- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
válasz
Old Death #15 üzenetére
nem szifes voltam, nekünk (BME infó) máshogy volt, nem volt ennyi szivatás, amit tudok azt meg folyamatosan magamtól szedtem össze. amúgy az ''ördögös könyv'' jó (nincs itt nálam, de Szeberényi írta, BME-s segédlet, bsd ördög van az elején), meg a Unix héjprogramozás vagy miből próbáltak többen tanulni, asszem az is jó.
-
Flashy
veterán
válasz
Old Death #15 üzenetére
ez azt akarja megkeresni aminek a hivatkozásszámlálója nagyobb 1-nél, ami rendben is lenne (könyvtárakat sose szabad ilyenkor figyelmen kívül hagyni, náluk ugye ez alapból legalább 2), de a feladat valahogy úgy szólt hogy ''amire a hard linkek mutatnak''. a mintamegoldás a morpheuson is csak találgat, hogy mit akartak kérdezni vajon. szerintem ha ilyen szar feladatot adnak, legelső dolgotok legyen megkérdezni hogy most akkor mit kell érteni. úgy néz ki a javító csak ránézésre értékel, egykét hibát elfogad mert nem próbálja ki (találtunk ilyet), de ha nagyon eltér a tied, nem tudja átgondolni hogy vajon jó-e.
amúgy a grep-es dolog érdekes, nem tudom mit akar, sor elején space, utána számok, azán space és kötőjel, ilyen nem nagyon van az ls -l kimenetében. én a hivatkozásszámlálót már awk-ból vizsgálnám:
ls -l | awk '$2>1{ print $9}'
ez kiír minden olyan filet és könyvtárat aminek a h.számlálója nagyobb mint 1. -
Flashy
veterán
válasz
Old Death #13 üzenetére
igen csak az a probléma hogy hard linknek nincs eredetije. ez a pite, az inkább megoldhatatlan
látszik hogy olyanok csinálják a feladatsort akiknek fogalmuk sincs róla. valószínűleg egy szoftlinkes feladatot konvertált át valaki hardlinkesre, csak pár dolgot nem vett figyelembe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest