- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
falabu88
aktív tag
válasz
72lakiluk #153949 üzenetére
Biztos jobb valamennyivel a 95TD, 10ezret mindenképp megérne pluszba, legalábbis ha az is VA paneles. Én tuti kicserélném a helyedben.
Q80A nálam egész jól szuperál, viszont a DSE sajnos jelen van. Sima tv adasnál, filmeknél egyáltalán nem zavaró, csak akkor látom ha nagy homogén világos felület van az adott részletben. Viszont focimeccseken engem kicsit zavar, a fű minimálisan foltos, és ha mozdul a kamera akkor akkor elég szépen látszanak a foltos részek. Barátnőm észre sem veszi, de nekem már ráállt a szemem sajnos
DSE tesztet youtube-ról lehet nézni, de el fogsz szörnyedniNormál használat mellett nem olyan feltűnő mint a tesztekben
-
72lakiluk
tag
válasz
falabu88 #153948 üzenetére
Vacilláltam sokáig, de végül a MM-ból rendeltem 290ért a QE55Q80A-t. Féltem, hogy visszamegy 300 fölé, így inkább megvettem. A 95TD jobb vétel annyiért?
A készülék otthon fog várni mire hazaérek, lesz 3 napom, hogy nyüstöljem, teszteljem. Aztán eldöntsem marad-e.
Hálás lennék a 80A tapasztalattal rendelkezőknek, ha mankót adnának a legfontosabb területeket érintően. Mit nézzek, mire figyeljek majd.
Köszönöm előre is. -
falabu88
aktív tag
válasz
Alex1978 #153940 üzenetére
Szia! Ha 3 méterről nézitek, mindenképp 55"-ban gondolkozz. 2,5 méterről nézzük, és így is kicsit bánom, hogy nem 65"-t vettem... Ha számít a képminőség és néztek minőségi 4K HDR tartalmat, akkor érdemes Q szériát venni. Nekem az előző Tv TU8502 volt, most Q80A. A sima tv adás minimálisan szebb, de a HDR tartalom össze sem hasonlítható.
Ha esetleg még kicsit nyújtható a keret akkor a médiában van most 55Q95TD 300-ért, a Q80A szokott ilyen áron menni. Ez biztosan szuper tv, ha belefér a kerrtbe, akkor nagyon jó vétel. Ha viszont 250 tényleg a plafon akkor az 55Q60A-t esetleg az 55Q70A-t vedd. -
Celtis
veterán
válasz
Alex1978 #153943 üzenetére
Felejtsd el ezeket a marketinges mókusvakító technológia neveket. Arról nem beszélnek, hogy meiyik lesz felhős, sávos vagy hasonlók.
A csúcs készülékek mini led vagy full array local dimming háttérvilágítással tényleg alkalmasak HDR-re és látványosan jobb képet produkálnak.
Alatta szerintem csak arra kell ügyelni, hogy legalább VA panel legyen a készülékben.
Itt nézelődj, habár ez sem teljesen megbízható. [link]A legjobb ha neten rendelsz tv-t. Kipróbálod és ha tetszik megtartod.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Alex1978 #153943 üzenetére
Feltételezem, hogy az UE50AU9082-es Dynamic Crystal Color technológiája jobb a QE50Q60A Quantum Dot technológiánál (de ha tévedek, szóljatok) és gondolom, hogy az UE50BU8002-es jobb, többet tud, mint a UE50AU9082-es (az ár alapján, mert ez utóbbi olcsóbb). Jól gondolom?
Ebből az eleje helytelen!
A Crystal UHD csak egy jól hangzó marketing név.A belépő lcd/ledek prociját jelöli.A qled technológia egy magasabb szint,guglizz rá főleg.
A háttérvilágítás meg lehet edge led vagy direct led local dimming-el ez a FALD.
Illetve jelenleg a legmagasabb forgalomba lévő kategória a Samsungnál a Mini led hátteres tv-k.
A tipus számok vége pici eltérést jelent csak.
Az alap model 2021-ban AU8002-9002.
Idén BU8002-8502.
Nagy difi nem lesz köztük képminőségben,talán csak a fényerőben,az se sok.Kb ez a [rtings AU8002]
Ami jelentősebb előrelépés lenne főleg HDR terén az a Q60A vagy B de inkább a [Q70A] -tól fölfele,minden téren,ezek a modelek:
Q80A,QN90A-B stb...
Illetve kifutóban most jó áron van a 2030s csúcsmodel az 55Q95TD.
[AU8002 vs.Q70A rtings]
A tipus számok nagysága sajnos már nem nagy eltérést mutat sajnos,kicsit megtévesztő sajnos.
AU8000-AU9000-BU8000-B8500
BU sorozat nem biztos hogy jobb lesz,csak azért drágább mert még most jelent meg. -
Alex1978
csendes tag
3 különböző típusú TV, de mind 50" méret:
Samsung QE50Q60AAUXXH (50", 4K, QLED, Quantum Dot és Quantum HDR technológia) ITT 200eFt.
Hivatalos Samsung-infók ITT.
Samsung UE50AU9082UXXH (50", 4K, Crystal, Crystal Processzor 4K, Dynamic Crystal Color technológia és Osztott képernyő) ITT 195eFt.
Hivatalos Samsung-infók ITT.Samsung UE50BU8002KXXH (50", 4K, Crystal, Crystal Processzor 4K, Dynamic Crystal Color technológia, Smart Hub, Motion Xcelerator, stb.) ITT 260eFt (pár napja még akciósan 249eFt volt).
Hivatalos Samsung-infók ITT.Feltételezem, hogy az UE50AU9082-es Dynamic Crystal Color technológiája jobb a QE50Q60A Quantum Dot technológiánál (de ha tévedek, szóljatok) és gondolom, hogy az UE50BU8002-es jobb, többet tud, mint a UE50AU9082-es (az ár alapján, mert ez utóbbi olcsóbb). Jól gondolom?
S azt átlátja valaki, hogy az UE50BU8002-es miben jobb, mint a UE50AU9082-es ???
Megéri a kb. 60eFt pluszköltséget?A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, Alex -
Alex1978
csendes tag
Másik 2 TV (szinte ikrek):
Samsung UE43BU8002KXXH (43", 4K, Crystal Dynamic) ITT most épp 215eFt (akciósan, 240eFt-ról).
Samsung UE43BU8502KXXH (43", 4K, Crystal Dynamic) ITT most épp 250eFt (akciósan, 260eFt-ról).
Mindkettő 43" (mert ha legalább a drágább 50" lenne már érteném az árkülönbség okát) és
fő jellemzőik a Crystal Processzor 4K és a Dynamic Crystal Color.
ITT az Euronics összehasonlító táblázata, amely semmi hasznos, konkrét technológiai eltérést nem jelöl.Tudja valaki, hogy miben tud többet a BU8502-es a BU8002-esnél?
(Még az is lehet, hogy a 2 TV-nek csak a talpa eltérő... az pedig szerintem nem ér 20-35eFt pluszköltséget.) -
PuMbA
titán
válasz
Alex1978 #153940 üzenetére
LS03A ugyanaz, mint a Q60 és csak abban másabb, mint amit te is írtál. Tudod, a dizájnnal / művészettel mindent el lehet adni sokkal drágábban és egy cégnek a profit számít, nem az, hogy te jól járj...ez minden termékkategóriára igaz. Eszük ágába sincs jobb minőséget adni mellé. Egy óra, amire raktak 1db zafírt jobb, mint a zafír nélküli?
-
Alex1978
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Elolvastam a Téma összefoglalót, de úgy tűnik kissé elavult. (2015 óta nincs frissítve. Az évjáratok csak "J = 2015"-ig vannak feltüntetve illetve a Típusok között nem is szerepel, hogy mit jelent a Q. Bár tippelem, hogy a QLED kijelzőtípusra utal.)
A lényeg, hogy az összefoglalóból nem tudtam meg minden kérdésemre a választ, de úgy gondolom, hogy a ti tudásotok naprakészebb és tudtok segíteni.A család ~10 éves Samsung TV-je megadta magát, s továbbra is maradnék a Samsung márkánál. Kb. 200-250eFt (ez a felső határ) a tervezett összeg és 43" - 50" a megcélzott képátló (esetleg 55"). A TV-t kb. 3m-ről nézzük és nagyjából szemből 2-3 személy nézi.
6-8 TV-t is nézegettem, de a QE43xxxx vagy QE50xxxx illetve UE43xxxxxx vagy UE50xxxxxx betű-szám kombinációiban (szériaszámok?) elvesztem.
Samsung QE43LS03TAUXXH (43", 4K, QLED) ITT most épp 220eFt (akciósan, 250eFt-ról).
Samsung QE43Q60AAUXXH (43", 4K, QLED) ITT 180eFt.
Mindkét TV 43" mégis a Q60A típusnál legalább 40eFt-tal drágább az LS03T. Miben tud többet az LS03T és megéri-e a pluszköltséget?
ITT az összehasonlító táblázat de tudtommal a 4K és az Ultra HD ugyanazt a felbontást jelenti és gyanítom, hogy mindkettő 60Hz-es, azaz a lényegi különbségeket az Euronics táblázata nem jelzi (vagy én nagyon nem értek a dolgokhoz).Samsung oldala szerint a Q60A: Quantum Dot = 100%-os színgazdagság, Dual LED, Quantum HDR, AirSLim (vékony... Nos, ez nem meglepő).
Samsung oldala szerint az LS03A: Modern keretszerű kialakítás, személyre szabható keret, Művészeti mód. (Számomra nem feltétlenül szükséges, hogy kikapcsolt állapotban a TV egy festményt mutasson... és ha a tulajdonságok mélyére ások, akkor kiderül, hogy ez a TV is Dual LED-es. De nem ástam a mélyére minden TV-nek, szóval... Értitek.)
Nem tudom, tud-e olyat az LS03A, ami miatt mindenképp megérné a pluszköltséget.Aki tudja, legyen szíves árulja el!
Köszönettel:
Alex -
rainman72
nagyúr
-
wallace 234
őstag
válasz
rainman72 #153931 üzenetére
Régen a Samsung jelezte, a tv jobb oldalán volt egy kis címke plSQ01. Aztán volt is válogatás rendesen! Így úgy döntött a Samsung, hogy le veszi ezt a jelzést a tvkről.. Tavalyi év volt nagyon megszórva Ads panelokkal! Idén jobb a helyzet, több a VA panel és sok tv be TCL töl vet panel található a tvkbe..
-
rainman72
nagyúr
válasz
mert_csokis #153933 üzenetére
Figyeld akkor a Sony árát,volt napi akcióba nem rég 220-240e is.
Sztem várható még
Sdr-hdr fény terén eléggé alatta van a Samunak ami nem hátrány azért,és most azért nagyon baráti az ára is.
Elvileg az A1-n meg ugyan olyan lassú a webOS 6.0 mint az én nanocellem-en,ha igen akkor elég idegesítő tud lenni. -
mert_csokis
senior tag
válasz
rainman72 #153929 üzenetére
Egyiket sem láttam egymás mellett, így okoskodni sem akarok. Csak ami teszteket talál az ember, abból tud leszűrni dolgokat.
Az évről évre való lejtmenetért azért a Samsung-nak sem kell a szomszédba mennie.
Ami biztos, hogy újonnan 250e környékén az említett Sony az egyik legjobb ár-érték arányú tv jelenleg.
Rtings teszt alapján is kiemelkedő.
Egy 55RU8002-est fog váltani, szóval mindenképp nagy ugrás lesz, bármit is választok majd.
A 300e forint már tényleg a plafon, jó lenne inkább olcsóbban megúszni.
Néhány nappal ezelőtt, kuponnal 280e alatt lett volna a Q95T. Azt sajnos lekéstem.
Az LG OLEDA1-esre is szívesen ránéznék. Az is 280e ebben a méretben.
A parasztvakítások nem érdekelnek, csak tv nézésre és filmezésre kell a hardver.
Szóval még döntés előtt vagyok, nyitott mindenre... -
Kaba
veterán
válasz
mert_csokis #153930 üzenetére
14 napig indoklás nélkül elállhatsz.
Egyébként az LG-nél is lehetnek különböző panellek egy méreten belül. -
rainman72
nagyúr
válasz
mert_csokis #153930 üzenetére
Sose jelezte egy gyártó se szóval nem gagyi
Vagy bele törődsz vagy nem ez így marad. -
mert_csokis
senior tag
Az elég gagyi, ha maga a gyártó sem tudja, mi kerül az egyes példányokba. Vagy csak nem akarja megosztani. Inkább az utóbbira tippelek.
Az lenne a minimum, hogy ezt jelzik valahogy. Mondjuk egy kóddal a tv hátulján.
De így ez tényleg panellottó. Aztán, ha esetleg mellényúlsz, a visszaküldés költsége és logisztikája nyilván rád hárul, hiszen ez nem garanciális dolog.
Ez így nem buli... -
rainman72
nagyúr
válasz
mert_csokis #153927 üzenetére
Megéri az 50e difit a Samu.
Mindenben jobb mint a Sony.
Az XH sorozat lefelé menet volt az előző évekhez képest,után kezdett megint magára találni a seria X90J-X90K.
300 ezer nem sok azért a tv-ért,egy jobb oled 400-nál kezdődik 55". -
Kaba
veterán
válasz
mert_csokis #153927 üzenetére
Akkor tudod, ha megvetted. Ezért kell online rendelni.
A 2020-as modell (T) mind VA. A 2021-es (TD) lehet más( a Samsung sem tudja megmondani mi van benne). -
-
stilo18
addikt
válasz
siposjozsef #153922 üzenetére
Samsung topikban beszéltünk róla.
Benne van a pakliban, hogy esetlegesen pla panelt kapsz, de szerintem nagyobb a valószínűsége a VA-nak.
Amit a tesztekben találsz véleményeket helyt állnak ennél a modellnél is, kicsit a hangot vágták meg 2020-as csúcsmodelhez képest.
Rendeld online és ha esetleg pla verziót kapsz, és nem tetszik....visszatudod küldeni.Amúgy penge tv.
-
wallace 234
őstag
válasz
siposjozsef #153922 üzenetére
Ennyi pénzért jó vétel..
-
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok
MM-ban ráleltem az alábbi akcióra, szerintetek mennyire jó ár / értek arányban ez a készülék ?
mindenképpen 65-ős méretben gondolkozom.SAMSUNG QE65Q95TDTXXH - 349e
igazabol filmezésre kellene a nappaliba, a hangzása kapcsán nincsenek nagy elvárásaim, később tervezek venni majd hozza egy soundbart
vagy inkább spóroljak még és tegyek hozzá még kb 150e-t ?
köszi!!!
-
gyeniko
őstag
válasz
wallace 234 #153920 üzenetére
Köszönöm, de inkább nem merek belépni.
-
wallace 234
őstag
válasz
gyeniko #153915 üzenetére
Szerviz menübe, amikor be lépsz ott az első menüpont option, panel típust betűvel jelölik pl55L = Auo panelt jelent. Ha szám után B betű van akkor Boe panel van.
Vhiktor#153919Koreai piacra szánt, 3 féle panelal szerelt verzió Auo, Csot, Dp. Ahogy látom idén nincs akkora különbség mint tavaly volt. Ide is ezekkel a panelokkal jöttek..
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
wallace 234 #153914 üzenetére
-
gyeniko
őstag
válasz
wallace 234 #153914 üzenetére
A panel típusát hol lehet látni?
-
tothbe
addikt
válasz
Celtis #153911 üzenetére
Bocsi, az eredeti kérdezőnek, eszem-nek szántam.
Ezt most nem nagyon értem, mire nincs utalás? Feketén fehéren ott van, hogy melyik TV típushoz pontosan milyen hosszú, M4-es menetes csavarok kellenek. 4db, és 100x100-as
VESA tartó kell hozzá.
A menet pedig ott lesz belül, csak kívülről nem látod. -
-
Celtis
veterán
válasz
eszem #153907 üzenetére
1. Nem mellékeltél semmilyen képeket.
2. A korábbi válaszom előtt vettem a fáradságot és letöltöttem, megnéztem a készülék leírását. Természetesen benne van a csavarokra vonatkozó információ. A nomál leírás hivatkozik a quick guide-ra és abban vannak a méretek.Felületes vagy, az a baj. De oldd meg ahogy akarod.
-
eszem
újonc
válasz
Celtis #153847 üzenetére
Gondolom, láttad a mellékelt fényképet? Nagyon alaposan szemügyre vettem az adott furatokat, sajnos CSAK FURATOK MENET NÉLKÜL! A készülék leírásában nincs utalás a fali konzolra! Gondoltam, esetleg valaki hasonló módon járt és talált megoldást a problémára. Az átmenő csavaros megoldásra nem is gondoltam (ez komoly?). Köszönöm a reagálást, majd keresek megoldást....
-
rainman72
nagyúr
-
Kaba
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest