- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gaming notebook topik
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Autós kamerák
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mi a SEGA konzolon nyomtuk az Aladdint. Viszont az SNES-re nem ez a legjobb változat lett kiadva, hanem a NES-re fejlesztett játékot rajzolták át és javitották fel, bővitették ki átvezetőkkel. Oroszlánkirályt egyszer végigvittem SEGA-n, de az Aladdint csak emulátoron sikerült végigjátszani hosszú évekkel később. GameBoy-os emlékeim jóval halványabbak, mert a Tetris-en kivül egy Star Wars játék és a Super Mario Land 2 játék rémlik. Super Mario sárga kazettával játszottam, de az eredeti Nintendo nagyon drága és nehezen beszerezhető volt akkor. A Nintendo GameBoy kézi konzol és a játékok valahogy jobban eljutottak hozzánk. Most meg már itt van a polcomon a NES konzol és NES kazettán a Super Mario 1 és a 3. Meg még ami hozzá jőtt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cartevo #16440 üzenetére
Igaz, hogy elméletben 13:00 nyit és valamikor késni is szokott, de a közelben a tér sarkán meg van egy Meki ha megéheznék. A legutóbbi játék vadász körútamon jó egy órát elbeszélgettünk és közben gameplay videókba is belenézegettünk. Közben kiszolgált néhány vevőt és nézelődtek az üzletben ahova 5 főnél több aligha férne el. A jó dolgok kis helyen is elférnek, de ha hozzám kerül egy játék annak még jobban örülök.
-
törölt tag
válasz Johnb* #16437 üzenetére
Voltam nézelődni és vásárolni, mert SNES kazettákat vettem már ott. Nem olyan nagy az az üzlethelység és a retró játék kinálat a NES-től a Gamecube-ig terjed. Az árak változékonyan egész elfogadhatóak, de némelyik játéknak szép magas árat adtak meg. Azért lehet ott jó üzleteket is kötni (beszámitás lehetősége). Ez a két leglátogatottabb retró játék üzlet, de a honlapokat néha frissithetnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RexMaximus #16434 üzenetére
Ezt a SEGA-t átvizsgálásra kaptam meg. Nálam sem müködött, valami ott tönkrement. Azért alkatrésznek meghagytam, de nem tervezek SEGA konzolt venni. Saját cuccaimat rendben tartom, de ha elvétve kerül hozzám használt konzol és játékvezérlő vagy játék kazetta, azt alaposan megtisztitom kivül-belül és ha van erőssen megkopott alkatrész azt cserélem. Nálam tele van 1-2 doboz pótalkatrész a konzolokhoz és a játékvezérlőhőz (a PC-nek és külön a konzoloknak). Van itt tartalék DVD író a jobbik fajtából és egy TV tuner kártya, meg még egyéb bővitőkártyák amik a régi időkből megmaradtak. A kis Samsung szines TV-nek van még itt egy jóval gyengébb képcsővel megáldott párja, ami még valamennyire müködik. Nem dobtam ki ezeket az alkatrészeket, mert egyszer még egyszer jól jőhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RexMaximus #16426 üzenetére
Famiclone sárga kazis gépeket gyüjtöttem és adtam tovább. A konzolokat átnéztem eladás előtt és kitisztitottam a port és néha a pókhálókat (csatlakozásokat is beleértve). 5-6 játékvezérlőből szerencsésen ősszeraktam 2 jó müködő játékvezérlőt, aztán igy már mehettek eladásra. Sárga kazettákkal csak a gond volt. Lötyögtek és beestek a kaziba a kártyák, amiket fixen be kellett állitanom, hogy játszhatóak legyenek. Több órás elfoglaltságot jelentett, de közben mégis jó időtöltés volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RexMaximus #16426 üzenetére
-
törölt tag
válasz energy4ever #16424 üzenetére
Japánban ez nem ritka jelenség. [link] Ott sok üzletben raklapokban állnak a konzolok és a polcok roskadásig vannak játék kazettákkal. [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Indiana Jones and the Infernal Machine játékról olvastam valamit régen egy emulátoros oldalon. Nem játszható az emulátorokon, és ők azt feltételezték a játék kazettájáról, hogy egy grafikai chip (valami FX szerű, mint az SNES-nél) van az Indy kazettában. Nem tudom ez mennyire igaz, de tény hogy az eddig kiprobált N64 emulátorok egyikén sem indul el a játék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Visszatérve a N64 és a N64 Mini témára. Érdekes lesz, hogy milyen chipkészlete és tudása lesz a kis N64-nek. Sok játék elmegy alapszinten, de némelyiknek több memóriára vagy extra chipre volt szüksége. Néha ez a kazettában volt és ezért lehetetlen vagy irtó nehéz emulálni. Ezek a zömében kedvelt játékok nehezen lesznek rátéve a N64 Mini-re vagy meglehet, hogy egyszerűen kimaradnak. Ezek a pakk bővitések remélem a konzolba lesznek beépitve és nem külön fogják árúsitani mellé. A N64 is egy költségesebb konzol volt a PSX és más kortársához mérten, ezért a N64 Mini ára egy kicsit magasabb lehet majd. Az SNES Mini árát is a többségünk soknak tartja, hát akkor majd a N64 Mini mennyibe is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Természetesen egy alkalmi retró játék rajongóval megtörténhet ilyen, de aki egy kicsit járatosabb a retró konzolok között azt nehezebb ilyen ajánlattal átvágni. Időnként felbukkantak ilyen NES koppintás klóngépek, és természetesen zömében sárga kazettákat használtak. Némelyik a 72pin-es NES kazettákal ment, vagy a beépitett játékokra korlátozodott a tudása. [link] Azért egy igen jellegzetes ismertetőjele van ezeknek a klón konzoloknak, mégpedig a játékvezérlő zömében megmaradt az "eredeti 9 pin-es". Az AV kimenetek szintén a szokásoknak megfelelő RCA csatlakozók. Régebbi időkben volt egy NES Famiclone konzol, amelyik a NES játékvezérlők csatlakozóival rendelkezett. Itt volt "Eject" gomb és kazetta nyilás, természetesen a sárga kazettáknak. Mindegyikről vannak képek fent a neten, ezért nem olyan nehéz elkerülni az ilyen eseteket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnb* #16409 üzenetére
Ha egyszer rászántam volna azt a nem kevés időt és pénzt, akkor nálam is ilyen sok helyet foglalnának el a N64 játékok. Inkább megmaradtam az SNES gyüjteményem gyarapitásán. Azért egy Mini konzolnak megmaradt egy kis hely, de az majd nem az SNES Mini konzolnak lesz fentartva, hanem a 2018-ban megjelenő N64 Mini-nek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az SNES Mini konzol van a középpontban, de szaladjunk egy kicsit előre. N64 konzol Mini kiadásának lehetősége és ezek összefüggései. Az SNES játékok népszerűek és a dráguló játék kazettákat meg lehet szerezni. Emulátoron jó ideje elérhetőek PC-re, mert ott szépen játszhatóak az SNES cimek. Viszont a N64... Konzolt és játékvezérlőket szép megkimélt állapotban egyre ritkábban találni. Az alapgép és egy játékvezérlő jó árakon elérhető, de komplett csomagban elfogadható árazással ritkán találkozni. Game pakk, Expansion pakk és a kontroller pakk kiszereléssel együtt már nem is olyan olcsó. Viszont még igy is megéri egy gyüjtőnek beszerezni az egész pakk N64 konzolt. Szerintem PC-re az N64 emulátorok nem elég kiforrottak, mert jelenleg is sok probléma jelentkezik játék közben. A pluginek sem nevezhetők jónak, mert időnként kifagyhatnak. Persze azért nem szeretném senkinek sem elvenni a kedvét a N64 emulátoroktól. Lehet játszani vele, és a játékok majd felében gond nélkül vagy kevesebb homlokráncolással lehet ezeket használni. Itt ezért több értelmét látom egy esetleges N64 Mini megjelenésének.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
N64-re kiadott Turok és a Star Wars játékok voltak meg PC-n. Igy napjainkra csak a Pod Racer maradt meg. Ezek a játékok a PC-n jobban mutattak az élsimitás és a magasabb felbontás miatt. Azért a Star Wars Rogue Squadron N64 kiadásához volt szerencsém élőben, és az egy 72cm-es Sony TV-n nem volt rossz. Nekem a PS1 volt meg egy jó ideig, majd a DVD korszak és a PS2 megjelenése, meg a játéklemez kölcsönzés megszünése miatt eladtam ezt a konzolt. CD lejátszóként használtam egy kis ideig, de játékra már nem nagyon. A házimozi és a PC kiszoritotta a lakásból. Az SNES és NES azért visszacsempészte magát a megüresedett helyre. A sárga kazi az hosszú évekig kitartott a retró játék miatt és visszahozta a két öreg Nintendo konzolt a játékba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16401 üzenetére
[link] Azért itt egy kis kiigazitás vagy magyarázat szükséges még. A krikzz Super EverDrive v2 elvileg képes a régió hack-re, de az SD2SNES ezt hardverből tudja és a játékok jelentősebb részét játsza le. China Version a v1-nek felel meg, csak a menű kinézetében puritánabb kivitelezésű és a régiómód automatikus kiválasztása és a DSP chip hiányzik. Az alap DSP üzemmód müködik, de némelyik SNES játékhoz kellenek a fejlettebb funkciók.
-
törölt tag
Az SNES a lehetőségek egész tárházát kinálja. Az SD2SNES Everdrive (40ezer) és a Super EverDrive China Version (20ezer) SD memóriakártyás kazettán kivül természetesen az eredeti kazettákból is érdemes lehet válogatni. Retro-Bit RetroGEN adapter használatával a SEGA kazetták játszhatóak az SNES konzolon. Még az eredeti NES játékra is van lehetőség a Retro-Bit RetroPort adapterével. Ezekért olyan 5-7ezer forintot kell fizetni. Ennyiért meg talán még eredeti NES vagy SEGA konzol is kapható itthon. N64 nekem már túl 3D-s, de olyan kicsit régi PS1 konzol szintjén az. N64-en megvoltak azért a szebbnek mondható játékok, de a PC-re is átportolt N64 játék az 1024x768 felbontású monitoron jobban mutatott. Viszont a Zelda és a Mario N64-en kicsit komolyabb ugrásnak számitott grafikai megvalósitásban mint a 8-16 bites kiadásaik.
-
törölt tag
Jelen álláspontom szerint az SNES Mini nem érdekel annyira, hogy előrendeljem vagy megvegyem. Akinek eddig nem volt SNES konzol otthon és szeretne egyet, annak mindenképp kell az SNES Mini. Viszont több SNES játékkal kibővitve már az Everdrive szinten kinálna retró játékélményt. NES Mini konzolt tudták bőviteni, és majd meglátom az SNES Mini esetében ez mennyire megoldható. Everdrive az SNES Mini konzolhoz képest kicsit olcsóbban is kijőhet és az SD kártyára sok játék ráfér, és az eredeti SNES konzolon az biztosan megy.
-
törölt tag
válasz Aramir #16363 üzenetére
Itt vettem meg életem első sárga kazettás csomagját konzollal és egy kis pakk játékkal. Ducktales 2 sárga kazetta közte volt, de mire megkaptam addigra hiányzott a kártya belőle. A külső sárga tokot újrahasznositottam. Azóta nem találkoztam ilyen sárga kazival hirdetésben. Azért a Darkwing Duck szintén egy jó NES játék... csak hát a Ducktales 2 ritka is, meg jó is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Néztem most fent a Ducktales 2 játékot. Ezt mennyire kerestem NES kazettán, viszont PAL változatban. Egy dobozos Ducktales 2 ritka jó állapotban ennyit megér. Ebay-en 42-50ezer az induló ára eredeti NES kazettán, de nem ritkán 150ezret is elkérnek egy komplett darabért. Ja és egy újnak mondott fóliázott játék 2100 dollár. Az, hogy itthon van-e egy ilyen drágán kinált játéknak piaca... az egy jó kérdés. Tudomásom szerint ez a játék még sárga kazettára is megjelent, de olyan ritka darab, hogy még én is csak képen láttam olyat. Gargoyle's Quest II NES kazetta még ilyen drágán beszerezhető játék, és persze némelyik Mega Man rész NES-re.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16353 üzenetére
Szerintem néhány éven belül a NES és SNES kazetta árak duplázodni fognak. A gyüjtői szemmel elfogadható kazettákért meg fogják adni az akár 2-3x árat. A jelenlegi szinvonaltalanság terjedése miatt viszont megmaradnak az átlagos áron megvehető és kinézetre gyengébb kazetták. Játékra jók azok, mert a sérült és szakadt cimke cserélhető, mert ott nem az eredeti jó állapot megőrzése a lényeg. A sárgult kazikat meg gondolom akkor sem fogják drágábban kinálni, de ha nem találsz egyéb példányt belőle, akkor megveszed olyan áron is amennyiért kinálják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petreszku #16349 üzenetére
Szerintem a PS2 konzolok most még jó árban mennek, de egy gyüjteményben a kinézet legalább annyira fontos. Úgy már kevésbé jó áron lesz kapható PS2 konzol 10ezer alatt, ha megkiméltebb konzolt szeretnél. Technikai vonalon a kiolvasó fej állapota és az esetleges extra képességek megléte fontos kérdés. A másik meg a lemezek karcossága. Ezt a PS1 időszakomban megviseltem és ez miatt hagytam fel azt a konzolt és mentem át PC-re. Maradtam az emulátornál, és inkább a Nintendo kazettáknál és a sárga kazis vonalon.
-
törölt tag
válasz Aramir #16346 üzenetére
Igen és a linkelt HSZ-ben ez tetten érhető. Ott még ezekre az időkre gondolva a Robocop 3 NES kazettára 1000 forintban gondoltam. Most ezt talán ha sárga kaziban kapod meg ennyiért, főleg ha nem egy "kaput" kazi kerül hozzád. Ja, hát a hirdetési oldalak ajánlatai... Itthon a nagy igérgetések, aztán azok a magyarázatok. Kintről (Ebay) meg majd minden régi Nintendo játékot olyan magas áron adnak, mintha ritka gyüjtői példányok lennének. Én szerintem nem fogok már PS1-re visszaállni megint, mert a PC-s játék korszakom előtt azon toltam a Tekken verekedős játékot és a Crash Bandicot-ot. Már a N64 konzolt sem vettem számitásba, mert kizárólag a 8-16 bites konzol gyüjteményre vágytam mindig. Jelenlegi helyzetben már egy ekkora értékű pakk összegyüjtése sem egyszerű feladat és jóval nagyobb pénzekbe fájhat. Ezt sem gondolom még most sem nagy gyüjteménynek, mert Everdrive még nem került a kezeim közé, meg néhány játékkal még bőviteni fogom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mit hozhat a jővő...? SNES Mini konzolt vagy még 1-2 ajánlatra mondhatok igent. Nekem ez igy már most jobb mint amire eredetileg gondoltam, de pénzben egy kicsit többet szántam ezekre a Nintendo játékokra. Hát legalább az eddig beszerzett játékokban megkaptam azt a retró játékélményt... ami szerintem megfizethetettlen.
-
törölt tag
Ennek a témának egy blog bejegyzés vagy Logout cikk írása folyamatban volt. Még tavaly nyáron eszembe vettem, hogy a gyüjteménynek még nem nevezhető sárga kazis játékaim számát sokszorosára nővelem, miként a konzolpark bővitése is időszerű volt. Emulátoron a PC-n a Saitek játékvezérlővel kellemes órákat töltöttem, de az eredeti Famiclone konzolomat kézbe venni és a sárga kazit behelyezni mindig is bizsergetőbb érzés volt. Nem járt át közben egy rövidzárlat sem, csak igy játszani a TV előtt az igazi retró életérzés. [link] [link] [link] [link] Igen már akkor feltünt, hogy jóval előbb eszembe juthatott volna ez a retró sárga kazi gyüjtés. Bújtam én a hirdetési oldalak ajánlatait és egy jó ajánlatra böktem rá egyből. Aztán a végén kiderült ebből a fogásból, mennyi jófogás jött ki és mennyi gyüjtői szemmel értéktelen játék kazettára adtam ki a pénzem. Azért néhány jó üzletet összehoztam, de a végére egy kicsit belefáradtam és a jó ajánlatok rendre elmaradtak. Többet kértek a tucatjátékokért és a kinézetre sem adtak. Persze addigra felhagytam a sárga kazikkal és az eredeti NES gépet néztem ki a gyüjteményem bővitésére. A kazetták gyüjtése nehézkes volt, mert sok keresett játék elérhetettlen itthon vagy olyan pénzekbe kerültek amire nem áldoztam volna. Itt elkapott a gyüjtési mámornak nevezett betegség. Jó akkor már legyen egy SNES még itthon, mert olyan jó játékok vannak az emulátoron. Ez mára szintén nem olyan könnyű feladat, mert gyüjtői minőségben kevés itthon az SNES játék. Szakadt cimkék vagy teljesen elsárgult kazettákat kináltak, ezért nehezen találtam meg a számomra jó játékokat. Itt most néhány játékra kemény pénzeket szántam, de igy utólag már nem bánom. A hirdetési oldalak kinálatában már több átverésnek voltam áldozata, ezért már ezt jeleztem az oldalnak, és a végére még töröltem is a regisztációmat onnan. Utána kizárólag csak üzletből és itt a hardverAprón üzletelgetek. Még itt-ott 1-2 kazettát megszerzek és nálam most igy néz ki a jelenlegi Nintendo pakk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
NES Mini Famiclone konzolból volt egy HDMI kimenetes változat. [link] Egész elfogadható kis gépek ezek, mert az eredeti NES Mini nem kapható vagy egyre borsosabb áron vannak a használt piacon. Jah, mert hát ezek sem bővithetőek, de legalább nem 20-30 játékot lehet kiválasztani a rövid listából. Az SNES Mini konzolon még kevesebb játék lesz, ezért sok nagy játékcim hiányozni fog a retró játék rajongók részére. Ez is csak alaphelyzetben egy kis retró életérzésre lesz elég. Máshol is lehet majd szerezni nagyobb játékélmény kináló konzolokat, és főleg jóval kedvezőbb áron amennyiért ezt a 80 dolláros SNES Mini konzolt kinálják majd itthon és a környező országokban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Super Nintendo Mini megjeléséig sem tétlenkedtem. Az SNES kazettáim szépen gyüjtőgetődnek és közben találkoztam egy Famiclone konzol különlegességgel. [link] 500 in 1 beépitett játékkal és kedvező árával elég hamar nagy népszerűségre tett szert. Ez a játékosok számára jó recept szerint sok jó játékot ad egyszerűen. Erről az IGN igy nyilatkozik egy cikkben. [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #16216 üzenetére
Ez a TV bementének rossz képfeldolgozása miatt is lehet. Egy másik hagyományos TV-n megérne egy próbát. SCART RGB jel esetén az direktben kerül a képkimenetre, talán az RGB feldolgozás kikapcsolása vagy SCART to RCA átalakitóval értékelhetőbb videójelet kapnál csikozodás és rángások nélkül. Videókimenet miatt még nem láttam ilyen csikokat, de egy hibás kazettától (vagy kazetta érzékeléstől) tud a grafikai Chip artifect-es képet adni miközben a játék látszólag rendesen megy. Lehet, hogy a gép nem hibás csak hibásan olvassa a kazettákat. Végső esetben én is az RF kimenet használatát ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16180 üzenetére
Ending Man sárga kazis gépet szereztem egyik fórumtársnak egy-két hónapja itt a hardverAprón. Semmi ilyen gondja nem volt. RF TV kimeneten is játszható szinvonalú képet adott rángatások és képzaj nélkül. Természetesen a kompozit RCA videókimenet minősége ettől jobb szokott lenni. Polystation és billenytyűzetes sárga kazis gépben találkoztam ratyi képminőséget elérő elektronikával. SEGA klóngépek között kevesebbet találni, viszont ott némelyik hirtelen halált halhat, ha rossz kártyát adagolsz neki. Némelyiknek viszont kifogástalan minősége van több mint tizenakárhány év használat után is. Szerencse kérdése jó gépet kifogni, de én alapból kiteszteltem a sárga kazis konzolokat eladás előtt. A ratyikat kidobom alkatrésznek vagy ha müködik, de gondja akadna azt jelzem. Most már nem gyüjtöm tovább őket, mert elég ami itthon megmaradt. Sárga kazettákra meg vigyázok, mert egy-két játékom többet ér mint egy vacak féle sárga kazis konzol.
-
törölt tag
válasz zolokas #16167 üzenetére
RF TV kimenetnél az antenna bemenetre dughatod be, és keresés után valahol a CH 3-4 környékén fog bejönni a kép. A kompozit "sárga" RCA Videó kimenetet és az RCA audió kimenetet a TV videó bemenetére rakod, és addig kapcsolgatod az AV videó csatornákat, amig képet nem találsz. Egynémely LCD TV bajosan kezeli a TV játékok jelét, ezért hagyományos TV-n könnyebben beállitható és szebb, tiszta képet láthatsz zajok nélkül.
-
törölt tag
válasz megott #16155 üzenetére
Legérdekesebb része az ősszeszerelés közben volt. A kazetta leengedő mechanika visszarakása tartogathat egy meglepetést. Ha simán visszateszed a helyére és a csavarhelyek pontosan is illeszkednek, mégsem fogod tudni ősszerakni a gépet. Ilyenkor ferdén elállhat az alaplaptól és lefelé nyomásra megfeszűlne a mechanika és ettől az alaplap szintén. Nem jó feszegetni, ha nem megy... ekkor jőn az okosság. Beigazitod a foglalathoz, majd zárt állapotban lent tartva magad felé huzód, majd lazán benyomod a foglalathoz, mintha egy sínbe belecsúszna. Most nem fog ferdén állni az alaplaptól és lehet elkezdeni ősszecsavarozni a gépet. [link] Ez persze csak annak újdonság, aki nem járt utána vagy még nem bontotta szét a Nintendo konzolát. Egyszer megérik az ideje a karbantartásnak és javitásnak ezeknél a retró konzoloknál. Szerintem most egy darabig mehet a játék gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Átmentem a Nintendo NES karbantartási vizsgán. Két apró hibalehetőséget találtam hirtelen és mindent portalanitottam közben. Az alaplapi pin kivezetés alkoholos tisztitása volt az egyik, és közben persze egy kicsit megmozgattam a 72 pin csatlakozó kivezetéseit. A másik érdektelennek tünt, de megjavitottam. A kazetta leengedése közben egy kis drót mozog fel-le a kialakitott vájatban. Ferde volt és nem ott jőtt vissza a túlsó felén, hanem ahol lefelé is jőtt. Most kimegy oldalra és ott megy vissza fel, ahol eredetileg kigondolták. Ősszeraktam és egyből ment, és most nagyon jól olvassa a kazettákat. Nem kell fújkodni, se újra ki-be helyezni a kazikat, mert pöccre indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi, akkor holnap szétszedem és megnézem. Ha utána sem javul meg a NES, akkor még jó lehet alkatrésznek egy másik NES konzolhoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nintendo NES gépem nem jó. Asterix-et játszottam, amikor hirtelen elment a képem és azóta nem ad életjelet. Power és kazetta érzékelő led egyébként világit játék közben és ha nem érzékel bent kazettát, akkor rendesen villog ahogyan kell. A csatlakozókat próbáltam fújkodni, de egyik játékom sem adott képet. A NES konzolt eddig nem szedtem szét, de a csatlakozást kifúvattam. Semmi... Jó lenne életre kelteni, de lehet másik NES konzolt kell keresnem.
-
törölt tag
Ügyes-okos kis hackerek...! Nekem olyan 80 NES játékom van vegyesen és ott van még a 150 in 1 multikártya. Ehez még hozzápasszolom a 143 in 1 kazettát. És még mindig van olyan játék, ami elérhetettlen még ezeken a kazettákon, vagy az eredeti NES kazetták többsége ratyi állapotban van. Asterix NES kazettát hajtom már jó egy ideje, de csak nem tudom megszerezni ezt a játékot eredetiben. Nem adják el ezt igy külön, csak a Nintendo pakkban együtt horror árakon. Egy másik meg sérült cimkével van, de a cimke nem akar elkészülni két-három hónapja. Venném-vinném én... ahogy egy szétheckelt NES Mini konzolt is szivesebben megveszek, mint azt az alap változatot 30 játékkal. Ezt a 30 játékot, amik többsége egy átlagos gyüjteményben már eleve megvan, igy gyüjtői szemmel értéktelennek itélem a Nintendo Mini konzolját. Gyárilag frissithető játékokat adhattak volna, egy internet kapcsolaton át fizetős szolgáltatás keretein belül, amivel megtömhették volna a zsebüket. Nem igy adták ki, ezért sokan kifogásolták a játék kinálatot, de a heckereket ez most egy gyors megoldásra buzditotta. Igy a konzolnak van már értéke, ha a ritkán vagy sehogyan sem elérhető játékokat rátölthetik otthon. Viszont erre eddig is volt megoldás jóval kedvezőbb áron.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nintendo NES Mini 30 játékkal kapható, de értesültem egy soft mod-ról, ami akár 100 játékot telepít a kis konzolra. Nem tudom ez a módositás elérhető és ez mennyiben érinti a garanciát. Ár vonzatában a 143 in 1 multikártya olcsóbb, de még nehezen elérhető. Személyre szabható játék listával ez a Nintendo Mini konzol már engem is érdekelhet, de addig marad a kazetta a jó retró játékokkal az érdeklődésem központjában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A retró konzolokról mostanában kevés új beszédtéma érkezik. Nintendo NES és sárga kazikban viszont mindig akad valami friss újdonság. Famiclone konzolokra a multikártyák érdekelnek mostanság , de ezek egyidejűleg a 72pin-es Nintendo NES konzolos változatban is megjelentek. Én az eredeti Nintendo kazettákat egyaránt gyüjtőm, de némelyik játék piaci sárga kazin van meg és NES-re elérhetetlen mostanság. Multikártyám eddig még csak egy van, a Pocketgames 150 in 1 kazetta. Eddig ezt tartom a legjobb NES játék válogatásnak, de a 198 in 1 sem egy rossz darab azért, viszont azon a játékok többsége már megvan. 400 in 1 és a többi sokjátékos multikártyát gyüjtői szemmel nem gondolom elég jónak, mert nem jól vannak ősszeválogatva a játékok. A nagy és kiemelkedő játékokat erőssen hiányolom némelyikről, és a játékok sorrendje szintén őssze-vissza van. Most viszont találtam egy kiemelkedően jó és frissen kiadott sok az egyben kazettát szintén NES-re és a sárga kazis konzolokra kiadva. 143 in 1 kazetta [link] Szerintem egyáltalán nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kérdésem akkor nem volt teljesen felesleges, és válasz még nekem is hasznos információkat tartalmazott. Pedig tényleg ott volt az AC felirat a Nintendo adapter cimkéjén, csak simán elsiklik felette az ember. Adapter témában volt már egyéb észrevétel itt a fórumon (PAL-NTSC SNES adapter eltérések). Akkor a sárga kazis konzolhoz DC 9V és 500mA adapter megteszi, és a Nintendo adapterét nem jó rádugni a klóngépekre. Mondjuk eddig szerencsémre még eszembe sem jutott... de aztán egy hirtelen elhatározásból megy tönkre aztán a konzol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Technikai kérdésem adódott. Nintendo 9V/9.4V 1.3A adapter jó a sárga kazis klóngépekhez? A sárga kazis adapter tudjuk milyen... én most a 9V és 500mA vagy 850mA értékre gondoltam, mert ezek vannak a konzolokhoz. A Nintendo adapter használható a sárga kazis konzolokhoz? Nekem az SNES és NES konzolokhoz is van egy-egy, és a két sárga kazis klóngépemhez is van egy-egy adapterem. Most egy játékos gyüjtőnek a sárga kazis konzoljához szerintetek melyiket adhatom oda?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz don_peter #16103 üzenetére
Nem tudtam pontosan mennyi ideig tart egy játék feltöltése majd betöltése nálad, csak gondoltam talán nem hosszú percekig kell várakozni egy játékra. Egyéb Flash kártyákat már láttam Youtube videón, és ott rövidebbnek látszott a játékok kiválasztása után a betöltési ideje. Nyilván másféle megvalósitást használtak, és az SD memóriakártyán tárolt játékok ezért töltödnek ott hamarabb. Az előzőleg feltöltött játék akkor ott tárolódik a kártyában és hamarabb elérhető, de váltás előtt törölni kell és úgy lehet utána egy másik játékot feltőlteni majd játszani. A 128 Mbit-es kártya (a 8 db 2MB-os játék) töltögetési idő nélkül váltogatható változat nekem jobban megfelel, talán majd egyszer.
-
törölt tag
válasz don_peter #16101 üzenetére
A feltöltési idő szerintem olyan 15 másodpercet vehet igénybe játékonként. Addig egy loading felirat lesz olvasható a Flash kártya kijelzőn, de ezért nem kell olyan sűrű rendszerességgel a PC-re rákötni. Ott lesz helyben az összes SNES játék. A SEGA játékok SNES konzolon játszhatóak a RetroGen adapteren át. [link] Lényegében az SNES hardverét használja, de a videókimenet a RetroGen kártyából van kivezetve. Érdekes megoldás...
-
törölt tag
A Flash kártya része a SEGA konzolokba megy, és az "SNES projekt" egy SNES konzolba helyezhető adapter és a SEGA Flash kártya nélkül önmagában nem alkalmas játékra. A program szerintem változatlanul ugyanaz maradt és a feltöltés menete szintén. A felvetésem csak annyi, hogy az "SNES projekt adapter" egyéb SEGA kezettával szintén müködne, mert igy érdekes lenne szélesebb felhasználói szinten másoknak is. Játékra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a kérdés engem is érdekelhet. Mivel az SNES konzolokon a RetroGen adapter (SEGA Genesis to SNES Cartidge) használatával játszhatóak a SEGA Mega Drive kazetták. Ez most szintén egy ilyen adapternek tünik, mert egy SEGA foglalatba illeszkedő kártyát kezel. Innentől kezdve a kérdés adódik... Játszhatóak a SEGA kazetták az adapteredben az SNES konzolokban?
-
törölt tag
válasz darkmore #16081 üzenetére
Egy kicsit emelkedtek az árak és két játékvezérlőt már ritkán adnak az SNES konzol mellé. Az eredeti adapterek esetén még egy kis extra pénzt elkérhetnek vagy utángyártott adaptert adnak mellé. Az ajándék játék meg nem mindig az, mert valamikor többet számolnak fel. Ha kell az a játék, még lehet hogy meg is éri igy megvenni, egyébként meg legalább van mivel kipróbálni a gépet. Az SNES játék kazetták között van 2-3ezer és 50ezer!!! forintos áron kinált játék. Ultimate Mortal Kombat 3 és a Mega Man X ilyen drága játékok közé tartozik, de NES konzolon a Gargoyles Quest szintén drága játék és az SNES-re megjelent Demon's Crest sem kifejezetten olcsó. Boogeyman, Super Star Wars 1-2-3, Sunset Riders népszerű keresett játékok vannak 7-8ezer környékén, amig az emlitett Zelda játék kazettákért 12-15ezret elkérnek. Tényleg hosszú listát lehet az SNES játékoknak szentelni és temérdek pénz is elkölthető a jobbnál-jobb játékokra. Ezek csak a játék kazettákra vonatkozó árak, és dobozosan valamivel drágábban lehet beszerezni. Asterix NES játék dobozos full kiadása itthon akár 20ezer forint felett kapható, de néhol már szakadt cimkével 5ezer forintért adták. Úgy persze olcsóbb, de egy valamire való Nintendó gyüjteményben ilyen állapotú kazettának nem mindenki örülne. Én is érzékeny vagyok a konzolok, játékvezérlők és a kazetták kinézetére és ez valamilyen szinten a sárga kazettákra és Famiclone konzolokra is igaz. Szeretünk ilyeneken játszani és nézegetni sem rossz, ha szép megkimélt állapotban került hozzánk. Nem csak neked szólt (akit érdekel a téma), csak úgy olvasgatni írtam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az SNES készlet beszerzése és vele a retró játék egy kellemes időtöltés. Egy SNES konzol, játékvezérlő, adapter és AV kábel pakk (akár egy ajándék játékkal) 15-20ezer forintért megvehető. NES konzol és játékok után én most kezdtem el SNES kazettákat is gyüjteni, és olyan 20-25 játékot terveztem a gyüjteménybe. A NES játékokat úgyanannyira becsülöm, de némelyik játék számomra gyengén sikerült NES-re vagy SNES-en nyerte meg a tetszésemet. Igy együtt kiegészitve lesznek jó kis Nintendo gyüjtemény. Sárga kazik és a NES, majd most az SNES együtt olyan szórakozást nyújt, ami kihagyhatatlan és megfér még a modern grafikai szinvonalú PC és konzol játékok mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam elég sok helyet foglalnak el ezek a konzolok és játékok, a házimozi és a hangfalak, meg a PC. Az eredeti DVD film gyüjteményem egy polcos szekrényt elfoglal keleten. Az iróasztalon a monitor mellé a kis Samsung TV még pont odafért a konzoloknak északon. Mindenhol van néznivaló, ameddig a szem ellát (faltól-falig). A ruhás szekrény tetején a PC-s hardverek dobozai diszelegnek délen, és kis plüss figurák vannak itt-ott. Kábelek tekeregnek a falak mentén mint a folyók (NET+TV+hangfal kábelek), amig északon az ablakban egy kis szoba antenna van a rádiónak. Én itt a szobám közepén a fotelágyban még pont elférek. Ez itt a Középfölde, a Megye. Amig a nőkre elég figyelmet szentelünk és nem bántodnak meg, addig elnézhetik nekünk ezeket a hóbortokat. A nőknek meg főleg lehetnek különcségei, mert a gyüjteményekre ők szintén kiemelt figyelmet szentelnek. Piperecuccok, rucik és cipők egy egész gardróbszekrénybe sem férnek valamikor el és a fürdőszoba szintén az ő területük. A borotva és a tisztálkodószereim még elférnek egy polcon, aztán a többi helyet a hajszáritó-csavaró, meg ilyenek foglalják el. Konyha... az tiszta Vasudvard. Oda emberfia ne tegye a lábát, ezért maradok a Megye határán, de néha megkérdezem kell-e segiteni valamiben... Kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tisztára nem értem néhány játékgyüjtő nagy hirtelenségből miért válik meg szeretett konzoljaitól. Némelyik tipp-topp kinézetű és olyan extra tulajdonságai lehetnek, amitől ritka és értékes darab. Még egy olyan darabot lehet az életben nem talál, mert ha fél év múlva hiányozni kezdenek neki a retró játékok, akkor átkozza majd a meggondolatlanságát. Természetesen mások örülhetnek a kinálkozó lehetőségnek és bővithetik meglévő gyüjteményüket még pár értékes konzol géppel és játékkal. Mégis szomorú, ha egy szép gyüjtemény szétszéled a nagyvilágban. Én is adtam el felesleges duplikált játékokat és famiclone gépet meg kiegészitőket, mert hirtelen sok volt ezekből nálam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16038 üzenetére
Hosszú évekig az Arcade gépek voltak azon a grafikai szinten, amihez a konzolok több generáción keresztül fejlődtek fel. Jamma, Neo-Geo, SEGA, SNK... ez a lista elég hosszú lehetne, akik a játékfejlesztői és gyártói voltak a játéktermi gépeknek. SEGA Genesis és az SNES érte el majd ezt a szintet, mert előtte nagy grafikai különbségek voltak az Arcade gépekhez képest. Road Blaster [link] Itt még nem nagyitóval kellett az eltéréseket bogarászni, hanem grafikában és itt-ott sebességben is lemaradásban voltak a konzolok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez most igy relative vélemény, ahogy előre jeleztem az egyik előző kis szösszenet jegyzetemben. Kinek mi jelenti a fejlettebb grafikát és a fejlődésnek a hátrányos oldalát mennyire találja zavarónak. Itt már minden a 3D-s grafikáról szólt, miközben a képminőségről hosszasan lehetne elemezni. Most megint ilyen korszaknak nézünk elébe, amikor a játékok mérete néhány CD lemezes játékoktól az 1-2 DVD méretre nővekedett... és majd mindenki látta a változást a grafikai minőségben. Most két BD méretű játékok borzolják a játékosok idegeit, miközben a többség alig lát valami fejlődést közben.
-
törölt tag
válasz Aramir #16035 üzenetére
Most lehet nem egy videót néztünk, de nálam a 3DO konzolon szebb a Need for Speed. A PS1 vonalak jóval recézettebbek és a belső nézetben a műszerfal és a kormány is egy vicc. A járművek kidolgozottsága PS1-en gyengébb és valamikor a szembejővő autó hiányos texturával suhant el. Kevesebb nővényzet volt 3DO-n, de lagalább a levelek texturái nem zizegték tele a képernyőt, mint a PS1-en. 3DO konzolon talán fejlettebb élsimitás volt.
-
törölt tag
Egyébként szerintem elég érdekes igy összevetni a konzolokat, mert némelyik konzol a grafikai képességén túl mégis alapjaiban hiányérzetet tud okozni a játékosban. A Nintendo NES 8bit-en elég elnagyoltan képes egy karaktert vagy egy világot és tárgyat megjeleniteni és ott akkor nyilván a hardveres képességek miatt csak erre volt képes. Mégis képes örömet okozni a játék egy NES gépen mindezek ellenére, és ez még manapság sem hagyott alább nálam. Viszont egy Playstation 1 konzol a CD méretű játéklemezekkel a maga idejében azért nekem nem volt annyira kimagasló képminőségű. Az első élményem még a Crash Bandicoot játékhoz köthető. Ott még elment a látvány és a játék, meg a pörgés elvitte a hátán az egész játékot. Aztán később egy-két igazán szőrnyen kinéző játék is megfordult nálam (Hellboy) és kritikusabb szemmel kezdtem figyelni, hogy melyik játékra költöm a pénzemet. Addig nem is volt gond amig kölcsönözni és cserélni is lehetett a játéklemezeket. Alig tiz darab PS1 játékom volt és még vagy háromszor ennyi járt nálam és ráuntam majd eladtam az egészet. PC-t vettem használtan és akkor már 1024x768 felbontásban tudtam játszani a gépen. 2002-ig volt meg talán a PS1-em, de akkor nem értettem, hogy ha a SEGA-n az Aladdin és a Disney játékok meg a Street Fighter és Mortal Kombat úgy nézett ki akkor a PS1-en a játékok hogyan nem sikerültek olyan szépre. Aztán persze olvastam a témában és hallottam egyet s mást a konzolos üzletekben járkálva, majd aztán valahogy a PS2 kimaradt nálam (emulátoron játszottam) és azóta is a PC játékplatformot hajtom. A retró Nintendo konzol valahogy megmaradt nálam kis kedvencnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16022 üzenetére
Panasonic 3DO előbb jelent meg, de a felkapott Sony Playstation ellenében esélytelen volt. Mindkét konzol CD lemezeket használt, de a 3DO konzol grafikai képessége ellenére a játékfejlesztés a PS1 konzoloknál erősebb volt. A SEGA Dreamcast ezt a Sony féle játéktermes vonalat erősitette meg és a SEGA a játékokban elég jól odatette magát és majdnem bele is törött a bicskája. A PS2 megjelenésével a 3DO féle mellékvágányra kényszerült a SEGA konzolja is. Az egyik ok szerintem a SEGA Dreamcast konzol GD-ROM formátuma volt. A játékok ezen az egyedi 1GB-os lemezen voltak és ehez egyedi meghajtók voltak a SEGA konzolokban. A miért kérdésére a fórum etikai szabályok miatt inkább nem térnék ki részletesebben. A PS2 DVD Video formátum támogatása akkor igen jelentős érv volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16020 üzenetére
Nem is tudom... azért néhol valamivel szebb grafikát tudott a PS1-nél. A texturák nem voltak annyira recések-kockásak és a környezet megvalósitása is szebb volt néhol. Élőben nem láttam ilyen 3DO konzolt és a játékokról is csak videókat néztem. Nekem ez jőtt igy le az első benyomások után. PS2 természetesen jobb konzol volt szebb grafikával és ezt nem is vitatom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A dobozos Panasonic 3DO konzolodhoz gondolom játéklemezek nem voltak. Ezt sem lehetett olyan egyszerű aránylag újszerű, hiánytalan és elfogadható állapotban megszerezni, de jó pénzekért mehetnek azok a 3DO lemezek szintén. Némelyik játéknak a grafikai szintje az SNES-nél fejlettebb is volt, mert olyan a Playstation 1 és 2 köztes szinvonalat nyújtott, de azoknál ritkábban lehet találkozni eladó játékokkal és gondolom ezért drágábbak.
-
törölt tag
A régi High-Tech dizájn, ami mostanra ellaposodott teljesen. A PS4 Pro lépcsőzetes elrendezése, amin csak a por fog megtelepedni. Xbox Classic bordázott burkolata koszosodott talán annyira. Most nem mintha az XBOX One S fehér kocka alakja a gép felét elboritó pontokkal jobb lenne. Néhol a szellőzést is szolgálja, de kinézetre egyik sem jőn be nálam.
-
törölt tag
válasz tmskvcs #15989 üzenetére
Igen ez van néha, mert némelyik LCD TV képes megtréfálni a retró játékosokat a régi csatlakozók kezelése miatt. Hagyományos CRT TV még akár jobb képminőségben jeleniti meg a retró konzolok képét. Két féle videókimenet van az SNES-en. Multi OUT és RF TV OUT kimenet. Multi OUT speciális csatlakozói lehetnek RGB SCART vagy 3 RCA végződéssel (sárga kompozit videó és sztereó audió RCA csatlakozóval) szerelve. Ilyen módon a SCART TV aljzatba vagy sárga videó bemenetre kötöd a kábel másik végét. Ilyenkor nem kell keresni, csak végignyomkodod az ősszes videócsatornát és valamelyiknél ott lesz az SNES játék képe. SCART esetében előfordulhat, hogy a TV menűjében engedélyezni vagy állitani kell a VIDEO beállitásoknál. RF TV OUT esetében kell a CH-4 (62MHz-re) hangolni a TV-n. Ha az SNES müködik, akkor az LCD kijelzőkőn is megjelenik a kép. Egyéb esetben nem árthat egy hagyományos TV-n ellenőrizni a müködését. Kábel hiba miatt szintén elmehet vagy zajos lesz a kép minősége.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rezuhu #15982 üzenetére
Hungry Dinosaurs (E), Mr. Do! (U), Ms. Pac-Man (U), Space Invaders (U). Ezek 256 KB méretűek, de a Genocide 2 (Beta) SNES játék 192 KB méreténél kisebbet most én sem találtam. Azok inkább olyan SNES programok (Super Star Force (U) [t1S] hack és a Game Genie BIOS-ok olyan 32KB). Genocide 2.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15948 üzenetére
Nekem is jobb az RGB Scart. Most is RCA - Scart átalakitóval használom a NES és Famiclone gépeimet.
-
törölt tag
Kinézetre nekem a NES kocka alakja és a kazetta betöltő rész olyan minőségérzetet adott, ami miatt máig a kedvenc retró konzolom. Ez után az SNES-t kicsit visszalépésnek érzem. Kinézetre a Famicom utánérzés jőtt ki és nem vitték tovább a kocka stilust. A videó kimenet érthetetlen módon valami egyedi csatlakozást kapott és elhagyták az RCA csatlakozókat (RF TV OUT megmaradt...). A jelenlegi SNES konzol árak még nem is valami drágák, de az SNES kazettákért jó pénzeket kérnek. Azért itt a játékok egy jó minőségi ugrást jelentenek, de nekem egy-két tucat cimen kivül ez sem okozott nagyobb katarzist. Azt a PSX, de leginkább a PS2 hozta meg. SNES játékcimek között sok megfordult már az előd 8bites NES idejében. Viszont ott nekem a játékmenet vagy a megvalósitás szintje miatt nem lett nálam kedvenc. Star Wars, Addams Family, Ghost and Goblins és a verekedős játékok NES kiadásban nem érték el azt a szintet, ami miatt viszont az SNES megjelenéskor dupla örömöt jelentett ezen játékok szinvonala. Nem érzem ezzel semmivel kevesebbnek a NES játékaimat, mert azok kivétel nélkül egyet jelentettek a szórakoztató játékokkal. Egyszerűen jónéhány játék az SNES idejére ért meg és hozta el ugyanazt a katarzist mint a NES. Az SNES most ennyiben van, de számomra a régmúlt időkben ezek nagyon elérhetetlen konzolok és játékok voltak. Már pusztán ha néhol hozzáfértem egy kis játék elejéig, már az is sokat jelentett nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Castlevania Dracula X [link] SNES játékra gondoltam. Super Castlevania 4 és a Castlevania 3 Dracula's Curse nálam csak holtversenyben a harmadik legjobb Castlevania marad Nintendo-n. A NES Castlevania 2 Simon's Quest nálam a második helyen van és a legjobb ez a Castlevania Dracula X.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15942 üzenetére
Mivel mostanság egy hivatalos SNES Mini konzolra talán még hosszú évekig várhatnánk, ezért szerintem a videójáték gyüjteményem következő darabja egy SNES konzol lehet. Super Star Wars trilógia és a Castlevania Dracula X Rondo Of Blood játékok nálam az alapfelszereltség része lenne. SNES még több jó cimet jelentene nekem, mert SEGA konzolon igazán csak az Aladdin és a Sonic egy-két része fogott meg (na jó ott van még a Streets of Rage 1-2-3 és a Splatterhouse).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz don_peter #15932 üzenetére
Az igaz, hogy informativabb egy kijelző a ledek villogása helyett, de ezeket játék közben nem nagyon figyelném. Beteszem a kazit és mihelyst elindult a játék nyomom is a startot neki. NES esetében a nehezen olvasható kazit nem inditja el a gép. Ilyenkor a képernyőn szürke és sötét képek váltakoznak és a NES-en villog a led. Ilyenkor jőhet a fújkodás. A program futattása is foglal valamennyi erőforrást, hogy erre nem is gondoltam...! SNES gépem és játékom nekem sem volt, de játszani azért sikerült vele Super Star Wars és Super Street Fighter 2 cimekkel. SEGA játékot meg Fehérváron régebben lehetett kölcsönözni, de ezeket a boltokat megszüntették a jogi szabályzásokkal vagy mi...
-
törölt tag
válasz don_peter #15930 üzenetére
Rise of the Robots és az Ultimate Mortal Kombat 3 a 4MB-os méretükkel már jó nagynak számitanak. Azokban az időkben még ilyen kis méretben is megfértek a szórakoztató videójátékok. Kijelző a fejlesztési időszakban lehet nélkülözhetettlen eszköz, mert utána már csak a betöltést és a játék nevét jelzi ki a játékosnak. Az SNES kártyán talán egy-két kis fényerejű visszajelző led megteszi a végleges változatban. Az online (csatlakoztatva) és a betöltés, majd a játék futattás visszajelzésére elég lehet. NES szürke kazettában láttam memóriakártyával bővithető és játszható változatot. Ott még visszajelző led sem volt, mert minek.
-
törölt tag
válasz don_peter #15928 üzenetére
Nagy érdeklődéssel figyelem majd a terveid megvalósulását, de szakmailag nem tudok ebben segiteni. Azt sejteni lehet azért, hogy a SEGA projekthez hasonló megoldásokra számithatunk. Ezek a SNES romok néhány KB mérettől 4MB méretig terjednek. Melyik fájltipus lesz támogatott az SNES projektben, mert én az .smc játék romokat ismerem. SEGA-ban a .gen és a te projektedben haszált .md romok ismertek számomra. A SEGA gyüjteményre nem tudtam időt és pénzt áldozni a NES és a sárga kazik mellett, de az SNES projectet figyelemmel kisérem majd.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na most ezek után egy SNES kis konzolra azért befizetnék... de ha nincs a játékok között Super Star Wars, Super Street Fighter 2 és Megaman X, nekem akkor az sem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HagaNRG #15910 üzenetére
Nem sokat vesztettél vele. Rohadt kevés volt az eredeti SEGA játék, meg a nagy cimek közül jónéhány kimaradt. Sonic, Mortal Kombat és Golden Axe részek voltak és a másik felében zömében az AtGames saját kis játékai foglalták a helyet. Van kártya foglalt SEGA Mega Drive játékoknak, de a HDMI az itt kimaradt.
-
törölt tag
Tényleg csak egy kósza hiresztelés és nem akartam vele semmi flamekeltést inditani. Jobb lett volna ha a retró játék rajongóknak, és a karácsonyi ajándéknak szánt Nintendo Mini konzolok megfelelő mennyiségben érkeznek. Nem pedig januárban az ünnepek után egy megint kiadósabb tételben (...és feltételezhetően egy picivel drágábban).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Másfelől a régi NES gépemen volt még videó kimenet, ami jól tud jönni a hagyományos TV-hez, ahol a HDMI nem használható. Egy nagy LCD kijelzőn nekem nem tetszik a régi 8bit-es játékok képe. A NES és retró játék gyüjtők többsége régebbről használja a hagyományos TV-t játékra. Az új kijelzők meg jók filmnézésre és PS4 játékra.
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15900 üzenetére
A Nintendo a SEGA kisérleteinek fényében akár egy nagy készlettel is indithatott volna. Mindenkinek jutott volna elég készlet és nem az aukciós oldalakról kéne gépet vadászgatni. Nem volt akadályoztatva az AMD videókártya kihozatala miatt mint a nagy konzolgyártóknál. Egyszerűen nem voltak biztosak előre, hogy nem jutnak-e a SEGA sorsára. Azokat a SEGA kis konzolokat fele ennyiért sem viszik annyira, pedig tudásban jobbak és több játékot is kináltak. A januári készlet ennél nagyobbnak igérkezik. Akkor most miért is van készlethiány még mindig és ekkora várakozási idő, és kifutott termék jelőlések sok online üzletben? A jővő év elején majd kiderül. Aztán lehet felültem a kósza híreknek és ennyi.
-
törölt tag
válasz HagaNRG #15896 üzenetére
A tervezett megjelenés idejére ennyi Nintendo Mini-t szántak. Felmérték a keresletet és bejött a számitásuk. A másik nagy rivális konzolgyártó SEGA egymás után tolta ki az ilyen kis Mega Drive konzolokat már akár 80 játékkal és kártyafogadó foglalattal. Mégsem volt ennyire keresett konzol mint a Nintendo Mini, és árban is kedvezőbben kapható az a SEGA konzol. Most a Nintendo felmérte a használpiac és a kereskedők információi felhasználásával, hogy mennyire lesz keresett a játékuk, és mennyiért képesek felmenni árban a gyüjtők és a retró játék rajongók, hogy szert tegyenek egy Nintendo Mini-re. Az év vége és a karácsonyi ünnepi bevásárlás miatt az időzités is megfelelő volt. Jővő év elejéig felhalmoznak még egy tekintélyes készletet, és ezen adatok birtokában megkérhetnek magasabb árat is a Nintendo Mini-ért. Két-három nagy készlethullám benne lehet a konzolukban, aztán úgyis alábbhagy a lelkesedés... és megint a használtpiacon fogunk találkozni még éveken keresztül ezzel a kis konzollal. Hát azért engem nem vettek meg ennyivel. Jó, hogy van már egy NES gépem egyre több jóféle játékokkal, és akkor a sárga kazettáimat még nem is emlitettem.
-
törölt tag
2017. február 28. 576KB üzletekben és más hivatalosnak mondható konzolos boltban is jővő év elejét jelőlik meg, habár November 11. után több országban elérhető volt egy korlátozott készlet a Nintendo Classic Mini konzoljából. Viszont néhol már a kifutott termék kategóriában van. 2017 januárjának második felétől várható egy nagyobb tétel, de némelyik boltban már ott is egy kis csúszásról hallani. Azok a boltok biztosan jobban tudják, hiszen első kézből szerezhetnek információkat. Mindegy is, mert én egy javitott kiadásnak talán adnák egy esélyt, de ilyen formában nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnb* #15881 üzenetére
Hát az új hírek szerint a Nintendo NES Mini konzol bekerülési ára jóval magasabb lehet mint a jelenlegi 20ezer forintos kezdő ár. Ez a mostani készlet elég gyenge volt és ilyen-olyan forrásokból szereztek árúkészletet a boltok. Hivatalos start 2017. február 28. Addigra jóval nagyobb árcédulára számithat, aki eddig nem jutott hozzá. Viszont igy a használtpiaci nyerészkedési árak megint új szemszőgből lesznek értelmezve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HagaNRG #15867 üzenetére
Mario és a többi NES játék még mindig nagyon népszerű. Ez a harmadik konzolgenerációs 8bit-es Nintendo és az eggyel újabb 16bit-es SNES, SEGA Megadrive elég jól tartja magát. Sőt egyre többféle újrakiadás érkezik modernebb felfogásban. Vezeték nélküli játékvezérlők és HDMI kimenet kerül ezekre a kis konzolokra. Tényleg kár ezekért a rövid játékvezérlő kábelek miatt, de én a játékok bővitésének hiánya miatt kihagyom ezt a NES Mini-t és használom az eredeti NES-t a nagy szürke kazikkal. Retró van.
-
törölt tag
válasz Mtbsrác #15865 üzenetére
Még lehetőség szerint egy donorgépből átmentheted a panelt vagy a hiányzó alkatrészeket. Még a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem minden Famiclone gép javitható. Valamikor igy visszaűthet az olcsó kivitelezés. Én már egyszer jól belemélyedtem egy Mega Drive 2 gépem rendbehozására, de nem sikerült jó képet kihozni. Egy idő után már képet sem adott és vehettem egy másik gépet. [link] Érdemes elolvasni végig a hozzászólásokat, mert lehet segithet a megoldásban.
-
törölt tag
válasz perge666 #15866 üzenetére
Hát igen, mert az egyik gépet muszály volt átnéznem. Ott ez csak részben használt, mert csak alkatrészcserével tudtam volna rendbehozni azt a gépet. Ha azt a gépet jobban megpiszkálom, akkor vagy sikerül megjavítom, vagy kárba vész az igyekezetem és a gépet is hazavágom. A másik gép viszont nagyon egyben van, és hosszú évekig mehet rajt a játék.
-
törölt tag
válasz Mtbsrác #15863 üzenetére
Azokat a vezetékeket valahol csak néhány szál tartja és azokat sem ártana újraforrasztani. Az ellenállást is valami jó kis behatás érte. Ez akkor régen még müködött, vagy igy került hozzád? Lehet még egy-két dolgot cserélni és a panel másik felén átnézni a forrasztási pontok környékén van-e megfolyt forrasztó ón vagy kis pacák és maradványok, amik rövidzárlatot okoznak. A Mega Drive 2 gépemet is jól átnéztem, és ahol nem voltam biztos a dologban ott egy kicsit átpiszkáltam. Néhány forrasztásra még egy kis ónt is tettem és átmentem az egész panelen. Miután bekapcsoltam újra, természetesen elindult és tisztább volt a kép. Előtte mintha függőleges sávok lettek volna, de halványabbak mint egy szellemkép. Most ezt szinte nem is látom... de tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz darkmore #15842 üzenetére
Szerintem az igénytelenség más oldalát kell meglátni. Elég az egy játékvezérlő az alapcsomagban, de legyen akkor elég hosszú és strapabiró vezeték. Az egyetlen jó pont nálam, hogy lehet venni hozzá tartalék játékvezérlőket. A belső tárhely méretében elég is volna 25-40 játék, attól függően melyik játékot frissited rá a gépre... de az update és a változtatás lehetősége kimaradt. Ez nagy gond és főleg azért, mert ezeknél jobb játékok voltak NES-re és ez a csomag számomra kevés. Mega Man 2 helyett valamelyik frissebb változat vagy az első rész jobb lett volna. Castlevania 1-2 és akkor már a harmadik rész elférhetett volna, hogy teljes legyen. Disney cimek és a Star Wars teljesen kimaradtak, de a közkedvelt játékok közül is sokat fel lehetne sorolni (Kickmaster és a Power Blade). Jó-jó... nekem-neked vagy akármelyik komolyabb gyüjtőnek megvannak ezek a játékok, de a Nintendo NES előtti tiszteletből ez a játékkinálatból nem jőn át. Kicsit hype övezi ezt a kis játékgépet. Persze akinek megvan a NES gépe jóféle játékokkal, annak ettől nem fog megnyilni egyből a pénztárcája. Másfelől aki ezt a Mini NES-t jó nagy felárral akarja eladni a gyüjtőknek, akik elől elhalászta... Remélem sokaknak rajtuk marad, mert megérdemlik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ott kint Japánban biztos már megtaláltam volna a hiányzó játékaimat NES-re. A fővárosban az Erzsébet Hid és a Váci Utca környékén volt régen egy konzolbolt. Ott láttam ilyen rakat sok kazikat és gépeket, de persze nem ilyen mennyiségben. Kis ország, kevés kinálat... Viszont a retró játékok iránti rajongás mindenhol megvan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15813 üzenetére
Én csak hazai forrásból tudok keresgélni és rendelni, vagyis lassan már itthonról is nehézkesen. Nem nagy gond, még négy-öt játékot kell még megtalálnom és megvennem.
-
törölt tag
Az még a szép, hogy ez a Nintendo NES árakat is kissé megemelte. Most szántam rá magam egy NES megvételére néhány játék miatt, amit sárga kazin sehogyan sem tudtam megszerezni. Mostanában a játék árak is növekedtek vagy ez csak szerintem van igy? Még jó, hogy egy kedvező üzletet csináltam, de a NES kazikat páran elég drágán kezdték mérni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #15789 üzenetére
Azt tudtam, hogy a SEGA-ra magyar játékfejlesztők is dolgoztak. Ecco the dolphin [link]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15778 üzenetére
Monitorom van és kis TV-m, ezek mellé nem kell még egy kijelző. USB hálozati gyors töltő is elég neki, csakhát nem minden háztartásban van felesleges darab.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #15776 üzenetére
Igen a pixelhelyes megjelenités fontos és ezért vettem a kis 34cm-es CRT TV-met, mert azon teljesen jó arányokkal jelenik meg a játék. A Nintendo Mini-t viszont jó nagy képernyős LCD kijelzőkkel használják a HDMI végett, mert hát rá lehet kötni. Aztán a menű megjelenik rendes nagyképernyős módban. A beállitások elég vérszegényre sikerültek, mert ha már egy emulációs program fut a gépen, akkor ott már nagyobb mozgásteret is hagyhattak volna. Van három képi beállitás, de ha már a CRT mód mint extra funkció beépitésre került, akkor egy Auto Fit nem lett volna nagyon megerőltető. Máskülönben meg nem minden kijelző engedélyezi a képszéthúzást vagy pont nem HDMI-n keresztűl. A kompozit videó kimenet meg pont a régi retró érzés miatt beleférhetett volna, és akkor most a hagyományos tévékre is rá lehetne kötni.
-
törölt tag
válasz kriszpontaz #15763 üzenetére
Azért a Nintendo jópár ordas nagy hibát vétett a Mini kis konzolján. A tápellátásért egy mini USB kábel felel, de ehez adapter nem jár, mert erről neked kell gondoskodnod. HDMI kimenet van kizárólag és ezen megy az AV jel és analóg RCA kimeneteket nem kapott. A HDMI videó képarány viszont egy nagy gondban szenved. Kizárólag 4:3 képarány elérhető és nincs lehetőséged szélesvásznú módban játszani. Ezért mondtam le erről az amúgy finom kis konzolról. Sajnos még valamit kifogásolnak sokan, és az a bővithetőség vagy a játékok törlése és telepitése, mert erre nincs mód sajnos. Azért tartalék játékvezérlő 3500 forint környékén vehető még hozzá, de ennek elég egyedi csatlakozása van. Kinézetre elég jó és gondolom az anyaghasználat sem rossz, de a belső SOC és az emulációs program több lehetőséget is kaphatott volna. Mentés az van, de csak 4 mentési pont összesen és hát ezt is keveslem. Azért ettől jobb retró játékgép is készült jóval modernizáltabb tulajdonságokkal és tovább bővithető játékok lehetőségével. Röviden ennyi a véleményem, pedig én is vártam nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15766 üzenetére
Ez van most, de normális keretek között mindennek meg van a maga ára. Lehetőség szerint mindkét félnek lehet olyan érzése, hogy jó üzletet kötött. Az eladó is a pénzénél maradhat és az én hobbim miatt sem kell a házra hitelt felvenni. A gyüjtemények további gyarapodása sok véráldozatott követelhet ilyen kriminális viszonyok között.
-
törölt tag
Akarom mondani el.....tt, de csak finoman.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnb* #15762 üzenetére
A Mini Nintendo konzol, ami itt jó kedvező áron volt feltéve egy gondoskodó gyüjtő számára és akkor az illetőnek volt képe ennyiért feltenni máshova... Amúgy mostanság nekem is kivágta a biztositékot a neves hirdetési oldalainkon tapasztalt átverés, lehúzás és némely eladók egyoldalú változtatásai a megkötött üzlet után. Két jó játékcsomagot buktam el az átb.....tt eladók miatt, és mert a végén másnak adták el a sárga kazikat. Ezekhez a régi konzolokhoz viszont csak használtan jutni hozzá és ezért hozzátartozik a topikhoz (szerintem nem off a téma). Egy játék gyüjtemény bővitése csak ilyen forrásokból hozható létre és nem mindenki olyan jófej, mint amit itt a Hardveraprón megszokthattuk. Megunt vagy felesleges müködőképes dolgainkat tudjuk itt normális áron, rendes üzletelés keretei között eladni és persze megvenni nem lehúzós áron. Köszönjük...!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Robotporszívók
- Robogó, kismotor