Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz rétisün #30004 üzenetére

    A fő sztorihoz az kell, hogy a Szkadovszkon az ott élők bizalommal legyenek irányodban (ezt el is mondják az elején). Ehhez teljesíteni kell néhány feladatot. Amiket szinte biztos:

    Bagolynak el kell hozni valamit a Szennyvíztisztítóból, mert kiváncsi arra, kik azok, akik oda bevackolódtak.
    Kardánt egy katonai szállítmány érdekli. Ez egy ládában van a leégett tanya alatti barlangban, egy halott meg egy irányító társaságában. A halottnál talált cuccot (talán egy PDA) vagy elviszed a másik halyóra a Szolgálat főnökének (a halott egy szolgálatos felderítő), vagy elviszed a Szabadság főnökének a erdészeti telepre.
    A ládának két kulcsa van, ezeket a Megvilágosultaktól felvehető adatgyűjtés során lehet összeszedni. Az egyik a hídon rekedt konvoj egyik ládájában van, a másikat a lezuhant helikopter körül heverő egyik katonánál találod meg.
    A navigátor két relikviát kér, ezeket hol sikerül összeszednem, hol nem, így ez valószínűleg nem fontos a továbblépéshez még ekkor.
    Fáraónak segítened kell, hogy megkeressétek az eltűnt csapat nyomát és feltölteni a három hátitatyót a megfelelő helyen.
    Szakáll megkér, hogy nézz szét és gyűjts be valamiket a kapcsolószekrényekből. Az egyik a benzinkúton, a másik a rakétabázison, a harmadik a vaserdő anomáliánál a laborba vezető lejárat mellett van Eközben veszel egy rádiódadást, amit ha követsz, találsz egy halottat, nála valamit. Erről is beszélhetsz Szakállal, amikor visszamész.
    Fürgének vissza kell szerezned egy tolvaj szállítótól egy fegyvert. Fürgével melóról csak meghatározott időben (este, éjszaka) lehet beszélni, a feladat leadása éjfél és hajnal kettő között szokott sikerülni, máskor csak üzletelni akar. Ezen szokott elakadni a dolog, mert nélküle nem megy tovább a buli, ő viszont csak a megfelelő időpontokban hajlandó feladatról beszélni ebben a szakaszban.
    Amíg ezek nincsenek meg, Fáraó nem mond semmi érdemlegeset.

    Egyéb feladatok: Fürgénél vállalhatsz szállítást, szintén éjszaka kell végrehajtani, a Megvilágosultaknak kell eladnod egy szállítmányt, meg lehet próbálni némi nyereségre szert tenni, de könnyű belehalni, ha kapzsi vagy.
    A Szkadovszkon a lépcső mellett kesereg egy pofa, aki két haverjáért aggódik. Az egyikre a folyóparton, a mocsaras, anomáliás részre vezető alagút mellett bukkanhatsz rá, a másiknak a pda-ja hever a Szennyvíztelep és a lezuhant helikopter "fennsíkja" között a fűben. Egyikük sisakja egy csomagban hever a gyerektáborhoz vezető híd alatt, jó hasznát lehet venni.
    A Szolgálat főnöke (ők a másik hajón telepedtek le) megkér, hogy segíts egy stalkernek megkeresni egy csapatot. Elkíséred, megtaláljátok a halottakat, le kell vadásznod egy kimérát, közben meg a stalkert elkapja valami, súlyosan megsérül, gyógyszert kell neki szerezned. Itt kapsz egy spéci szerkentyűt, amivel meg tudod vizsgálni, mi a baja, és összeállíthatod a kapott eredmény alapján a gyógyszert. Ha jól választottál (receptek az olvass-el fájlban, ha nem akarod végiggondolni, mit miért), megmarad, ha nem, belehal. Nem tragikus, mert így is leadhatod a feladatot, de kellemetlen. Ugyanezen a hajón kell találkoznod egy SzBU ügynökkel, amikor megkapod a jelet, hogy ott van. Ebbe néha két-három nap is beletelik. Ő Sztrelok után nyomozna, és azzal bíz meg, hogy keríts minél több infót a titkos laborokról. Ehhez mindenféle irományok vannak szétszórva a ládákban. Ugyanitt egy elkeseredett szolgálatostól felvehetsz egy spéci küldetést, egy nagyon erős relikviára. Ezt a Mocsári Doki tudja legyártani, ha összeszedsz jónéhány másik relikviát. Ennél a feladatnál fontos, hogy az egyik relikviából csak egy van összesen, amit vagy itt használsz fel, vagy a navigátornak adod (ha jól emlékszem).
    A Szabadságosoknál üldögél egy manyus, aki szintén valami haverjáért, de inkább egy csomag miatt rinyál. A csomag a benzinkút mellett a szakadékba zuhant zaporozsecben van, egy spéci páncélszekrényt kell kinyitni hozzá.
    A Szabadság góréja két feladatot ad. Az első: kapj el egy szolgálatos járőrt, ez időre megy, megoldható, ha nem vagy telepakolva és jól célzol nagyobb távolságról. Noé (most a Mocsári Doki) bárkája mögött/fölött vannak az útszéli tábortűznél. Ha ez megvan és tovább érdeklődsz, elmeséli, hogy láttak valakit bemenekülni a Karom anomália mögötti barlangba, akinél volt egy érdekes irattáska, talán van benne olyasmi, ami téged is érdekelhet. Ez a táska néha bebugzik, mert ha hamarabb kiirtottad a sznorkokat ebből a barlangból, minthogy ezt az infót megkaptad, nem jelenik meg a táska. A barlang fölött egy szerszámos ládában értékes cuccok szoktak lenni.
    A másik Szabadságos feladat egy a Szolgálat terveit tartalmazó láda megkeresése és kifosztása. Ehhez előbb találkoznod kell egy szolgálatos árulóval (rád van bízva,kinyírod-e vagy sem), majd meg kell keresni a ládát az általa megadott helyen. A ládát egy kód nyitja, ehhez az adatokat össze kell vadászni. Egy infó a Bojler anomáliából kimentett tagtól kerül hozzád, egy másik talán a barlangban lévő halott szolgálatostól, egy harmadik meg valami ládából. Ha nem tudod összerakni, a magyarítás mellett lévő olvass-el fájlban benne van. Vissza kell fejteni egy titkosírást (ezt elég macerás volt magyarra áttenni, hogy működjön is, de sikerült, viszont úgy látom szinte senki nem áll neki megfejteni, pedig jó buli), majd kitalálni, a megszerzett infók alapján, hogy miként lesz ebből egy négyjegyű szám és azt bekrampácsolni a széfbe.
    A Megvilágosultak először megkérnek, hogy szedj össze minden infót a Nagy Áttörés idején bekövetkezett katasztrófáról. Egy része a hídon ácsorgó konvojból, a másik rész meg a fennsíkra lezuhant heliből nyerhető ki (a helikopterből ki kell operálni a feketedobozát, ami narancssárga és gömb alakú). A fennsíkra vezető utat a Szkadovszkon tudod megkérdezni az egyik ott üldögélő tagtól.
    Ha ezzel megvagy, a Megvilágosultak szállásmestere ad egy feladatot, hogy segíts neki elintézni egy rablóbandát, akik levadásszák a járőreiket. Ez érdekes feladat. Vagy neki segítesz, és ha jól csinálod nyersz és a banditák nem lesznek ellenségesek (bár ez néha nem jön össze), vagy elmész a banditákhoz, szólsz nekik, levadászod a Megvilágosultakat. Ettől az utóbbiak nem válnak ellenségessé, de nem kapsz tőlük több feladatot. Megjegyzem, amúgy sem, így ezt a részt nem igazán dolgozták ki.
    Ha a banditák ellen fordulsz, úgy, hogy tudnak is róla, akkor a banditák ellenségesek lesznek, emiatt le kell őket kicsit később gyilkolni, így a Zsoldosoktól nem kapsz majd feladatot.
    A banditáknál ezt a feladatot lehet felvenni, és ha nekik segítesz, mintha lenne még egy feladatuk, valami rivális banditát kell eltenni láb alól, de ez már csak halványan rémlik.
    A Zsoldosok ennek a banditafőnöknek a megmérgezését kérik tőled először. A méreghez segítséget kell kérned Fürgétől, ő meg elküld a felcserhez, aki néhány vérszívócsápot kér (abban a barlangban van pár darab, ahol először találkoztál Ahillesszel). Megkapod a cuccot, elkészítesz egy adagot, elviszed a bandavezérnek. Ha jó a keverék (jól számoltad ki az összetevők arányát a megadott adatokból), a bandavezér kicsit később szívrohamot kap. Ha gyenge, akkor nem lesz semmi baja, ha erős, helyben lelőnek. Ha túléli, akkor a zsoldosok lesznek nyűgösek, elkapnak, elveszik minden fegyvered, elvisznek a terület túlvégére és lesz pár perced, hogy elérd a felcsert, mielőtt felrobban a fejedbe ültetett minibomba. Ha jól teljesítettél a zsoldosok megkérnek, hogy oldj meg nekik egy problémát. Egy régi ismerősöd, egy terrorista elfogott néhány kutatót. Ki kell őket szabadítani. A terroristával korábban már volt eseted, akkor nem nyírtad ki, és most ezt kérik rajtad számon. Itt is dönthetsz úgy, hogy életben hagyod, de le is lőhetsz mindenkit. A kiszabadított tudóstól is kapsz feladatot, a dolog többféle csavart is vehet, maguk a feladatok nem bonyolultak, de a történet érdekes.

    A fő sztori folytatása: az egyiptomi megkér, hogy készíts lehallgató készülékeket,. Ehhez Kardán és talán Fürge segítsége kell, meg össze kell vadászni néhány alapanyagot. Az áramköri lapok a Szennyvíztisztítóban és az Alállomáson vannak elszórva, ha korábban magadra haragítottad a banditákat, itt most ki kell őket nyírni, különben nem férsz hozzá a cucchoz. Ha kész vannak, szét kell osztanod a Szakdovszkon. Arra már nem emlékszem pontosan, kiknek, de akivel beszélsz és kell adnod neki, annál előkerül a megfelelő szövegrész.
    A lehallgatás alapján megvan a gyanúsított, aki áruló lehet. Le kell vadásznod. Aztán jön egy kis csavar még két-három összecsapás és elindulhatsz végre a Janovra...

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák