- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
nyuszi123456 #1 üzenetére
Sztem költözz át ide
Amúgy bootoltál már valaha arról a lemezről?
-
nyuszi123456
aktív tag
A történet röviden:
Notimhoz külső usb dvd írót használok (Samsung s224 vagy mi), csak ez van.
Boot sorrend (Bios) USB CD, CD, USB HDD.Akarna is indulni, mert jelzi, hogy nincs bent a lemez. De bent van, és működik is XP-ről elindítva.
Ez a fenti boot problem áll a megoldás útjában.
A probléma maga:
Vígan működött a notim a gyári telepítéssel (XPsp2) évekig, gyorsan, kifogástalanul. Pár wlan csak XPsp3-mal volt fogható, ezért (haver adta pendriveról) felraktam a sp3-at. Mindkét meghajtón létrehozott egy-egy System Volume Information nevű mappát, átlag 2GB méretben. Innentől kezdve gyakran előfordult, hogy ha egy mappára kattintottam, örökre letiltódott. Az exe fájlok nem voltak többé törölhetők, nyilván odaköltözött a vírus.
Végül már annyira szétment az egész, hogy az újratelepítés mellett döntöttem. Csakhogy nem bootol a telepítőlemezről, windowson belülről indítva a tahó pedig nem törli az első partíciót (2 van, másik formázva, de ha oda telepítek egy windows-t, akkor azt elindítva sem törli az egyes partíciót).
Mit tegyek?
Kellene egy csupasz, meztelen új HDD (ami már megvan, az jó nekem, csak legyen szűz, kivenni nemtom, de másik gép képes látni USB kapcsolattal, de nem enged hozzáférést minden fájlhoz, gondolom szintén a vírus miatt, mert előtte engedett).
Még akkor sem lenne egyszerű, mert be kell szerezni a gyári drivereket, de odaseneki. A probléma ez a hülye Windows, hogy nem jön le. Ha végre lejönne, azt is biztosítani kellene valahogy, hogy a vírus nem írja be magát biosba meg ilyen helyekre, hanem minden új, szűz, rendes lesz.
Légyszi segítsetek!
Abszolút nem tudom használni a gépemet!!!
/mailt elsősorban
/
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Hálózati / IP kamera
- Xbox One
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest