Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gorbep

senior tag

válasz MaCS_70 #2171 üzenetére

Tesómnál akkor kellett kézzel is beleavatkozni, ha kb 1 percen túl dugtam vissza... rövidebb tápelvétel esetén magától indult tovább.

Ha csak bontod a hurkot, a kapacitív áram miatt lehet gyenge tered, amit korlátozottan érzékelhet.... különösen ha jó hosszú a kerítés...

Lehet meg kéne nézni milyen jelalakkal táplálja a kerítést, és megcsinálni egy ESP32-vel jóval robusztusabb (nagyobb áramú, esetleg áram generátoros) kivitelben... :U Ha még aktuális lesz szeptemberben kiírom diploma témának, vannak érdekes felderítendő kérdései a technológiának... biztos lehetne javítani rajta...

Szerk: biztos valami ingyenes sávban megy (433 MHz?) lehet hogy sokaknál zavarja valami más kütyü... pl nálam a 433MHz-es hőmérő szenzorok mind meghaltak, a kapu távirányítóm, ami 20 éve 200m-ről ment, néha úgy kapcsol csak ha kiszállok a kocsiból, és 1m közel viszem a motorhoz... esőben nagyon bosszantó tud lenni...

Ismerősnél szoptam a 2,4 GHz-es WiFivel, mire megtaláltam hogy van egy vezeték nélküli video (CVBS) továbbítója, ami 20m-en belül mindent lenyomott a sávban...

Új hozzászólás Aktív témák