- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen NETbookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Polesz
addikt
Ha igazán tuningolni szeretnél akkor a ram jó lenne ha ddr400-as lenne. Az amd jó választás, az intelt meg majd jönnek és megmondják. Egyébként a lényeg, hogy mire is akarod használni a gépet. Ha a videókonvertálás az elsődleges akkor egy jól húzható valódi P4-es proci jöhet szóba, de nem olcsó. Az AMD sokkal olcsóbban kínál alternatívát neked.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
MUŁĐER
addikt
Aha.Igazán az Intel vs AMD témában az a lényeg,hogy mennyi zséd van a cuccra!Ha van elég pénzed,hogy Intel-t vegyél,de szerintem nem érdemes majd 2X-el többet kiadni rá,az AMD sokkal jobb ár/érték arányú,főleg egy 2500+-os barton ami megy 3200+-ként!Szóval vegyél egy 2500+-ot,ami alapfeszen megy 3200+-ként,a maradék pénzt meg tedd el,bulizz belőle egy nagyot,stb...
Ja,és vegyél nekem csokit!:DDRobotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Polesz
addikt
A tuninghoz nem árt, ha mindenből biztosítod a legjobb cuccokat. A RAM is visszatudja fogni a rendszeredet. Egy barton 2500->3200-nál a gyenge láncszem a 333-as ddr lesz, mert nem tudod szinkronban járatni a procival.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
MUŁĐER
addikt
Persze hogy kell az Intel-hez is ram!Hajjaj!
Nem gond ha lock-os a barton,mert a 2500+ alapból 11X-es szorzós,a 3200+-os meg 11*200 MHz,szóval csak annyit kell csinálnod,hogy fölnyomod az FSB-200-ra,és voala!Semmi több.Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
MUŁĐER
addikt
A 800 FSB-s a gyors,az 533 FSB-ss lasabb.
333 MHZ-es ramokkal lehet húzni,de nem a max-ig,pl.egy lock-os 2500+-ot nem is lehet.
De mondjuk aszimetrikusan lehet hajtani az FSB-t meg a ramokat,csak így a húzásnak nem sok értelme,mert visszafogja a ram a procit.
[Szerkesztve]Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
zsoltee10
addikt
újabb intel vs amd topic. :(
na mind1 leírom sokadszorra a véleményemet.
H asok pénzed van, és az abszolút csúcsteljesítményre vágysz, akkor intel.
ha költséghatékony gépre vágysz, vagy nincs olyan sok pénz, akkor amd.
intel rendszer esetén, ha tuningolni is akarsz, akkor ráadásul érdemes tuningramot venni, mert a p4 nagyon sávszél igényes, vagy eleve nagy procit veszel, és akkor a mezei 400-as ram is elég,de min. 400 ram kell, a 333-as bukó. ráadásul ebbe mindenképp 2 ram kell, mert dual channel nélkül éhezik a proci.
sztem, ha sok pénzed van: Asus p4c800, p4 3.0C, 2*512 corsair ram 2-2-2-5 időzítéssel. és egy zalman 7000cu hűtő. 37+45+2*35+10e
vagy inkább egy Kingston 500MHz ram párban, az már brutális, ha a procid megy 3,75Ghz-n, szinkron ram tuning mellett. nincs ami megfogja, csak a húzott Athlon64. árban a drága ramok miatt kb. ugyanott van a kettő. Tehát egy nagy, jól húzható, tuningramokkal megtámogatott P4 rendszernek az A64 az ellenfele, nem a barton.
A bartonos rendszer viszont jóval olcsóbb. Asus A7N8X deluxe 26e, 2500+ barton 21e, 2*512 mezei infineon 16,5e/db, zalman 7000alcu 8e.
Nem mellesleg ha amd-t veszel, több pénz marad vga-ra, ha a keret fix, viszont intel mellett a 9800pro is jobban megy.
összehasonlításképpen:
nekem volt amd-s rendszerem is pár, most inteles van, és ha a játékok alatt nyújtott teljesítményt nézzük, akkor a 2400MHz-n tekerő barton annyit megy, mint egy 2.8C p4. a ramok ugyanazok voltak, a két lap nf7-s, illetve Asus P4C800/Abit IC7
Az Intel P4 800fsb-vel a 60%-kal nagyobb memória sávszél miatt is elhúz.
aida olvasás: IC7: 5300; nf7-s: 3100
A döntés a te kezedben van, meg a pénztárcádban. -
domedee
senior tag
Más a belső felépítés, annyi az egész. Az Intel a nagyobb sebességre ment rá. míg az AMD egy sebességen nagyobb hatásfok elvén dolgozik-nem is megy neki a nagyobb sebesség megvalósítása annyira, meg így is tudja azt, amit kell.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
viharhozo
addikt
Osszesen azt probaltam kifejteni, h az emberkek 90%-a a gepet jatekra/netezesre/filmet nezni hasznalja. Nekik tokeletesen elegendo a Barton + normalis alaplap + 9600/9800 Pro. Ezt nevezhetjuk koltseghatekonynak. Minden ezen feluli apgred csokkeno hatarhatekonysaggal bir, ha nem tudod rendesem kihasznalni (marpedig jelentos valoszinuseggel nem fogod tudni).
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Nem tudom, h hol leszel, de nem is szamit igazan. Azt probald megerteni, h ha jatszani akarsz, akkor a processzor szerepe _teljesen_ masodlagos.
Mondok peldat. Az en ''jatekgepem'' a kovetkezokeppen nez ki: Abit KD7+ 2000 XP + 512 Samsung 266-os + GexCube 9800 Pro
Ha megnezed, ez a processzor oldalarol egy elkepesztoen gyenge osszeallitas, raadasul semmit sem huzok. Megis minden mostani jatek max beallitasokkal siman fut 1024*768ban, sot 90%-ban 1280*1024-ben is (azert nem irom, h mindig, mert a Deus Ex 2 nem volt acelos rajta 1280-nal). A szamitasi teljesitmenybol bosegesen elegendo annyi, amennyi kepes a videokartyat rendesen meghajtani (memoria-savszel).
Masik pelda. A fenti konfig 3dmark03-ban Mother Nature alatt 34 fpst csinal atlagban. A jelenlegi legjobb asztali konfig (kompresszoros Athlon FX + 9800 XT agyonhuzva) 50 fpst csinal. Azt hiszem, ez egy eleg egyertelmu adat arra, h csak a jatek miatt nem erdemes eros processzort venni.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Domike
tag
Szvsz istenkisértés lenne tuningnak nekiindulni 200-as fsb-vel 333-as rammal, mert tételezzük fel, h. megy 400-on, de a tuning meg ott kezdődik, tehát attól is többet kell tudnia, nem?
Tapasztalatok szerint a ram sokkal kevesbe tuningbarát mint a proci.
Szerencsével és/vagy a latenciák növelésével persze elképzelhető a dolog, meg egy kis hűtés is besegithet, főleg ha aktiv, de itt túl sok a ''ha''.
Én úgy gondolom, az ember olyan rendszert rakjon össze amin minden alapban működik, aztán ha szerencséje is van, többet ki tud hozni belőle.Never say never...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest