- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sötét fantasy eposszal csábítja potenciális vásárlóit az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Willie
üzenetére
Egyszerűen mindkét kábelt bedugod a gépbe és a monitorba is. Ekkor az IGP 2 monitort fog érzékelni (mert olyan hülye, hogy nem veszi észre: mindkét kábel ua. monitorba megy
). Ki kell jelölnöd alapértelmezettnek a DVI-t (tudod azonosítani, 1 v. 2).
Winben a képernyőfelbontásnál tudsz monitort választani, ugyanúgy alkalmazható, mint az Intel kezelőfelületén, mert ugyanazt csinálja a kettő.Szerintem az a nagy kérdés, hogy az alaplapod supportja melyik drivert ajánlja (egyszerűen onnan kell leszedni). Könnyen lehet, hogy régebbire lenne szükséged, egy próbálkozást megér. Nekem sosem volt gondom egyik Intel driverrel sem, de 1 éve nincs meg sajna a gépem, ezért nem tudok nyilatkozni az újabbakról.
-
dark_hmz
tag
válasz
Willie
üzenetére
Rendben, akkor a bat fájlod az jó, viszont a "c:\Users\Rendszergazda\" valószínűleg nem elérhető onnan ahol a bat van (indítópult). Másold be a devcon.exe-t a windows könyvtáradba (innen valószínűleg látni fogja), majd parancssorban menj el az indítópult könytárába és próbáld meg futtatni a parancsfájlodat. Ha minden rendben akkor le kell futnia, viszont ha nem találja a devcon-t akkor szól hogy nem ismeri fel. Ezesetben rakd be a devcon elérését - c:\Users\Rendszergazda\ - a path nevű változóba (vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/környezeti változók).
-
-
dark_hmz
tag
válasz
Willie
üzenetére
Szia!
Nekem is volt ilyen problémám. Működött a DVI, egészen addig amíg fel nem tettem az intel drivert. Utána újraindítás után csak D-SUB-ról adott képet - illetve volt kép DVI-n is egészen addig amíg be nem töltődőtt a grafikus driver. Sokat kutattam utána mindenhol, másoknak is volt hasonló problémája, végül találtam egy megoldást ami nálam bevált. Az a lényege, hogy le kell tiltani, majd engedélyezni az intel grafikus vezérlőt.
Először le kell töltened a devcon nevű segédprogramot, elméletileg innen le lehet, illetve ott van a windows driver kit-ben is, én azt használtam.
Majd a devcon find * paranccsal kilistáztatod az összes eszközt, és megkeresed az intel hd graphics sorát. Ha megvan akkor kimásolod a hozzá tartozó azonosítót (nekem pl ez volt: PCI\VEN_8086&DEV_0102&SUBSYS_D0001458&REV_09\3&13C0B0C5&0&10).Aztán csinálsz egy bat-ot vagy cmd-t amit majd be kell rakni az indítópulba, és a következő sorokat írd bele:
devcon disable eszkoz_azonositoja_amit_kimasoltal
devcon enable eszkoz_azonositoja_amit_kimasoltalEzután restart, és ha minden igaz már a DVI is jól fog működni.
-
pincehely
addikt
-
-
-
-
válasz
Willie
üzenetére
A log in screen csak egy monitoron szokott megjelenni. Nézted már hogy a képernyők közül melyik az elsődleges winfos alatt? A biosban adtál az integrált vga-nak elég ramot?
For Windows
®
7 / 7 64-bit / Vista
TM
/ Vista
TM
64-bit OS:
Right click the desktop, choose “Personalize”, and select the “Display
Settings” tab so that you can adjust the parameters of the multi-monitors
according to the steps below.
A. Click the number ”2” icon.
B. Click the items “This is my main monitor” and “Extend the desktop onto
this monitor”.
C. Click “OK” to save your change.
D.
Repeat steps A through C for the display icons identified by the number
three to six -
Willie
őstag
válasz
Willie
üzenetére
Na kipróbáltam a tévénkkel. A TV és a gép között D-SUB kapcsolat volt. A monitor és a gép pedig DVI-vel volt összekötve. Mindkettőn volt addig kép, ameddig a Windows betöltése folyamatban van kép el nem tűnt, de a kék színű WIndows 7 bejelentkezési képernyőnél már csak a D-SUB ment. Gondolom, hogy ekkor töltötte be az Intel vezérlőjét. Megnéztem az Intel beállításait, és csak a TV-t látta, a Windows+P gombra, nem csinált semmit.
A kábel biztosan jó, és az alaplapi csatlakozó is. Mit csináljak, hogy működjön Windows 7 alatt a DVI? -
katt777
félisten
válasz
Willie
üzenetére
Próbáld meg a dupla kábeles v. 2 monitoros trükköt. Intel felöleten a kijelzőknél kell lenniük a monitoroknak, illetve Windows-os felületen is tudod állítani.
Ha az auto adjust-ot, amely egy aut. funkció, többször kell nyomogatni, gázos a monitor.
Apropos, monitor driver fel van telepítve? Mert a mostani gépemen a win rendre teljesen mást ismer fel, mint ami a monitor, hiába van EDID információ.CsonkaImo: Ne feledd, hogy szeptemberig még szar lapokat lehet csak Haswellhez venni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Willie
üzenetére
Intercreptor: bocsi nem neked akart menni

Sziasztok!
Érdemes i7-et játékra venni, van érdemi haszna szerintetek? Vagy nem éri meg a plusz költséget egy i5-el szemben? Battlefield 3-ról lenne szó, később pedig a 4-ről. Gondolom nem kell bemutatni a játékot, hogy elég cpu igényes.
Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Ki kell jelölnöd alapértelmezettnek a DVI-t (tudod azonosítani, 1 v. 2).