Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
hehe, ez nem lett egy népszerű topik
érdemes ránézni ismét erre a linkre, elég sok alaplapban lett már tesztelve
plusz több program is megjelent, mellyel egyszerűbb sli-t varázsolni -
tlac
nagyúr
nézegettem, hogy mi történik akkor, ha ms asl-lel fordítom vissza a dsdt táblámat (ep45-ud3p rev1.1 f10f) és iasl-lel fordítom aztán le vagy fordítva
nagyon jó, mert elő lehet állítani ugyanazt a bináristiasl-nél annyi kell, hogy -f ez akkor is lefordítja, ha hibás a kód (legalábbis legtöbb esetben, ha nincs több, mint 200 hiba...)
és -oa ez pedig kikapcsol minden optimalizációt, így a binárisom nem lesz kisebb és olyan lesz, mint az eredeti ms asl-lel fordított táblámcsak a fejlében voltak különbségek
tehát, aki kézzel szeretné a dsdt táblába tenni az sli kulcsot, vagy nem menne az slistringinstaller annak még van pár lehetőse próbálkozni
-
Gerisz
addikt
Eztet ki kell próbálnom mielőtt beteszem a szekrénybe a 8800GT-t.
Kíváncsi leszek (nem holnap lesz, de mindenképpen)
Köszönöm! -
Oliverda
félisten
Esetleg nem lehetne belevenni a topikba a PhysX hack-et is?
-
Lenry
félisten
SLI híd van. kaptam az alaplaphoz, szép piros, Abitos.
néztem is nagyokat, amikor megláttam a dobozban, mert abban az időben (2007 eleje) még bőven szó nem volt arról, hogy Intel chipseten valaha is lesz SLI, de úgy látom az Abitnál nem adták fel a reményt
(egyébként volt már beüzemelve az SLI ezen a lapon, akkor írtam is róla Logoutra: SLI - Intel chipsettel ) -
Lenry
félisten
na most jó
megjelent a próbaüzem is, meg az SLI bejegyzés is.
nem tudom elsőre mi baja volt, mert emlékszek, hogy akkor is admin módban indítottam... na mindegy.
mostmár csak két egyforma nV VGA-t kell szereznemha kikapcsolom a próbaüzem módot, akkor mi történik? (mert pl zavar a felirat a sarokban
)
hack+crack: huhúúú... ebból a mappából szoktam hekkelgetni a pentagon gépeit
-
Lenry
félisten
G:\Utils\-=Hack+Crack=-\SLI crack\phase2\Vista+W7 x64>prepare.cmd
G:\Utils\-=Hack+Crack=-\SLI crack\phase2\Vista+W7 x64>call certmgr.exe /add Windows.cer /s /r localMachine root
CertMgr Succeeded
G:\Utils\-=Hack+Crack=-\SLI crack\phase2\Vista+W7 x64>call bcdedit.exe /set TEST SIGNING ON
A művelet sikeresen befejeződött.már csak azért foglalkozok vele, mert idegesít, hogy nem működik
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
nálam is ugyanez a hiba, jön, mint itt neki a képen
If(ECEN) ^*** error: unexpected ASL term type
tedd fel a legfrissebb béta bios-t, aztán újra próbáld meg az slistringinstaller-t
-
hossszú
őstag
Feltöltöttem, acpi_dsdt.bin DSDT0000.BIN.
-
-
tlac
nagyúr
ez nem jó hír
egy parancssorral menj az slistringinstaller könyvtárába és futtasd ezt:
asl /c /tab=dsdtez lementi a dsdt táblát win-es hívással
aztán everest-ben az ablak alján jobb gomb --> ACPI Tool --> Save DSDT
ez is elment egy dsdt táblát a memóriából olvasvamindkét fájlt töltsd fel vhova, ahonnan le tudom majd szedni (és remélhetőleg meg is marad)
DeSanto:
két kártyával is tudnád tesztelni?
-
DeSanto
őstag
Köszi, siker.
Az az igazság hogy én nem másik oprendszer alól cseréltem ki a fájlt hanem futó rendszerben.
Megváltoztattam a jogokat, töröltem majd helyére másoltam ami a rar-ban volt.
Az hogy próbaüzem alatt kell e felmásolni azt nem tudom.
Vista 32bit és ASUS P5B Premium lapom van.
Tudom az SLI-nek értelme 4x-el értelmetlen de a kíváncsiság vonzott... -
hossszú
őstag
Próbálkozzunk
WinXP 32bit
Futattam a slistringinstaller progit, próbáltam az Asusra kattintva és az MSI-re is mindkét esetben a program az Unable to create new DSDT table! Possibly SLI string already is installed! üzenetet adta majd OK, újrainditás. Az everest viszont ezt mutatja.
Az egész procedúra előtt töröltem a régi drivert. -
tlac
nagyúr
próbálkozzunk még ezzel, mert a másik nehezebb megoldás
milyen oprendszer?
hogyan próbáltad?
milyen hiba jelentkezett?és kérek egy ilyen everest képet is
-
tlac
nagyúr
elméletben chipsettől függetlenül működik, mivel az nvidia x58-nak fogja látni
itt egyébként írják, hogy ezzel tesztelték is:
AMD 790X (Gigabyte GA-MA790X-UD4P) by akula
AMD 790X (DFI LP DK 790FXB-M2RS) + 2 x GeForce 9800GT by aGeoM
AMD 790FX (ASUS Crosshair III Formula) + 2 x GeForce 9800GT by aGeoM -
tlac
nagyúr
-
yolan
őstag
Köszi az írást! Ment is a kedvencek közé, hátha lesz még p45 alatt sli-re lehetőségem, annó mikor volt, meg kentettem a hajamra a két 9800gt-t..
-
hossszú
őstag
A hack működik 790FX chipsettel is?
-
Lenry
félisten
W7 x64-hez nem jó a fent linkelt hal.dll
bemásoltam (Debian alól), újraindítottam, és jött a Windows startup recovery. a hal.dll biztonsági mentésének helyreállításával rendbe jött a rendszer. -
tlac
nagyúr
válasz
Overlocker #4 üzenetére
ami érdekes teszt lenne, core2-es géppel, és x48 + hack vs nvidia chipset
-
tlac
nagyúr
válasz
Overlocker #4 üzenetére
i975x-hez csak egy darab moddolt driver volt, aztán ügyesen megoldotta az nvidia, most azért volt lehetőség újra a hackre, mivel bővült az x58 és p55-tel a támogatott lapok listája, ahol nincs nvidia chipset
az x58 és p55 között találhatsz teszteket, p55-nél fele akkor lesz a pci-e sávszélesség 2 kártya esetén
ja igen, ha vkinek olyan p55 vagy x58-as lapja van, ami nem támogatja az sli-t, annak csak az 1. lépést, a dsdt tábla módosítását kell megcsinálni
-
Overlocker
veterán
Hasznos! Anno ha jól emlékszem a i975X chipkészletnél kezdték ezt el az oroszok csinálni..csak utána nem nagyon lehetett róla infot találni..illetve le lehetett tölteni egy driver-t, ami később az új kártyák megjelenése miatt elavult volt.
Azért kíváncsi lennék a teljesítmény különbségre, olyan X58 vagy P55 között amin van NF200 chip és amin nincs csak ez a hack
-
tlac
nagyúr
Topik célja
SLI hackkelési módszerek bemutatása, tapasztalatok cseréje, mellyel nem hivatalos SLI támogatást szerezhetünk minden olyan lapra, amelyen legalább két hosszú PCI-E slot található.
A hack lényege
Az Nvidia bizonyos Intel X58-as lapokhoz (és most már a P55-höz is) elérhetővé tette az SLI többkártyás rendszer használatát. Ez úgy lehetséges, hogy az alaplapgyártónak fizetni kell az Nvidia-nak, ezért cserébe kap egy SLI kulcsot, amit be kell építeni a biosba.
Az Nvidia driver a Windows segítségével HAL-on (Hardware Abstraction Layer) keresztül lekéri, hogy milyen a chipkészletes lapunk van és szintén Windows-zal, egy ACPI lekéréssel ellenőrzi az SLI kulcs meglétét, ha ezek adottak, akkor az SLI támogatott lesz. Mivel az Nvidia drivere nem közvetlenül fér a chipkészlethez, így ez szoftveresen hamisítható. Az SLI kulcsot pedig még egyszerűbb hamisítani, legrosszabb esetben is csak a biosba kellene berakni, de még erre sincs feltétlen szükség, Windosw-ból elvégezhető a módosítás. Az SLI kulcsot a DSDT ACPI táblába kell rakni.
A hack
1. SLI kulcs hackkelése
Az SLI kulcs DSDT-be helyezéséhez legegyszerűbb, ha ezt a kis programot használjuk ehhez: slistringinstaller. Nyugodtan használhatjuk, iasl (Intel) és MS asl fordítókra épül, bios-ba sem piszkál bele, a módosítás később visszavonható.
Ha nem jönne be vmiért, akkor kézzel is elvégezhetjük a DSDT módosítását, ez sem vészes, részleteket lásd a forrásban. (Ha szükség lesz rá, akkor ezt is leírhatom, elmagyarázhatom, ezzel sokat foglalkoztam, mikor még nem volt semmilyen hack.)
(Az SLI kulcsot véglegesen is betehetjük a biosba, de ezt csak azoknak ajánlott, akik tényleg tudják, hogy mit csinálnak.)Ezután indítsuk újra a gépet és a friss béta Everestben (legalább 5.30.1901-es verzió kell hozzá) az Alaplap/ACPI/DSDT oldalon láthatjuk, hogy sikerült-e.
2. Chipkészlet hackkelése
Itt két lehetőségünk van:
a) lecseréljük a Windows hal.dll-t és ezzel bármilyen Nvidia drivert használhatunk
Ezzel a módszerrel, azok a programok, amelyen a HAL-on kérdezik le a chipkészlet típusát, X58-at fognak kapni. (Azt hiszem készül vagy már van is egy új hack, ami csak az Nvidia-nak fogja azt mondani, hogy X58.)
A hal.dll az \windows\system32 könyvtárban van, csere előtt csináljuk egy másolatot róla. Nem minden esetben egyszerű a fájlt kicserélni, pl. Win7 alatt nem is látszik, így azt érdemes másik operációs rendszer alól csinálni.
Windows XP 32 bit
Windows Vista 64 bit
Windows 7 64 bitA hal.dll csere előtt egy tanúsítványt is fel kell rakni és TESTSIGNING módba állítani a Windows-t (az asztalon az fog megjelenni, hogy próbaüzem), ezekhez a prepare.cmd-t futtassuk rendszergazdaként.
b) van egy módosított Nvidia driver, amiben a chipkészlet ellenőrzésen buheráltak valami, a DSDT hackre ekkor is szükség van, ASUS-os SLI kulcsot kell használni
Windows XP 32 bit
A kettő közül választhatunk:
-Egy teljes Forceware 190.62-es buherált driver: [link]
-Egy 190.62-es driver telepítése után cserélendő fájl: [link]Windows Vista 64 bit
Windows 7 64 bit-Egy 190.62-es driver telepítése után cserélendő fájl: [link]
Windows Vista 32 bit
Windows 7 32 bit-Egy 190.62-es driver telepítése után cserélendő fájl: [link]
A hack eltávolítása:
(majd később)
Jó szórakozást!
[ Módosította: 7 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest