Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmayer
csendes tag
Gondolom, hogy valamit még át kéne állítanom, de az ip-k, csatorna, titkosítás, macaddressek rendben vannak, már a tplink helpdesk-kel is átmentünk a beállításokon. Ráadásul a 1043-on csak akkor fut a wds, ha a 3420-on nincs elindítva, különben csak csatlakozásig jut el, de ha fut a wds akkor sincs net a gépen...
ja és a 1043-ra kötött gépen néha ip ütközésre panaszkodik, de nem találtam semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz superecneB #5897 üzenetére
De a PPPoE kapcsolat felépül?
-
superecneB
őstag
válasz superecneB #5893 üzenetére
Helyesbíteném ezt a 10-20 percet az előbb 2 percet bírt.
Átírtam a gépem mac addressét arra amit a router klónoz, hátha az a baj amikor direkte kötöm rá a PC-t. Nem oldotta meg a problémát ugyan úgy nem kap netet. Tanácstalan vagyok miért van az, hogy így router beiktatásával meg egy ideig megy... -
hmayer
csendes tag
Tplink mr3420 és wr1043nd között képtelen vagyok működő hidat létrehozni. Alapvető beállítások biztos hogy jók, mégse megy. Van valakinek tapasztalata vele?
Lehet hardver gond, vigyem vissza és cseréljem a 3420-ast? köszi. -
Beri
addikt
válasz superecneB #5890 üzenetére
Router újraindítással hol hosszabb hol kisebb ideig megoldódik a probléma.
Mennyi a hosszabb idő? Ha nem túl sok, akkor szúrd rá az egyik gépet netre közvetlenül, aztán nézd meg, megborul-e.Intruder2k5: Már leírtad valahol? 1043ND topicban? Azt nem igazán figyelem, mivel egyrészt nagyon pörög, másrészt ott folyamatosan openwrt hibákkal foglalkoznak...
-
MODERÁTOR
-
superecneB
őstag
Mivel lehet a baj ha tegnap este elkezdett vacakolni az itthoni hálózat? VoiceIP progival tudtam beszélni a barátaimmal, tudtam neten keresztül játszani, viszont sem torrent sem weboldalak böngészése nem ment.
A hálózat felépítése: TP-Link TL-WR340GD router amire egy PC van UTP-vel kötve és a notebookok Wifin kapják a jelet.
Sem a PCn sem a notikon nem ment/megy a net. Router újraindítással hol hosszabb hol kisebb ideig megoldódik a probléma.
Routerre gyanakszom de lehet hogy a szolgáltató vacakol vagy mindegyik gép kapott valami virust? -
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #5888 üzenetére
Lehet mindenféle benyomásod, attól függetlenül még számítógép előtt ülsz, minden mérhető, tesztelhető. Van bármid, ami hardverhibára utal? Ha igen, mért nem gariztattad? Vagy szerinted legyártottak pármillió egyformán hibás eszközt? Esetleg az összes atheros chipsettel szerelt router "instabil"? Szólj a linksysnek, a netgearnek, meg a többieknek, hogy ne vásároljanak többet
-
MODERÁTOR
A szoftverrel is, meg vassal is! Az egészről mindvégig az volt a benyomásom, hogy szörnyen instabil! És szerintem fogadd el, hogy nekem ez a véleményem róla, mert úgysem fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről.
Hogy nincs Tomato, azt én nagyon jól tudom, ugyanis az csak BroadCom Chipset-et support-ál.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #5879 üzenetére
Neked a szoftverrel van bajod, nem a vassal. 1043-ra meg nincs oleg, meg tomato.
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #5885 üzenetére
Az én első routerem ST LAB IRP-4P-EUR-1 volt. Igaz, már nem ma...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Igen, ezek a kifogások nekem is ismerősek... Egyszer régen, még a Pentium 4 korszak elején, amikor bejöttek a Northwood magos P4-ek, egy hozzá nem értő kollégám, és tényleg majdnem barátom megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet, mert a régit már kinőtték... Talán valami K6-2-je volt akkoriban, de ez mindegy is most. A lényeg az, hogy mivel semmi extrém igénye nem volt, sem ő, sem más nem volt "HardCore Gamer" a családban, csupán egy kis DVD nézés, meg egyéb alap feladatok voltak a cél, mint Word, Excel, stb... Szóval átbeszéltük a lehetőségeket, elmagyaráztam a különbségeket, és mivel akkor a valós P4-nek horror ára volt, úgy döntöttünk, hogy erre a célra megfelel a Celeron is. Lényeg a lényeg, miután összeraktam a gépet, valami egyéb "rendszergazda" ismerőse megnézte, aki véletlenül náluk járt, és közölte vele, hogy én jól átb@szt@m őt, mert ebben a gépben egy hamisított P4 processzor van. A srác erre föl visszahozta, és visszakövetelte a pénzt. Ezt meg is kapta, én meg azóta nem keresem őt, és ennyi. Pedig előtte sokat jártunk össze, de engem is bántott, hogy valami barom, hozzá nem értő ember véleménye miatt így reagált. Hamis P4 processzor... Na mindegy, szóval tudom, ilyen is van.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Intruder2k5 #5883 üzenetére
igen, csak nekem az fáj az egészben, hogy az rt-n16 esetében is csak mondvacsinált indokkal cseréltette le - ezért is nem írtam le a kifogását -, szerintem valaki bebeszélte neki, hogy a tl-wr1043nd jobb... pedig nagyon is jól működött volna nála az rt-n16 is, sőt! nem mindig látni bele az emberek fejébe, illetve sokan olyasmit várnak el, ami - adott környezetben - nem mindig teljesedik ki - de nem is volt rá garancia, hogy feltétlenül kellett volna - és akkor az a hibás, aki adott típust ajánlotta...
akkor eztán már ne is ajánljam senkinek sem az rt-n16 routert, mert egyszer már nem jött be annak, akinek szántam?
smc? az első routerem smc wbr14t-g volt, de utána asus wl-520gc jött, és most tp-link tl-wr941nd van![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
Nekem ezzel sincs problémám, csak örülni tudok neki, ha másnak beválik! Nekem is van olyan ismerősöm, aki az SMC WBR14G2-EU routerére esküszik.
Viszont mint azt már leírtam az előbb, én inkább senkinek sem ajánlom, mert ha aztán mégsem tetszik, akkor "én leszek a hibás"! Ha más meri ajánlani, az az Ő dolga...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Intruder2k5 #5879 üzenetére
ajaj, mondták már nekem az rt-n16 routerre, hogy pocsék - az indoklást inkább nem írom le, mert lehet, hogy valakihez mentőt kellene hívni -, és cseréljem ki valami normálisra! én persze kicseréltem, mert saját pénzéért mindeki azt mond/akar, amit csak akar! fontos megemlíteni, hogy adott emberkénél a keret nem volt megszabva, azért akartam neki az egyik legjobbat, de nem jött be... bezzeg a tl-wr1043nd óta nincs panasz, örömmel áradozik róla, hogy milyen szépen megy! szóval nem mindenkinek a legjobb a jó...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
1043-asom volt néhány hónapig, és a személyes tapasztalatom az volt vele, hogy sokkal instabilabb mint az ASUS-ok, valamint számomra az OpenWrt is sokkal zavarosabb, mint mondjuk az OLEG, vagy a Tomato.
De ezzel kapcsolatban ne nyissunk vitát... Nem véletlen írtam, hogy ez a személyes véleményem, amit megosztottam, de nyilván nem kívánok senkire ráerőltetni. Ha neki tetszik a TP, én tiszteletben tartom, járjon vele több sikerrel mint én! A garanciára annyit, hogy hiába van, ha gyári fw-vel rendben van minden, csak OpenWrt alatt voltak gondjaim. DD-WRT meg jó is lett volna, csak ott olyan alapvető dolgok nem működnek, mint pl. swap! OpenWrt alatt a LuCI fagy le sokszor, hogy aztán csak a nulláról indulás segít. Na de nem is megyek itt ebbe bele jobban, a lényeg az, hogy nekem nagyon nem jött be, hiába szerettem volna én is olcsón megúszni, a végén kényszerűen mégis RT-N16 lett belőle, amit egyáltalán nem bántam meg! Épp ezért én senkinek sem ajánlom a TP-LINK-et, mert nekem utána ne mondja senki, hogy Te, vagy Ti mondtátok itt, hogy ez jó, közbe meg nagy sz@r az egész!
-
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #5874 üzenetére
Az én véleményem az, hogy magamnak soha többet nem vennék TP-LINK routert
Mid volt? Ha úgysem használja a gyári szoftvert, nem mindegy ki hegesztette össze a vasat alá? Pláne ha adnak 5 év garit is rá -
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #5874 üzenetére
Tudok forrasztani, csak a garit féltem... Szerintem nagyon jó a TP-Linkek ár/érték aránya, én ezzel nagyon meg vagyok elégedve, messzire visz a jel és nem szokott megszakadni, ettől a problémától eltekintve, amit korábban a írtam. De akkor elvileg ezt is megoldottuk...
...
Ezt a 4 eret kell odaforrasztani? Meg moddolt FW?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
MODERÁTOR
válasz RootRulez #5873 üzenetére
Tudsz forrasztani? Csak mert ha igen, akkor már van is ilyen routered...
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr941ndEgyéb esetben másikat kell venned. Ha olcsó kell, akkor TL-WR1043ND. Az én véleményem az, hogy magamnak soha többet nem vennék TP-LINK routert, de mondom, ez csak az én véleményem.
A baj az, hogy az olcsóbb kategóriában Te eleve nem gondolkodhatsz, már csak a neted sebessége miatt sem. Gondolom DIGI-s net 8 megás!
Amiért én merem tartani hátamat, az csak az RT-N16, az viszont nem olcsó. De mást meg én nem fogok ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Köszi srácok, kialakul!
Amúgy komolyan elgondolkodtam azon, hogy olyan routert veszek, amire rá lehet dugni vinyót és tud magába torrentezni. Milyen Routerek lennének erre jók, amik nem túl drágák?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
válasz Intruder2k5 #5869 üzenetére
Jelenleg Connect On Demand Max Idle Time: 15 perc van.
Akkor most mit csináljak?!?!?!?!
-
MODERÁTOR
válasz RootRulez #5867 üzenetére
Szerintem jó a "Connect On Demand", de a "Max Idle Time:" legyen "0", mert az jelenti a megszakítás nélküli kapcsolatot.
szerk.:
Illetve próbálhatod Kali megoldását is, csak kérdés, hogy úgy majd akar-e csatlakozni a router, ha valóban a szolgáltató hibája miatt szakad a kapcsolat, és a router ezt észre sem veszi. Próba szerencse, majd meglátod... Minden esetre én azt mondom, ha az idle time eddig nem 0 volt, akkor első körben azt írd át.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
TP-Link 941ND routerem van. Néha csak úgy elmegy a netem. Ilyenkor a router menüben kell megszakítanom és csatlakoznom. Miért szokott ez lenni? Tehát a router nem tud arról, hogy nincs net... A PC vezetékkel van a hálózathoz kötve. nem vezeték nélkül...Köszi: RR
...
Jah, FW a legújabb gyári...
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Igen teljesen eldobja a kapcsolatot. Router. Gyári adapter: 9V 850 mA. A jelszint fullos (70 cm-re sincs a router). Eddig csak utorrent mellett szakadt meg, mert van hogy egy óra is eltelik mire megszakad.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a routeremmel. Wifit használva ha töltök le teljes sávszélességgel (15Mb/s), akkor néha megszakad a net, míg ha 800kB/s-ra korlátozom akkor minden gond nélkül megy. A router nem vészesen meleg kívülről, olyan meleg mint a modem. Közvetlenül modemről használva teljes sávszéllel nincs gond. Mi lehet a probléma, és mivel lehet orvosolni? Válaszokat előre is köszönöm.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
válasz #40835072 #5858 üzenetére
Electro World-el nem tudom, hogy máshol mi a helyzet, de az biztos, hogy Dunakeszin bezárta kapuit, valamikor decemberben... Vagy talán még előbb. Na de ez lényegtelen is, ha nem oda, akkor másikba, de mindenképpen a garanciát kell elsődlegesen igénybe venni. Amúgy a routerek többségét úgy kell szétszedni, hogy a lábaként szolgáló gumi korongot leveszed, és mögötte, alatta vannak a csavarok. Egész biztosan szét lehet szedni egyébként, a Linksys-ről nem tudom elképzelni, hogy egybeöntött routert gyártana. Azért az nem egy utolsó indiai dzsunka cég.
szerk.:
http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/074linksysrouter/linksys.htm[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
hali!
elég nagy baj, az van h van egy Linksys WRT54GH wifi router és az a gond hogy neteztem, és egyszercsak elsötétültek a fények a routeren (kikapcsolta magát) és nem lehetett visszakapcsolni csak 1-2 perc múlva az adapter elég meleg volt...
ezt a kikapcsolást 2x-3x megcsinálta most már nem világít semmi ha bedugom:/
Most nyáron augusztusba lett megvéve ....
elég fontos lenne ez a router nem tudom hogy garanciális e 10 ezerért vettük az electroword be vagy a media markba ...
NINCSENEK rajta csavarok meg semmi így még szétszedni se lehet...
mi a baj? szerintetek van garancia? vagy csak az adapter rossz?
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #5856 üzenetére
Valamint még annyit hozzá, hogy a tegnap esti kivételével - talán mert ez volt a legrövidebb - én eddig minden szakadáskor felhívtam őket, néhány perc várakozás után, és a 1445-ön már automatikus üzenet mondta, hogy "Problémák vannak a bejelentkezéssel, és a hiba javítása folyamatban van..." Nem tudom, hogy ez tegnap is így volt-e, de minden bizonnyal Ők is tudnak a hibáról, még ha neked hirtelen rá is vágta valaki, hogy a modemed 2 napja online (vagy mit...)!
Mellesleg valószínű, hogy a szakadást csak akkor veszi észre a modem és a router, ha éppen forgalmazni szeretne valaki a kérdéses időben. Ezt onnan tudom, hogy a tegnapi eset után néztem ismerősöm routerének logját - többnyire én felügyelem neki, mivel egyáltalán nem ért hozzá - és abban nem volt szakadás, de nem is voltak otthon, tehát nem netezett rajta. Pedig tuti, hogy szakadt az is....
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz jozsi252 #5854 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy nálad konkrétan mi a probléma, de az biztos, hogy az INVITEL manapság elég sokat szakad, függetlenül attól, hogy neked mit mondtak. Ezt láthatod magad is, az INVITEL ADSL topikban. Többek közt tegnap este is szakadt pár percre. Ez az én routerem logjából van:
Dec 30 22:08:30 INT-ROUTER daemon.notice pppoe[20315]: Disconnected.
-
BigBlackDog
veterán
Tudna segíteni valaki esetleg (akár privátban is), hogy hogyan kell WDS-t létrehozni két router között?
1. router - TP-LINK 841ND + gyári firmware (internet hozzáféréssel)
2. router - TP-LINK 1043ND + openwrt (nincs internet hozzáférése még)
Azt szeretném megoldani, hogy a második router wifin keresztül tudjon az internethez hozzáférni. Már szenvedek vele pár napja, nem igazán akar sikerülni.
Előre is köszönöm! -
veterán
Üdv
Van 1 hiba és szerintem a routerre vezethető vissza, bemásolom ide is hátha valaki tud segíteni köszönöm előre is.
Először is ott kezdem hogy a netem szakadozik mostanában főleg esténként, ez abba nyilvánul meg hogy win7 em van és a netet jelző kis ikonnál sárga háromszögféleség lesz. de 20-30 sec és visszajön.
Mais volt többször szakadás 20:00 - 22:00 között ilyen hiba az eseménynaplóba. DNS Client Events 1014
Viszont megnéztem a helyi kapcsolatoknál és ott van egy olyan hogy időtartam és ott a számlálló nem nullázódott le a szakadások idejére. Felhívtam invitelt mondták hogy 2 napja szinkronba vagyok a modemmel tehát ottse volt szakadás. Akkor ezek szerint van rá esélyem hogy a routerem kezd döglődni? Laptopon is elmegy a net ott wifivel van összekapcsolva a router a géppel a pc-men meg kábellel.
Namost a helyi kapcsolatoknál ami van időtartam az mit számol hogy a router mennyi ideje van szinkronba a hálókártyámmal csakmert akkor annak is lekellett volna nullázódni?
WAN meg az AIR elégé villog néha akkoris amikor semmitse töltök.
iPhone 13 Pro Max
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Van egy Belkin F5D8235-4 N+ típusú routerem és most akarom eladni.
Egy vevő azt kérdezi tőlem, hogy ezzel a roueterrel lehet-e csatlakozni másik routerhez vagy hotspothoz.
Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy válaszolni tudjak neki.
Segítenétek, hogy lehet-e vele?
-
wariror
tag
válasz Gubek-Einste #5851 üzenetére
Köszönöm a segitséget!!!
Sikerült megoldani a probémát dinamikus ip-vel
csak elsöre nem ment ki tudja mért 4-5. probálkozásra
sikerült csak! -
Topikgazda
-
wariror
tag
válasz Gubek-Einste #5849 üzenetére
T-kábel!
Eddig adsl volt és azzal müködött de itt
nem vágom hogy vannak a beállitások[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
wariror
tag
Üdv urak!
Segitene valaki , hogy kábelnetnél mit és hogy kell a routernél beállitani!
Asus Rt n13 routerröl lenne szo! -
Demerzel
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget, egy firmware frissítés megoldotta a problémát.
-
Tosee
őstag
válasz Demerzel #5843 üzenetére
ráadásul a régi kapcsolatot le kell tiltani vagy törölni, mert a router előtt az volt az alapértelmezett kapcsolat, és azt próbálja tárcsázni...
Vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok -> jobb klikk a kapcsolatra, és tiltásA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Topikgazda
-
Demerzel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #5841 üzenetére
Igen, az alap adatokat biztosan jól állítottam be. Nem egyszer ellenőriztem Igazából nem fél órája szenvedek a dologgal, úgyhogy remélem, hogy az egyszerűbb megoldási lehetőségeket mind kipróbáltam már.
Ami még szemet szúrt, bár lehet semmi jelentősége, hogy a Vezérlőpult -> Internetbeállítások -> Kapcsolatok -> a beállított kapcsolat kiválasztása -> Beállítások-nál a Tárcsázási beállításoknál nem az a jelszó van, mint amit a szolgáltatótól kaptam (kb. 3szor annyi pöttyöt jelez). Lehet, hogy automatikusan saját jelszót generál?
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
Demerzel
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK TL-MR3420 routert és van egy D-link DSL-360R ADSL modemem. A modem a számítógéppel összekapcsolva kiválóan működik, viszont a routeren keresztül nem tudok kapcsolódni vele (ha a routert beillesztem a hálózatba, nincs internet elérés). Ebből arra gondolnék, hogy a router a rossz és a modem jó, de a routert viszont egy másik ugyanilyen modemmel sikerült összekapcsolni, eszerint viszont a router is megfelelően működik. Az internet szolgáltatóm Invitel. Hogyan tudnám működésre bírni a rendszert? Előre is köszi a segítséget!
ÜdvDem
-
ezredes
csendes tag
válasz ezredes #5820 üzenetére
Hi!
A múltkori internetmegosztásommal lenne egy kis problémám.
Néha, egyes honlapokat nem tudok megnyitni, míg más oldalak egyből betöltődnek !???Nem akarok reklámozni de pl.:totalcar, meg hasonló simpla lapokról van szó...
Miért nem érhető el a net egyes oldalak számára, az internetmegosztásom után?
-
Claude Leon
senior tag
válasz riszter #5837 üzenetére
Esetleg próbáld meg a webes felületen bekonfigurálni azt a routert, azookból a varázslókból nem mindig sül ki értelmes dolog.
A webes felületen mág azt is nézegetheted, hogy a routered WAN felé kapcsolódik-e.WEP helyett pedig jobban járnál WPA-val, az még ér is valamit, a WEP csak a hozzánemértőktől véd valamennyire.
Rráadásul a laptopod egyáltalán támogatja a 26-os WEP-et, vagy csak a 13 hosszút?
Esetleg ha WPA-t használsz, az SSID-t közzé is tehetnéd, látja-e egyáltalán az a laptop.
(Ennek az SSID rejtésnek pedig csak akkor van jelentősége WEP esetében is, ha épp nincs rádióforgalom, ha van, akkor ki is kódolható minden belőle) -
riszter
senior tag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Van egy Asus wl520gc routerem és az istennek sem akar wireless kapcsolódni a laptophoz mar az installalas közben. Digis kábel bedugva a Wan-ba, EZsetup gomb benyomva 3mp-ig Asus varázsló indít, beírom az ssd hálózat nevet wep csatlakozással a 26 karakteres jelszót és nem találja meg a routert a gép.
[ Szerkesztve ]
Vivere militare est
-
MODERÁTOR
Hmm... Ez akkor szivacs!
Rajtad ez sem segít sajnos, csak érdekességképpen...
Nekem is volt egy hasonló routerem régebben, az meg pont azt csinálta, hogy DHCP-s kábelnettel azt írta a WAN kapcsolatnál, hogy DISCONNECTED, de ennek ellenére volt net, működött, csak nem mutatta a WAN kapcsolat adatait. IP, Gateway, stb.... Aztán szolgáltatót váltottam, ADSL lett belőle, ott már teljesen jól működött.Amúgy szívesen mindent!
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5834 üzenetére
fasza most vettem, igaz 2,5k-ba fájt, de akkor is. Kérek kölcsön ismerőstől egy TP-Linket, és azzal megnézem.
Na köszi a tippeket.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MODERÁTOR
Hát, nincsenek jó híreim... Szerintem ebből router csere lesz. Nem tudom, hogy ezt tudtad-e, de a problémával nem vagy egyedül...
http://itcafe.hu/tema/smc_wbr14-g_adsl_problema/hsz_110-110.html
http://itcafe.hu/tema/smc_wbr14-g_adsl_problema/hsz_83-83.html
http://prohardver.hu/tema/smc_wbr14g_2_router_problemak/hsz_1698-1698.htmlSőt, van rá egy egész topik...
http://itcafe.hu/tema/smc_wbr14-g_adsl_problema/friss.htmlÉs így tovább...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__563589-smcwbr14-g2-eu-hdsnetdigi-2010mbit-net-bealitas-hogyan
http://www.dslreports.com/forum/remark,16693106Már csak egy költői kérdés. Jelentősége nem sok van, mert az ötletekből kifogytam sajnos.... Ez a hiba most jött elő, vagy a routert vetted most?
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5832 üzenetére
Nem, Tisser mikrohullámú net.
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MODERÁTOR
-
sNORh
addikt
[link] másról?
[ Szerkesztve ]
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MODERÁTOR
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5828 üzenetére
a legfrisebb
-
MODERÁTOR
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5826 üzenetére
egyik sem jó :S még valami ötlet?
-
MODERÁTOR
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5824 üzenetére
ez a baj nem adja :S alapból nem írtam be, csak már utólag próbálgattam.
-
MODERÁTOR
-
sNORh
addikt
válasz Intruder2k5 #5821 üzenetére
az enyémre valami ötleted?
-
MODERÁTOR
-
Csury
csendes tag
WR340GD a hiba megoldódott a dynamic ip címmel köszönöm mindenkinek.
-
MODERÁTOR
-
Csury
csendes tag
Nem a routernek nem tudom a felh nevét és jelszavát,hanem a kapcsolatnak mert tv kábeles és gyárilag nem volt neki.Így nem tudok továbblépni.Igen Tp-Link
-
legenda
-
Csury
csendes tag
SZiasztok,van egy T-Link es wifirouter,és adott egy felhasználónevet és jelszót nem igénylő kapcsolat.Viszont jelszó és fhn nélkül nem akar továbbengedni a menübe.Mit kellene tennem ,légyszi segítsetek.Köszönöm
-
Tosee
őstag
válasz ezredes #5810 üzenetére
akkor a java már megvan és működik!
Jöhet a wifi (wirless)...
router menüjében -> wirless configuration -> 802.11g
802.11g Only Mode: disable
Channel: 9
SSID (jegyezd meg mert lehet még kelleni fog): wifi hálózat neve ékezetek nélkül
Hidden SSID: disable
Authentication Type: WPA Pre-shared key
WPA Re-key: disable
WPA PSK Passphrase: hozzáféréshez szükséges jelszó... (jegyezd meg mert kérni fogja mikor valamilyen eszközzel kapcsolódsz)Majd próbáld ki egy wifis eszközzel!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
ezredes
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5809 üzenetére
köszi!
végülis én is ezt írtam, de nem ment.
most jöttem rá, hogy a ip beálításoknál a dns beállítása automatikus kérésről átállt kézi beállításra, amit a router status menüjéből megnéztem s beírtam, s így megyegy hónapot tököltem már vele...
na akkor most jöhet a wifi.
van : wireless config alatt
- 802.11g
- mac access control
- 802.1x
-wdsnekem elég a legeygszerűbb beálítás, sima jelszóval való csatlakozáshoz...
-
MODERÁTOR
válasz ezredes #5808 üzenetére
Nem kell klónozni a MAC címet... Már jó ideje nem kell. Szóval a routerben a kapcsolat típusát DHCP-re állítod, majd miután ezt elmentetted, kihúzod a modemet is, és a routert is a konnektorból. Aztán kb. 1 perc után visszadugod a modemet, majd utána a routert is, és be fogja regisztrálni az új MAC címet. A TP-LINK topikban már annyiszor elmondták ezt a UPC-sek, hogy én is megtanultam.
Persze ha így sem menne, leklónozhatod a PC-d MAC címét, de állítólag már nem szükséges!
[ Szerkesztve ]
-
ezredes
csendes tag
nem kell jelszó felhasznév.
csak simán bedugom a kábelmodemból kijövő utp-s kábelt a gépbe, s pár mp múlva van net.
még újra sem kell indytani a kábelmodemet, mint régebben kelett ha gépet váltottam.mind1. most reseteltem a modemet, újraindítottam a gépet, ip beálítások rendben, routerben dinamic ip van beállítva, s meg is adtam a háló kártya fizikai címét is.
mindjárt készítek e képet a status ablakrol... -
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5802 üzenetére
Rendben, ki fogom próbálni, köszönöm!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
sNORh
addikt
hali
Van egy kis gondom. Adott egy betárcsázós net, és egy SMC WBR14T-G router.
PPPoE-nél beállítok mindent ahogy kell, de nem jó egyszerűen, statusnál pedig írja hogy Internet Disconnect.
a logban pedig ennyit:
2010-12-26 19:29:32 PPPoE send PADI
2010-12-26 19:29:32 Dial On Demand(PPPoE1)
2010-12-26 19:28:32 PPPoE send PADI
mi lehet a gáz még?[kép]
DNS ipt is beírtam.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
ritu88
csendes tag
Sziasztok! Kéne egy kis segítség:
Az lenne a problémám, hogy vettünk egy routert, ami egy modemre csatlakozik. A gond az, hogy kábelen van internet, viszont ha WIFI-n keresztül akarnék netezni kábel nélkül, akkor meg nincs. A noti megtalálja a router jelét és csatlakozik is,de akkor sincs internet. Az IP cím dinamikusan van kiosztva. A routernek nincs baja, mert telefonnal rá lehet csatlakozni és azzal megy rendesen. A noti WIFI adaptere is jó, mert használtam már. A router egy Belkin wireless G.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
MODERÁTOR
Utolsó mondatod alapján még azért javasolnám, hogy próbálkozz másolni több programmal... TC, Windows intéző, stb... Illetve TC-ben próbálgasd a beállításokat itt,
meg van egy program, az SG TCP Optimizer, na ezt is érdemes megpróbálni...
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz ezredes #5800 üzenetére
Szia!
Először addig juss el, hogy kábelen legyen internet, aztán utána leírom a wifi-t is!
Lépj be a router admin felületére:
192.168.1.254
username/password type: adminHa a digi felhasználónévvel és jelszóval azonosít, akkor a PPPoE kell neked, ha nem akkor Dynamic IP (ehhez lehet szükség lesz MAC clonozásra... Change WAN MAC)!
Advanced setup -> network configuration -> wan configuration
kiválasztod a megfelelőt, és nextre kattintasz
Megadod a szükséges adatokat:
PPPoE esetén:
User ID = felhasználónév
Password
Service name, és AC name: hagyd üresen
majd finishDynamic ip esetén:
Hostname-re kérdez rá, de nem szükséges megadni elég ha a finishre kattintasz...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Interactive Brokers társalgó
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Opel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest