- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Hirdetés
Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
nyuszi123456 #1 üzenetére
Sztem költözz át ide
Amúgy bootoltál már valaha arról a lemezről?
-
nyuszi123456
aktív tag
A történet röviden:
Notimhoz külső usb dvd írót használok (Samsung s224 vagy mi), csak ez van.
Boot sorrend (Bios) USB CD, CD, USB HDD.Akarna is indulni, mert jelzi, hogy nincs bent a lemez. De bent van, és működik is XP-ről elindítva.
Ez a fenti boot problem áll a megoldás útjában.
A probléma maga:
Vígan működött a notim a gyári telepítéssel (XPsp2) évekig, gyorsan, kifogástalanul. Pár wlan csak XPsp3-mal volt fogható, ezért (haver adta pendriveról) felraktam a sp3-at. Mindkét meghajtón létrehozott egy-egy System Volume Information nevű mappát, átlag 2GB méretben. Innentől kezdve gyakran előfordult, hogy ha egy mappára kattintottam, örökre letiltódott. Az exe fájlok nem voltak többé törölhetők, nyilván odaköltözött a vírus.
Végül már annyira szétment az egész, hogy az újratelepítés mellett döntöttem. Csakhogy nem bootol a telepítőlemezről, windowson belülről indítva a tahó pedig nem törli az első partíciót (2 van, másik formázva, de ha oda telepítek egy windows-t, akkor azt elindítva sem törli az egyes partíciót).
Mit tegyek?
Kellene egy csupasz, meztelen új HDD (ami már megvan, az jó nekem, csak legyen szűz, kivenni nemtom, de másik gép képes látni USB kapcsolattal, de nem enged hozzáférést minden fájlhoz, gondolom szintén a vírus miatt, mert előtte engedett).
Még akkor sem lenne egyszerű, mert be kell szerezni a gyári drivereket, de odaseneki. A probléma ez a hülye Windows, hogy nem jön le. Ha végre lejönne, azt is biztosítani kellene valahogy, hogy a vírus nem írja be magát biosba meg ilyen helyekre, hanem minden új, szűz, rendes lesz.
Légyszi segítsetek!
Abszolút nem tudom használni a gépemet!!!
/mailt elsősorban
/
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Háztartási gépek
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest