- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
no2oxide
csendes tag
sztem lehet zárolni a topicot
[Szerkesztve] -
no2oxide
csendes tag
okés. bocsi.
-
no2oxide
csendes tag
válasz
Jim Tonic #22 üzenetére
Azért nincs mert ilyen kisteljesítményű gépekhez nem kell sok alkatrész. A Barebone PC-knek ez az egyik fő jellegzetességük. A magasabb feszültésget átalakítják (ne kérdezd, hogy hogyan) így kevesebb a fogyasztásuk. Ezért csinálnak (ha jól tudom) csak max .230/250W-os tápokat. Ha nagyobb van, akkor az már régen rossz.
-
no2oxide
csendes tag
Semmi gond nem volt. Egy dolog maradt. Saját táp probléma. Volt egy kis belső ''puposódás'' de nem volt vészes (szóval ez nem lehetett probléma). A hang mégis a tápból jött csak nem tudtam konkrétan honnan. Egyik ismerősöm elmondása szerint:
''A tápon belüli végkimenet hőmérséklete nem megfelelő'' - Tehát nem kap ''normális'' levegőt. A tápventiknek a feladata, hogy a kis dobozból a meleg levegőt kivezesse mivel a végkimeneten passzív hűtés van. Raktam erre egy kis ventit majd a tápventit is lecseréltem. Kipróbáltam másik gépben és ment. hazavittem, ott is ment. De lehet, hogy csak nálam volt ez a probléma mert több ismerősömnél nem ez volt a baj. De biztos, hogy a fentiek közül valamelyik.
Szerintem... -
no2oxide
csendes tag
Ha még érdekel vkit a téma:
A felhasználók 67%-ának gyakran ''előjövő'' problémája. Nekem is volt ilyen (táp sípolás)!
Volt egy Inteles alaplapom egy Mercury táppal. Egy jó 30 órás müködtetés után a tápegységem elkezdett sípolni, majd 5 perc után abbahagyta, majd megint elkezdte. A problémát több oldalról közelítettem meg:
1. Tápcsatlakozó közélében a kondik ''puposódásának'' veszélye
2. Tápon belüli érdekes elváltozások (szintén kondik)
3. Túl sok üzemeltetett egység a gépben (venti, meghajtók, extra cuccok)
4. Túlhajtás (CPU tuning, GPU tuning)
Rá volt kötve az alaplapra a 12V-os csatlakozó. Kondik rendben voltak (tápon és a lapkán is), 1 db 80-as vinyó + egy CD-író meghajtó(k), 5 ventilátor. No tuning. Kipróbáltam egy másik (230W-os) táppal. Szépen vitte. -
BullSoft
tag
Nekem is volt ilyen, azt hitten en is, hogy a tap sipol, aztan 2 nap sipolas utan a gep leall, es onnantol kezdve nem lehetett bekapcsolni. Gyorsan szetszedtem, alaplapi tapcsatlakozo mellett a kondik eleg durvan puposak voltak.
Persze ez is csak egy lehetoseg.
-
pschio
őstag
Bővebben: link
van meg tobb is. -
pschio
őstag
Bővebben: link
nem a tapbol jon az. olvasd el! -
Fade_Away
őstag
Nos az én Thermaltake tápom is sipol terhelésnél egérmozgatásnál elég idegesítő, hogy 1xeft ért megvettem és ilyen gány.Nekem soha többet TT, Chieftek lejáratták magukat...
-
stol
addikt
Nekem, pl. az Abit NF7 nyiki-nyikizik, IDE átvitelnél
-
Blackmate
őstag
Nekem is sipol a tapom. Ma vettem, egy 360as Ultra Power. Ha nincs radugva az alaplapra, akkor teljesen halk. Ha viszont ra van dugva az alaplapra, es aram alatt van, akkor picit, de hallhatoan sipol. Ha elinditom, akkor is sipol, de akkor mar a venti elnyomja a sipolast, bar ha a fülemet egesz közel teszem, akkor hallom. Ez normalis dolog?
-
Hequila
őstag
Nálam is sípol a táp, de nem mindig. Amikor scrollozok, akkor bekusol, meg néha máskor is magától. Az a furcsa, hogy ez egy Chieftec HPC-360-as táp, szóval annyira nem gagyi...
-
RedMan
tag
Egy Biostar IDEQ 200T típusú kis gépben lévő 200W-os tápegységből furcsa sípolás, fütyülés hallatszik, ahogy srollozok, vagy mozgatom az egeret, úgy változik a hang is.
Nem hiszem, hogy kevés lenne, mert egy 2.4-es proci van benne és 1gb ram, semmi más és akkor is sípol. Ugyanúgy, mint amikor még van benne egy 9800Pro és egy SB Live. Esetleg valaki vagy hozzáértő tudna tanácsot adni, hogy lehetne megoldani a problémát? Már próbáltam rendelni/venni hozzá egy 250W-os PSU-t, de Magyarországon ez lehetetlen... (Talán még No.-ban is, egyedül amcsi lapokat dobott ki a google)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest