Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr_no_Name

    tag

    Nos, írnék egy kis összefoglalót a Stalker - Last Day c. modról.

    Ahogy írja a mod deszkripsön, ez a mod a Misery és a Call of Chernobyl kevérékének továbbfejlesztett változata.

    Véleményem szerint ezzel a moddal, így ahogy ez kinéz és megvalósult, személy szerint én így képzeltem el anno általános iskolásként a Stalker c. játékot akkor, mikor még csak mendemondák keringtek a ritka net és számítógépek idejében erről Csernobilos, zónás játékról.

    Millió egy tárgy, fegyver és páncél amiket fejleszteni lehet, az összes frakcióhoz be lehet lépni, a PDA-n rendesen chatbeszélgetések vannak, ha megölsz valakit arra a többi stalker reagálni fog valamilyen üzivel, ha elsütöd a fegyvered és vannak a közelben akkor kiposztolják, hogy lövéseket hallottak és nem tudják ki volt az, de vigyázhat, stb. Hatalmas, szabadon bejárható területek, jó fegyveranimációk és életszerű összetűzések megspékelve gyönyörű grafikával.

    Kb 4-5 órát tettem a modba és azt kell, hogy mondjam tökéletes! Ezt már csak csiszolni és bugmentesíteni kell. Nyilvánvalóan vannak benne bugok, és le is fagyott három alkalommal csak úgy, de ettől függetlenül én még mindig azt mondom, hogy ez a legjobb stalker program amit valaha kipróbáltam.

    Viszont egy kérdésem van. A játék alapvetően (nem tudom szebben leírni) kurva nehéz. Egy falat kenyérnek, egy korty víznek is csillagászati ára van, és akkor ne beszéljünk arról, hogy egy normális 100%os alapfegyver kezdő ára 20 ezer rubel. 4-5 óra alatt körülbelül hétezer rubelt tudtam összegyűjteni, de egy adag kenyér ára kb 800 rubel. 15 db lőszer ára is 700 rubel a pisztolyomba. Sok teknikus és trader van lerakva szerte a területeken, de legutóbb mikor kiléptem a játékból már nagyon szédelgett az ember az éhségtől és a kis éhség jelző piktogram is piros színű volt már :D Ott tartok, hogy nincs mit ennem.

    Esetleg aki játszik a moddal, vagy hasonló nehézségű moddal tudna adni pár tippet, hogy merre kéne elindulnom a játékban? Alapküldetés, hogy kapcsoljam ki az agyperzselőt (free stalkerként a kordonból kezdtem megszokásból), de minden olyan tág és baromi elveszettnek érzem magam, nem tudom, hogy merre induljak. A stalkerek adta side-questek pedig össze vissza el vannak szórva az egész zónában, de mire elérnék az egyikhez tuti meghalnék :/

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák