- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Nem tudom mi köze van egy xaros internetes nick névnek bármihez is.
Ha Trump25 lenne a nevem akkor azt feltételeznéd, hogy Trump imádó vagyok?
Ott van maci74 is aki gondolom nem egy 74 éves medve lehet a valóságban.
Ejj Ricsi Ricsi. -
NvidiaRTX
őstag
"Offline single-player játéknál egész jól hozzá lehetett szokni a VSync laghoz"
Pont erre gondoltam én is, hogy amint beléptem anno egy játékba az első dolog az volt, hogy kapcsoltam be a V-Sync-et és milyen érdekes minden játékot végig lehetett vinni vele.Milyen durván változott a világ.. régen nem érdekelt szinte senkit a miliszekundum-os késés és társai örültünk annak, hogy hozzájutottunk egy játékhoz CD-n, DVD-n, de a DOS korszakba inkább floppy-n.
Sokkal jobban élveztem akkor a játékokat mint most. Emlékszem a Duke Nukem 3D-vel vagy a Blood-al napokat, heteket eljátszogattam.
Ó de a StarCraft 1 / WarCraft 2-vel is hónapokat elpöcsöltem saját pályát építgetve.Most van olyan csúcsszuper játék ami támogat minden modern fícsört aztán 20 percet van a gépen mert élvezhetetlen mocsok ami a nyakadba zúdít az első 5 percben mindent te meg azt sem tudod melyik gombot nyomd meg...
Nem gondoltam volna soha hogy egyszer a Horizon Forbidden West grafikai szintű világban visszasírom a DOS korszakot.
Nemrég megvettem a StarCraft Remasteredet hát kajak órákat elprüttyögettem vele.
-
NvidiaRTX
őstag
Amúgy egy kis érdekesség, hogy nemrég előjött a VRR flickering téma az OLED-nél és miközben kerestem rá a megoldást döbbentem rá, hogy mennyire nem tudunk már létezni a G / FreeSync nélkül.
Ha nincs Sync kapcsolva akkor törik a kép mint az állat főleg akkor ha nagyon mozog az FPS egy játékban.
Ha van kapcsolva V-Sync akkor iszonyat input lag lesz és hiába van 120FPS közel sem olyan smooth a játék.
Adaptive Sync esetén nekem szintén törik a kép mert nem támogatja a TV-m és a videó alapján nem a legjobb megoldás másra sem.
Az Aura Sync az meg nem az. -
NvidiaRTX
őstag
Akár hogy is tesztelgetem PuMbA, még mindig akkor látom a legszmútabbnak a Horizon Forbidden-t, ha minden low latency-t meg reflex-et kikapcsolok.
De pl egy Cyberpánk-ban semmi különbséget nem látok reflex on / off között.
Amúgy sem vágom mire ez a nagy felhajtás a reflex-el... eddig 13ms-os TV-vel toltam az is jó volt mindenre, most ez már 1ms-es lett hála az OLED-nek.
Sőt én úgy vittem anno végig az új Avatar játékot (és a Starfield-et is), hogy Geforce Now-n keresztül ahol tudniillik, hogy a legnagyobb a válaszidő.
Kajak nem tudnak engem ilyen reflex meg ehhez hasonló baromságokkal megvenni.
Meg nem úgy volt hogy ehhez olyan monitor is kell ami támogatja ezt hardveresen mint anno az első Asus ROG G-Sync monitorok?
Mindenesetre érdekes hogy először még hardveres támogatás kellett ezekhez, most már az sem... -
NvidiaRTX
őstag
De az előző TV-men nem is volt ilyen opció még is ugyan úgy tört a kép ha nem volt V-Sync kapcsolva.
FPS drop meg azért van mert f.s a játékok optimalizálása semmi köze hozzá a Sync-eknek meg a Latency-knek.
A Reflex-es cucc amivel indult az egész sem okozott FPS drop-ot csak úgy nézett ki tőle a 120FPS mintha csak 60 lenne.
Nehéz ezt így mind leírni mert ezt látni kell élőben és mint mondtam nem minden játékban okozott gondot. -
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Hát pedig:
Akkor még egyszer leírom nálam ez hogy néz ki:
1) Ha a Monitortechnológia G-Sync a driver-ben akkor a V-Sync bekapcsolása nem okoz input lag-ot.2) Ha a Monitortechnológia Rögzített frissítés a driver-ben akkor a V-Sync input lag-ot okoz.
A TV-n minden helyesen van bekapcsolva hisz ha nem úgy lenne akkor alapból sem működne a VRR.
-
NvidiaRTX
őstag
Alapból van több olyan játék is ahol nincs Fullscreen csak Borderless és ott is működik a G-Sync mert így van beállítva nálam ez:
A TV-m egy 120Hz-es G-Sync kompatibilis LG B4 OLED, de az előző Samu Q80T is ugyan így viselkedett.Nem azért nincs nálad törés mert állandó FPS-ed van?
Mert ha a Horizon Forbidden West-be ha kikapcsolok minden nemű Sync-et akkor nálam sem törik a kép mivel folyamat 119FPS-em van.
De egy Stalker 2 már más tészta mivel rengeteg az FPS drop. -
NvidiaRTX
őstag
Tehát azt mondod ha nincs semmi V-Sync-ed kapcsolva sehol sem akkor neked működik a G-Sync / Freesync-ed?
Mert nekem nem.
Mint ahogy fent is írtam akkor törik a kép.
Ha V-Sync-et kapcsolsz akkor ha Monitortechnológia G-Sync akkor nem a V-Sync működik hanem a G-Sync és nincs semmiféle input lag.A maximális képkockasebesség meg azért 119 mert ha nem korlátozom 120 alá akkor szintén törik a kép, de ez inkább a TV hibája.
#36 PuMbA:
Most próbáltam ki már minden alapon van és törik a kép ha nincs V-Sync kapcsolva.
Nincs input lag-om ha megy a V-Sync mert olyankor a helyét a G-Sync váltja fel.
De nehogy már erről videót keljen csinálnom. -
NvidiaRTX
őstag
És a V-Sync-ről mit gondoltok hol érdemes használni?
A játékban vagy a driver-ben? Vagy teljesen mind1?
Esetemben persze ez G-Sync-et jelent.Én most jelenleg úgy használom, hogy Globálisban van bekapcsolva és a játékokban kikapcsolva.
Ha kikapcsolok minden nemű V-Sync-et akkor G-Sync-em sincs és törik a kép.
-
NvidiaRTX
őstag
Én általában magam szokom tesztelni ezeket, hogy valamit átállítok aztán megnézem, hogy változik-e valami a játékokban.
A legtöbb beállítás tényleg semmit nem ér.
Viszont a Hogwartc Legászi idején váltig állították, hogy akinek a shader leképzésnél kifagy a játék vagy valami anomália van az az árnyékoló gyorsítótárat állítsa legalább 10GB-ra, de inkább többre. -
NvidiaRTX
őstag
Az árnyékoló gyorsítótár a nagy kérdés még azt a legtöbb helyen úgy láttam, hogy legalább 100GB-ra érdemes beállítani.
De sokan a textúraszűrés minőségét is nagy teljesítményre teszik.
Aztán a másik videóban meg azt ecsetelik, hogy ezeknek a beállításoknak a zöme a modern játékokban semmi változást nem okoz.
Az a baj nincs két egyforma videó erről a dologról. -
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Reflex:
Kapcsoltam is ki amikor láttam mit művel bizonyos játékokkal.
Azzal tisztában voltam, hogy vesz el pár FPS-t a játékból, de azzal nem, hogy pl a Horizon Forbidden West-be hiába van folyamat 115FPS-em még is amikor forgatom a kamerát olyan mintha 60FPS-em lenne tehát szakadozik a kép vagy mi. (próbáljátok ki)
Amint kikapcsolom tiszta smooth lesz minden ahogy annak lennie kell ennyi FPS mellett.
Szóval tök jó, hogy vannak ilyen fícsörök ha semmire nem jók.
Szóval számomra soha többé Reflex. -
NvidiaRTX
őstag
Nem kell ezen semmit követni sztem.
Amit a játékban be lehet kapcsolni azt ott kapcsol be az ember, amit nem azt meg a driver-ben próbálja ha lehet.
Ha nem lehet akkor nem támogatja a VGA-d aztán kész.
Mondjuk elég nagy mocsokság már megint az a dolog, hogy csak az új széria tud ezt azt.. nyilván nem várom el, hogy egy 2080 is tudja a DLSS4-et, de azért na.. az előző széria azért jó lenne ha megkapna minden új fícsört bár akkor meg ki venné az új karikat főleg úgy, hogy az 5070 erősebb lesz mint a 4090.Aki ezt meg el is hitte jó nagy hülye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gitáros topic
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Stellar Blade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest