Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Közben lefutott a telepítés, tényleg kb. ugyanaz a cd cserét leszámítva + a Lilo paraméterezhetőség menüpontnál nem mutat egyetlen példát sem.
Pl: hdc=ide-scsi -t ezt beírtam neki a mostani telepítéskor is.Lehet, hogy tulbonyolítom a lice cd-s kérdést.
Lilo üdvözlő képernyőjén ha nem választok semmit ,mert általa ki van jelőlve a linux és entert nyomok akkor elindul a karakteres felület, de a start up X11 session manager -nél megállt a betöltés. Amit te ajánlasz ( Linux 3 ) annak ugyanez lesz a végeredménye vagy nem ?+ eltérés szerintem a cd-s telepítéstől még a választható szoftverek menüpontban lehetséges ( bár nem görgettem át csak ok nyomtam ) ,mert a telepítés során sokáig ( kb.20 perc ) a fontconfig update futott amiből arra következtetek,hogy sikerült feltenni a különleges betűkészleteket is.

A lényeg:
Betöltés síma lefut , lilo kapott egy háttérképet (előzőben nem volt )
kde felület is magához tér természetesen a tegnapi nap koppintása alapján 640x480 -on a képernyő felbontás és jó esetben ennél a verzíónál is csak a 600x400 -as lehetőség van a beállító progiban. Magyar billentyűzet beállítására fittyet hányva csak angol kiosztást kezeli. Persze át lehet állítani , de miért kell amikor már beállítottam telepítéskor.
Netkapcsolat zéro , kdei csomagot nem sikerült feltenni ( pedig figyeltem mit írók a parancsba, telepítő dvd-t is átnyálaztam a csomag neve útán kutatva ) ezért még mindig az angol nyelv a rendszer alapértelmezése.Hát nem tudom, nincsenek jó tapasztalataim.
Tudom, hogy ez a slackware egy nagyon más rendszer ,de azért egy egyszerű telepítést végrehajtást beiktathattak volna közel 4 gb-ba amivel egy kezdő is kibékül.
Nem azt mondom, hogy olyan legyen mint a Suse vagy az Ubuntu telepítője, de azzé valami csak jó lenne, mert ugyanilyen vagyis hasonló jellegű telepítést már végeztem aminek a végeredménye egy szinte működő rendszer lett amit nem kelett babrálnom ,hogy ez vagy az menjen.Csak magamnak: akármelyik kicsi ( kb. 50-300mb ) live -os mini rendszer alapból hozták az általam elvárható minimális szintet,mint kezdő. Beállították önállóan vagy be lehetett( egyszerű ,grafikus menüben ) pár kattintásra állítani a monitor felbontást ,net kapcsolatot ill. nyelv és terület beállítások alatt az anyanyelvet ( ebben a rendszerben és ezen menüpontban még azt sem lehet hogy rányomok az new language vagy install gombok valamelyikére ,mert nincs. Miért ? ) És még nem is mentem beljebb. Szóval láttam már szinpatikusabb rendszert is így elsőre.
Senki ne vegye a szívére!

Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest