Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Zordkaszás #34 üzenetére

Igen, létezik ilyen kari, de ez nem alapfunkció. Másrészt meg is válaszoltad magadnak a kérdést :)

Abit lap azért, mert jó az ár érték aránya. Hagyjuk a ''de nekem ilyen volt és szar volt, vagy degáz mert én szerintem szar az Abit'' demagóg flame-eket. Pl nekem két ilyenem van, mindakettő megy mint a kisangyal.

Slave vinyók? Semmi gond velük. Ez terminálási elnevezés, hívhatnánk 0. meg 1. vinyónak is. Osztoznak a busz sávszélességén, ami 133MB/sec, és nincs elsődleges vagy másodlagos vinyó. Olyan, mint a SCSI terminálás, csak ott mondjuk 0-tól 31-ig van, és azzal a különbséggel, hogy mennek a párhuzamos buszfoglalások. Nem mintha nem lenne elég akár két vinyónak is egyszerre a sávszél, de mint írtam, ha ez egy 24 órás fájlszerver, akkor a master vinyókon úgysem matat. Virtuális memóriát letiltja, bele se szagol azokba a vinyókba.

Legjobb alkatrész, RAID vezérlő? Írtam lejjebb, hogy hogyan lehet megcisnálni a fél hard-fél soft lépcsős raidet, csak marha drága, kérdés, hogy mennyi a keret rá.

Még valami eszembe jutott. Megbízhatóság szempontjából a kevesebb vinyó a jobb, nyilván a kevesebb vinyó esetén kevesebb a meghibásodási esély. Sebesség szempontjából viszont pl 8 120 gigás jobb, mint 4 250-es.

Mondom, írj konkrét összeget, hogy mennyi van rá, aztán egyből kiderül, mit lehet összepakolni.

Új hozzászólás Aktív témák