Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Legnagyobb problémája a S4-nek az volt, hogy csak 1 pipeline volt benne, ráadásul 64 bites memóriabusszal.
HA a Savage2000 chipet hozták volna ki T&L nélkül a Savage4 helyére, és akkor nagyot alkottak volna. De így mindig lépéshátrányban voltak... -
Overlocker
veterán
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Nekem most átmenetileg S3 Savage4 16MB-s van a gépbe,elég forró a 32Mb-s változat hüvősebb.
Ami meglepő: Tesónak fut rajta a Sims2 -
Yutani
nagyúr
Rossz tipp. Rejtő Jenő egyik figurája a Török Szultán, aki hasonlóan csapnivaló írásmóddal firkantotta leveleit Galambnak és Senki Alfonznak. Ő írta alá mindig úgy, hogy ''Neduddgi''.
Szóval aki olvasott Rejtőt (pl. Három testőr Afrikában), az tudja jól. Aki meg nem olvasott, az gyorsan pótolja, vagy szégyellje magát! -
Protezis
őstag
Bocs az offért, de már régóta foglalkoztat a dolog:
Te direkt írsz így? Min 3-szor kell elolvassam a hsz-eidet, mire felfogom a jelentésüket. Ezt abszolút nem bántásnak szánom, csak érdekel a dolog
Mert hogy ékezet nélkül írsz, rendben. De betűket kihagysz, mást nyomsz, felcserélsz:
esetl;eg vkinke,
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
HA mar itt tartun!
Volt vmikro rgy oldal ahol a nem hivtalso driverk sorakoztak nagon sokaig es a utolso elotti nem hivatalso driver jott be nekme a legjobban /w98/ nincs meg az esetl;eg vkinke, netanmeg meg hasznalhato xp driver formajaban is????
udv
neduddki -
Dave64
aktív tag
A Turok esetében (1) csak 3dfxel ment ha jól emlékszem de gyönyörű volt és nem volt ronda képe
+
az ilyen bunda teszetek nem érnek semmit én láttam műközés közben
128as nvidiat voodoo 1, 2, banshee (ilyen nekem is volt), és 3at is és bizony verte az összes régi vackot
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Nem to mert monygatokhogy lassu, a dos-os konyveloprogramban semmi gond nincs vele, kituo sebeseggel hasit, latvanyosan gyorsabb mint egy cirrus logic pci-os kartja es ameg a trio 765/775-osoket is megveri:- ))))
udv
neduddki -
asturel
őstag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
nekem 633 cerka (9.5x66) 512kb-os ali vga, 128 ram, es meg tv-t is neztem.. igaz deinterlace filtert mar nem birta el
meg moviet is 800x600 56hz 16bitbe neztem..
de azis valami
persze konzolon
-
zLegolas
őstag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
Éppen a 7végén vettem egy ilyent 16MB-osban (500Ft), be is izzítottam Feather-rel meg Mandrake-8-cal egy PII/233MHz/64Mb-os gépen.
Ha filmnézésre kell, töltsd le a GeexBox-ot, ha fizikailag lehetséges, ezzel mennie kell. A RAM bőven sok hozzá, ha lehet ilyent mondani...
Sajna a GeexBox-ot nem futtattam, este majd megnézem, és informállak, ha kell...írj egy figyelmeztető mail-t, akkor azon nyomban megnézem és nem fogom elfelejteni!
Mondjuk a Voodoo3 nyomába sem ér, az tuti! -
Yutani
nagyúr
Azért ezt érdemes átnézni: Bővebben: link
Nekem volt Riva128, és nem emléxem játékfuttatási problémára, ellenben a Savage4-nél volt ilyen. Nem is tartottam meg 1 hónapnál tovább, vettem gyorsan TNT2-t. -
GombócArtúr
senior tag
Úha, 640x480ban 1380! pontot csinált!
aahhh micsoda sebesség! ''Szabadság, szeretem!''
Igen, a Voodoo fénykora a voodoo2-es kártyák idején volt! De akkor aztán nagyon! -
''mar a Voodoo1 idejen megszorongatta az nVidia a Riva128-cal''
Nonszensz. Láttál te Riva128-at működés közben? Na én is csak keveset, mert a driverek nem sokszor engedték (és amikor igen, abban sem volt sok köszönet). Első félig használható NV termék? Igen. Voodoo szorongató? Nem. -
GombócArtúr
senior tag
Talán inkább az a rohadt nvidia...
A 3DFX problémái a V3tól kezdődtek, amiből még ugyan sok kártyát adtak el, de állítólag csúnyább a képe(alkalazásfüggő) és gyengébb volt az akkoriban megjelent TNT2-nél, mellesleg ábszolút nem támogatta a 32bites renderelést (igaz hogy 16bitesen egy kis trükkel 24bitesnek nézett ki a kép). -
Elég sok kavarás, lehúzás megy itt... ezt a ''6-7-8 x gyorsabb'' meg a Vantás dolgot pl. remélem senki nem gondolta komolyan... nézzünk számokat, OK?
Savage4 GT/Pro
110 - 125MHz core (1 pipeline, 2TMU)
125 - 143MHz mem (64bit SDR)
Vanta / LT
80 - 100MHz core (2 pipeline, 1TMU)
100 - 125MHz mem (64bit SDR)
Voodoo3
143 - 183MHz core (1 pipeline, 2TMU)
143 - 183MHz mem (128bit SDR)
Ezzel nagyjából egybevág, hogy Bővebben: link és Bővebben: link szerint a Voodoo3 átlagban kb. kétszer, extrém esetekben (nagy felbontás vs 64bit, ugye) akár háromszor gyorsabb a Savage4-nél... ez bizony sehogy sem 6-7-8 x sebesség... -
Manitou
veterán
-
Manitou
veterán
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
A cerka nem bírja kihajtani
Nekem is volt ilyen kártyám egy Butterfly 32MB-os.
Duron 750 mellett ~ 1200, húzva 1700 pont volt a vége(1024x768), 3DMark2001SE-ben meg valami 700 pont . Én a RTCW-t ezzel a karival toltam végig. -
_az
senior tag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
99 nyarán jelent meg kb, akkoris az abszolút középkategóriába tartozott, szal azt mondták, hogy nem gyors, de szép a képernyője... namost ugye q3 is 99 decemberben jelent meg és zabálta az akkori csúcsgépeket...
-
Dave64
aktív tag
a gt jelzés minden cégnél csúcsmodell szerúséget jelent legalábbis az alap kártyához képest kiemelkedő teljesítményt nyújt.
-
Dave64
aktív tag
Csak az a rohadt microsoft tönkretette. A 3DFX nem volt benne 1gy buliban a májkroszoft meg úgy intézte hogy ne nagyon mennyenek az új játékok a voodookon. akkor még nvidia ati sehol se volt. a 3dfx egyeduralkodo volt. Még odapróbálkozott 1 utolsót az 5500al de aztán csődbement... sajna
-
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Az egyém annó olyan 1050 pontyot csinált 3dm2000-ben, defaultban.
A gép: Cel300A@465, 256SD, Abit BF6, Colorvision Savage4 GT Pro
[Szerkesztve] -
Dave64
aktív tag
A Voodoo 3 at semmeképp. A savage4-nél kb 6-7-8 szor gyorsabb!!!!! hidd el tapasztalat.
-
GombócArtúr
senior tag
Én azt hittem a Voodoo3 at legalább egy kicsit megszorongatja, dehát sansztalan...
-
Dave64
aktív tag
Annak idelyén egy remek ár/teljesítményű kártya volt (1999 esetleg 2000)
-
Dave64
aktív tag
Amúgy van nekem is 1 savage 4em. hát igen elég lassú. Annak idelyén még el Unrealozgattam vele de manapság csak egy irodai gépba ajánlanám.
-
Dave64
aktív tag
Sziasztok
Valószínüleg a procid sovány és a codekek erőforrászabálók próbáld ki a mplayert (windowsost) http://mpf.dzm.hu
szerintem ezzel elmennek a filmek a gépeden
Amúgy a gf 2 ben van hardveres gyorsítás meg hozzá letölthető filmnéző cumó. -
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #6 üzenetére
Vagy a ram karcsú...
-
GombócArtúr
senior tag
Ez nekem magas, ez a filmkérdés. Egy haverom gépén,
a bizonyos 375mhz, 128SD Voodoo3 2000 16MB tök jól mentek a filmek.
Nekem pedig: Shuttle alaplap, PII400@333 (max 83fsb)512K cache, 320MB ram, Geforce2 MX400 64MB WinXPés Ace mega codec packal szaggattak mint a fene.
Most akkor hogyis van ez?
Igazából az lenne a fontos hogy:
Shuttle lap, PII400@333 - 192MB ram WinXP vel lehessen filmeket nézni. Ehhez milyen vga-ra van szükség?
Vagy nem is inkább a VGa hanem a codec a kérdés? hogy mennyire terheli le a gépet? Vagy az esetlegesen lassú Shuttle alaplap a gond... -
Néha kvékhármazok egy ilyennel, meglepően játszható.
(De filmektől tényleg teljesen elfekszik.) -
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #3 üzenetére
Nekem is volt annó réges rég ilyen karim,és hamar rájöttem hogy nem a legjobb választás.Játékra már 2001 ben is alkalmatlan volt,lehet hogy ma már egy divx-es fil is komoly problémát jelentene neki..
-
wedlock
tag
válasz
GombócArtúr #1 üzenetére
Teljesen reális
-
GombócArtúr
senior tag
Háj! nos a szüleim gépébe került egy ilyen kártya, éshááát nagyon lassúnak találom: 3D Mark 2000ben 988pontot csinált 1024x768ban, alapbeállításokkal Matsonic Tualatin alaplap 667Mhz-es celeron és 320Mb ram mellett.
Arra emlékszem, hogy egy haverom gépét tesztelgettem és: celeron 333@375, acorp AT alaplap, és 128mega társaságában csinált 1450pontot, igaz 640X480ban. Ehhez képest reális hogy a savage ennyit teljesítsen?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest