Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zodo

nagyúr

válasz doc #695 üzenetére

Közben lefutott a telepítés, tényleg kb. ugyanaz a cd cserét leszámítva + a Lilo paraméterezhetőség menüpontnál nem mutat egyetlen példát sem.
    Pl: hdc=ide-scsi -t ezt beírtam neki a mostani telepítéskor is.

Lehet, hogy tulbonyolítom a lice cd-s kérdést.
    Lilo üdvözlő képernyőjén ha nem választok semmit ,mert általa ki van jelőlve a linux és entert nyomok akkor elindul a karakteres felület, de a start up X11 session manager -nél megállt a betöltés. Amit te ajánlasz ( Linux 3 ) annak ugyanez lesz a végeredménye vagy nem ?

+ eltérés szerintem a cd-s telepítéstől még a választható szoftverek menüpontban lehetséges ( bár nem görgettem át csak ok nyomtam ) ,mert a telepítés során sokáig ( kb.20 perc ) a fontconfig update futott amiből arra következtetek,hogy sikerült feltenni a különleges betűkészleteket is. :)

A lényeg:

Betöltés síma lefut , lilo kapott egy háttérképet (előzőben nem volt )
    kde felület is magához tér természetesen a tegnapi nap koppintása alapján 640x480 -on a képernyő felbontás és jó esetben ennél a verzíónál is csak a 600x400 -as lehetőség van a beállító progiban. Magyar billentyűzet beállítására fittyet hányva csak angol kiosztást kezeli. Persze át lehet állítani , de miért kell amikor már beállítottam telepítéskor.
    Netkapcsolat zéro , kdei csomagot nem sikerült feltenni ( pedig figyeltem mit írók a parancsba, telepítő dvd-t is átnyálaztam a csomag neve útán kutatva ) ezért még mindig az angol nyelv a rendszer alapértelmezése.

Hát nem tudom, nincsenek jó tapasztalataim. :(
    Tudom, hogy ez a slackware egy nagyon más rendszer ,de azért egy egyszerű telepítést végrehajtást beiktathattak volna közel 4 gb-ba amivel egy kezdő is kibékül.
    Nem azt mondom, hogy olyan legyen mint a Suse vagy az Ubuntu telepítője, de azzé valami csak jó lenne, mert ugyanilyen vagyis hasonló jellegű telepítést már végeztem aminek a végeredménye egy szinte működő rendszer lett amit nem kelett babrálnom ,hogy ez vagy az menjen.

Csak magamnak: akármelyik kicsi ( kb. 50-300mb ) live -os mini rendszer alapból hozták az általam elvárható minimális szintet,mint kezdő. Beállították önállóan vagy be lehetett( egyszerű ,grafikus menüben ) pár kattintásra állítani a monitor felbontást ,net kapcsolatot ill. nyelv és terület beállítások alatt az anyanyelvet ( ebben a rendszerben és ezen menüpontban még azt sem lehet hogy rányomok az new language vagy install gombok valamelyikére ,mert nincs. Miért ? ) És még nem is mentem beljebb. Szóval láttam már szinpatikusabb rendszert is így elsőre.

Senki ne vegye a szívére! :N

Új hozzászólás Aktív témák