- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRinyo
aktív tag
>Léteznek egyszerre gyors és halk SCSI vinyók?
SCSI-ban csak gyors van, de jellemzően a hangja:
- tegnap este átjött a szomszéd szobából a lakó, hogy mi baja van a gépemnek?
Töredezettségmentesítettem a 36-os vinyómat. Kávédaráló? Jah! arra hasonlít a hangja. De egy ATA-s vinyónál 2x gyorsabb is lehet egy jó scsi. -
Sea Edge
tag
Ha minoseget es kompatibilitast akarsz, akkor en a SCSI-t javaslom neked. A legregebbi vezerlokatyak is meg tudjak hajtani a legujabb eszkozoket is.
A merevlemezek piszok gyorsak. A magas fordulatszamnak szerintem nincsen hangja, viszont az en ibm hddmnek van egyfajta seek hangja.
Mas gyartok lemezet meg nem tudtam kiprobalni.
SCSI-ra nem csak hdd-t lehet csatlakoztatni, hanem scannert, nyomtatot stb.
1 kartyara 15 eszkoz csatlakoztathato. 1 adatkabel maximalis hossza 12m lehet.
Nemreg lattam arlistaban 29160-as karit kb 45-50k-ert. Ez azert nem olyan brutalis ar. Nem olyan darab amit felevente,evente cserelni kell. A 36G-s lemezeknek is baratibb mar az ara, mondjuk SATA-sbol ugyanennyiert joval nagyobb meretut lehet kapni. Az megint mas kerdes, hogy meddig birja majd a hdd. Naponta nyilnak az ujabb topikok a doglott IDE cuccokrol.
Azert dobaltam ki minden IDE cuccot a gepmbol, mert meguntam, hogy amikor az OS kurkaszott valamit eleg kemenyen, akkor szinte lehalt az egesz gep. -
Adi
senior tag
Van halk SCSI vinyó, pl. a Fujitsu MAP3367NC, meg a 68 tűs csatijú változata. Bár a fülteszt nem objektív, mert mellette pár ventillátor üvölt ebben a leendő szervergépben.
Otthonra vegyél SATÁ-t, IMHO nem éri meg az árkülönbözet. Legföljebb ha olyan alkalmazásokat használsz, aminek tényleg kell a rettentő gyors lemez, esetleg 2-3 SCSI meghajtó RAID0-ban munkaterületnek. Ilyesmi. pl. a videószerkesztés, nyomdai előkészítés eszement méretű képekkel, stb.
Marketinges betűszavakban a SATA tényleg kezdi beérni a SCSI-t, viszont - mint valaki írta - az sem áll meg a fejlődésben közben. A SCSI régóta tud TCQ-t és nagyon megbízhatóan, valószínűleg egy mai SCSI drive jóval több parancsot tud fogadni és átrendezni, mint egy SATA. Mellesleg a firmware-ben emellett komoly különbségek is vannak: a SCSI vinyók vezérlőprogramját szerverekhez, többszálú-feladatú működéshez optimalizálták. Az IDE/SATA vinyókét viszont többnyire egyszálú, asztali felhasználáshoz. Kivételt képez ez alól a WD JB szériának az új változata, az Enterprise Edition, valamint talán a Raptorok, de ez utóbbiban nem vagyok biztos.
A legjobb példa amúgy erre a Fujitsu vinyókat is magában foglaló teszt a Storagereview-n. Asztali felhasználásban erős középmezőnyben vannak, viszont szerverszerű terhelésnél szinte minden mást lemosnak a pályáról, még a Seagate Cheetah és Barracuda SCSI cuccait is jópár helyen maguk mögé utasítják. -
Sunzi
aktív tag
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, attól függ a dolog, hogy mire szeretnéd használni. A komolyabb SCSI vinyóknak alapvetően az IO/sec eredményei komolyak, és persze az átviteli adataik sem rosszak, cserébe egy 15k-s igencsak hangos.
Ha nem üzemeltetsz egy gépen XGB-os adatbázisszervert (x>10), webszervert 10k+ userrel, ilyesmi, akkor, - illetve, a használni akart RAID típustól függően - szerintem inkább egy jó SATA vezérlő (Intel, NF4, stb), és valami gyorsabb SATA vinyó a nyerő. pl a Maxtor Maxline III, vagy a Hitachi Deskstar 7k400, illetve persze a 74GB-s Raptor... Szerintem.
Pilota: Miben jobb az SCSI? Mármint az SCSI csatoló/adapter/szabvány, nem konkrét HDD...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest