Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz zodo #696 üzenetére

a lilonak semmilyen parametert nem kell beallitani, jo az anelkul is

a 'Linux 3'-at meg nem veletlenul irtam, ha ugyanaz lenne mint a sima enter akkor miert mondtam volna? :U

nyilvan tobb/mas cucc van az aktualis kiadasban, mint egy evekkel ezelotti verzioban :)

a felbontasod persze hogy nem jo, tegnap mar megbeszeltuk hogy a videokartya driveret kell beallitani

annak, hogy a telepitoben beallitod a konzol kiosztasat magyarra, nincs koze az ablakkezelokhoz/X-hez, azt kulon be tudod/kell allitani a kde-ben, ahogy azt meg is talaltad

a kdei biztos hogy ott van a dvd-n, a kdei konyvtarba nezz bele, kell ott lenni *hu*txz (vagy tgz) file-nak

a telepito szerintem teljesen egyszeru, lepesrol lepesre vegigvezet, annyi a kulonbseg egy ubuntu-stilusu telepiteshez kepest, hogy nem grafikus a felulet, es tobb mindenbe beleszolhatsz, de lenyegeben enter-enter az egesz :)

new language gomb? nem ertem mire gondolsz...
    ha felrakod a megfelelo kdei csomagot, ki tudod valasztani a kde-ben a magyar nyelvet

a halozat beallitasa meg nagyon egyszeru. szerintem alapbol dhcp-vel mukodik, ha nem, akkor el kell inditani (rootkent) a netconfig nevu programot, ami sorban a kovetkezoket kerdezi:

szamitogepnev (mondjuk zodo-slackware)
    domain nev (ezzel nagyon nem kell foglalkozni, legyen mondjuk zodo.hu :D)
    utana a configuralasi mod, ez alapbol DHCP-n van, vagyis siman ENTER
    DHCP hostname gondolom nem kell, szoval ENTER
    utana megkerdezi, biztos jo-e igy, tehat ENTER

lenyegeben egy sima next-next-finish megoldas, egyszerubb mint windowsban :)

a Slackware valoban nem a leg "kattintgatosabb" disztrib, nem is azert ajanlottam, hanem mert "letisztult", nem indit el feleslegesen minden sz@rt, ennek megfeleloen az egyik leggyorsabb (modern) disztro amit ismerek

Új hozzászólás Aktív témák