Keresés

Aktív témák

• cs_gaborka

tag

Jónak tűnik a 19db-os csomag, ebből nekem az Assembly védett módú programozás megvan, igen jó könyv, de sajnos a Windows általános elterjedtsége miatt egyre inkább csak elméleti jelentőségű a benne rejlő tudás. Természetesen ha valaki oprendszert akar írni, ahhoz tökéletes. Én egyébként éppen most kacsintgatok visszafelé. VB-ben illetve, iBasic esetleg a PowerBasic Windows-os verziójában (igen jónak tűnnek) szeretnék megoldani egy második VGA kártya vezérlését XP alatt a rendszertől (DirecX) függetlenül. Nos nem egyszerű elérni a fizikai B80000-as címet (pl. TEXT üzemmódban) és az XP az I/O tartományt sem engedi a normál (3-as szinen futó) programoknak piszkálni. Van mindkét problémára ''megoldás'', több DLL illetve SYS meghajtó készült ezen problémákat megoldandó, de pl. a memória elérése, gyakorlatilag utasításkészlet bővítményként (egy újabb POKE) megjelenve annyira lassú, ha FOR ciklusban meg akarom tölteni a képernyő 80*25*2 karakter 3 másodpercig tart. Ez nem a Basic lassúságát jelenti, hiszen az EXE-t készít, és a példaprogramok, amelyek pl. DirectX-et használják mennek ahogyan kell... Itt gondolom a meghívott rutin minden egyes alkalommal megkeresi (lefordítja?) a megadott címet fizikaira, és ki tudja még mennyi mindent ''elvégez'' mielőtt a számomra lényeges MOV utasítást végrehajtja, na és persze akkor még vissza is tér valamilyen módon. A memória írást ezért mindenképpen egy Assembly modulban szeretném megvalósítani. Sajnos a Windows és különös képpen az XP alatti Assemblyhez nagyon kevés írott anyag van, gondolom én mivel még egyel sem találkoztam, a netről kell összevadászni a forráskódokat és lehet bogarászni... csak az idő volna több.

Aktív témák