Aktív témák
-
KRi2
aktív tag
nekem asus a7v600-am (KT600) van ,és Samsung 160gb sata winyim ,s dtemp-el nekem kirója a smart adatokat...
-
fLeSs
nagyúr
Tartalmaz is, csak az Abit olyan jófej, hogy nem ad lehetőséget rá neked beállítani BIOS-ból, hogy natívként vagy RAID-vezérlőként akarod használni. Most RAID-vezérlőként használod, ezért kell hozzá driver, és ezért nincs SMART. Ugyanez volt a bajom az Abit KV8-MAX3-mal, a KV8 Próban meg már kijavították, lásd utolsó Athlon64-es cikkem: '' KV8-MAX3-mal ellentétben a KV8 Pro lehetőséget ad a déli híd SATA-portjait natívként beállítani, így például SATA-meghajtóra telepítéskor a Windows XP nem kér driverfloppyt és a rácsatlakoztatott eszköz S.M.A.R.T. értékeit is láthatjuk.''
-
fLeSs
nagyúr
Ha át tudod állítani, akkor állítsd, de ha nem, akkor nem fogod tudni kiolvasni a SMART értéket, mert a VIA SATA-vezérlő driverében még nincs SMART támogatás (bugos, vagy hiányzik, nemtom). Ha be tudnád állítani natívra, akkor lenne az, hogy az eszközkezelőben nem látnál plusz SATA-vezérlőt, mert az maga a chipset lenne, és ahhoz nem kell driver.
-
-
emre33
addikt
senki ?
-
emre33
addikt
válasz
kamikaze boci #22 üzenetére
speedfan a viakt600-al tuti nemtudja
-
kamikaze boci
őstag
Szóval aludtam egyet a dologra, mert a stílusod nem éppen udvarias, ahogy én sem lettem volna, ha első olvasatban válaszolok.:P
Sehol nem írtam, hogy hőmérséklet=SMART. Amit én állítok: a hőszenzorok a SMART részét képezik. (Tudod, mozaikszó:P)
''SATA vinyó SMART paramétereit nem lehet megnézni.'' lósz*r:P Nyilván a SMART képesség csak kamu, amivel a gyártók több HDD-t akarnak eladni. Valójában SATA-knál ez a képesség nem létezik, mert minek is, hiszen úgysem lehet kiolvasni.:D fokukac írja, hogy megnézte a SataLinkkel (és nem csak ő képes rá, elég sokan >>kereső)
Hitachi:''The Drive Fitness Test (DFT) provides a quick, reliable method to test SCSI and IDE hard disk drives, including Serial-ATA IDE drives.''
[L]http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm[/L]
Vissza a lényeghez:
wfjo: SeaToolst próbáld ki (sajna nincs Seagate SATA-m, megnézném), amivel próbálkoznék még: Active SMART, SMART Disk Monitor,
emre33: Speedfan is tudja (l. fent), vagy megpróbálhatod a ''HDD Temperature Pro''-t (erről volt is itt a PH!-n egy cikk). -
intelfan
aktív tag
válasz
kamikaze boci #19 üzenetére
Kit érdekel hogy miért nem, én a lényeget írtam hogy nem lehet megnézni a SMART paramétereket.
A hőmérséklet rohadtul nem = a SMART paraméterekkel. -
kamikaze boci
őstag
Ez nem mindig igaz. Chipset, és HDD függő. Például van olyan sata hdd (Samsung 160-as), aminek a hőmérsékleti adatait csak a DTemp olvassa ki (ami az adatokat SMARTból veszi). A másik: ma már nincs olyan HDD, ami nem támogatja a SMART funkciót, tehát csak az képzelhető el, hogy egyelőre megfelelő program (chipset, BIOS) nem létezik az adott merevlemezhez.
-
intelfan
aktív tag
SATA vinyó SMART paramétereit nem lehet megnézni.
Nemtom minek szenvedtek akkor vele. -
emre33
addikt
egyedül a dtemp nevü progi tudja kilvasni az sata winyó hőfoká ! vki tud vmi jobbat ?
-
jerry311
nagyúr
Amíg RAID-ben vannak nem megy, mert a RAID miatt egy virtuális drive-ként lehet használni, ennek meg nincs SMART info-ja :(
Sőt, ha netán úgy érzed haldoklik a dolog és ellenőriznéd, az sem fog sikerülkni amíg RAID-ben vannak, ha meg szétszeded a RAID-et buktad az adatokat :( -
mr_ricsi
veterán
Ha az alaplap biosában ki van kapcsolva a SMART, vagy nincs is ilyen menüpont, akkor a win alól nem lehet lekérdezni az adatokat, nem csak Raides vinyóknál.
Egyébként pedig ezek a progik a vinyók által mért hőmérsékletet eléggé megbízhatatlanul számolják át °C-ra. (Legalábbis a tapasztalataim szerint.) -
zsiga667
addikt
RAID miatt nem lehet, egyébként Speedfan vagy AIDA32.
-
emre33
addikt
Nekem ugyanez lenne a kérdésem adott egy epox kt600 alaplap,és az sata winyóm hömérsékeletét szeretném tudni
-
wfjo
csendes tag
kár
-
wfjo
csendes tag
senki ?
-
wfjo
csendes tag
Hello. AZ alaplaom abit is7 2 seagate 7000.7 es sata vinyo van benne raid0 ban. A kerdesem az lenne hogy tudok smartot lekerdezni vagy az satan nincs ?
Aktív témák
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest