- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mini PC
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Igyekszem röviden leírni a problémám .
Szóval. Van 2 router, amin alapesetben a net jön át a PC-re. A két router wifin csatlakozik egymáshoz. De szeretném ha LAN-is működne. Tp-link WR 741 ND-t használok DD-WRT fw.-vel. Kliens módba van jelenleg a dd-wrt-s router. Szeretném ezzel a móddal (kliens) használni. Hídban (Bridge) működött a lan rész, net-nélkül. Nettel még nempróbáltam. De valószínűleg menne.
Azért akarom Kliens módban használni, mert csak így férek hozzá a dd-wrt beállításaihoz. Sávszél stb...
A 2 router közt mennyi legyen az MTU? Gondolom egyformának kell lennie.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Üdv!
Lenne 2-3 router amit lanba szeretnék kötni távoli nyomtatás céljából.
Routerek típusa 2db WR541G és egy WR741ND
Eddig a 2 különböző típust próbáltam, de nem tudtam egy maszk alá behelyezni.
Ha jól tudom így hívják "maszk". Amikor mind két routert hasonló lan ip-vel állítunk be.
192.168.100.1 és 192 168.100.2
Az AL routeren ha kikapcsolom a DHCP-t akkor mennie kell ugye? A fő routeren pedig a fő router átjáró ip-t kell beírnom elsődleges DNS-nek.
Hiába próbálgattam, nem akar menni.legalábbis két 741ND routerrel így működött.
Egyébként ha switch van közöttük, akkor is működnie kell ugye?
Lehetséges, hogy ezeknél a régebbi routerreknél forwardolni kellene.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #22755 üzenetére
Megoldottam kis ráolvasással.
Régebbi router (vagyis a fő) lan portból az újabb router (vagyis al ) lan portjába dugtam az UTP-t , amikor már az al routeren kikapcsoltam a dhcp-t. Fő routeren használom az átjáró címet elsődleges dns-ként is.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz kuntics #22829 üzenetére
Válts drivert! Nálam a 150Mbps-es 722N usb wifi a chipset driverrel, vagyis Atheros driverrel jóval gyorsabb lett, és picit javult a jelerősség is.
Próbálj ki minél több drivert.
WirelessNetview programmal figyelheted az RSSI értékét. minél közelebb van a nullához , annál jobb a jel.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Chosen #22846 üzenetére
Más eszköz csatlakozik még a routerre? Én megpróbálnék akár több wifi drivert, vagy csatornát állítani, esetleg fixálni a hálózati módot N-es szabványra, és Wide (40mhz-s channelre) Titkosítás pedig csak AES legyen (nem tudom a gyári szoftver hogy ajánlja fel). Az RSSI-t figyelve a kliens gépeden állítsd be az antennáidat. Ha usb-s wifit használsz a kliens oldalon akkor azt is! AP oldalon is értelemszerűen.
Megfelelő program erre a wirelessnetview! RSSI minél közelebb legyen a nullához.Nekem is lenne egy problémám! DDWRT-t használok és a jelerősségnél 120Mbit TX és 90Mbit RX teljesítményt ír, de hálózaton wifin keresztül csak 41Mbitet érek el. Ez miért csak ennyi?
Eszközök 2db Tp-link WR741ND v4 router. Egyforma ddwrt-vel client bridge módban.
2db irányított kültri antennával. RSSI -70 ~[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
TPLINk gyári szoftveren hogy érhető el a Telnet?
Annyit találtam róla, hogy Virtual servernél meg kell adnom a portot és a gépem, ip-jét?
Putty-val is mennie kell ugye? Azt írja sajna, hogy Connection Refused!Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Egy kis összehasonlítás.
Tl- WR741ND v4 routerek bridge módban körülbelül 1km távolságot áthidaló wireless hálózaton DDWRT-vel
PEAK 42Mbit-et tudott.Ezzel szemben gyári szoftverrel időjárástól függően 54-63Mbit-et. (itt nem volt jelszó megadva, csak névtelenül rejtve a hálózat neve).
Channel: 3
Mode: 1bgn mixed
Channel width: AutoÉn arra tippelek hogy
Wireless Advanced menüpont opciói javít a teljesítményen mivel a ddwrt kezelőfelületen nem találtam ilyet.Beacon Interval : (40-1000) 100
RTS Threshold: (256-2346) 2346
Fragmentation Threshold: (256-2346) (inaktív)
DTIM Interval: (1-255) 1
Enable WMM (pipa)
Enable Short GI (pipa)
Enable AP Isolation (Nincs pipa)[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Megpróbálhatod mondjuk a wifi antennát kicserélni rajta, vagy ha nincs más mód kipróbálni anélkül. -legalább a lan részét.
Én jártam már úgy hogy vettem 8dbi-s antennát aztán úgy torzított , hogy még antenna nélkül is jobb volt a jel. ráadásul a router is megfagyott vele.
(#22897) B_Csaba
Megfelelő UTP kábellel próbáltad ki a routereket? Mert a olcsó, hagyományos Cat5-ös csak 100megabitet tud.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Üdv!
Egy olyan problémával kapcsolatban kérném segítségeteket, hogy "-Adott 1 AP (tp link wr-741nd) rajta ddwrt-vel
Ezen van 2 vagy több wifi-s eszköz. Esetemben egy másik ugyanilyen router, kliens bridge módban. Ennek stabil a jele, és nem is lassítja netet sem QoS melett. Lan porton használt gép is megfelelően megy vele online játékokkal.Viszont, ha egy másik wifis eszköz, pl telefon, vagy laptop is csatlakozik, és nem kap megfelelő erősségű netet, akkor viszont már elgondolkodik a router, hogy kinek is küldjön jelet időben. Magyarul kicsit visszatartja az adatokat, ezáltal lassítva a netet.
Erre a problémára tudtok ajánlani valami megoldást? Esetleg a wifi beállításainál RTS/CTS Protection-t engedélyezve javíthat a helyzeten?
Azt megtudjátok-e nekem mondani, hogy egy 2 antennás router is ugyanígy viselkedne ha az antennán egyenként 1 AP működne, és a kliens router csatlakozna a neki kijelöltre? Ha azzal nem produkálná ezt a problémát akkor szívesen átváltanék.
-
Stonerice
őstag
válasz Habsteve #23304 üzenetére
IP címet oszt ki a gépednek? Ha nem akkor add meg az csatlakozáshoz szükséges ip-ket a windows TCP/IP4 menüben.
mondjuk így: IP: 192.168.1.2
alh. maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1
dns 1: 192.168.1.1Egyébként a frissítés előtt milyen lan címmel rendelkezett a router? Van úgy hogy a frissítés nem sikerül! Abban az esetben minden beállítás is megmaradhat. Szóval próbálj rá az előző Lan ip alapján is csatlakozni.
Ha kell manuálisan is, ahogy a hozzászólásom elején az annak megfelelő ip-vel.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz WhiteHawk24 #23875 üzenetére
Én nyomtató driverre tippelek.
-
Stonerice
őstag
válasz WhiteHawk24 #23901 üzenetére
Szerintem ne akard a hálózati és az usb drivert felrakni. Vag y ahálózatit használd vagy az usb-s.
Első körben töröld mind a 2-t és (gondolom routeren keresztül fog menni), tehát Windowsnak az eszközök és nyomtatók menüjében adj hozzá új nyomtatót. Ha a keresés megtalálta, akkor add is hozzá az eszközökhöz.Arra már nememlékszem hogy ilyenkor is kérhet-e drivert. Ha kér akkor most telepítsd. De lehet a windows Update megoldja. Ha így sem jó, akkor windows Update kikapcsolásával kell majd keresned megfelelő drivert hozzá.
Ha nem jól sül el a driver telepítés. Akár Universalis, akár PCL6 -minden esetben töröld-.Jó szórakozást
-
Stonerice
őstag
válasz WhiteHawk24 #23904 üzenetére
De alapból nem értem mit hívsz te "hálózati driver"-nek.
Azt értem, hogy ha usb-n keresztül indítod a nyomtató telepítőt akkor az beállítja valamelyik USB-s portra a nyomtatást.
Ha hálózaton keresztül hozzáadod a nyomtatót a gép eszközeihez és ezután indítod a nyomtató telepítőjét, akkor pedig másképp állítja hozzá a drivert.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Boldog Új évet kívánok mindenkinek !Vásároltam egy Xiaomi Router 3G-t előtelepített Padavannal FW: 3.4.3.9-099_32a93db.
Az lenne a gondom hogy LAN menü -> Ethernet Switch almenü alapján a LAn1 és 2 szekcióban csak 100mbps sebességet hajlandó felvenni a router.
500Mbites Thome netem van Wan oldalról elméletileg fel is veszi auto a 1000 Mbitet a router szerint.Ha a Lan portokat 1000Mbitre állítom akkor nem oszt ki ip címet a PC-nek, nem történik semmi.
Ha csak az egyik Lan portra állítom be az 1000 Mbitet akkor az adott lan port nem működik.Mi lehet a gond? Remélem megoldható..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Microsoft Excel topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dark Souls sorozat
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest