Hirdetés

Aktív témák

• erdoke

titán

válasz BaLinux #3 üzenetére

Legutóbb, amikor ennek a problémának utánanéztem, azt az infot találtam, hogy az AMI BIOS verzió, amit az említett lap használ, nem tudja kezelni az integrált SATA chip és az IDE vezérlő közötti automatikus bootváltást. A gond az, hogy ő bootsorrend-váltást csinál, amikor eltávolítsz egy diszket.
    Nekem az újabb SK8V lapom ugyanezt csinálja, ha úgy kapcsolom ki a gépet, hogy előtte nem távolítottam el az USB-s vinyót, de utána lehúztam. Nálam ezt annyiban orvosolták, hogy nem válik bootképtelenné a rendszer, hanem csak át kell állítani a sorrendet. Illetve a POST vége felé F8-at nyomva előbukkan egy bootválasztó menü, amivel felül tudom írni a BIOS-ban beállítottat (tetszőleges eszközzel).
    Korábban pontosan ugyanezzel a problémával küzdöttem egy Abit IC7-G-vel, aminek a natív SATA vezérlőjére dugott vinyó nem tudott bootolni, ha lehúztam az IDE-set.:F Ha bent volt a Win boot CD, akkor indult a vinyóról is, tehát a bootszektorokkal akadt gondja a BIOS-nak. Ezt esetleg te is kipróbálhtod ideiglenes megoldásként (WinXP boot CD).

Aktív témák