Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tepsifüles
tag
válasz Top cat #23686 üzenetére
Igen, de tutira akartam menni, azért csináltam a "nagykönyv" szerint
Gyári hűtő, nekem a saját gépemben egy 3700x van, az is a gyárival megy sosem ment 55-60 fölé, pedig azon dolgozom és játszom is (van, hogy egyszerre). Szerinted ehhez kevés a gyári hűtő? Néztem, ilyen 33-38 közt volt alapjáraton, webezés/youtube közben.
Mondjuk mivel az enyémen (MSI B450 CArbon Pro) még sosem frissítettem BIOS-t amióta megvan (lassan 2 éve), ha hazaérek kipróbálom megy e úgy, hogy benne van mindenSabee
-
Tepsifüles
tag
válasz Top cat #23680 üzenetére
Először bent hagytam, aztán kiszedtem, aztán 30 perc után sem ment (nem akart "beindulni a villogáscunami"), és rájöttem, hogy a kis pendrivem sima fat-re volt formázva (fat32 helyett), de addig már kivettem a procit és a ramot is Szóval proci ki ram ki úgy csináltam, de lehet elég lett volna, ha fat32 re van formázva a pendrive .
[ Szerkesztve ]
Sabee
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
most raknék össze egy Ryzen 7 5700G + MSI MAG B550M Mortar os konfigot (8gb ram, 970 evo, 500w FSP Hyper táp). Teljesen új alkatrészek.
Már 30 perce szívok azzal, hogy nincs kép (nem "bittyeg", hogy bármi hiba lenne). Néztem yt videót, cmos reset ill. olvasam, hogy esetleg hdmi kábel probléma lehet (tényleg így van?). Nekem egyik sem vált be.
Mi lehet a baj?
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Sabee
-
Tepsifüles
tag
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok, bump a téma:
Szerintetek Ryzen 7 3700x, MSI b450 Tomahawkban 45-79 fok közti "üzemi hőmérséklet" normális? Gyári hűtő (79 fokra pl.: Europa Universalis 4 alatt megy fel).Sabee
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek normális e a gyári "Wraith Prism" hűtővel futó Ryzen 7 3700x 50-78 fok közti "üzemi" hőmérséklete? Otthoniban is és melóhelyi gépemben is ezek az értékek (egyik egy B450m Tomahawkban a másik egy B450 Carbon AC alaplapon van, Zalman S3 TG házban), a futó programok általában office+CAD illetve otthon gamelek BG3/Dota2/EU4 , melóhelyiben egy Quadro P2000 otthon egy RTX 2070.
Sabee
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
melóhelyi gépem: Fx-8350-es proci, 8GB ram, asus, m5a97 LE 2.0 alaplap, gtx 550 ti vkari, procihűtő: Freezer13 co, Gigabyte 720-as táp.
Probléma: a proci állandóan nagyon melegszik. alapban 57-58fokon megy, de ha már több alkalamazást (értsd nem játékot) megnyitok (autocad, office, böngésző) egy idő után kezd szépen lassan felmenni a hőmérséklet, 70-71 fokig.
Normális ez? Ennek a pár programnak az együttes használata ennyire leterhelné a procit? Vagy a hűtéssel van/lehet baj?
Előre is köszia tippeket.
Sabee
-
Tepsifüles
tag
válasz Tepsifüles #9526 üzenetére
Sziasztok!
Most vennék melóhelyemre új gépet magamnak. Proci téren nehezen tudok döntésre jutni. Leszűkítettem a dolgot 2 típusra, amit talán ár érték területén legjobbnak gondolok (45-55ezret szánok rá). A gép: 2d-3d tervezésre (Autocad/Inventor), Grafikára (Corel/Illustrator), Játékra (World of Warcraft/Civilization V/Heroes VI) lenne használva (természetesen az alap irodai alkalmazások mellett), MULTITASKINGBAN (tehát ugye futnak a tervezőprogik+grafikus progik+irodai alkalmazások és a háttérben fut valami más is (pl Civ 5, WoW vagy Heroes6).
1.Intel Core i5 3570K http://www.argep.hu/product_1906493.html
2.AMD FX-8350 http://www.argep.hu/main.asp?suche=fx-8350&x=0&y=0
Abban kérnék tanácsot tőletek, hogy ezek megérik e ár érték arányban ilyen felhasználásra és szerintetek melyiket válasszam. Ha valaki szerint nem, akkor légyszi írjon tippet is, hogy ő mit ajánlana.
Válaszokat előre is köszi:[ Szerkesztve ]
Sabee
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Most vennék melóhelyemre új gépet magamnak. Proci téren nehezen tudok döntésre jutni. Leszűkítettem a dolgot 2 típusra, amit talán ár érték területén legjobbnak gondolok (45-55ezret szánok rá). A gép: 2d-3d tervezésre (Autocad/Inventor), Grafikára (Corel/Illustrator), Játékra (World of Warcraft/Civilization V/Heroes VI) lenne használva (természetesen az alap irodai alkalmazások mellett), MULTITASKINGBAN (tehát ugye futnak a tervezőprogik+grafikus progik+irodai alkalmazások és a háttérben fut valami más is (pl Civ 5, WoW vagy Heroes6).
1.Intel Core i5 3570K http://www.argep.hu/product_1906493.html
2.AMD FX-8350 http://www.argep.hu/main.asp?suche=fx-8350&x=0&y=0
Abban kérnék tanácsot tőletek, hogy ezek megérik e ár érték arányban ilyen felhasználásra. Ha valaki szerint nem, akkor légyszi írjon tippet is, hogy ő mit ajánlana.
Válaszokat előre is köszi:
Sabee
Sabee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest