- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
tsello
aktív tag
Tudomásaim szerinte ''egyenes'' kábellel megy az SMC7004VBR.
-
tsello
aktív tag
Az ára viszont érdekes, én egy kicsit sokkallom.
-
tsello
aktív tag
Egyébként nekem ez van és én nagyon meg vok vele elégedve. Néz bele a netmegosztás 15perc alatt topicba.
-
salazol
őstag
Ami kapható, Az a D-Link, SMC, Edimax, Draytek, hirtelen ennyi jut eszembe.
Belül szinte azonosak, azt hiszem azonos processzorra épülnek.
A különbség a firmware-ben van, főleg awebes felület megjelenésében, a programozhatóságban. A Draytek való a kicsit hozzáértőbb embereknek, a többiek az ''amatőrebb'' embereknek. Csúnya szó, de hirtelen nem találok jobbat. Aki szereti maga állitgatni a dolgokat ''varázslók'' segítsége nélkül, és fontos a megbízhatóság, annak Draytek. Aki szereti, ha bekapcsolja, lefut egy varázsló és már megy is, annak a többi közül valamelyik. A D-Link és az Edimax közül valamelyik, most nem ugrik be melyik, pl. észreveszi, ha crosslink kábelt dugnak be, és nem tönkremegy, hanem átvált arra a bekötésre. Szóval ilyesmi különbségek vannak.
Ja, és egy fontos különbség. Mindegyik támogat néhány dinamikus névszolgáltatót, de nem ugyanazokat. Az enyémet, a dyndns-t pl. támogatja a Draytek és a D-link, de nem támogatja az SMC. Viszont támogat olyat, amit én nem ismerek. -
salazol
őstag
Az a hardware tűzfal nem az, amire sokan gondolnak.
Egyébként csak egy kis plusz fimware, hiszen egy ''nagytudású'' célprocesszor van ezekben, kell is a NAT, DHCP, meg ilyesmik miatt. Egy kis plusz programozás, és miért ne nézhetné át az ip cimeket, amik átmennek rajta. De ez nem az otthon internetező embernek való. Mert ha mondjuk kitiltod az Axelero ADSL dinamikusan kiosztott cimtartományát, hogy a portscannelő kiscsávók távol legyenek tartva, akkor nem tudsz nekem emailt küldeni és nem látod a honlapomat. Vagy ha kitiltod a TVnetwork userek cimtartományát, akkor nem tudsz prohardver-rádiót hallgatni csontváz gépéről. -
salazol
őstag
The Barricade is an ideal all-in-one networking solution for home and small business users. This platform independent multi-functional broadband router combines a 4-port 10/100Mbps dual speed switch, a built-in print server, an RS232 COM port for automatic fail-over dial-up or modem connections, and firewall capability for security against hackers and other unauthorised users.
Tehát van benne tűzfal, és még printserver is.
A 7004vbr-t telepítettem a szomszédomban, sima adsl megosztásra kiváló.
A tűzfalát úgysem fogod használni, mert macerás.
Viszont sokat keverik a tűzfalát azzal a szolgáltatással, hogy a portokat zárva tartja, neked kell engedélyezni, ha valamelyik porton szervert üzemeltetsz.
Ez a szolgáltatás többet ér benne, mint a tűzfal. Personal tűzfalat úgyis kell futtatnod a gépeden, mert csak az látja, hogy milyen alkalmazás akar kilépni a netre. -
salazol
őstag
Ja.
Az ABR is tartalmazza a tűzfalat, nincs abban sem ADSL modem, ezt én b@%//== el. Viszont alkalmas arra, hogy a szélessáv hibája esetén automatikusan kapcsolódjon modemen illetve ISDN-en keresztül, meg össze lehet kötni ezzel ISDN-nen keresztül két vállalati hálózatot, meg ilyesmi pluszok.
Úgyhogy neked a 7004vbr kell. -
LordX
veterán
Hali!
A témában említett broadband switchet néztem ki:
- olcsó (17e Ft, az is Sulinet Ex-el)
- Csomagszűrő tűzfala van.
Namost ez a kettő így nem fér a fejembe együtt.. Ugyanennek tűzfal nélküli változata (7004ABR) drágább!
Van valaki tapasztalata a cuccal? A csomagszűrő tűzfal az valóban az, aminek mondja magát?
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- Tippmix
- Windows 11
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tőzsde és gazdaság
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest