1814BLT-B Lightscribe
VC HIS Radeon X1950 Pro Plat. 512Mb DDR3 PCI Express (256bit) vagy más gyártó, de hasonló órajelek
POWER SUPPLY ATX 400W P IV TUV Fortron Blue Storm II
És egy Raidmax ház, bár ez bonyolult lesz... -
AtHoS
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4907 üzenetére
Egyébként tuningban sem olyan alja lap mint az ára sugallja, CPU-nak szokásos +0.05V (mértékletes tuninghoz ált. elég), a RAM-nak pedig max. 2.1V, ami nem rossz, a legtöbben úgysem adnak többet ha tuningra kerül a sor akkor sem, pl. én sem.
(echte ASUS-nál meg nem ritka a max. 1.95-2V
)
Attól függ, egyelőre 65-70k a 2900Pro, mire normalizálódik az ára lehet hogy a 2600-ak is lejjebb esnek pár k-val.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4875 üzenetére
Nem beszélve az nV chipsetek hülyeségeiről...
Szerk.: Melegedés megoldva.
(KN9-S-nél egyébként sem jelent gondot, pusztán fűt a chipset)
Tudom hogy jó az a lap, de az AMD690 még jobb, nagyobb árkülönbség mellett is inkább ezt venném, komolyabb alaplap, és pl. az int. VGA-ja is egy jó pont, VGA-cserénél nincs megkötve a kezed, stb. (nem mellesleg a Brisbane-ek hőmérsékletével sincsenek gondjai)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4860 üzenetére
Na igen. Akkor jól láttam ill. nem láttam a kínálatokban ilyen lapokat. Az újabb típusokról majd kis idő múlva lesznek csak megfelelő tapasztalatok. Azért az ember csak olyat szeretne vásárolni, amiről már vannak tapasztalatok. Mert ugye a zsákbamacska rosszul is elsülhet.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
Nem a DX10 lett volna a lényege annak a résznek, hanem az, hogy a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet.
Nem kétlem, hogy biztosan gyorsabbak is lesznek a DX10.1-es kártyák, de hogy mert megjelentek már lehet is kidobni a Dx10-eseket?
Szerintem semmi köze a megjelenésnek a kidobáshoz.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
A 2900Pro/GT-k visszabutított R600-ak (hogy később az 55nm-esek is ilyen néven futnak-e majd az kérdés), nem tudnak se DX10.1-et se PCI-E 2.0-t, de egyik fícsör sem ér semmit se, maga a kártya az ár/teljesítmény mutatója miatt igen, de mire itthon is kapni lehet őket lefolyik még pár millió liter szennyvíz a Dunán...
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4638 üzenetére
Én ezt soha nem is vitattam, az ár/érték dologban egyetértek veled. Többek között (írtam is) ezért választottam az AMD-t - no meg a CF miatt. A 6000+-om (nem 16k (43), ahogy az int VGA nélküli CF alaplap sem 18k (28), és a VGA sem 40k (55 volt, amikor vettem, most 45)) most a 6700-as Intel C2D-vel van pariban, és tény, hogy jóval olcsóbb, mint amennyivel lassabb. Viszont egy 4300-as konfig olcsóbb, és feljebb húzható. Majd ha lesz 2db 2950Pro a gépemben, akkor én is teszek az Intelre, meg a max 16+4X CF-re.
Egyébiránt néztem azt is, hogy 3D grafikában nincs lemaradva annyira az AMD az Inteltől (nekem a játék miatt fontos), az meg vajmi kevéssé érdekel, ha egy videotömörítést mondjuk 5 perccel később hajt végre. Mint említettem, a CPU számítási teljesítménye az, ami jelentős hasonló órajelen, erre akartam rámutatni, illetve, hogy a tuningpotenciál miatt jobb az Intel, ha az én konfigomhoz viszonyítom.
Ne mérgelődj. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4621 üzenetére
Gyuri27, Chaser
KB. 2 hónap lesz mire egy 2600XT kerül a lapba. Addig meg DVDírás, film nézés, meg egy kis net lenne, amire az Intel IGP is megfelelő. Sajnos az Abit lap meg csak FSB 1066MHz-et tud. A 6750 pedig 1333-as.
Asszem muszáj lesz a Giga lapot vennie, mert az 1066-os memó nem fog menni az Intel DG33TL lapban, mivel csak max. 1.9V-ot tud memó irányban. DG33FBC-ről nem is hallott az Intel oldalán található kereső
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4619 üzenetére
Azt vettem észre sajnos
Chaser: PCI-ba van elfekvőben nekem egy S3 Trio 64V+ 1MB modell. Nade azon nemhinném, hogy nézne filmet, meg a 17-es TFT is szarul nézne ki 800x600-ban. 1M-el ugye itt még elérhető a 16bites színmélység, fölötte már csak 8bit. Szóval akkor inkább egy intVGA-s lap, amivel azért lehet egy kicsit tuningolni.
Az MA69G lapomon lévő S3 jelölésről megtanultam, hogy a Speed nem véletlenül került bele. Gondolom az Intelhez választott G33-DS3R-nél sem lesz véletlen. Na meg amúgy is koca tuningos, így ha nem is döntünk majd tuningrekordot vele egy kevés plusszt csak ki lehet azzal is sajtolni. Na meg azért az E6750 alapon sem olyan lomha.
Na kaptam egy sms-t havertól, hogy nézzek utána egy Intel G33 FBC lapnak, mert ha nem tudnak Giga lapot hozni, akkor ezt venné helyette. Egyre jobb a helyzet ...
Már ma is nagyon ráakarták erre a lapra beszélni a boltban, hogy istenkirály tuningos meg minden. Azért utána nézelődök .
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4616 üzenetére
Ehh ne is mond. Egy barátom most épít egy core2-es rendszert, de részletekben. Videokártyára jelenleg nincs keret így egy olyan alaplapot kellett keríteni, amivel lehet normálisan tuningolni, 1333FSB-t viszi (6750-es procihoz), 1066-os memót is támogat ill. IGP-s.
Kinéztem neki a Giga GA-G33-DS3R lapot. Ma meg a boltban az eladó csávó rá akarta beszélni helyette egy Intel lapra, mert szerinte:
- a Giga lapok megbízhatatlanok
- ez a lap nem is támogatja az 1066-os memót. Az 1066-os memó támogatását ráadásul szerinte a weboldala sem írja.
Most megint megnéztem a weboldalát, de megnyugodtam, mert szépen írja a támogatott memóriák között az 1066-ot. De hiába mondtam én havernak, hogy ne foglalkozzon ezzel a támogatja/nem támogatja dologgal, mert a nagytestvér P35 DS3-ban 1200 fölött is üzemelnek a memók. -
katt777
félisten
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4589 üzenetére
Ha elérhető lesz majd jó áron, akkor tuti vétel lesz az biztos.
Pedig a procikeret vs. memófoglalatok -ról egyből ftc jutott eszembe, ezért is említettem meg
A Giga lapom is aképpen került nagyobb prioritással megvételi megfontolás tárgyává anno, hogy volt rajta Printer port.
Aztán amit még emellett tud nyújtani az csak hab a tortán -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4584 üzenetére
ECS ''ismét'' a porondon. Bár a spórolás azért látszik ennél a lapnál is ALC833-as hangkari.
Na meg ismét sikeresen közel kerül a procikeret a memófoglalatokhoz. Számomra újabb negatívum, hogy eddig printer portot még egyik AMD RX780 + SB600 -as lapon sem láttam. De szvsz nem is igen fogok. Az idő eljárt már felette -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4484 üzenetére
Sztem csak arról van szó, hogy nem férek a bőrömbe
Állandó gép tökéletesítgetés helyett inkább elbarmolok inkáb valamit
Műxik ez az sli lap is, csak xar tuningban, ahhoz képest meg drága is, ha visszakapom a 690g lapot, az maradni fog
Már ki is néztem hozzá egy faxa kis codegen házat, kemény 3.5k-ba fog kerülni, és bár nem AC ház, de jól néz ki
A mATX házakat meg elfelejtem asszem végleg..
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4455 üzenetére
A konklúzióban mindössze annyit írnak az új nvidia chipsetről, hogy az Abit BIOS-ában tágabb határok között lehet a feszt állítani. Ami a chipkészletet érinti, megdícséri a HD video gyorsítási teljesítményét. A 3D-s teljesítményére mindössze annyit ír, hogy gyorsabb, mint az előző generációs, de messze van a 690-estől.
A 690-es egyetlen hátrányára azt írja, hogy a jelenlegi BIOS-al nem túl fényes a HD lejátszás gyorsítása (a tesztben írta, hogyha korrigálják ezt majd BIOS-al, akkor frissítik a tesztet). Video kódolásban AVIVO-nak hála ill. játékban jóval gyorsabb, mind a régi mind az új nvidia chipsetnél. -
eXodus
őstag
válasz
Gyuri27 #4434 üzenetére
Problémát már korábban leírtam.
2,8GHz fölé semilyen szorzóval/beállítással nem megy. Proci bírná, alaplap bírná. (ezért is írtam a 10x280as beállítást) Csak valamiért nem megy. Mindent normálisan beállítottam. (ram gyári értékek alatt visszaosztva 1,95V, proci 1,4V) Bios frissítve.
Ezért is íram h kiváncsi lennék giga mit mond erre.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
-
eXodus
őstag
válasz
Gyuri27 #4427 üzenetére
hmmm ...lehet nekem is írni kellene a giga supportnak levelet h miért nem megy 2,8GHz fölé a lap.
(Problém az én angoltudásommal nem hinném h megértenék)
MOd:
Jah ha még nem írtam volna a korábbi tanácsokat emgfogadva:
- 1xHT -semmi
- 10*280(!) megy 280fsb !!!!
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4423 üzenetére
Gyuribá
a múlt az egy statikus dolog, az meg, hogy néha félreolvasok, vagy éppen az aktuális tokozáshoz kapcsolódó csipszetekből nem vagyok naprakész igencsak dinamikus
Szóval 1-2 topicba benézve le a kalappal a lelkesedésed és a naprakészséged előtt, bevallom én mostanában több időt töltök a kölykök matekleckéjével
mint a PC-s dolgokkal, majd ha megint ebből élek meg közvetlenül...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4427 üzenetére
Na azért már nálunk is kezd elmúlni ez a ''divat'', ma még rám is szóltak, mikor mondtam, hogy egy am2-es lapból 3 van, mikor egyet rendeltek: - Nem baj az, legyen a polcon is!..hehe
Asus M2A-VM lap + 3600-os brisbane, proci eddig 2560-on stabil alapfeszenNagyon jó lap lenne ez, csak a memidőzítéseket nem kellett volna kihagyni, holnap asszem írok az asusnak, hogy terveznek-e hozzá újabb BIOS-t kiadni, amivel kompenzálják a bakit..
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4414 üzenetére
Kedves Gyuri27!
Azt hiszem korunkból eredően túl vagyunk már mindketten az ''én apukám erősebb/nekem több matchbox-om van/stb.'' szintű kommunikációnál
A matx-es dolgot benéztem, elnézést is kértem emlékeim szerint
A #4386-ban pedig te linkelted a getall3 mellett katt77 hsz-ét, azt meg ne vesd már a szememre, hogy egy hsz-ben reagáltam a te és egy általad linkelt másik hsz-ben írtakra
A szövegértésnél meg...most őszintén egy ilyen mondatra: ''mert nálunk (is) intel az isten mindenki ezt ismeri és jobb a marketingjük.'' szerintem csak viccesen lehet reagálni, sajnálom, hogy ez nem jött le, legközelebb minden mondat után smiley-t teszek, nem csak az utolsóhoz
Ha leírom, hogy '82-ben primo-n kezdtem írni az első programomat, aztán jött a C64, 386, 486, 5x86, P1/2/3 korszak, hogy a '90-es évek elején vax/vms-t nyúztam vt100-as terminálokról, volt unix, raktunk össze botnetet, ''chat''-eltünk karateres terminálokon keresztül a lassan 20 évvel ezelőtti (itthon) éppcsak kiépülő ''interneten'' keresztül, vagy, hogy minden gépemet magam raktam össze attól ez a hsz-em tartalmasabb, érveim hitelesebbek lesznek? Aligha...
Én úgy gondolom ezen a kis félreértésen túlléphetnénk, de természetesen, ha ragaszkodsz hozzá ''elfelejthetjük'' egymást
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4416 üzenetére
Na jó, dobok nekik egy mail-t, már ha egyáltalán bejön az onlájn szörvisz oldaluk, mert egyelőre nem nagyon akaródzik neki.
Közben végre bejött. Ez nem mail. Csak alkatrész hibabejelentő.Érdekes, hogy az MSI-nél sincs mail elérhetőség, és egyre több más cégnél sem. Vajon miért lehet ez?
Csak nem ilyen ''fontatlan'' nekik a vásárló?
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4414 üzenetére
Nem írtam, csak az AMD akciós oldalát néztem meg. Végül is filózhatunk mi ezen akármennyit, ha bármi okból nem kapunk ilyen termékeket. A ''még nem matricás'' termékeket cáfolja az akció előtt még nem gyártott, jelöletlen termékekről szóló info.
MSI-vel is próbáltam levelezni, hogy hozzanak ki már egy használható bios-t végre, azt is hiába. -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4409 üzenetére
Ettől függetlenül ebben az idézetben per pillanat igaza van, elismerem. Nem néztem meg a FAQ-ot, mert azt várná az ember, hogy a részvételi lehetőségeket kiemeljék (szerintem ezzel nem voltam egyedül
). Úgy látszik, nem csak nálunk dívik a fogyasztók megtévesztése. De ez a VGA kari, a GetAll3-nál tényleg ott van a Hungary, és forgalmazzák is nálunk. Azért vetek rá még egy pillantást.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4409 üzenetére
Biztos nehéz beismerni, hogy valamire rámozdultatok, ami minket nem érint, de azt érvek nélkül személyeskedéssel tetézni botorság.
De nyugodtan linkeld azt az oldalt, ahol azt írják, hogy a régi videókártyádért magyarként fogsz kapni 50/80 $-t.
No, ennyit a ki a szép és ki az okos témakörről -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4400 üzenetére
Öhm, hogy jön az Intel az ATI-s akcióhoz?
Intel gyárt videókártyát?
Szinte senki nem vesz ati-chipsetes alaplapot?
Szinte senki nem vesz amd procit?
A videókártya témával kapcsolatban csak az alábbi linket [link] kellett volna elolvasni:
''Who can participate in this program?
Any resident of the United States of America or Canada, who has an ATI or another manufactures graphics board, who have a valid credit card number and has purchased their new ATI Graphics card directly from ShopATI.''
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4385 üzenetére
És ezek mióta mATX-es lapok
A get3 dolog meg csak külföldön működik, nem tudok róla, hogy nálunk igénybevehetnéd a lehetőséget
Chaser: Igen, ntune-ra gondoltam, tehát elvileg a fenti m2npv-mx-es lappal működik az sw?
A ház nekem is nagy dilemmám, momentán Asus T3 ami talán szóbajöhet, de valami mégkisebb kellene 15-20k-ért táppal, jó szellőzéssel, olyan meg nem igazán van
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4376 üzenetére
Tréfában nem ismerek humort
Nem a beruházásról van szó, hanem hogy qrva sok idő elmegy ezzel,..az meg a másik része, hogy azért 100k-s gépet nem rakok össze magamnak, hogy 1-2 game-mel játsszak, 7végente néha. Amikre kell, arra van épp elég gépem, asszem kezdem ezt a ''szupergép gyártás'' hobbimat megunni.
-
Chaser
legenda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged