Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
nagyLa51 #846 üzenetére
a merevlemezes DVD felvevő video/S-video/komponens video kimeneteinek bármelyike (e három fajtával bír) átalakító kábellel, vagy egyszerűen megépíthető kapcsolással kiegészített kábellel összeköthető-e számítógépes LED monitorral?
Ha monitoron ezen bemenetek egyike sincs jelen, akkor is aktív átalakító szükséges.Aktív konverterként például egy ilyet kell elképzelni: [link]
Az olcsó kábeles megoldások nem működnek, bármennyire is vonzó az olcsóságuk.
Üdv,
J -
nagyLa51
csendes tag
válasz
interstate76 #845 üzenetére
Kedves Interstate76!
Köszönöm a Te válaszodat is.
A VCR-t csupán a kazetták végignézése céljából, e rövid időre szerettem volna a PC-monitorral összekötni, mert célszerűbb/kényelmesebb lett volna.
Hasonló okból szeretném a merevlemezes DVD-t összekötni PC-monitorral, a már "ráírt" video tartalom vagdosása idejére.Üdvözöl: Nagy Lajos
-
nagyLa51
csendes tag
válasz
joecontra #844 üzenetére
Kedves Joecontra!
Köszönöm gyors és szakszerű válaszodat.
Mibőlis egyértelműen kitűnik számomra, hogy legcélravezetőbb a VCR-t az LCD tévével összekötve végignézni régi video kazettáimat. Kérlek, engedj meg mégis három kérdést:
- egy aktív, jól működő konverter mit kóstál a piacon
- ösmersz-e ilyet
- ha igen, hol vehetek ilyet
És egy végső, kétségbeesett próbálkozás: a merevlemezes DVD felvevő video/S-video/komponens video kimeneteinek bármelyike (e három fajtával bír) átalakító kábellel, vagy egyszerűen megépíthető kapcsolással kiegészített kábellel összeköthető-e számítógépes LED monitorral?
Egy fórumozó igen szakszerűen felvilágosított róla, hogy egy merevlemezes DVD a legalkalmasabb video kazetták archiválására, mert tapasztalatai alapján hatékony jelfeldolgozó, képszűrő, tömörítő célhardver dolgozik benne, ami amellett, hogy sokkal kényelmesebbé teszi az archiválást, jobb eredményt is garantál, mint egyes olcsó PC-s megoldások. Ezek a készülékek sok esetben jobb eredményt nyújtanak, mint a számítógépekre köthető olcsó digitalizáló eszközök, melyeknél nem egyszer találkozott kép-hang szinkronitási problémával.Üdvözöl: Nagy Lajos
-
joecontra
addikt
válasz
nagyLa51 #843 üzenetére
Üdv!
Ha jól értem akkor a videomagnó SCART kimenetét szeretné a monitor VGA bemenetére kötni. A videomagnók SCART kimenete általában nem teljes bekötésű (nem ad ki RGB-t) ezért már ezen is elcsúszhat a dolog.
Ha mégis adna ki RGB jelet a videomagnó SCART-on, a topik címében szereplő kábel erre nem alkalmas mert az SCART-ba közvetíti a jelet és nem SCART-ból.A másik fő gond, hogy egy PC-s monitor olyan formában várja a jelet ami nem TV-barát/TV-kompatibilis tehát pl. egy DVD lejátszót passzív eszközzel -kábel- nem lehet rákötni mert nem fog működni.
Ebben az esetben aktív konverterre lesz szükség.
Üdv,
J -
nagyLa51
csendes tag
Kedves JoeContra!
Abszolut kívülállóként, mindennemű elektronikai alapismeretek híján, Scart-vga témakörben keveredtem a tárgyi fórum lapjaira.
Nagy élvezettel betűztem egzakt, szakszerű, segítőkész és készséges tanácsait.
Nyugdíjas állapotban leledzve elhatároztam, hogy családi videóinkat digitalizál(tat)om.
Első lépésként meg szeretném nézni azokat, hogy felmérjem, milyen állapotban vannak, továbbá hogy kijelöljem az egyes fejezeteket,stb. Borsódzik a hátam a gondolattól, hogy kotorásszak a tévé mögötti kábelrengeteg Laakoon csoportjában, így támadt az az eretnek gondolatom, hogy az egyik számítógépes monitoromat használjam ideiglenes megjelenítőként. (LG IPS LED 24MP55). Ehhez kék a scart-vga átalakító kábel, mert múlt századbéli samsung VCR-ünk csak Scart kimenettel bír . Ám mindenkinek épp a fordítottjára fáj a foga - kiterjedt tallózásom szerint. Az Ön által közzétett kapcsolás és elméleti leírás is erre vonatkozik.
Tisztelettel érdeklődöm, tudna-e nekem tanácsot, azaz bekötési útmutatót adni, végül ha szükséges jelátalakító kapcsolási sémát is a vágyott jelirányra.Segítségét előre köszönöm: Nagy Lajos
-
micsu
tag
Hello,
Ha van valakinek ilyen működő VGA -> SCART konverter kábele, és az eladó, keressen meg lécci, mert megvenném.
Köszi,
micsu -
joecontra
addikt
Az utóbbi időben néhányan megkerestek a témában, ezért úgy döntöttem hogy összeszedek néhány alap dolgot és kiteszem online felületre napokon belül.
Üdv,
J -
-
Gabor850
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy digi humaxiii dekoderem amin scart és rgb van,azt szeretném összekötni egy hp 2509 monitorral azon viszont hdmi vga van,valamivel össze tudom kötni hogy a monitor tv ként üzemeljen átalakitó stb.
Segítséget előre is köszönöm. -
joecontra
addikt
válasz
philips100 #835 üzenetére
Én inkább a konvertert javasolnám.
Először is azért mert itthon nehéz (ha nem lehetetlen) jó bekötésű kábelt kifogni. Másodszor a VGA-SCART kábellel "csak" 1024x576-ig tudsz elmenni a felbontás területén (16/9 képarány esetén) a SCART aljzatba küldhető szinkronfrekvenciák miatt.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
philips100 #833 üzenetére
Szia!
Azzal a kártyával egy VGA-SCART kábellel is menne, de állítgatni kellene hozzá. Viszont amit linkeltél azzal mennie kell egyből, állítgatás nélkül.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
philips100 #831 üzenetére
Az S-Video kábellel nem is fog működni ha a fogadó oldalon a SCART-ba nincs bekötve. Milyen VGA van a gépben?
Ami biztosan menne az egy VGA-HDMI aktíiv konverter.Üdv,
J -
philips100
csendes tag
Sziasztok,
HP Compaq 6910p laptopot szeretnék TV készülékhez csatlakoztatni.
A laptopon D-SUB és S Video csatlakozók vannak.A TV egy Samsung 40" LCD 2db HDMI és 1db Scart(only RGB) csatlakozóval.
S-Video Scart átalakítóval próbáltam eddig.Fekete fehér kép volt,kissé homályos.A laptop viszont folyamatosan újraindult miután betöltötte az operácios rendszert.ezért felfüggesztettem a kísérletezést.
Milyen kábel/átalakító kellene.hogy működjön?
Köszi a segítséget. -
hzsolee
őstag
Használ valaki ilyen kütyűt? CCD kamera képét kellene VGA monitoron megjeleníteni pc nélkül.
-
Orf3usz
tag
Helló!
Már sok ideje gondolkozok a TV-nk számítógépre kötésével, nagyon low budget alapon. A legkézenfekvőbb az lenne ha a laptopra rá tudnám kötni. Már néztem mindenféle bemenet-kimenet kombinációt, de ti talán jobban tudjátok.
Laptop kimenetek: egy D-SUB és egy S-VIDEO
TV bemenetek: 2 SCART, 2 HDMI, háromszínű kompozit és egy S-Video.A laptop egy Toshiba Satellite A300 (14T talán? a modellkód nincs ráírva :/). Mobility Radeon 3200 series VGA van benne, úgy gondoltam használni hogy a monitorját lekapcsolom és csak a TV-re küldje a képet 720p-ben.
A legkönnyebb az lenne ha S-VIDEO kábellel rákötném plusz a hangot jack kábellel. Ez így milyen minőséget produkálna? A kijelzőt szerintem elhajtaná, mert a sajátja 1280*800 pixeles.
-
Rico83
tag
Üdv mindenkinek.
Régi crt Tv-n csak filmet nézni érdemes, weblapokat is elég macerás elovasni.
Próbálkoztam én is ezzel a vga-scart dologgal, elég kevés sikerrel...
Viszont filmezésre találtam egy alternatív megoldást, nekem bevált.
Ha valaki kíváncsi rá, szívesen elmondom. -
joecontra
addikt
Az S-Video TV-Out ill. a direkt VGA kimenet az két külön dolog.
A TV-Out-ra bár 1024x768-t ír kimenő jelnek, de a TV-be valójában "csak" 720x576i 25 Hz megy be mert az előállított nyers jelet egy elektronika TV-barát jelként adja ki a TV-Out-ra.
Éppen azért mert egy klasszikus CRT TV szinkron frekvencia tartománya eléggé behatárolt pl. egy VGA monitorhoz képest, ezért a rá kiküldhető felbontás is limitált.
Direkt VGA kimeneten semmi átalakító elektronika nincs, így ott nem lehet akármilyenre beállítani a kimenetet.
4/3-ban ez max. 800x600-t, 16/9-ben 1024x576-t jelent.
Nálad a xorg.conf.d mappában kellene ügyeskedni, megoldható a dolog hogy 1024x576 legyen a kimenő felbontás.
Üdv,
J -
Blabcsi
senior tag
válasz
joecontra #774 üzenetére
Ez működik nálam, hibátlanul, csak a felbontás kevéske. 736x552 ( jtc24" gondolom ez a tv megnevezése lenne ) Ubuntu 13.10-en integrált minit itx konfigon.
VGA: hd 6310i, Tv: Loewe Xelos
A tv -re van még dugva s-video kábellel ( + hang ) egy Win-es gép is ott 1024x768-at ír. ( hd 4850 )Na, a sok rizsa után a lényeg: Lehet-e valamit alakítani az általad készített tyúkbelen, hogy nagyobb felbontást tudjon a kis drága? ( esetleg 16:9 ? )
-
-
KikkaPowa
csendes tag
Próbáltam össze kötni a számítógépemet meg a régi fajta TV-met de nem jött össze. Rendeltem egy VGA to RCA/S-Video kábelt.
Ez eddig tök jó... van egy 8 méteres S-Video és egy 8 méteres RCA kábelem és szépen össze kötöttem a TV-vel. De nem történt semmi.A tv-men csak RCA,S-Video,SCART bemenetek vannak.. Videókártyámon meg csak DVI,VGA,HDMI kimenetek vannak és ezért próbáltam csak így.Van egy RCA/S-Video to SCART átalakítóm is aztis be iktattam dugtam össze vissza sehogy se megy át a kép...
Valami ötlet?
-
Dr.Ádám
tag
Sziasztok!
Lehetséges a következő felépítés?
Van egy 4:3 19" 1280*1024 tft monitorom dsub és dvi benettel. Ezt szeretném használni egy thome set top boxal. Az sb egy intek s50cx elvileg a következő lehetőségekkel:
A/V interfészek
TV SCART: CVBS, RGB, AUDIO L/R
RCA: Audio ki, bal/jobb
Digitális audiokimenet: Dolby digitális dekóderkimenet
Digitális audio-jelfolyam-kimenet (S/PDIF)Akár házi barkács megoldás is érdekel ha van.
-
joecontra
addikt
válasz
bustiers #801 üzenetére
Igen. Ezen már jobban látszik minden. Két dolog nem stimmel:
1) a függőleges és vízszintes frekvenciák 2x akkorák mint a szükséges
2) a függőleges és vízszintes polaritás is pozitívA vízszintes frekvenciának 15,6 KHz körül a függőlegesnek 25 Hz körül kell lennie, valamint mindkét polaritást negatívra kell állítani.
Illetve opcionálisan kikapcsolni az összetett szinkront, de ezt csak akkor ha közösítős kábeled van.Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest