- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
anjani182 #156043 üzenetére
[kép] [kép] [kép]
IPS miatti blooming iszonyat, de ezt még talán eltudtam engedni a húszon x nap alatt amíg teszteltem, de az alulról totál átszűrődő LED fényt nem.. jó hogy nem belátok a kijelző alá 350e. Ft-ért... (eMAG újracsomgolt Q65Q95TD). Ez már a sokadik. Egyik jobb volt, másik rosszabb, valamelyik homályos képet adott.. Ami most van nálam 40 üzemórás, még a kijelzőn és körben rajta volt a fólia 1 hólyag nélkül, de eddig ez a legrosszabb. Szóval ezt a modelt elengedtem, beleugrottam egy QE65QN95A-ba. Meglátjuk.. nagyon reménykedek.. -
stemplar07
őstag
válasz
anjani182 #156047 üzenetére
jesszus ,..és micsoda csalódás ez, meg macera, visszacsomagol visszaküld ..
stb pont mostanában gondolkodtam egy 75N90B-n,( a 95B ua. csak a connect box a különbség) leváltani a 75Q70T-t, de lehet hogy inkább a Sony felé nézelődök.. de az is lehet megtartom még, HDR (nit)hiányosságok ellenére még jól műxik.. -
anjani182
őstag
válasz
stemplar07 #156046 üzenetére
Hát még aki 1.2-ért veszi?!
A 75Q60 legalább szar volt de egyenes
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gardaai #156041 üzenetére
ja, az a 75 kegyetlen nagy: 1.5x akkora, mint az 50esünk... aminél nagyobbra azért nem is gondolunk, mert nem fér be a szekrénybe
ekkora méretnél nem is tudom hogy lehet jól megoldani a merevítést jelentős tömegnövekedés nélkül, hogy ne hajolhasson úgy meg, mint a képen...
-
Callme
tag
válasz
anjani182 #156039 üzenetére
A tegnapi fárasztó cipekedés és beállítás után végre írhatok pár sort a 85-ös QN95B-ről.
Ahogy vártam is, messze túlszárnyalja a Q95TDT teljesítményét. Eleve ugye VA panel, nem ADS, Plusz a local dimming valóban nagyon hatékony. A színek lenyűgözőek, minden tartalom nagyon részletes (egyelőre "csak" a kalibált beállításokat vettem meg Vhiktor-tól, és még így is szemet kápráztató az eredmény).
Az összeszerelése egyszerű volt, a talp, a kijelző prémium minőségű.
A HDR tartalmak eszméletlenűl szépek, köszönhetően a nagy fényerőnek.
A távirányító egyszerű és praktikus, tetszik a napelemes/usb-s töltési lehetőség.
Egyetlen dologban nem tudta legyőzni a Q95TDT-t, az pedig a hang. Alapból is kicsit erőtlenebbül szól (bár ez nem csoda, hisz a 95B kb fele olyan vastag, mint a 95TDT), plusz még sikerült valahogy a Samsungnak lejjebb halkítani a Spotify appot. Eddig nagyrészt a tévén hallgattam bluetooth fejessel a Spotit, de most még azzal is erőtlenebb, halkabb. Próbáltam a tévé Tidal appját, ott már fejessel jobb volt a helyzet, de nem olyan jó, mint a Spoti android telefonon keresztül. Így akkor telón fogok tovább zenélni (ami jobb is, mert a tévés app kezelőfelülete nem a legjobb)
Ám ez nem töri le a lelkesedésem, lesz jövő hónaptól egy steelseries arctis nova pro wireless, az úgyis PS5re csatlakozik, a külső médialejátszóhoz meg jó lesz filmezni a Sony WH1000XM3.
Panelban lakom, és nem akarok hangoskodni, ezért nem veszek soundbart, de akinek lehetősége van, ajánlom hozzá.
Összességében nagyon elégedett vagyok a készülékkel, megérte a Samsung vonalon maradnom. -
anjani182
őstag
75QN800B beüzemelve...épp csak felkerült a helyére, meg állítgattam pár dolgot.
Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy a képe jobb mint a Q60A-nak, ami viszont első blikkre "szembetűnő", hogy a soundbar hangzása is jobb lett! (Q990B). Nem tudom, hogy ez az adaptive sound+-nak köszönhető-e, meg a 8 hangszórónak ami a TV-be van, de sima TV műsor is számottevően jobb mint a Q60A-val.
Egyelőre ennyit, majd jobban megtesztelem holnap!
szerk: igen van minimális blooming, mielőtt kérdezné valaki....
-
Gardaai
senior tag
válasz
mephi666 #156030 üzenetére
Az alapján amit írsz sok minden lehet. De majd itt többet mondanak.
Elsőre blikkre ez nem pár tízes lesz. Vagy nagyon olcsó, vagy nagyon drága ahhoz képest amit kapnál érte, bár még mindig lehet jobb mintha alkatrészáron adod el.
Mondjuk én nem tudnék eladni egy olyan TV-t amiről tudom, hogy ketyeg az órája. -
mephi666
nagyúr
válasz
Celtis #156029 üzenetére
alapvetően nem volt gondom soha samsung cuccokkal az előző tv-t leszámítva, amivel sikerült belenyúlni... bízok benne, hogy a leendővel nem lesz ilyen felhősödős-csíkozódós-paneles gebasz... (ahogy olvastam, lutri... kétszer csak nem fogok ki rosszat)
kb féltucat samu telefon megfordult nálunk, egyikkel sem volt gond... szüleimnél még mindig tökéletes a 13éves 40" samsung butatv (amit lecseréltünk a 2év után döglőre) ...monitornak meg még mindig egy 16éves 931bf-et használok, ami akkor került vagy 60ezerbe és azt is túlélte, hogy rászakadt egy polc
...valahogy így álltam be, hogy "aminek kijelzője van, abból samsung... háztartási gépekből meg indesit... azokkal sem volt eddig bajom"
ui: ja, amit az előző tv-nél nagyon megszerettem, az a dedikált plex alkalmazás meg a lecsupaszított távirányító, alig 1 tucat gombbal (újhoz is olyan lesz, csak már napelemes verzióban) ...képminősége is tökéletesen jó volt a felhősödésig
-
mephi666
nagyúr
na, most kotlott meg a 2020-as UE50TU8002KXXH teljesen: elmúlt fél évben együtt éltünk a foltokkal és a néhány távolról láthatatlan csíkkal, viszont ma délután bekapcsolás után 5 perccel színesen kockásodott-csíkozódott minden irányba, majd megállás nélkül nekiállt újraindulgatni... (csak kihúzni lehetett... fél óra pihentetés után visszadugva ment kb fél percig és újrakezdte a játékot)
...jobb híján UE50BU8002KXXH lesz az utódja és bízunk benne, hogy ez a 2 évvel újabb modell nem szívat meg így minket... samu oldalán lehet regisztrálni +1év garanciáért?
ui: a döglődő példányt érdemes lehet bevizsgáltatni párezerért, hátha pár tízezres javítás után működőképessé lehet varázsolni és eladható lesz?
-
Gardaai
senior tag
Nem találtam témát, ezért itt megkérdezem, ha már Samsung TV-hez lenne..
Ambient lighthoz hasonló cuccot ami normálisan működik filmekkel, Netflix stb. merre tudok vásárolni?
Vagy egyáltalán hol, milyen néven kutakodjak? -
Callme
tag
válasz
anjani182 #156021 üzenetére
Na látod az lehet
Amúgy először én is a legolcsóbb soundbart akartam, azt meg előlem vitték el.
Itt is megvan már minden, talpra van szerelve, csak várom az ismerősöm, hogy felrakjuk a helyére. A futárt rendesen megizzasztottam, mivel ketten hoztuk fel. 75 kiló...volt liegés, mire feljöttünk vele a harmadikra -
Callme
tag
Sziasztok!
Hosszú nézelődés és vacilálás után úgy döntöttem, hogy maradva a Samsung vonalon (Q6FN->Q95TDT->) megrendeltem a Samsung webshopból a 2022-es QN95B-t 85 collban.
Szerdán délben adtam le a rendelést, és végig tájékoztatott a Samsung és a Raben is, és egyelőre várom a csomagot (+1 kis monitort rendeltem hozzá, hogy kedvezményt kapjak, no meg a kuponkód), a futár már hívott, hogy délelőtt érkezik.
Beüzemelés és beállítás után majd még írok a tévéről. Nagyon gondolkodtam az LG C2 oleden is, de én személy szerint jobban kedvelem, ha nagyobb a fényerő, és a Samsungot már ismerve, nem akartam változást. Később majd szeretném kalibráltatni is, mert sok jót olvastam Vhiktor fórumtárs hozzáértéséről, a leginkább az Ő QN95B tesztje győzött meg.
Soha életemben nem vettem, és valószínűleg nem is fogok már ilyen értékű tévét venni, ezért nagyon remélem, hogy sok jót tudok majd írni róla nektek -
anjani182
őstag
Jön is ma a samsung.hu-ról vásárolt cucc
Szerdán fizettem ki este...
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
Vhiktor #156007 üzenetére
Egy részen fent akadtam. Tehát függ az elektronika, ledek fényereje meg millió mástól.
Mi van ha elkezdenek ezek az alkatrészek gyengülni? Mennyi időközönként kell újrakalibrálni vagy mire lehet számítani? Nyilván ott már nem lesz olyan mértékű a különbség, hogy 2 év után visszaáll gyári minőségre. Vagy hogy kell ezt érteni, számolni vele az idő teltével? -
Gardaai
senior tag
válasz
anjani182 #156005 üzenetére
Sajnos egy cipőben járunk. Teljesen megtudom érteni. 150e. Ft-ról indult a TV keresésem, most 500e. Ft-nál tartok, de már őrültnek tartom emiatt magam, hogy ennyit kiadok egy TV-ért?? Közben pislogás nélkül évente akár cserélem az ugyan ennyi vagy drágább telefonom, laptopom bármimet. De az termel, sokkal nagyobb a jelentősége stb. lehetne ecsetelni. De sajnos meg vagyunk lőve ezzel a TV helyzettel. Amíg azt mondod Android vs Apple, mindkettő jó, melyiket preferálod. Viszont itt nem ez a helyzet. Minőségbeli brutális különbségek vannak és csak dobálod rá a 100e. Ft-okat az eltervezett kiadásra, hogy ne vegyél xart.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kurion #156006 üzenetére
Csak az szokott felkerülni amit tesztelek.
De mint ahogy fentebb is írtam és az oldalon is írom, nem tudni mekkora mértékben javítanak ezek a beállítások más ugyanolyan típusú modellén. Javulni fog, de nem lesz ugyanaz mintha egyedileg lenne kalibrálva, azért ilyen "olcsóak" ezek a beállítások.
Ha valaki kalibrált képet akar, akkor mindenképpen egyedi műszeres kalibráció kell. Vagy ha nagyon nagy mákja van és teljesen ugyanolyan minőségű a panel és minden más elektronika a tv-jében akkor ugyanúgy jó lesz, de erre nagyon kicsi az esély, kb 1% vagy alatta.Műszeres kalibrálás elött 100 órát járatni kell a tv-t, átlagban ha jelezel akkor onnantól számítva 2 hetet kell rám várni. Ha nagyon messze laksz akkor lehet többet.
-
kurion
senior tag
válasz
Vhiktor #155999 üzenetére
Ez a lista fog bővülni? Gondolok itt arra, hogy idén valamikor tervezem általad kalibráltatni a TV-m és annak is a dolgai utána ide felkerülnek, vagy csak azokat amiket te csinálsz otthon teszt során?
Kérdés, mennyire vagy tele ilyen jellegű dolgokkal vagy ezt, mint időpont egyeztetés hogy kell elképzelni? Maga a folyamatot olvastam az oldaladon az úgy egyértelmű volt. -
anjani182
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- trek81 károsultjai
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest